Aihe

Kokkaamiseen puuttuminen

Anonyymi

Asukkaat keskustelivat aiheista, jotka heitä ärsyttää. Esille tuli mm. se kuinka monia heistä suunnattomasti ärsytti. Jos he tekevät ruokaa ja jos joku silloin tulee siihen puuttumaan ja neuvomaan. Useampi ilmoitti silloin, lyövänsä hanskat tiskiin ja lopettavansa. Sanovansa puuttujalle, että tee sitten itse.
Tämän kyllä ymmärtää, jos asialla ei ole mikään amatööri. Vaan kokenut ihminen, joka jo osaa hommansa. Kokkaa vain omalla tavallaan. Mutta silti joku tulee siihen tyrkyttämään omia tapojaan. Ainoana oikeana tapana valmistaa ruokaa.
Sellaista yhtä ja oikeaa tapaahan ei ole. Vaikka tavat voi olla jopa hieman kummallisiaki toisten mielestä. Jokainen kokkaa kuitenkin omalla tavallaan.

Mutta pitää tämä neuvominen nähdä toisellakin tavalla. Nimittäin, jos kokkaamassa on kokemattomampi henkilö ja häntä paljon kokeneempi haluaa hieman antaa vinkkiä kokemattomalle. Vain siksi, ettei kokematon tekisi virheitä.
Neuvojan tarkoitus ei ole ärsyttää, vaan se voi olla hyvä. Hän vaan toivoo ettei kokemattoman tekemä ruoka menisi pilalle, vaan onnistuisi. Silloinhan neuvot ja vihjeet kannattaisi ottaa opetus ja oppimis mielessä, kiitollisena vastaan.
Vai onko parempi, että kokematon oppii kokkaustaidot ilman neuvoja, ns.kantapään kautta ja raaka-aineita menee harjoitellessa paljon hukkaan?

12

93

  Vastaukset

  • Siisteys ennen kaikkia ,eipä taida kenelläkään olla passia joka lupaa keittiötöitä tehdä. Ällöttävää porukkaa pyörii siellä kokkailemassa. Yököttäs jos pitäis siellä syödä.

  • Niinkuin esim. Ella pitkillä "kynsillään" jotka ovat mojuneet edellisen yön Artun minussa ja perseessä.. Onkohan / tuskin on desinfioinut kyntensä ja kätensä noiden sessioiden jälkeen esim. sämpylätaikinaa tehdessään jos nyt yleensä mitään ruokaa ees laittaa. Samoin Artun käpälät Eetun peusussa. Kylmät väreet menee🤮

   • Hyi helvetti noiden kahden kanssa ,onko homojen elämä noin sikaista .Sanokaa te jotka tiedätte .onhan se anus aika bakteeripesä ja jos sieltä lähetään keittiö hommiin ,niin kyllä pitäis sterilisoida Artun kourat .yök


  • Ei tuolla talossa kukaan ole edes mikään kotikokkaaja,uusavuttomia pentuja.Kellään ei edes käy mielessä että kappas tehdäänkö vaikka sämpylöitä tai pizzaa yms.,kauppareissullakin puuttuu mielikuvitus ja pieni twisti ruuanlaittoon.Uudet adukkaat sentään "älysi"ostaa pekonia,valkosipulia,jalapenoja yms.

   • Entäs joku salmonella tai joku vakava suolistosairaus iskis ,niin BB :kö maksaa sairaalakulut onhan tuo vallan hullua.ei mitään tolkkua .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Entäs joku salmonella tai joku vakava suolistosairaus iskis ,niin BB :kö maksaa sairaalakulut onhan tuo vallan hullua.ei mitään tolkkua .

    Tuo Eetu on kyllä ihan huippu ,eikä mitenkään positiivisesti.


  • Avasi vasta telkun ,mikäs hetki heillä nyt on ,kun ,kaikki syö jotain niinkuin eivät olisi koskaan ruokaa saanutkaan .osa oli niin kuin joku apina olis saanut jonkun namipalan.

   • Onko se edes syötävää siellä jotain hampparia pistetään poskeen .En tiedä nyt Haloo Virtanen tämä on lipsunu över ei mallaa millään. Ryhdistykää siellä kohta loppuu maksajat.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko se edes syötävää siellä jotain hampparia pistetään poskeen .En tiedä nyt Haloo Virtanen tämä on lipsunu över ei mallaa millään. Ryhdistykää siellä kohta loppuu maksajat.

    Olen samaa mieltä luulin saavani viihdettä .mitä paskaa te meille näytettä anteeksi Sanani mutta ootta kyllä menny .niin alaspäin ..tuo huoraaminenko on tämän vuoden top listalla josta ihmiset ovat käärmeissään..


  • Jonkun päivätehtävän aiheena voisi olla juurikin ruoanlaitto ja keittiöhygienia.
   Se kun näyttää olevan vähän hakusessa joillakin asukkaista. Tehtävän yhteyteen, kilpailu siitä, kuka tietää näistä asioista eniten.
   Talossa on varmasti sellaisia, joille tälläisestä tehtävästä olisi hyötyä.
   Tämä olisi todellakin tarpeen, ennen kuin saavat jonkun pöpön tuolla keittiössä laitetusta ruoasta ja sen säilytyksestä jne.

   • Tuopa olis hyvä idea eli kysymyksiä joita on elintarvike alalle olevassa passissa ,luulisin että nää eivät tiedä mitään siisteydestä ,meno näyttää vähän siltä .Sottapyttyjä niin naiset kuin miehet.


  • Kaikki jotka vähänkin koettaneet pitää keittiötä siistinä, heti häädetty pois.
   Kuten, Minna, Kati ja Nona. Pelkäävät muut kai siivoilla keittiössä, koska se tietää häätöä. Vaikka keittiöhygienia on A ja O, kun ehkäistään esim. ruokamyrkytyksiä.

   Bakteereja on kaikkialla, myös elintarvikkeissa.
   Perusjuttuja keittiössä pitäisi olla, seuraavat asiat.
   Aloita ruoanvalmistus aina käsienpesusta. Pidä keittiö, leikkuulaudat ja välineet puhtaina. Vältä bakteerien levittämistä raaoista elintarvikkeista kypsiin.
   Kuumenna ruoka kauttaaltaan kypsäksi. Pese kasvikset huolellisesti ennen käyttöä.
   Tarjoile ruoka heti, tai jäähdytä nopeasti.

   O-P:n ja Artun vastuulla oli viikon aamiaiset ja iltapalat. Voi vaan kuvitella, miten hygieenistä on ollut ruokienvalmistus ja jälkien siivoaminen keittiössä?
   Jospa tällä sikailutyylillä saadaan tuonne paremmin listeriaa yms ja ainakin sokeritoukkainvaasio. Sokeritoukkathan syö tärkkelyspitoisia aineita, kuten leivän muruja ja homesieniä.

   Keksitäänkö sitten päivätehtävä. Mitä tiedätte syöpäläisistä ja loiseläimistä?
   Terveystarkastaja jos tuonne menisi pistokokeita tekemään. Vois tulla vähän sanomista. Tuollaisia paskapesiähän on myös, monien opiskelijasolukämppien yleiset tilat. Kukaan ei välitä siisteydestä, koska muutkaan ei välitä ja ne jotka välittää, eivät siellä sotkussa pysty olemaan. Muuttavat pois.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3361
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   28
   1352