Ase sra ammuntaan ?

Anonyymi

Jonkunverran tullut kaiveltua informaatiota mutta kysytään nyt enemmänkin hintapolitiikan puolelta. Tällä hetkellä kaavaillut ak sarjalaista mutta ar ei myöskään pois suljettu ole. Lähinnä hakusessa halpa (ei se halvin vaan toimiva ja kestävä kapistus) vehje kyseiseen. Katselin että esim saiga 103 voisi olla ihan ok vaihtoehto mutta sitä kysynkin että onko tuollaisesta järkeä maksaa esim 1100€. Eli suosituksia ja muiden mielipiteitä tässä haetaan :) Itse harrastusta en ole vielä kerinnyt aloittamaan eli pitää kurssit yms käydä jne. Itsellä sen verran ampuma kokemusta mitä intistä sai sekä käytännössä muksusta asti ampunut ilmakivääriä/piekkaria mutta tuossa ollut pitempään taukoa nyt joten olettanen ettei kelpaa harrastuneisuuteen. Tosiaan pitempään ollut halua alkaa taas ampumaan mutta ollut vain laji hakusessa mutta tuokin näköjään olisi nyt korjattu :) Topikkeja tästä toki löytyy joka puolelta mutta en vielä ole löytänyt sitä mikä vastaisi omaan kysymykseen tarpeeksi hyvin. Tarkoitus olisi mennä tässä lähiaikoina kurkkaamaan paikanpäälle ammuntoja sekä ehkä keräämään jonkinlaista infoa jos joku suostuisi vaivalloisesti kysymyksiin vastailemaan.

6

1472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan siinä järkeä. Varsinkin aseissa, hinta-laatu suhde on aika kohallaan. Tosin on niitä premium merkkejäkin.
      Mutta Saiga kun on Venäjän Ak'n siviilimallin valmistaja niin heiltä saa sen hyvän hinta-laatu suhteen. Ja Saiga 103 on hyvä.

      Ei kanata ostaa sitä halvinta asetta, varsiinkaan kiinaroskia. Jos se saiga 103 on sinun budjettiin menevä niin osta se.

      Tässä on Kalashikov konsernin Ak-103 runkkaus video https://www.youtube.com/watch?v=Io7Zztghdno
      Tosin huomaat että tämä on Ak-103 eikä Saiga Mk-103, mutta molemmat aseet tehdääs samalla tehtaalla ja hihnalla. Mutta osa niistä saa lisäkohtelua että ne saadaan Venäjän lain mukaisesti "Metsästystyyppiin" eli ei automaattitoimintoa.

      Jos ostat Saiga Mk-103, niin se kyllä tulee pysymään sinulla pitkään, ellet sitä myy.

      • Anonyymi

        kiitokset vastauksesta! kyseisen videon joskus katsellutkin :) Toki tätä vielä pohditaan mutta onneksi tässä vielä hyvin aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiitokset vastauksesta! kyseisen videon joskus katsellutkin :) Toki tätä vielä pohditaan mutta onneksi tässä vielä hyvin aikaa.

        np, tosiaan joo unohdin sanoa myös sen että. Kannattaa kysyä asekaupoilta että pystyisikö ainakin käsissä testailla sitä asetta, tämän tekemällä saat ainakin tuntumaa aseen rakennelaadusta.
        Saat myös tuntumaa siitä miten tykkäät sen aseen tuntumasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        np, tosiaan joo unohdin sanoa myös sen että. Kannattaa kysyä asekaupoilta että pystyisikö ainakin käsissä testailla sitä asetta, tämän tekemällä saat ainakin tuntumaa aseen rakennelaadusta.
        Saat myös tuntumaa siitä miten tykkäät sen aseen tuntumasta.

        Juu sen verran kokemusta intin ja airsoftin puolelta ettei se ak:n tai ar ergonomia sieltä puolelta ole ainakaan outo omaan käteen :D Täytyy juu katsella ja varmaan kysellä kaupasta että onko tiedossa uusia kivääreitä myyntiin kun yllättävän vähän näkyy noita liikkeellä olevan ainakin tällä hetkellä.


    • Anonyymi

      Suosittelen, että ensin käyt kurssin ja ammut ressujen laina -aseilla jonkin aikaa. Pääset varmaankin kokeilemaan myös joukun kaverin asetta ja saat enemmännäppituntumaa mitä haluat. Jos sinulla on vähänkin kunnianhimoa, niin tulet ostamaan arskan. AK:lla ei oikein tahdo pärjätä ja siihen saa suonommin viripalikoita. Kannattaa katsella käytettyjä pelejä, sillä sra:ssa ei tarvita kummoista tarkkuutta.
      Muista, että ase on vain pieni osa harrastuksen kustannuksista. Tarvitset kaiken maailman kikottimia lippaista tähtämiin sekä liiveihin ym. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että sra vaatii paljon harjoittelua ja paukkua palaa tuhottomasti. Aseen piipun olisi hyvä olla kovakromattu, että sillä voi työntää läpi kaikkea kurapaukkua. Halpakin paukku maksaa 30-40 c/kpl ja oikeasti haljoitellessa muutama tuhat paukkua palaa vuodessa helposti.

      • Anonyymi

        Luultavasti menee juurikin näin. Enhän omaa pyssyä vielä hetkeen saa ja muutenkin parempi tuolla paikanpäällä kysellä ihmisiltä kellä kokemusta on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe