Terveydenhoidon sähköisten palveluiden toimimattomuus

Anonyymi

Kuulumme vaimon kanssa influenssarokotusten riskiryhmään ja päätimme tänään tilata sähköisesti ajat rokotuksiin. Puolen päivän etsiskelyn jälkeen löysimme netistä kohdan, jossa ajanvarauksen voisi tehdä kaikkien kirjautumistoimenpiteiden jälkeen. Järjestelmä oikein tarjosi palvelua influenssarokotus. Tätä painettuamme ilmestyi kuvaruutuun ilmoitus, että "vapaita aikoja ei ole". Toistettuamme useita kertoja koko etsintäoperaation aina lopputulos oli se, ettei vapaita aikoja ole. Onko Helsingin kaupunki aikojen runsaasta kysynnästä pelästyneenä päättänyt lopettaa koko palvelun tarjoamisen ja jättää loput rokotusta toivovat oman onnensa nojaan? Puhelinpalvelusta ei tunnu olevan mitään mahdollisuutta saada rokotusaikaa, vaikka omasta soitostamme on kulunut päiviä. Taitaa käydä niin, että me ja lukuisat muut vanhuksiksi luettavat luovumme koko ylellisyydestä ja kuolemme kunnialla influenssaan. Sähköinen palvelu saa uhrinsa ja koronarokotustakaan ei tarvita. Jotenkin jäimme taas kerran kaipaamaan sitä onnellista aikaa, jolloin istuttiin terveyskeskuksen käytävällä ja jono silminnähden lyheni edessämme. Ei tarvinnut arvailla, mitä palvelujärjestelmä meiltä odottaa saadaksemme palveluita. Nyt ei palvelun antajaa saa bittiavaruudesta käsiin istumallakaan saati sitten puhelimella.

Koettakaapa nuoremmat pysyä nuorina ja terveinä
Terveisin
Mika ja Riina

38

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei siellä netissä ainakaan sanota, että ajanvarauksen voi tehdä myös toiselle puolelle Helsinkiä kuin missä asuu. Tässä lienee sama juttu kuin hammashoidossa, että vanhempaa väkeä heitellään pitkin Helsinkiä terveyspalveluita saamaan, vaikka palveluyksikkö on ihan kotioven vieressä. Jos sattuisi olemaan taksiseteli tai saisi jopa kelataksin, ei voi olla varma, mistä itsensä matkan jälkeen löytää, kun vanhempi henkilö ei aina osaa ulkomaankieltä puhuvalle kuskille selittää, mihin on menossa ja kuski puolestaan ei ymmärrä, mitä matkustaja haluaa eikä tunne Helsinkiä. Kokemuksia tästä on karttunut.

    • Anonyymi

      Kohta on taas mahdollisuus meillä eläkeläisilläkin vaikuttaa terveyspalveluiden hoitoon Helsingissä, kun kunnallisvaalit ovat tulossa ja saamme valita, kuka meidän asiaamme on valmis edistämään - ihan aidosti eikä vain puheissa.

      • Anonyymi

        Mitään palvelua on turha enää toivoa. Kaikki ajetaan verkkoon pois näkyvistä ja kuuluvista. Aika pitkällä jo ollaankin, mutta vielä on joku sinnikäs, joka inisee palvelua. Sitä ei tule!


    • Anonyymi

      Tarkistitko kaikkien rokotuspaikkojen varaustilanteen (olettaisi että Jätkäsaaressa ei olisi niin kovaa ruuhkaa)? Vai ilmoittaako palvelu heti etusivulle mennessä ettei rokotusaikoja ole (missään)? Jos nettipalvelu ilmoittaa ettei aikoja ole, niin eihän niitä ole puhelinpalvelussakaan, ellei sinne ole varattu jotain kiintiötä.

      Pariskunnilla on ongelma jos haluaa peräkkäiset ajat molemmille, niitä ei voi silloin varata netissä vaan pitää jonottaa puhelinpalveluun.

      Jos Helsingissä kaikki rokotusajat on jo varattu, oletettavasti järjestetään lisäviikko rokotuksia varten tai lisätään rokottajia, joten kannattaa yrittää uudelleen jonain myöhempänä päivänä.

    • Anonyymi

      Ainakin Munkkiniemen terveysaseman kohdalla on mainittu ne alueet, joita kyseinen keskus palvelee. Näin lienee myös muiden asemien kohdalla, joten tuskin kukaan uskaltaa ruveta muualta aikaa hakemaan. Ikävää kuultavaa se, ettei palveluita enää saa, kun niitä lain mukaan järjestävien rahat menevät valtavan kalliiden atk-järjestelmien rakentamiseen. No, voidaan olla ylpeitä ainakin järjestelmistä.

      Mari-mummo

      • Anonyymi

        Influenssarokotuksia ei saa terveysasemilta, vaan keskitetysti muutamalta rokotuspaikalta kuten aiemmillakin vuosilla. Rokotuspaikan saa valita itse, vaikkapa niin että kulkuyhteydet on helpoimmat.

        Tuo kertomasi terveysaseman valinta koskee normaalia terveydenhoitoa ja siinä ollaan sidottuna määrättyyn terveysasemaan. Terveysaseman saa kyllä vaihtaa vähintään vuodeksi kirjallisella hakemuksella.
        Hammashoito taas on keskitettyä ja hoitoaikoja annetaan mihin tahansa helsinkiläiseen hammashoitolaan.


    • Anonyymi

      Hei
      Saimme varattua rokotusajat Jätkäsaareen, vaikka emme kuulu sen palvelupiiriin. Toivottavasti ottavat vastaan. Lehdestä luimme, että viimevuotista tupla-annos-rokotusta ei tänä vuonna jaetakaan, joten rokotusaineet lienevät samat kaikille. Matka maksaa sitten 60 euroa edestakaisin taksilla, jos taksien "kilpailutuksessa" onnistutaan elleivät hinnat taas ole nousseet. Tämmöisiä matkoja varten olisi kohtuullista, että kaupunki antaisi jonkinlaisen taksisetelin, kun vaivoja on kertynyt, mutta ei riittävästi kelataksiin. Eihän se meidän vika ole, että asumme väärässä paikassa eikä ole varaa muuttaa sinne, mistä palveluita kulloinkin saa.

      Kiitos kommentoijille kannustavista kannanotoista. Kyllä tästä taas selvitään, kun säästetään ne matkakulut ruokakuluista.

      Voikaa hyvin
      Mika ja Riina

      • Anonyymi

        Influenssarokotuspaikat eivät ole sidottuja asuinpaikkaan, sen saa valita itse sieltä mistä haluaa. Harmi vaan ettei lähimmässä rokotuspaikassa ollut enää vapaita aikoja (olisi kannattanut tehdä varaus heti 26.10.). Tämänpäiväisessä Helsingin Sanomissa lukijapalstalla kaupungin edustaja vastasi että aikoja on saatavilla runsaasti (mutta ilmeisesti "väärissä" paikoissa asiakkaan kannalta).

        Jos olette siinä kunnossa ettei liikkuminen onnistu julkisilla liikennevälineillä, kunta myöntää invaliditeetin tms. perusteella taksilippuja vaihtelevin määrin vuotta kohden virkistykseen ja muuhun matkustamiseen. Mutta näissä on se ongelma ettei ne kelpaa terveydenhoidon matkoihin, koska ne matkat korvataan Kelan kautta (mutta ainahan löytyy jokin asiointipaikka lähistöltä).


