Ase sra ammuntaan ?

Anonyymi

Jonkunverran tullut kaiveltua informaatiota mutta kysytään nyt enemmänkin hintapolitiikan puolelta. Tällä hetkellä kaavaillut ak sarjalaista mutta ar ei myöskään pois suljettu ole. Lähinnä hakusessa halpa (ei se halvin vaan toimiva ja kestävä kapistus) vehje kyseiseen. Katselin että esim saiga 103 voisi olla ihan ok vaihtoehto mutta sitä kysynkin että onko tuollaisesta järkeä maksaa esim 1100€. Eli suosituksia ja muiden mielipiteitä tässä haetaan :) Itse harrastusta en ole vielä kerinnyt aloittamaan eli pitää kurssit yms käydä jne. Itsellä sen verran ampuma kokemusta mitä intistä sai sekä käytännössä muksusta asti ampunut ilmakivääriä/piekkaria mutta tuossa ollut pitempään taukoa nyt joten olettanen ettei kelpaa harrastuneisuuteen. Tosiaan pitempään ollut halua alkaa taas ampumaan mutta ollut vain laji hakusessa mutta tuokin näköjään olisi nyt korjattu :) Topikkeja tästä toki löytyy joka puolelta mutta en vielä ole löytänyt sitä mikä vastaisi omaan kysymykseen tarpeeksi hyvin. Tarkoitus olisi mennä tässä lähiaikoina kurkkaamaan paikanpäälle ammuntoja sekä ehkä keräämään jonkinlaista infoa jos joku suostuisi vaivalloisesti kysymyksiin vastailemaan.

6

1408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onhan siinä järkeä. Varsinkin aseissa, hinta-laatu suhde on aika kohallaan. Tosin on niitä premium merkkejäkin.
      Mutta Saiga kun on Venäjän Ak'n siviilimallin valmistaja niin heiltä saa sen hyvän hinta-laatu suhteen. Ja Saiga 103 on hyvä.

      Ei kanata ostaa sitä halvinta asetta, varsiinkaan kiinaroskia. Jos se saiga 103 on sinun budjettiin menevä niin osta se.

      Tässä on Kalashikov konsernin Ak-103 runkkaus video https://www.youtube.com/watch?v=Io7Zztghdno
      Tosin huomaat että tämä on Ak-103 eikä Saiga Mk-103, mutta molemmat aseet tehdääs samalla tehtaalla ja hihnalla. Mutta osa niistä saa lisäkohtelua että ne saadaan Venäjän lain mukaisesti "Metsästystyyppiin" eli ei automaattitoimintoa.

      Jos ostat Saiga Mk-103, niin se kyllä tulee pysymään sinulla pitkään, ellet sitä myy.

      • Anonyymi

        kiitokset vastauksesta! kyseisen videon joskus katsellutkin :) Toki tätä vielä pohditaan mutta onneksi tässä vielä hyvin aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kiitokset vastauksesta! kyseisen videon joskus katsellutkin :) Toki tätä vielä pohditaan mutta onneksi tässä vielä hyvin aikaa.

        np, tosiaan joo unohdin sanoa myös sen että. Kannattaa kysyä asekaupoilta että pystyisikö ainakin käsissä testailla sitä asetta, tämän tekemällä saat ainakin tuntumaa aseen rakennelaadusta.
        Saat myös tuntumaa siitä miten tykkäät sen aseen tuntumasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        np, tosiaan joo unohdin sanoa myös sen että. Kannattaa kysyä asekaupoilta että pystyisikö ainakin käsissä testailla sitä asetta, tämän tekemällä saat ainakin tuntumaa aseen rakennelaadusta.
        Saat myös tuntumaa siitä miten tykkäät sen aseen tuntumasta.

        Juu sen verran kokemusta intin ja airsoftin puolelta ettei se ak:n tai ar ergonomia sieltä puolelta ole ainakaan outo omaan käteen :D Täytyy juu katsella ja varmaan kysellä kaupasta että onko tiedossa uusia kivääreitä myyntiin kun yllättävän vähän näkyy noita liikkeellä olevan ainakin tällä hetkellä.


    • Anonyymi

      Suosittelen, että ensin käyt kurssin ja ammut ressujen laina -aseilla jonkin aikaa. Pääset varmaankin kokeilemaan myös joukun kaverin asetta ja saat enemmännäppituntumaa mitä haluat. Jos sinulla on vähänkin kunnianhimoa, niin tulet ostamaan arskan. AK:lla ei oikein tahdo pärjätä ja siihen saa suonommin viripalikoita. Kannattaa katsella käytettyjä pelejä, sillä sra:ssa ei tarvita kummoista tarkkuutta.
      Muista, että ase on vain pieni osa harrastuksen kustannuksista. Tarvitset kaiken maailman kikottimia lippaista tähtämiin sekä liiveihin ym. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että sra vaatii paljon harjoittelua ja paukkua palaa tuhottomasti. Aseen piipun olisi hyvä olla kovakromattu, että sillä voi työntää läpi kaikkea kurapaukkua. Halpakin paukku maksaa 30-40 c/kpl ja oikeasti haljoitellessa muutama tuhat paukkua palaa vuodessa helposti.

      • Anonyymi

        Luultavasti menee juurikin näin. Enhän omaa pyssyä vielä hetkeen saa ja muutenkin parempi tuolla paikanpäällä kysellä ihmisiltä kellä kokemusta on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe