Asumisoikeus tarjouskierros

Anonyymi

Haettiin ensimmäistä kertaa asumisoikeusasuntoa, joten prosessi on vielä vähän vieras. Huomasin asunnon poistuneen hausta, joten varmaan tarjoukset on lähtemässä. En oikein ymmärrä, lähetetäänkö tarjoukset siis isolle joukolle ja sitten myöhemmin saa tietää osuiko onni omalle kohdalle vai ei? Ja ilmoitetaanko kaikille hakijoille, kun tarjoukset on lähtenyt?

7

2987

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole mitään standartoitua toimintapaa vaan eri toimijoilla on omat tapansa ilmoitella hakijoille.
      Jos olette hakeneet jotain asuntoa mikä on näkynyt vapaana vaikkapa TA-yhtiöiden nettisivuilla niin on paljon mahdollista, että olette pahasti myöhässä. tämä toki riippuu paljon kohteen kiinnostavuudesta suuren yleisön silmissä. Uskoakseni TA poistaa vapaa-ilmoituksen sivuiltaan vasta kun sopimus on jo tehty, mutta tämäkin saattaa olla vanhaa tietoa. Oma kokemus muutaman vuoden takaa on, että kun asunto irtisanotaan ja ilmoitetaan vapaaksi sinne nettisivulle niin viikon sisällä tulee tarjous asunnosta jos se vastaa yhtiölle jättämääsi hakemusta eli olet jättänyt yhtiölle hakemuksen jo aikaisemmin kohteista joista olisit halukas ottamaan asunnon jolloin saat aina tarjouksen kaikista vapautuvista asunnoista jotka vastaavast kooltaan ja sijainniltaan tekemääsi hakemusta.
      Ilmoitus voi olla vielä kuukausi tai pari siellä nettisivuilla statuksella "vapaa" mutta siitä on jo tarjoukset lähetetty eikä uusia hakemuksia enää noteerata.

      • Anonyymi

        Okei, onpas epäselkeää. Tämä oli asuntosäätiön koti. Haettiin muutamaa muutakin ja ne näkyy edelleen haettavina. Ei ollut mitään mainintaa siitä milloin näistä lähtee tarjoukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei, onpas epäselkeää. Tämä oli asuntosäätiön koti. Haettiin muutamaa muutakin ja ne näkyy edelleen haettavina. Ei ollut mitään mainintaa siitä milloin näistä lähtee tarjoukset.

        Jotkut odottelee pari kuukautta ja valitsee siitä itselleen sopivammat joille lähettää tarjoukset. Varaa on siis seisottaa tahalleen asuntoja tyhjillään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei, onpas epäselkeää. Tämä oli asuntosäätiön koti. Haettiin muutamaa muutakin ja ne näkyy edelleen haettavina. Ei ollut mitään mainintaa siitä milloin näistä lähtee tarjoukset.

        Haku asumisoikeustaloihin tapahtuu periaatteessa näin: Menet Asuntosäätiön sivuille ja teet siellä hakemuksen kaikkiin niihin taloihin joista haluat asunnon. Rajaat asunnon koon sellaiseksi kuin haluat. Tämän jälkeen jäät odottamaan kunnes talosta vapautuu asunto ja jos se vastaa hakemukseen laittamiasi rajauksia sinulle lähetetään tarjous, mutta tuo sama tarjous lähetetään myös monelle muulle, ehkä noin 50 hakijalle. Valitettavasti vaan yhtiöt eivät ilmoita sijoitustasi jonossa kuten jotkut toimijat aikoinaan tekivät.
        Oman kokemukseni mukaan tarjoukset lähtivät viikon sisällä siitä kun asunto oli ilmoitettu nettisivulla vapautuvaksi. Ja jos jonossa oli riittävästi hakijoita niin tuskin enää lähettävät tarjousta niille jotka ovat laittaneet hakemuksen asuntoon vasta pari viikkoa tai kuukausi siitä kun kohde ilmoitettiin. Siellä nettisivuilla on paljon asuntoja "vapaa" statuksella vaikka ne on jo periaatteessa menneet. Toki siellä on myös asuntoja joille ei ole löytynyt ottajaa ja näihin on vielä ns. haku päällä.

        Eli laittakaa kaikkien toimijoiden kohteisiin haku päälle ja jääkää odottamaan vapautuvia asuntoja.


    • Anonyymi

      Kaikki asunnot eivät koskaan ole nökyvillä netissä. Paljon menee ns. tiskin alta. Näin on oma että tuttavieni kokemus. Tietysti myös suhteilla. Työnantajat epävirallisesti kahmivat asuntoja itselleen ja seuraava asukas voi olla saman yrityksen palveluksessa oleva/ollut tai tuttava/kaveri/sukulainen. Näin on sekä asoissa että vuokra-asunnoissa.

      Osa asunnoista on netissä vaan ikään kuin ikkunana tai mainoksena tai tiedustelutarkoituksena tai kiristämistarkoituksena. Onhan näitä.

      • Anonyymi

        Senkun vaan tarkistat kunnan viranomaiselta että onko asojärjestysnumerosi ohitettu jossakin kohteessa johon sinulla ollut voimassaoleva haku päällä.
        Nykysysteemissä ei tässäkohtaa pääse vetämään välistä, mutta miten mahtanee olla uudessa jossa ei ole enää erillistä viranomaistahoa varmistamassa lainmukaisuutta.


    • Anonyymi

      Mä luulen että asunto on jo mennyt jos se on poistunut näkyviltä.

      Yleensä halutuimmat(sijanti, koko ja vastike) eivät tule edes mihinkään nettiin pällisteltäväksi vaan niihin lähetetään kaikille siihen kohteeseen etukäteen hakeneille tarjous. Näistä sitten valitaan alhaisimman numeron omaava, heistä jotka sitä oikeasti tarjouksen saadessaan halusivat.

      Ne jotka (odotetaan) menevät hitaammin kaupaksi, laitetaan nettiin jotta muutkin voivat huomata niitä hakea. Kuten mainittu niiden kohdalla se että asunto lähtee pois, pitäisi luultavasti jo tarkoittaa että asunto on varattu seuraavalle.

      Asunto voi olla tyhjillään mutta asuyhtiöllä on silti siihen jonkun sopimus. Kun asojen irtisanomisaika on aika pitkä niin ihmiset voivat muuttaessaan muualle joutua vaan lähtemään vaikka vielä maksavat kuukauden tai pari asosta. Tietysti mitä halutumpi asunto on niin sitä vähemmän sitä tapahtuu, koska seuraava asukas haluaa jo muuttaa siihen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe