Kosteusvaurion korjaus?

Anonyymi

Taustaa. Kyseessä vaha 60-luvun pieni sähkölämmitteinen kerrostalo (6 asuntoa), jonka lämpöeristys suunnilleen nolla tyyliin tiiliseinät - slammaus ja maali tai tapetit tai molemat. Yksityisiä vuokranantajia, toinen EU-maa kyseessä.

Kaikissa talon asuntojen kylpyhuoneissa on kosteusongelmia, sekä vessoissa mutta lievemmin (erilliset). Kyseissä asunnossa yksinkertaiset ikkunat.

Mustia homeita ilmestyy kylphuoneen kattoon ja seiniin, maalit korkkailee. Pintojen puhdistus "korjaa" tilaneen hetkeksi ja taas sama kierros alkaa.

Tietysti ainoa kestävä ratkaisu olisi lienee kunnon lämpöeristys, tasainen lämmitys, sekä koneellinen oikein mitoitettu ilmanvaihto, mutta se ei nyt tule kyseeseen.

***

Sitten itse asiaan. Olin "jonkin aikaa" poissa ja palatessani oli varsinkin vessan ulkoseinä ja puukarmisen ikkunan pinnat kirjaimellisesti aivan karmeassa kunnossa, tosin katto hyvässä kuosissa. Seinissä tummia mittavasi hometahroja. Samoin oven sisäpinnassa.

Vessan seinissä vaikuttisi olevan ensin jokin vaalea maalipinta (ilmeisesti "kanankakka" slammauksen) päällä ja siten ilmeisesti jopa kaksikin (?) kerrosta tapettia ja sitten ilmeisesti useampi matta-maalikerros.

Tapetti maaleinen paikoin korkannut irti isoilta alueilta ja putoaa helposti koko ulkoseinän osuudelta. Korjamisen kannalta hankalaa kun wc-ituin on juuri ulkoseinää vasten ja tulisi "ruuvata" pois ja duuni ei ole valis parissa tunnissa.

Kylpyhuoneesa on vedetty ainakin viimeinen kiiltävä-puolikiiltävä maalikerros todella paksulla kerroksella useamman ohuen kerroksen sijaan. Paksu maalikerros luo jännitettä ja sillä on taipumus jo senkin vuoksi korkata / kuprahtaa. Mustaa hometta varsinkin katossa liki kaikkialla, pari nurkaa todella pahasa kuosissa. Myös seinissä maali koekkailee vähän joka puolelta.

***

Materiaalit ja metodit "nopeaan" fiksaukseen?

Vessan ajattelin itse fiksata peruskuntoon, mutta kylpyhuoneen taidan jättää vukrananatajalle hoidettavaksi, en ole vielä päättänyt.

Aivan alkuun. Mikä olisi hyvä puhdistusaine ko. seinien pesuun? Sienellä vai harjalla?

Onko noihin tiloihin jokin erityinen maalityyppi? Kaiken irtoavan
pois skrapattuani ajattelin maalata uudestaa koko vessan, sekä sen oven sisäpinnan ja mieluusti samalla maalilla, joka sopisi myös kylpyhuoneeseen.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tulipa mieleen, että eikös tuollaiseeen seinärakenteeseen tuli laittaa kosteussulku ensimmäiseksi "pinnaksi" ennen maalausta tai tapetointia (?).

      Eristämätön tiili-betoniseinä imee kylmillä kausilla kylmää ja kosteutta itseenstä, joka sitten etenee sisäpintaan saakka.

      Sitten kun jatkuva peruslämmitys ja ilmanvaihto puuttuvat, niin seinien koskeustongelmat alkavat.

    • Anonyymi

      Noissa maissa on käsittääkseni rautakaupassa pesuaineet noille jutuille.

      Peset ja maalaat seinät :) Ja valmista tuli :)

      • Anonyymi

        Yes, en ole vielä ehtinyt rautakaupaan saakka kuulemaan mitä ehdottavat tuohon skenarioon.

        Mutta vahvasti korkanneiden pintojen vuoksi siellä on melko paljon pohjatöitä tehtäväksi ennen kuin voi maalit vetää pintaan. "Kanankakka-slammaus" ei helpota pohjatöiden tekoa ja asiallisen lopputuloksen tekoa, vaikka ihan Skandinavista priimaa en haekaan tuohon hommaan. Kuitenkin tuon voimistelun palkkiona seinien tulisi pysyä kuosissa kohtuullisen pitkään.

        Ps. Marketeissa on erilaisia kosteuden imijöitä vaihdettavilla patruunoilla, joista kuulema on jonkin verran apua noita ongelmia rajoittamaan ja / tai hidastamaan. Boxiiin kertyvä vesi kertoo kuinka paljon se todellisuudessa on kosteuutta tilasta poistanut ja missä ajassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1234
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      61
      788
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      730
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      695
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      646
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    10. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      628
    Aihe