Aihe

KRP tutkii johtavien virkamiesten menettelyä Keski-Suomen Verkkoholding Oy:ssä

Anonyymi

Jo oli aikakin käynnistää tämä tutkimus! Voi olla, että Jokitalokin joutuu lopultakin myöntämään, että kaikki päätökset tässä asiassa eivät menneet ihan pykälien mukaan. Samalla juristien pitäisi selvittää myös luottamushenkilöiden vastuu asiassa. Tämä olisi ensiarvoisen tärkeää ennen kevään 2021 kunnallisvaaleja, ettei näitä samoja hölmöläisiä valittaisi uudelleen jatkamaan samaa vastuuntunnotonta menoa ja ajamasta kotikuntaamme täydelliseen vararikkoon.

16

1013

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tätä on odotettu. Ihmeellistä että jotkut uskoo lupailuihin ilman allekirjoitettuja sopimuksia. Ei ollut koko verkkosekoilu kovin älykästä toimintaa päättäjiltä.

  • Anonyymi

   Eikös Pihtiputaan kunnanjohtaja kertonut lehdessä ettei tästä laajakaistasta enää kesän jälkeen puhuta.

  • Anonyymi

   Kunnanjohtajahan näyttää irtisanoutuneen 2.11.

  • Anonyymi

   Minkä kunnan kunnanjohtaja on irtisanoutunut?

   • Anonyymi

    No Konneveden asioista tällä palstalla otsikon mukaan keskustellaan niin Konneveden tietenkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No Konneveden asioista tällä palstalla otsikon mukaan keskustellaan niin Konneveden tietenkin.

    voiko olla totta,niin positiivinen uutinen.vielä,kun Alhonen tekisi saman


   • Anonyymi

    Yleensä uppoavasta laivasta lähtee ensimmäisinä rotat, Konnevedellä kapteeni!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yleensä uppoavasta laivasta lähtee ensimmäisinä rotat, Konnevedellä kapteeni!

    Kyllä kun miettii mitenkä idearikasta ja fiksua porukkaa on kunnan ja pankin päättäjiin eksynyt niin ei voi kun hattua nostaa.On ollut taloutta nostavia päätöksiä niin isojen kiinteistöjen lainoituksissa, koskien hankkimisessa, wincapita sijoitukset ym.rahasammot.Ihan älyttömän hyviä ja fiksuja ideoita! Hyvä hyvä..voitte ihan ylpeästi sanoa olevanne finanssi kunnasta joka on aina etulinjassa kun hyviä ideoita haetaan.


  • Anonyymi

   Kyllä siellä Kytölän ja Väisäsenkin pussihousut tutisee kun joutuvat huutonsa vastaamaan. Ja kunnanjohtaja otti ritolat ja jättää paskakadan muiden hoidettavaksi

   • Anonyymi

    Juuri näin!

    Kytölä on siellä nyt hyvinkin voinut syytellä kunnanjohtajaa ties mistä virheestä ja on saanut Jyväskylän Tikkakoskelta oleva eläkemiehen lopettamaan ahnastelun.

    Kunnanjohtaja on kyllä ennättänyt huomaamaan päätöksenteossa olevan surkean tilan.

    Nyt jos järkeviä oltaisiin ei otettaisi uutta kunnanjohtajaa. Hyvä keino säästää.


  • Anonyymi

   EU ja Englanti: ”Ongelmakohdat eivät ole muuttuneet vuosien vatuloinnin jälkeen mihinkään: kalastusoikeudet, reilun kilpailun säännöt esimerkiksi valtionavuissa sekä tulevien kauppakiistojen ratkaisumallit vaativat yhä kompromissiratkaisuja.”

   Kunnanjohtajatko saivat kunnat valtiontukiviranomaisina jakamaan laajakaistassa valtiontukirahoja noudattamatta reilun kilpailun sääntöjä, vaikka niitä nyt EU vaatii Englannilta tiukasti noudatettavaksi? Vaaditaan muilta vaikka itelle hälläväliä.

  • Anonyymi

   Lainaus Kauppalehdestä 25.11.2020

   Laajakaista romahdutti Multian talouden – kunta voi joutua takaisinperinnän kohteeksi
   25.11.2020

   Kalliiksi kävi. Kaapelibisnesten takia osa kunnista on joutunut säästölinjalle.

   Multian kunta on opiskellut kipeimmän kautta liiketaloutta valokuitukaapelihankkeen kanssa.

   Kaija Ahtela
   kaija.ahtela@almamedia.fi

   Multian kunnan talous painui viime vuonna kaksi miljoonaa euroa tappiolle Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle (KSVV) annetun takausvastuun takia.

   Multia ei ole yksin ongelmineen. Kaikkiaan kymmenen kaskisuomalaista kuntaa on taannut verkkoyhtiön velkoja yhteensä noin 30 miljoonan euron edestä.

   Taustalla on vuonna 2008 käynnistetty Laajakaista kaikille – hanke, jossa Keski-Suomen liiton verkkorakentajaksi verkonrakentajaksi valittiin Verkko-osuuskunta Kuuskaista.

   Yhtiö joutui rahoitusvaikeuksiin ja sen liiketoimet siirrettiin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:lle, joka holdingyhtiönä otti lainaa Kuntarahoitukselta kuntien takauksella ja pääomitti sillä varsinaista verkonrakentajaa, KSVV:ta

   Holding-järjestelyllä kunnallinen yhtiö pyrki luomaan mielikuvan yksityisestä rahoituksesta, jolla olisi turvattu rahoitus ja kierretty valtiontukisäännöksiä.

   Kunnanhallituksen käsityksen mukaan kuntien takaus holding-yhtiön Kuntarahoituksesta ottamalle velalle ei ollut valtiontukea.

   Kunnan oli tarkoitus tehdä tiliä myöhemmin verkkoyhtiön myynnistä saatavalla arvonnousulla.

   Kalliiksi kävi. Kaapelibisnesten takia osa kunnista on joutunut säästölinjalle.

   Järjestely ei mennyt läpi Viestintävirastossa (nyk. Traficomissa), joka määräsi valtionavustuksen maksamisen lopetettavaksi ja hylkäsi avustuksen maksamista koskevan hakemuksen.

   KSVV valitti tästä hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen ja määräsi kaiken päälle oikeudenkäyntikulut yhtiölle. Korkein hallinto-oikeus vahvisti päätöksen vastikään 13. päivä marraskuuta.

   Hallinto-oikeus katsoi, että Multian laajakaistahanke on saanut valtiontukia yli 2,1 miljoonaa euroa, kun tukeen oikeuttavien kustannusten määrä on 1,6 miljoonaa euroa.

   Tästä voi tulla vielä lisälasku multialaisten maksettavaksi.

   Kunta on valmiiksi kriisikunta ja viisivuotisen säästöohjelman alla. Valokuituhankkeen takia se säästää nyt peruspalveluista ja sivistystoimesta sekä korottaa veroja.

   Multian kunta oli talousahdingossa jo ennen kun kuntapäättäjät lähtivät takaamaan yrityslainoja. Multian kunnanhallitus oli myös tietoinen KSVV:n liiketoimintariskeistä.

   Jo ennen yritysjärjestelyitä kunta oli maksanut laajakaistahankkeestaan 170 000 euroa.

   https://www.kauppalehti.fi/uutiset/laajakaista-romahdutti-multian-talouden-kunta-voi-joutua-takaisinperinnan-kohteeksi/4bc2b2d0-2ceb-4445-ad75-0f26f7ef688a

  • Anonyymi

   Voi hyvä jysäys millaista laitonta peliä kunnanjohtajat ja valtuustot harrastavat veronmaksajien rahoilla.

  • Anonyymi

   Helsingin käräjäoikeus määräsi Nuorisosäätiön yrityssaneerausmenettelyn lakkaamaan — säätiö aikoo valittaa päätöksestä

   Nuorisosäätiö 3.12.2020 https://yle.fi/uutiset/18-195739

   Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Nuorisosäätiön yrityssaneerausmenettelyn lakkaamaan.

   1. Säätiön aiempaan johtoon kohdistuva rikostutkinta on este menettelyn jatkumiselle, käräjäoikeuden tiedotteessa sanotaan.

   2. Oikeuden mukaan säätiö on maksukyvytön eikä selvittäjien saneerausohjelmaehdotus poista sitä.

   https://yle.fi/uutiset/3-11678706

   Keski-Suomen Valokuituverkot Oy ovat lain mukaan täysin samassa tilassa saneerauksen suhteen.

   Kohta 1.

   Korkeimmassa Hallinto-oikeudessa ja Hämeenlinnan Hallinto-oikeudessa on meneillään yhtiön ja omistajien rahoitus vedätyksistä useita kanteluita.
   Oikeusasteilta ja Traficomilta on tullut jo 20 langettavaa tuomiota omistajille ja yhtiölle.

   Suomen lain mukaan saneerauspäätöstä hyväksyttynä ei voida Seinäjoen käräjäoikeudessa niin kauan kun oikeuslaitosten, syyttäjän ja KRP:n tutkinnat ovat käynnissä.

   Kohta 2.

   Yhtiö on hävinnyt omaisuutensa arvon, liiketoiminta on vähäistä ja supistuvaa, joten se talous ei kestä saneerausohjelmaakaan eikä uutta velkaantumista.

   Ja sitten hyvin huomion arvoinen seikka.

   Molemmat yhtiöt ovat KEPU:n yhtiöitä. Molemmissa yhtiöissä on touhunnut paljon Kepun valtakunnallista johtoa, kansanedustajia ja ministereitä myöten.

   Mielenkiintoista nähdä, päteekö Seinäjoen käräjäoikeudessa Suomen laki mitään.

  • Anonyymi

   Ja tuosta huoimatta todistellaan "tutkimuksilla" että Suomi on vähiten korruptoitunut maa.

  • Anonyymi

   Eipä ole ihme että kansalaisten luottamus poliitikkoihin hiipuu. Eikö näitä joitain nuorisosäätyläisten johtajia ole ministereinäkin ollut.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   242
   18464
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   360
   6792
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   1978