Vastaamon asiakas

Anonyymi

Hei onko täällä muita, jotka ovat olleet vastaamon asiakkaina ja jotka ovat saaneet sähköpostin? Olen hyvin kauhuissani tapahtuneesta. Tarkoittaako viestin saaminen, että tiedot on jo levitetty ja ne ovat varmasti hakkerin käsissä? Mitä tälläisessä tilanteessa tulisi tehdä.

11

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos aikuinen kyseessä niin heti omaehtoinen luottokielto päälle saman tien. Ei voida käyttää henkilötietojasi lainojen tai tavaran ostoon velaksi.

    • Anonyymi

      Asiakas, mutta en ole vielä saanut sähköpostia. Sehän tässä onkin pirullista kun emme voi varmasti tietää ehkä koskaan. Netistä kuitenkin selailtu ohjeita, joita tässä: Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan kannattaa harkita seuraavia toimenpiteitä jos on joutunut tietomurron kohteeksi. Rikosilmoitus poliisille (jos löytää omia vuotaneita tietoja netistä). Asiakastieto Oy:n sivuilla voi tehdä oman luottokiellon jotta voi estää muita ottamasta pikavippejä omiin nimiisi, laittaa Digi-ja väestörekisterikeskuksen sivuilla tietojenluovutuskiellon ja osoitetietojen suojauksen ja jos on ajokortti tai auto niin sama Trafin sivuille. Myös osoitteenmuutoskielto Postiin. Rekisteröintikielto Patentti- ja rekisterihallitukselle liittyy yrityskuvioihin. Netistä löysin myös yksityishenkilön tekemän Tietovuodon uhrin muistilistan, siinä mm. sanotaan että kannattaa varmuuden vuoksi olla omaan puhelinoperaattoriin yhteydessä ja ehdottaa lisätunnistusmenetelmiä. Riski että henkilötunnuksella ollaan voitu varastaa toisen puhelinliittymä on Suomessa ilmeisesti kuitenkin pieni. On hyvä kuitenkin tiedostaa, että ikävä kyllä tietoja voidaan käyttää väärin vielä vuosienkin päästä jos ne ovat vuotaneet nettiin tai jos rikollinen päättää myydä tiedot eteenpäin. Jaksamista kaikille tämän kauhistuttavan asian tiimoilla painiskeleville!!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja postiin kannattaa laittaa kaikkien kielto että osoitteenmuutosta ei voi paperisella kaavakkeella tehdä ollenkaan. Se kun helppo väsätä vaikka pottumaiselle naapurille ja kas kaikki postit ja veropaperitkin menee jonnekkin hiutsin nevadaan. Onnistuu omaposti apin kauttakin tuo.Asetuksissa löytyy.

    • Anonyymi

      Luottokiellon voi ottaa laillisesti vain itselleen. Asiaa hoitavat luottotietofirmat ovat aivan tavallisia yksityisiä yrityksia, siis valtio ja kunnat eivät ole niissä mitenkään mukana.

      Eiköhän poliisi ole jo löytänyt ne vuotaneet tiedot netistä, tarviiko jokaisen tehdä ilmoitusta erikseen varsinkaan kun ei edes tiedä osoitetta missä ne on julkaistu.

      Voi toki olla että tämä tietovuoto johtaa rikoksiin, mutta jäitä hattuun, toisen ihmisen henkilötietojen selvittäminen petostarkoituksessa on melko yksinkertainen juttu, jääkööt tässä sanomatta miten se tehdään.

    • Anonyymi

      Kas kas, kun poliisi ei tällä kertaa kertonut tietovuoto uutista tuttuun tapaansa: "poliisi epäilee tekijää tietomurrosta" En ole kuitenkaan ihan tarkoin seurannut asiasta koskevaa uutisointia, että löytyykö sieltä joku taho, joka epäilee. Se kuitenkin on varmaa, että jos- ja kun- tietomurron tekijä saadaan kiinni, niin poliisi pitää asiasta tiedotustilaisuuden medialle, että se ja sellaista henkilöä epäillään tietomurron tekijäksi, joka on niin hölmö tapa kertoa asiasta, että ällöttää ja oksettaa.

    • Anonyymi

      Viranomaiset täällä myyvät (laillisesti) tietojanne n.35 Miljoonalla (Ilta- Sanomat) vuosittain ja pelkästään vain Valtion omistajaohjauksessa olevan Fortumin Asiakaspalveluun soitettaessa ei voi kuin ihmetellä tätä heidän sieltä tulevaa avoimuutta, jota tuskin kukaan haluaa käydä puhelimessaan läpi.
      Ei myöskään yllättävää että yhteiskunnan julkishallinnon ylireagoinnit monessa suhteen, aina Ministereiden uusia Sosiaaliturvatunnuksia myöden mm. jopaTraficom perusti jostain syystä Vastaamon tapaukseta jonkinlaisen "Terapiasivuston", sen todellakaan kuulumatta heidän minkäänlaiseen osaamis- alueeseensa. Toki rahallahan saa mitä vain.

      Espoonvainottu

    • Anonyymi

      Jossain keskustelussa maalailtiin että Vastaamon potilaitten tulevaisuus on nyt tietomurron myötä tuhottu. Niinkö? Outtaaminen on toki väärin mutta nyt on kyllä ylireagoitu asiaan.

      Yksi outatuista on Turkulainen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sdp). Onko hänen elämänsä nyt tuhottu? Onko hänet nyt erotettu puolueesta, potkittu eduskunnasta, avioliitto tuhottu ja ihmiset hylänneet? Ei vieläkään mitään mainintaa missään uutisessa. Jään odottamaan.

      • Anonyymi

        Ei kenekään elämä tuhoudu tietomurtoon. Nettikiusaaminen on niin yleistä, että se koskee lähes kaikkia.


    • Anonyymi

      Harmillista että f-secure n Mikko Hyppönen sekä muut ovat kuluttaneet luultavasti aikaansa täysin turhaan tähän tapaukseen. Taitaa olla poliisin hybridivaikuttaminen lähtenyt vähän lapasesta, mutta eihän se ole mikään ihme että järjestäytyneet rikollisorganisaatiot tekee järjettömiä rikoksia. Onhan tämä Suomen poliisi jo laittanut mennen tullen ennätyksiä uusiksi maan historian kalleimpien oikeudenkäyntien seurauksina poliisien rikoksista. Ja lisää on vaan tulossa vuosien kuluessa.

    • Anonyymi

      Taas uusi tietomurto Vastaamoon.

      https://yle.fi/uutiset/3-11757676

      Vastaamon hallitus on eronnut ja siellä mietitään koko yhtiön toiminnan jatkamista.

      Luultavaa on että terapiatoiminta jatkuu toisella nimellä ja näkyvällä paikalla olleet henkilöt vaihdetaan. Pian tapaus unohtuu ja kaikki palaa entiselleen, ellei sitten taas tapahdu vastaavaa.

      Ehkäpä kenties Vastaamon usko omaan kaikkitietämiseensä horjuu, ainakin väliaikaisesti. Usko omaan kaikkitietämiseen on opetettu näille terapeuteille jo pienenä.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe