Vaihdevuodet, unettomuus ja jaksaminen

Anonyymi

Miten jaksatte töissä jos unta katkonaisesti 5-6 tuntia. Osa tämän palstan kirjoittajista taitaa olla eläkkeellä mutta käytättekö unilääkettä tms? Laastarihoitoni ei tunnu riittävän pitkään uneen

12

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ootko kokeillu melatoniinia? Se itsellä vähän auttanut ja makuuhuoneen pitäminen alle 20 astetta.

    • Anonyymi

      En pysty käymään töissä, koska en saa asiallisia unilääkkeitä. Katkonaista unta 4-6 h.
      Minä nukun paremmin lämpimässä kun ei palele, liian kuumassa tosin tulee pää kipeäksi.

    • Anonyymi

      5-6 tunnin unilla jaksoin vielä jotenkin, parin tunnin pätkäunilla olin muutaman viikon kuluttua itsemurhan partaalla. Hain hormonikorvaushoidon.

      Jos uni ei tule tai pysy siitä huolimatta, annos on liian pieni. Vaihdevuosiin erikoistunut gynekologi osaa auttaa sinua sopivan annoksen löytämisessä.

      Käytän geeliä, sitä voi lisätä tai käyttää vähemmän tarpeen mukaan. Sopivan annoksen löytyminen vei muutaman viikon. Sen löydyttyä valvominen, ahdistus ja hikoilu lakkasivat muutamassa päivässä.

      • Anonyymi

        https://yle.fi/uutiset/3-5539532

        Tässä juttua hormonikorvaushoidon antamasta suojasta sydän- ja verisuonitauteja vastaan. Niihin sairastuu ja kuolee suurempi joukko naisia kuin rintasyöpään. Suomalainen, tuore tutkimus.


    • Anonyymi

      Melatoniini ei sovi estrogeenihoidon kanssa. 5htp:stä voi olla apua, mutta se vie halun ja kyvyt, jos sillä on merkitystä. Hyvän gynen juttusille kannattaa varmaan mennä kiireesti, että pärjäät. Jos eka lekuri ei ota vakavissaan, vaihda heti toiseen.

      • Anonyymi

        miksi melatoniini ei sovi estrogeenin kanssa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        miksi melatoniini ei sovi estrogeenin kanssa

        Estrogeeni hidastaa melatoniinin puoliintumisaikaa, melatoniini ei silloin hajoa normaaliin tapaan vaan aiheuttaa haittoja aivoissa - tokkuraa seuraavanakin päivänä varsinaisten unilääkkeiden tapaan. Vaikuttaa siis vireyteen, koneiden käyttökykyyn, reaktionopeuteen, työkykyyn jne.


    • Anonyymi

      Kyllä se mulle ainakin on ollut uuden elämäntavan opettelemista, nämä vaihtarit siis. Olin ennen todella hyvä nukkuja, mutta vaihdevuosien alettua ei paljon ollut unesta tietoakaan, nukuin sellaiset 2-3 t yössä ja usein vielä katkonaisesti. Kyllähän siinä oli järki jo koetuksella, muisti huononi, olin ärtynyt ja keskittymiskyvytön. Hormonejakin mietin, mutta ajattelin sitten, että meinaanko niitä loppuelämäni syödä ja mitä kaikkia haittoja niistä lienee. Mieluummin luomuna, jos mahdollista, enhän muutenkaan käytä lääkkeitä kuin hätätapauksessa. TAvoitteeni on se Antti Heikkilän ajatus: Lääkkeetön elämä. Vaikka en muuten Heikkilän oppeja seuraakaan.

      Ruokavalion muutin täysin: jätin pois viljat, sokerin, maitotuotteet ja kahvin. Joskus syön hyvälaatuista juustoa jälkiruokana. Syön kevyen aamupalan, kevyehkön lounaan ja tuhdin päivällisen, muuten kasvisruokaa, mutta päivällisellä jotain lihaa, kalaa, kanaa, kananmunaa. Paljon tuoreita vihanneksia, ituja, hapankaalta. Juon päivittäin boris-juomaa ja molkosania veden seassa. En syö eineksiä tai pikaruokaa, vältän lisäaineita ja suosin luomua. Juon lähinnä yrttiteetä. Teen elimistön puhdistuskuureja pari kertaa vuodessa. Käytän D-, C-, B-vitamiinia, Magnesiumia, nokkospiikalkkia, sinkkiä, rautaa (mulla on vielä kk:t). Rasvoina kylmäpuristettu oliivi-, kookos ja camelinaöljy sekä voi.

      Joogaan joka päivä. Sain joogaopettajalta oikein sellaisen "hormonijoogan" ohjelman. Pitkällä kävelylenkillä käyn myös päivittäin. Olen vähitellen opetellut ajattelemaan positiivisesti kaikesta, koetan olla mahdollisimman kiitollinen myös, hymyillä paljon ja nauttia kaikesta mistä voi. En myöskään stressaa mistään turhasta, kuten vaikka siivouksesta. Käyn kahden viikon välein luontaishoitajalla, eniten otan vyöhyketerapiaa ja aromahierontaa, ne auttaa molemmat aivan mahtavasti just unenlaatuun. Aina kun käyn hoidossa, nukun seuraavat pari yötä kuin tukki, sellaiset 9 tuntia heräämättä kertaakaan. Ja muulloinkin sellaiset 7 t. Joskus otan esim. energiahoitoa, intialaista päänhierontaa, korvakynttilähoitoa. Rentoudun ja nautin ja tunnen saavani apua. Ilman hormoneja olen selvinnyt tähän asti, itseasiassa voin nyt paremmin kuin ennen tätä elämäntapamuutosta, vaikka vaihtarit etenee. Suosittelen kokeilemaan näitä juttuja. Kokeile alkuun vaikka laventeliöljyä kotihoitona. Se rentouttaa, rauhoittaa ja nukuttaa. Se myös saattaa hieman alentaa verenpainetta, joten se pitää ottaa huomioon. Ja ihan muutama tippa riittää.

      • Anonyymi

        Minä taas olen ollut vuosikausia uneton muutenkin eikä siihen ole jooga tai kaapillinen erilaisia lisäravinteita auttanut. Sairaseläkkeelle yritän päästä, koska en saa kunnollisia lääkkeitä. Eipä sekään siihen unettomuuteen auta, mutta eihän sitten tarvitse edes olla hakevinaan töitä. Kurjaa olla aina väsynyt. Eiköhän vaihdevuodet kuitenkin tule kaikille maailman naisille.


      • Anonyymi

        Ei voi kun ihaillen lukea sun kirjoitusta. Itselläkin osa sun elämäntavoista käytössä.Jokainen tekee mitä keksii ja haluaa vaihdevuosivuosivaivoihin mutta tuollaisia pehmeämpiä lääkkeitä esim.vitamiineja voisi kokeilla ennenkun alkaa käyttää hormoneja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei voi kun ihaillen lukea sun kirjoitusta. Itselläkin osa sun elämäntavoista käytössä.Jokainen tekee mitä keksii ja haluaa vaihdevuosivuosivaivoihin mutta tuollaisia pehmeämpiä lääkkeitä esim.vitamiineja voisi kokeilla ennenkun alkaa käyttää hormoneja.

        tervetuloa! ttäällä tietoa myös vaihtoehtoisista hoitomuodoista sekä jämäkkä tietopaketti muistakin hormoneista mitä valitettavasti gynekologit eivät ota huomioon.


        https://www.facebook.com/groups/1501436553421499


    • Anonyymi

      Teen keskiraskasta siivoustyötä ja useamman vuoden jo nukkunut erittäin huonosti vaihdevuosivaivojen vuoksi. Välillä tuntuu että voisi rojahtaa lattialle ja itkeä pelkästä väsymyksestä. Ihan vaan sisulla olen puskenut työpäivät läpi mutta kotona en jaksa enää mitään. Hormonikorvaushoitoihin en ole vielä lähtenyt koska pelkään että migreeni tulisi silloin takaisin täydellä voimallaan. Kohta ei vaan enää jaksa tätä kärsimystä. Vielä aion kokeilla käymistä arkipäivisin uimahallin kylmävesialtaassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe