Miten teiän kanit?

Anonyymi

Minulla on hieman yli 8 viikkoa vanha kani mutta onko tavallista että sen takapuolessa on ulostetta ja karvat ovat hieman kuivaneessa ulosteessa? Välillä papanoitakin jää kiinni takapuolen karvoihin? Uloste on luultavasti liian löysää. Voisiko tätä asiaa korjata jotenkin vaikka ruokavalionmuutoksella tai muulla sellaisella? Kani syö heinää ja saa todella pienen määrän pellettejä mutta miksi käy näin? Kani saa kyllä myös tuoreita kuten kurkkua ja selleriä. Osaisitteko auttaaa?

7

67

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minunkin kanille on käynyt tälleen, annoin hänelle viikon pelkkää heinää ja vettä nii kyllä se siitä parani.

  • Anonyymi

   Ei ole normaalia eikä saa antaa vain olla. Uloste on aivan liian löysää ja siihen pitää puuttua. Eli ensialkuun tuoreet pois kokonaan niin pitkäksi aikaa, että uloste normalisoituu ja vielä muutaman normaalin päivän kun odotat, niin sitten voit alkaa antamaan _hyvin_ pieniä määriä tuoretta silloin tällöin. Myös pelletit voi vähän aikaa jättää antamatta, joskin pelkän tuoreen jättäminen pois voi jo auttaa. Pellettiä ei normaalistikaan anneta kuin ruokalusikallinen per elopainokilo.

   • Anonyymi

    Kiitos tiedosta<3 Jätettiinkin jo tuoreet pois ja katsotaan miten sitten jatkuu. Jos ei onnistu niin pelletit pois ja jos vieläkin jatkuu niin sitten suuntaamme eläinlääkäriin:(


   • Anonyymi

    En tiedä tarkkaan kanini painoa mutta osaatko sanoa paljonko hieman yli 8vk ikäiselle kanille pitäisi antaa kerran päivässä pellettejä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En tiedä tarkkaan kanini painoa mutta osaatko sanoa paljonko hieman yli 8vk ikäiselle kanille pitäisi antaa kerran päivässä pellettejä?

    Kun se ikävä kyllä riippuu kanin painosta. Annostus on ihan eri kilon painoiselle kääpiölle ja kymmenen kilon painoiselle jätille... Poikaselle voi antaa pellettiä oletetun aikuiskoon mukaan. Eli jos kanista on syytä odottaa vanhempien koon perusteella vaikkapa 2,5-kiloista, niin sille annetaan n. 2,5 ruokalusikallista pellettiä kerran päivässä. Tästä voi hieman säätää suuntaan taikka toiseen kanin lihavuuskunnon mukaan, mutta vain hieman. Kannattaa myös tarkistaa, onko pellettipussin kyljessä ohjeellinen annostus, sillä se voi kyllä poiketa tuosta perussäännöstä, jonka mukaan annetaan 1rkl/EPkg. Heinää on upottava vähintään kanin itsensä kokoinen kasa päivässä. Jollei uppoa, niin syötät muuta liikaa.


  • Anonyymi

   sillä saattaa olla ripuli... JA SE ON VAARALLISTA!
   vie puppeli e-lääkäriin ja syötä tälle vaikka vain heinää jotta kakka kiinteytyisi.

   Mieti hetki, onko kanisi ruokavaliossa jotain vikaa? annatko sille esim. vääränlaista pellettiä, hedelmiä tai siemenseoksia, herkkutankoja jne.

   ^^nuo ylhäällä olevat asiat eivät sovi kaneille!

   • Anonyymi

    Juuri näin, ei sokeria, viljoja eikä oo pakko antaa mitään muuta kuin heinää ja vettä. Itse tarjoan tilliä ja persiljaa ja joskus salaattia lisänä. Jos pellettejä antaa, lue hyvin tarkkaan mitä niissä on, melkeen kaikissa on viöjoja tai muuta paskaa, bunny on esim hyvä merkki jota itse käytän kaneillani. En myöskään koskaan anna pellettejä kuppiin tai lattialle vaan aina virikkeenä, eli esim kissojen muvisia palloja joiden sisään laitan rkl pellettjä, siinä pitkäks aikaa puuhaa, munakennoihin ym laitan lehtevää heinää hiukan ja kuivattuja yrttejä tai kuivattua voikukanlehteä, näitä saa eläinkaupoista.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   121
   5523
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   25
   2338
  3. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   89
   1176
  4. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1110
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   68
   1024
  6. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   1011
  7. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   369
   952
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   165
   881
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   828
  Aihe