Aihe

IS Viikonloppu 24.-25.10.2020

Oikein kiva kovis Kari Vaalamolta (kuvitus Heli Kärkkäinen). Välillä tuntui, ettei ristikko ratkea, mutta ratkesi eikä lopulta mitään jäänyt epäselväksi.

Kuvittajan toiminnasta en pitänyt. Heli Kärkkäinen olisi voinut sijoittaa vihjeet paremmin. Muutamissa vihjeissä ei saanut selkoa, mitkä sanat kuuluvat mihinkin vihjeeseen.

21

267

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tapio
   No kun tästä minua selvästi kokeneemmilla ja paremmilla ratkojillakin jäi jotain ymmärtämättä, sen verran otan takaisin, että olen jonkun kohdan saattanut ymmärtää väärin. Voin kuitenkin antaa vinkkejä chatissa tämän viikon kovikseen.

   • Anonyymi

    Kiva! En voi odottaa hopan leikkimiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiva! En voi odottaa hopan leikkimiseen.

    Jos nyt voisi suhtautua toisen tapaan auttaa asiallisesti.


   • Anonyymi

    Vihjeestä joka on mestarillekin vaikea, en ole ollenkaan varma, ymmärsinkö laatijan tarkoittamalla tavalla.


  • Anonyymi

   Juha Leinosenritikossa alhaalla oikealla olevasta vihjekuvasta en hahmota, mitä se esittää.

   • Anonyymi

    Voiko täältä saada apua ongelmakohtiin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voiko täältä saada apua ongelmakohtiin?

    Tapio.
    Voisin minä täälläkin antaa vinkkejä, jos niitä kunnioitetaan sen verran, että ei heti anneta samaan vihjeeseen toista vinkkiä. Odotettaisiin siis ensin tieto siitä, oliko annetusta vinkistä apua. Jos ei ollut, on uuden vinkin paikka.

    Toivon toki, että itsekin saisin tarvittaessa apuja, mutta niitä ei enää haluta antaa.


  • Anonyymi

   Yhtä vihjettä ei kannata miettiä - seon väärä:
   "Päästiin nyt vasta tutkimaan asiaa. Kyllä se niin, että se vihje METSÄ AINA PÄÄLLE! eli huutomerkillinen on väärin siihen viime vaihessa asetettu, tuplattu se toinen vihje, kun toiseen piti vain lisätä huutomerkki. Koviksissa nämä vaarat vaanivat erityisesti, kun niitä vihjeitä viime vaihessa viilataan paljonkin.

   Ei kannata sitä siis miettiä enempää."

   Kehittelin vihjeelle ontuvan selityksen, mutta selitys on ihan huuhaata. Sanaris ei vielä kerro, miten vihjeen omisi pitänyt olla.

  • Anonyymi

   Nyt ei ainakaan voi syyttää, että etsin virheitä. En niitä IS:n koviksista todellakaan etsi. Ihmettelin kyllä, miten lähes sama vihje on kaksi kertaa, mutta ainakin kuvavihje voi toistua montakin kertaa. Koska oletin lähtökohtaisesti ristinon oikein vihjeitetyksi, yritin keksiä virheelliseksi osoittautuneeseen vihjeeseen loogisen selityksen.
   Pidän IS:n ristikoita, SK:n ristikoita ja Hesarin maantairistikoita lähtökohtaisesti oikein laadittuina enkä etsi niistä vihjeityksen osalta virheitä.

  • Anonyymi

   Pääkuva on varsin arvoituksellinen

   Pääkuvasta ei kyllä selkeästi hahmota ylempään pääkuvaan liittyvää lauseen ilmaisemaa tapahtumaa, mutta hyvällä mielikuvituksella sen voi kuvitella. Tapahtumapaikkaa en löytänyt.

  • Anonyymi

   Sitä ihmettelee moni muukin. "Pääfoorumissa" joku kuvaa ihmettelyään näin:

   "Pääkuva jäi erityisesti askarruttamaan - onko siinä joku piilokuva vai onko painojälki vaan niin epäselvää, että yhteys pidempään lauseeseen ei avaudu?"

  • Anonyymi

   Keksin pääkuvan vihjeen idean. Pääkuva on piilokuva. Ongelma tällaisessa on se, että jos ei käy Sanariksen sivuilla, kuva saattaa jäädä ikuiseksi arvoitukseksi

  • Anonyymi

   Monta kohtaa. Apuja. Viinilasi oikea ylä. Ylellä keskellä melko alhaalla. Käsin näytetty pääkuvan alla. Tiheitä keskellä ylhäällä. Kiitos paljon.

   • Anonyymi

    Tapio
    Yritin antaa muutan vinkin, mutta poistettin. Tuo esille toisaalla.


   • Anonyymi

    Kokeilen yksitellen. Viinilasi liittyy ruoan lisukkeeseen.


   • Anonyymi

    Pääkuvan alapuolella olevalla naisella on liian tiukat farkut. Rstkaisusana liittyy siihen.


   • Anonyymi

    Tiheitä liittyy puustoon.


   • Anonyymi

    Ylellä ei liity tiettyyn ohjelmaan, vaan omassa tuotannossa tarvittaviin asioihin. Sieltä voidaan myös lainata muille tuottajille.


  • Anonyymi

   Vihjeiden sijoittelua on hieman kritisoitu muukin kuin minä, mutta täällä sitaatti poistettiin. Mitä tarkoitan, en siis voi tarkemmin kertoa. Löytyy sivuiltani.

   On hirveän vaikea ennakoida, mitä poistetaan.

   • Anonyymi

    Kyse on siitä, että vihjeistä ei käynyt selkeäst esille, mitkä sanst kuuluvat mihinkin vihjeeseen ja minne tulee ratkaisusana. Kuvittajan tehtävänä on asetella vihjeet selvästi. Nyt kuvittaja on vaikeuttanut ristikkoa entisestään.


  • Tässä säikeessä joku haukkui sivuni sääntöjeni takia. Helpompi niillä olisi kuitenkin toimia kuin täällä. Täällä ei koskaan voi tietää, milloin kommentti lähtee pois. Sivuillani olisi kuitenkin selkeät perusteet mahdollisille poistoille.

   Kukaan ei pysty ymmärtämään tämän sivuston tekoalyä. Se ei toimi kovinkaan fiksusti. Tuntuu, että se ennemmin arpoo kuin tekee inhimillisesti hyväksyttävissä olevia johtopäätöksiä.

   Taitaa olla verrattavissa itseohjutuviin autoihin. Katsoin dokumentin. Ihminen osaa toimia paljon paremmin kuin itseohjautuvat autot. Ihminen osaisi moderoida tätä sivustoa paremmin, mutta tulisi kalliimmaksi, jos olisi täysin ihmisten varassa.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   521
   5227
  2. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   432
   5139
  3. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3545