    • Anonyymi

      Kun tuota eläkeläispariskunnan kirjoitusta luki, tuli väkisinkin mieleen, että kaupungin palveluiden tarjonnassa voitaisiin käyttää vähän rationaalista ajattelua. On ymmärrettävää, että suuren laivan ohjaamisessa on keskityttävä talouteen ja suuriin linjoihin, mutta sekin on suuri linja, että ketään ei saa jättää avuttomaksi palveluiden käytössä. Vallitseva sähköisten palveluiden lisääminen toimii kallispalkkaisten atk-konsulttien ehdoilla - ei heikko-osaisimpien kuntalaisten ehdoilla. Olen tehnyt paljon töitä vanhempien ihmisten elämänhallinnan eteen ja huomannut lukuisia kertoja sen kuinka avuttomia valtaosa vanhemmista ihmisistä on, kun he törmäävät tähän sähköisten palveluiden verkkoon, jossa heidän itsensä pitäisi palvella itseään. Hallinnon kehittäjien lääke on tietysti se, että markkinoilta löytyy runsaasti yksityisiä atk-tukihenkilöitä, joita voi palkata omaksi avukseen. Kun rahat ei riitä tähän palveluun, ehkä jonkinverran apua voi saada myös kaupungin puhelinpalvelusta. Kotihoidon virkailijoilla on niin kiireiset aikataulut, ettei heille tällaista atk-konsultin tehtävää voida enää sälyttää, ellei heidän lukumääräänsä lisätä olennaisesti. Mitä tulee ajanvarauksiin pitkin Helsinkiä ihmettelen, että kaupungin käyttämien atk-asiantuntijoiden taidot eivät riitä siihen yksinkertaiseen asiaan, että palvelun saisi lähimmästä toimipisteestä, ellei sitten ehdoin tahdoin halua matkustaa läpi Helsingin. Viimeksi mainitussa tapauksessa on tietysti kohtuullista, että asianomainen itse maksaa matkansa. Tämän hetken ongelma palveluihin matkustettaessa on tietysti myös Korona-altistumisen vaara, joka on ahtaissa tiloissa kuten esim. bussissa ja raitiovaunussa moninkertainen verrattuna avarampiin sisätiloihin.

    • Huomaan, että edellinen kirjoittaja on alan ammattilainen, joka on jokapäiväisessä työssään joutunut kokemaan ihan ruohonjuuritasolla atk-vyörytyksen ongelmat. Ei aina ole niin, että atk-palveluiden käyttöönotto parantaisi julkisien palveluiden käyttämistä. Tässäkin pitäisi todella ottaa järki käteen. Liiketaloudellisin perustein atk-palveluita tarjoavat yritykset eivät todellakaan tiedä, mitkä ovat yksittäisen ihmisen tarpeet, kun he tarvitsevat yhteiskunnan apua elämänsä hallinnassa. Olisikohan jo aika päättäjien herätä tämä huomaamaan varsinkin, kun julkishallinnon atk-järjestelmien rakentamis- ja ylläpitokustannukset ovat nousseet aidon kilpailun puuttuessa aivan uskomattomalle tasolle. Niillä kustannuksilla voitaisiin palkata lukemattomia aidosti palvelua tarjoavia työntekijöitä kaupungin hallintoon. Tällaista kustannus-hyöty vertailua ei käytännössä koskaan tehdä, kun päätetään sähköisten palveluiden ns. kehittämisestä julkishallinnossa. Tämän vuoksi järjestelmien tarjoajat voivat pyytää systeemien rakentamisesta mieleisiään hintoja, kun tietävät, että muutkin tarjoajat toimivat samalla tavalla. Yleensä tuotantokustannushinta kerrotaan kahdella tai kolmella riippuen siitä kuinka uniikkia järjestelmää ollaan rakentamassa. Jotkut alalla toimivat ovat sen minulle jopa avoimesti tunnustaneet. En ole tavannut yhtään tapausta, jossa järjestelmän rakentamisen loppuhinta olisi ollut tarjoushinnan mukainen. Terveydenhoidon laajat atk-hankkeet ovat tästä havainnollisena esimerkkinä.

    • Anonyymi

      Taas se alkaa tuo rokotusmylly pyöriä. Tiedotus asiasta on ihan onnetonta täällä Helsingissä. Muu Etelä-Suomi aloittaa jo ajanvarauksia, mutta Helsinki on taas jälkijunassa. Jossain päin Suomea annetaan jo ensimmäisiä piikityksiä ihan tavallisille vanhuksille. Samanaikaisia rokotuksia ei anneta pariskunnille, jos toinen on yli 80-vuotias ja toinen jää alle. Tulee taksiajelua ympäri Helsinkiä, kun piikitykseen ei pääse sinne, mikä olisi lähinnä. Sen kyllä ymmärtää, että varmoja aikoja ei Helsingin kokoisessa kaupungissa vielä voida luvata, kun suuret Eu-maat ovat rohmunneet rokotteita ohi pienten. Tätä se yhteistyöhön luottaminen teettää. Suurasiakkaat ovat rokotteiden tuottajille tietenkin arvokkaampia kuin Suomen kokoiset. Tämä ei ole suinkaan Eu:n vika, vaan kysymyksessä on niiden ahneudesta, jotka tilanteesta hyötyvät. Halla-ahon on turha nostatella profiiliaan asian johdosta. Perussuomalaisethan on markkinataloutta kannattava puolue ja suosii suuryritysten toimintaa sijaitsivatpa ne missä maassa tahansa.

      Tässä sitä nyt sitten vain odotellaan
      Pienituloiset

      • Anonyymi

        Varausjärjestelmä on jo valmiina, mutta sitä ei käynnistetä ennen kuin rokotteita on riittävästi HUS:n alueella käytettäväksi. Ei ole mitään järkeä alkaa antamaan rokotusaikoja jotka pitäisi sitten peruuttaa kun rokotetta ei olekaan. Nyt vielä tehtaiden toimitusvaikeuksien vuoksi aloitukseen tulee lykkäystä.
        Ainakin uutisoinnissa on kerrottu että nuo influenssarokotusten varausongelmat on huomioitu tässä uudessa varausjärjestelmässä ja taisi olla niin että nettivarauksellakin voisi pariskunta saada varattua peräkkäiset ajat, puhelimitse tuo ainakin onnistuu. On lupailtu että samassa taloudessa asuvat saisivat rokotuksen vaikka esimerkiksi toinen puolisoista ei olisikaan vielä oikeutettu rokotukseen. Asia selviää parhaiten kirjeestä joka on luvattu lähettää 70 ihmisille kotiin kun varauksia aletaan ottaa vastaa. Samoin asiasta tullaan tiedottamaan niin paljon ettei normaalia elämää elävä voi välttyä niiltä (hoitokotien dementikot onkin jo saaneet rokotukset).
        Rokotuspaikkoja taitaa olla uusiakin, koska satuin loppuviikolla näkemään viitoituksen koronarokotukseen Helsingissä paikkaan jossa aiemmin ei ole annettu rokotuksia. Ihmisiä näkyi liikkuvan rakennuksen pihalla, joten rokotukset olivat ilmeisesti käynnissä.


    • Anonyymi

      Hyvä vastaus, mutta saas nähdä, minkälainen taksiralli rokotusten johdosta käynnistyy.

      • Anonyymi

        Samanlainen kuin influenssarokotuksissakin, mutta sillä erotuksella että kulloinkin rokotettavia on selvästi vähemmän. Koronarokotukseenkin saa mennä omalla kyydillä ja julkisella liikenteellä jos pystyy ja suurin osa rokotettavista toimiikin näin.

        Niin ja mitä pahaa tuossa "taksirallissa" on, taksejahan on nyt pilvin pimein tarjolla ihan silloin kun kyytiä tarvitsee.


    • Anonyymi

      Puhelimessa käsketään käyttämään sähköisiä palveluja tai et pääse koskaan palveltavaksi. Näin se vaan on, vaikka meitä verovaroin palvelemaan palkatut toisin väittävät. Kokemuksia asiasta on kertynyt. Takaisinsoittoa voi joutua odottelemaan päiväkausia, jolloin kaikki palvelut on jo varattu nuoremmille netti-asiakkaille.
      Onneksi en ole enää ole kauaa palveluiden tarpeessa.

      • Anonyymi

        Se puhelimen vastaus on robotin puhumaa, jolla yritetään saada puheluita vähemmäksi jotta todella puhelimitse yhteyttä ottavat pääsevät läpi helpommin. Syksyn influenssarokotusten puhelinpalvelun "kyykkääminen" johtanee siihen että nyt asiaan paneudutaan paremmin. Lisäksi nyt ei ole niin suurta puheluruuhkaa koska rokotettavat jaetaan iän mukaisiin ryhmiin, joten mm. nuoremmat eivät ole soittelemassa itselleen aikoja. Varauksia tekee vain kulloinkin rokotusvuorossa olevan ryhmän jäsenet ja ainakin tässä kevään aikana nuo ryhmär ovat pienempiä. Esimerkiksi seuraava rokotukseen tuleva ryhmä on kooltaan koko maassa n. 800 000 ihmistä.

        Odotellaan nyt rauhassa muutama viikko kunhan edes ajanvaraukset alkaa ja murehditaan vasta sitten toimiiko se vai ei.


    • Anonyymi

      Joillakin näyttää olevan varaa ajella ympäri Helsinkiä taksilla. Niillä huonosti liikkuvilla pienituloisilla eläkeläisillä, jotka eivät saa yhteiskunnan tukea tällaiseen ajelemiseen, nykyiset jatkuvasti nousseet taksimaksut ovat ylivoimaisia maksaa vuokran ja muiden elämismenojen lisäksi. Hävetköön se, joka tällaista edes ehdottaa. Takseja näyttää kyllä olevan riittävästi, mutta tyhjänä seisovien kustannukset maksaa viime kädessä ne, joilla on varaa takseja ylipäätään käyttää. Tästä johtunee se, että jatkuvasti valitetaan taksimaksujen jääneen kehityksestä jälkeen ja niihin kohdistuu ylivoimaisia korotuspaineita.

      • Anonyymi

        Minä ainakin kuljen rokotuksiin bussilla. Omalta kohdaltani tilanne on jopa niin hyvä että pääsen yhdellä bussilla melkein ovelta ovelle. Taksilla ei pääsisi montaa kymmentä metriä lähemmäs ja taksikin ajaisi samaa reittiä kuin bussi.

        Jos joku ei pysty käyttämään julkista liikennettä, hänellä on hyvin suurella varmuudella kunnan tarjoamat muutaman euron hintaiset taksimatkat.


    • Anonyymi

      Olen nyt kaksi päivää odottanut vastasoittoa hammaslääkäriin päästäkseni. Netti"palvelussa" saisin ajan huhtikuussa. Mitään ei kuulu. Täytyy käydä osta vellijauhoja, jotta selviää siihen asti.

    • Anonyymi

      Tuo ei ole vielä mitään. Olen odottanut vastasoittoa jo viisi päivää tuloksetta. Kiireellisissä tapauksissa kehottavat ottamaan yhteyttä chatin kautta. Kävin katsomassa, mutta siellä luki, että palvelu on ruuhkautunut. Ota yhteyttä hetken päästä uudestaan. Neljä kertaa sama juttu. Se viiden päivän puhelinjono onkin nyt chattijono. Ei tässä voi muuta kuin totutella vajaahampaisuuteen. Nykyisiä terveydenhoidosta vastaavia luottamushenkilöitä en kyllä seuraavissa vaaleissa äänestä enkä myöskään kaupungihallituksen jäseniä, joiden pitäisi valvoa, että kaupungin hallintokunnat täyttävät tehtävänsä.

    • Anonyymi

      Eli puhelinpalveluväki on siirretty nyt chattipalvelijoiksi ja siellä puretaan ruuhkaa niiden osalta, joilla on välineet ja taito tätä palvelua käyttää. Vanhemmat, joilla ei niitä ole, odottavat kiltisti kivulloisina, koska heitä ehditään palvella. Voisiko noiden päättävien poliitikkojen nimet, joku kertoa, kun ne on piilotettu internetissä kaupungin sivuilla, ettei tulisi annettua ääntä väärälle henkilölle.

    • Anonyymi

      Olisiko jo aika alkaa hallinnossa kehittää sellaisia palvelumuotoja, jotka ovat sopusoinnussa perustuslain tasa-arvo vaatimusten kanssa julkisen hallinnon palveluita jaettaessa. Yksityisiä palveluita sentään ohjaa mahdollisuus jättää ne käyttämättä kuten valtaosa vanhemmista ihmisistä tekeekin. Digtalisaatio ei tuota oikeutta syrjimiseen.

      Yhdenvertaisuuden puolesta.

    • Anonyymi

      Oikeuskansleri on jo kerran ottanut asiaan kantaa, mutta ei riittävän painokkaasti, koska diskriminointi julkishallinnon palveluissa jatkuu ilman rajoituksia. Olisiko hallituksen asia puuttua lainsäädännöllisesti asiaan?

    • Anonyymi

      Ovatko ikäihmiset kyvyttömiä puolustautumaan tätä jatkuvaa kyykyttämistä vastaan. Suurempi on huoli yksityisten palveluiden kohdalla. Pankit ne vasta yksinkertaisia ihmisiä kyykyttävätkin. Ilman pankin itsensä tarjoamia oikeuspalveluita et asioiden hoidosta selviä. Kaikki oikeuksien käyttämiseen liittyvä on tietenkin maksullista. Itse et voi enää käydä pankin konttorissa asiaasi hoitamassa. Tämä on nyky-yhteiskunnan suurin uhka tasa-arvon toteutumisessa. Ilman pankin holhousta et voi enää elää ja ne tietävät sen. Ovathan ne itse ajaneet asian tähän tilaan. Onko tämä yhteiskuntamme demokraattisen päätöksenteon heikkouden tulosta vai onko poliittinen koneisto niin korruptoitunut, ettei se halua puuttua tähän olotilaan?

    • Anonyymi

      Ei ihme, että Persujen ja oppositiossa olevan kokoomuksen kannatus on lisääntynyt, kun ihmisiä näin kohdellaan.

      Haagan mummo

    • Anonyymi

      Odotin yli viikon ajan vastasoittoa kaupungin hammaslääkäripalveluista ja kun joku kerkisi minulle soittaa sain tietää, että kahden kuukauden päästä voin saada hoitoa. Koska lohjenneita hampaita on useampia, soitin kiireellisten numeroon, josta kyllä vastattiin aika nopeasti, mutta päiviteltiin, että kiireellisetkin joutuvat odottamaan kaupungin hammaslääkäriin yli kuukauden ajan. Tilalle tarjottiin jotain ostopalveluja ja palveluseteleitä. Pyysin sellaista seteliä ja sain puhelimeen viestin, että sellainen olisi myönnetty. Nyt olen yrittänyt löytää sitä netistä, mutta en ole vielä löytänyt. Kyseiseltä sivulta löytyy kaikkea muuta, mutta ei mitään, mikä viittaisi saamaani seteliin. En jaksa enää tätä pomputtelua. Paras antaa vaan hampaiden hajota ja siirtyä pysyvästi liemiruokiin ja toivoa, että tulis tuoni ja korjais pois.

    • Anonyymi

      Minulta meni etuhammas poikki odotusaikana, kun en saanut sitä ajoissa hoitoon. Vastasoittoa odotin 10 päivää ja vastaanottoajan sain puolentoista kuukauden päähän. Näin luottamushenkilömme meistä huolehtivat. Kannattaa varautua siihen, että mitään hoitoa ei saa, ellei ambulanssilla viedä ensiapuun. Siinäkin on korkea kynnys ja jatkohoitoihin saa odottaa viikkotolkulla, jos vain posti pystyy toimittamaan kotiin ilmoituksen niihin pääsystä. Näin huonoa terveydenhoitoa en ole aiemmin pitkän elämäni aikana kokenut. Kuinkahan ne palvelut toimivat ennen niin hyvin, kun ei ollut sähköistä palvelua ja postikin kulki päivittäin?

      Paljon kokenut

      • Anonyymi

        Jos tuo on tapahtunut tässä korona-aikana, selityksenä on se että henkilökuntaa on siirretty jäljitykseen. Loppu henkilökunta yrittää sitten selvitä hoitoruuhkasta.


    • Anonyymi

      En ymmärrä, miksi tämä vetkuttelu terveydenhoidon alalla aina vaan jatkuu. Menneinä vuosina henkilökuntamääriä ajettiin säästösyistä alas ja uutuutena on se, että vähentynyt henkilökunta käyttää aikaansa toimimattomien atk-järjestelmien kanssa painiskellessa. Potilaan hoidon ja järjestelmän palvelemisen ajankäytön välinen suhde on enenevästi kääntynyt hallinnon palvelemisen puolelle. Korona-aikana on tuhottomasti käytetty henkilötyöaikaa tehottomien jäljityspalveluiden järjestämiseen jättäen tuhansia akuuteista sairauksista ja vaivoista kärsiviä odottamaan, koska heitä on aikaa palvella. Monikohan on kuollut saamatta jääneen hoidon vuoksi. Ainakin kärsivien määrä on ollut mittava. Olisikohan aika tarkistaa terveydenhoitoalan koulutustarpeet uusiksi ja vakanssimäärät ainakin suurimmissa kaupungeissa vastaamaan tarpeita.

      • Anonyymi

        Pahinta on kuinka moni muun kuin koronan vuoksi hengenvaarallisesti sairastunut on jäänyt hoidotta kun koronasairaat (tällä hetkellä eniten rokottamattomia) ovat sitoneet henkilökuntaa hoitoonsa. Olen tässä korona-aikana joutunut sairaalahoitoon joiksikin päiviksi kaksi kertaa muista sairauksista kuin koronasta. Tuolloin olen huomannut kuinka vähällä henkilökunnalla on jouduttu työskentelemään. Esimerkiksi olen ollut Meilahden sairaalassa aamuyöllä ennen klo neljää magneettikuvassa ja leikkauksessa sunnuntaina alkuillassa, välillä joutunut odottelemaan päiviä osastolla. Hoitajat vaan tuumasivat että sairaala toimii 24/7.


    • Anonyymi

      Kummallista, ettei terveysviranomaiset saa tehtyä päätöksiä rokotuspakosta sellaisille viranomaisille ja työntekijöille, jotka antavat terveyspalveluja tavallisille ihmisille tai, joiden palvelut ovat välttämättömiä jokaiselle ihmiselle tässä maassa. Kun joku ihmisoikeuksiin höyrähtänyt professori sanoo, ettei niin voida tehdä, koko terveydenhoidon lainvalmisteluorganisaatiolla ministeriä myöten menee pupu pöksyyn. Olen aikoinaan työssäni saanut nähdä kuinka skandaalin käynnistämä perustuslain periaatteellista tulkintaa vaativa lainmuutos saatii runnottua läpi koko koneiston kahdessa viikossa, kun asianomainen ministeri niin halusi. Näissä terveysasioissa on kysymys paljon suuremmasta skandaalista, joka vaarantaa kaikkien hyvinvoinnin, terveyden ja ihmisarvon. Muissa maissa näyttää ihmisoikeudet, ihmisarvo ja intimiteettisuoja olevan aivan lapsenkengissä, kun siellä
      koko kansakunnalle välttämättömät lait saadaan säädettyä yhteisen edun nimissä. HALOO - ottakaa meilläkin te, joille kansa on vallan antanut, se käsiinne ja tehkää päätöksiä, jotka ovat välttämättömiä. Kansakunnan ja sen yksilöiden edun vuoksi vetoan teihin.

      Koronan läpikäynyt ja rokotettu kansalainen

      • Anonyymi

        Eiköhän niitä lakeja ole jo nytkin riittävästi, mutta niien NOUDATTAMINEN onkin sitten aivan eri juttu!


    • Anonyymi

      Mikähän siinä on, kun järki kaikkoaa kaikesta ajattelusta, jos tulee valituksi poliittiseksi päätöksentekijäksi. Sen jälkeen lasketaan vain ääniä ja menetettyjä sellaisia. Ei ne asiat, joiden takia tuli valituksi olleetkaan niin tärkeitä, etteikö poliittinen asema ja sen ylläpito olisi tärkeämpiä. Yleensä sen jälkeen, kun asema on saavutettu, ei kannata tehdä mitään. Asioiden lykkääminen selvitys- ja valmisteluprosesseihin on turvallinen vaihtoehto tulevia vaaleja ajatellen. Ei tarvitse edes hävetä, kun on ollut tekevinään jotain asioiden hyväksi.

      Mihin on aatteellinen politiikan teko hävinnyt? Se vei edes jotenkin asioita eteenpäin. Kokoomuksen puheenjohtaja on sentään rehellinen, kun ilmoittaa jo etukäteen, että nykyisen hallituksen mahdollisesti säätämät veronkiertoa estävät lait kumotaan heti seuraavien vaalien jälkeen.

      • Anonyymi

        Tällainen poliittinen viesti ei kuulu palstan aiheeseen.


    • Anonyymi

      Kaikki yhteisten asioiden hoito kuuluu politiikan piiriin. Erityisessti terveysasiat ja julkinen talous kuuluvat niihin.

    • Anonyymi

      "Käynnistetään pikaisesti selvitys asiasta", "perustetaan toimikunta valmistelemaan asiaa", "pyydetään asiantuntijalausunnot asiasta", "asiantuntijoiden mukaan asiaa ei voida näin päättää", "se on perustuslain säännösten vastaista", "se loukkaa Euroopan ihmisoikeussopimuksen artikloja", "se on Pariisin sopimuksen vastaista", "odotamme, että Euroopan komissio tai neuvosto ottaa ensin kantaa asiaan", "perustamme parlamenttaarisen komitean valmistelemaan asiaa" ja niin edelleen. Tässä muutama esimerkki siitä, miten luodaan mielikuva, että jokin asia aiotaan päättää ilman, että asian poliittisen arkaluonteisuuden vuoksi sitä oltaisiin edes aidosti päättämässä. Näin ovat kaikki maan hallitukset kiertäneet päätöksentekovastuutaan koko pitkän elämäni ajan puoluejakaumasta riippumatta. Erityisen haitallista se on aina ollut niille kansalaisryhmille, joiden elinolot ja terveys ovat välittömästi riippuvaisia yhteisestä päätöksenteosta. Tätä ongelmaa ei ole niissä demokratioissa, joissa puolueita on vähän tai ainoastaan kaksi. Tällöin äänestäjät aidosti antavat luottamuksensa niille, joiden päätöksiin ovat tyytyväisiä. Niitä, joiden terveys ja elinolot eivät yhteiskunnan palveluja kaipaa, asia ei tietenkään koske. Uusimpana riippuvuusilmiönä on markkinoille tullut atk-riippuvuus, joka koskee koko väestöä, mutta suuri osa kansalaisista jää niitä palveluita ilman, joita vain ne joilla on avain tuohon maailmaan voivat käyttää. Jo pitkään käytössä ollut yksityisten ja myös julkisten palveluiden "kehittämis"-strategia on se, että piilotetaan palvelut koneiden, tunnusten ja salasanojen taakse. Näin palveluiden kysyntäruuhkat tulevat purettua, kun suuri osa ihmisistä ei kykene niitä aineellisten tai henkisten resurssien puutteessa käyttämään.

    • Anonyymi

      On se ihan mahdotonta, miten pitkälle tämä asiantuntijariippuvuus on Suomessa mennyt. Tänäänkin puoli yhdeksän uutisissa vedottiin perustuslakiasiantuntijoihin kahdeksan kertaa koronapassiasiassa. Jää vain ihmettelemään, minkä takia me säännöllisesti valitsemme eduskunnan päättämään asioista, kun päätökset voisi tehdä joukko asiantuntijoita, joiden palkat me veronmaksajat joka tapauksessa maksamme. Säästäisimme paljon rahaa, joka voitaisiin käyttää verojen alentamiseen, kuten osa poliitikoista ja elinkeinoelämän edustajat toivovat. Tässä korona-asiassa tuntuu siltä kuin elettäisiin lastentarhassa, jota paimentavat asiantuntijat ja kaikenlaiset etujärjestöt. Eikö sitä sekopäitten joukkoa, joka kieltäytyy kaikista rokotuksista, yhteiskunta mitenkään saa yhteisen edun vuoksi järjestykseen?

    • Anonyymi

      Hämmästyttävää, miten tätä verovarojen riittämättömyyttä jaksetaan jatkuvasti jauhaa. Rahaa syydetään jatkuvasti ja jokseenkin kritiikittömästi huonosti toimivien atk-järjestelmien rakentamiseen. Tämä ongelma ei ole ainoastaan Suomelle ominainen. Jos lähdette matkalle Espanjaan, yrittäkääpä täyttää heidän koronalomakkeensa maahanpääsyä varten. Ilman sitä ei pääse edes lentokoneeseen. Teimme vaimon kanssa töitä kaksi tuntia englanninkielisen sanakirjan avulla, jotta saimme tietomme sinne kirjattua. Joka käänteessä järjestelmä herjasi, että tieto on tuntematon. Edes Finnairin lentoja järjestelmä ei tunnistanut ennen kuin olimme kokeilleet erilaisia lomakkeen täyttövaihtoehtoja puolen tunnin ajan. Hotellin osoitteen kirjaaminen matkatoimiston antamien tietojen perusteella ei onnistunut ollenkaan. Järjestelmä hyväksyi vain tietoja paikoista, joita ei näkynyt Hotellin omilla nettisivuilla. Lopputulos oli se, että järjestelmä ilmoitti englanniksi, ettei lomaketta voi täydellisesti täyttää ennen kuin 48 tuntia ennen matkalle lähtöä. Tätä ei kerrottu nettilomakkeen alussa. Jos ette halua elämäänne ahdistusta, älkää lähtekö matkustamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 190
      2204
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2022
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      162
      1793
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      159
      1668
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      14
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1168
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1158
    Aihe