Paahtopaisti on kamala liharuoka

Anonyymi

Tekeekö sitä vielä joku ? Sitä kovasti mainostetaan pyhäruoaksi.

32

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin on, vaikka kuinka taiten tekisi.

    • Anonyymi

      Mitäs kamalaa siinä on? Sopivan paistin löytäminen ei ole kovin helppoa.
      Viimeeksi ostin City-Marketista lupaavan näköisen Saksassa umpioon pakatun joka ei ollut luvattua ruhon osaa. Riippunut kylläkin mutta sekav ja jänteikäs rakenne jota ei nähnyt, eikä oikeastaan osannut epäilläkään.
      Pikkukaupunkimme kaupoista ei juurikaan saa riittävästi riippunutta lehmää.
      Pakattuihin "takuumureisiin" paisteihin suhtaudun epäluuloisesti.

      Mittarin kanssa paistaminen ei ole ongelma. Ostaminen saattaa olla.
      Ongelman tapainen on se, että meillä vaimo haluaisia well done kypsää mutta itse syön mieluummin mediumia.

    • Anonyymi

      Eihän kukaan enää syö punaista lihaa vaan kanaa kalaa ja vegejuttuja:

      • Anonyymi

        Oi kyllä syö paljonkos taas kohta lihaa menee kun joulu tulee, yksi kinkku jo paistettu ja syöty.


    • Anonyymi

      Paahtopaisti on brittien "herkku" ja niitten ruoka on tunnetusti surkeaa..
      Possun sisäfilee on edullisempaa ja siitä saa kahdessa minuutissä todella
      mureat ja maukkaat pihvit.

      • Anonyymi

        Siasta ei saa pihviä! Leikettä kylläkin.
        50:n avioliittovuotemme aikana meillä on ollut kolmena jouluna kinkku.
        Nyt eläkevuosinamme, silloin kun satumme olemaan kotona, on pöydässä ollut pieni kinkkurulla mutta siihenkin on aikaa reilusti yli 10 vuotta.

        Teen kyllä ruokaa sian fileistäkin. Se on "ostovarmaa" eikä arpapeliaä kuten umpiopakatun lehmän kanssa. Mainostavat takuumureaa lehmää mutta se "takuu" ja "murea" pitäisi laittaa sitatteihin.
        Ostahan lehmän takuumurea sisäfilee ja ryhdyvtekemään siitä tartar pihviä!
        Tosin sisäfilettä en muista nähneeni umpiopakattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siasta ei saa pihviä! Leikettä kylläkin.
        50:n avioliittovuotemme aikana meillä on ollut kolmena jouluna kinkku.
        Nyt eläkevuosinamme, silloin kun satumme olemaan kotona, on pöydässä ollut pieni kinkkurulla mutta siihenkin on aikaa reilusti yli 10 vuotta.

        Teen kyllä ruokaa sian fileistäkin. Se on "ostovarmaa" eikä arpapeliaä kuten umpiopakatun lehmän kanssa. Mainostavat takuumureaa lehmää mutta se "takuu" ja "murea" pitäisi laittaa sitatteihin.
        Ostahan lehmän takuumurea sisäfilee ja ryhdyvtekemään siitä tartar pihviä!
        Tosin sisäfilettä en muista nähneeni umpiopakattuna.

        Possu sisäfile EI ole mikään LEIKE.
        Siitä tulee maailman parhaat pihvit tai grillivarras tms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possu sisäfile EI ole mikään LEIKE.
        Siitä tulee maailman parhaat pihvit tai grillivarras tms.

        Sian sisäfileestä tulee leikkeitä ( ei leikkeitä ) kun se leikataan poikkisyin ja paistetaan maun mukaan.
        Siis, leike ja leikkele ovat eri asioita!
        Kokonaisena paistetusta fileestä voi leikata myös leikkekeiltä!


    • Teen paahtopaistia noin kerran kuukaudessa, lähinnä sunnuntaipäivälliseksi, paistomittarin käyttö on tärkeää ja kevyt suolaus, mustaa pippuria ja timjamia ja ensiksi kuunassa pannussa ruskistettuna joka puolelta, mietoon uuninlämpöön, mittari lihaan (paksuinpaan kohtaan), ja makuasia miten kypsäksi tekee, me tykätään että se on mureimmillaanja mehukkaimmillaan siten että se on vielä vaaleanpunainen mutta ei suoranaisesati verta tihkuva keskeltä, en nyt suoralta kädeltä muista astemäärää. Syömme kerran siitä ja siivutamme ohuesti siivutuskoneella leivänpäällyksikse ja pakastamme annosrasioissa.
      Routapaisti naudasta tai hirvestä valmistuu kätevästi uunissa yön yli jäisenä mausteliemessä hyvin miedolla lämmöllä.
      Mumsfilibabba!

      • Anonyymi

        Vaaleanpunainen neste ei ole verta vaan kudosnestettä. Kyllä elukasta on veri laskettu pois teurastuksen yhteydessä.
        Kuten mainitsin niin minun ja vaimoni maku menee hieman ristiin. Vuoleskelen vaimolle paistin päistä kyspemmät ( kuivemmat ) osat ja itselleni sisempää mediumin. Päiden loputtua tuhautan vaimon mediumin welldoneneksi nopeasti pannulla.

        Silloin harvoin kun tavoittaa oikeasti hyvin riippunutta sisä- tai ulkofilettä, teen riimihärkää.
        Poikani kanssa pidämme siitä. Se on lihan makuista lihaa.
        Kundi on ollut omassa huushollissaan pian jo 30 vuotta joten kunnon fileen saatavuuden harvinaisuus ei ole hirveä vahinko. Teen kyllä itselleni kun sattuu kohdalle mutta en etsi (turhaan) siihen soveltuvaa filettä.


    • Minä en luota kykyihin kokonaisen paistin paistamisessa. Teen aina jotain palapaistia. Kinkun osaan paistaa, ja varmaan mittarin avulla raavaan paistinkin, mutta tuntuu, että kunnon stroganoffi on maukkaampaa kuin kokonainen paisti siivuina.
      On minulla kyllä yksi ihana paistiresepti. Se on monimutkainen,: ruskistettuun paistiin viilletään viiltoja, johon pannaan amerikanpekonia. En muista mitä kaikkea pitikään, lopuksi peitetään koko komeus juustoraasteella ja haudutetaan pitkään. Kai siihen pantiin kermat ja monet mausteetkin. Mutta ei sitä kai paahtopaistiksi sanotakaan, Sveitsin paistina minä sen olen oppinut.

      • Vuosia siitä on kun paatopaistia olen laittanut. Isompi määrä ihmisiä on silloin ollut kutsuttuna ja lihakin omasta takaa. Meheväähän se on alumiinikääreestä otettuna, mums. Nyt vaan nautaa käytän tosi harvoin, silloinkin vain palan entrecotéta. Minusta mehevin niin lihakeittoon kuin grillipihviksi.

        Totta, että paahtopaisti mediumina viipaloituna ei itsessään ole niin mausteista, mutta valutin cumberlinen tai kermakastikkeen viipaleiden väliin maustamaan.
        Samoin kun Paloma viipaloimme leikkeleeksi loput, ripottaen hieman suolaa päälle.


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        Vuosia siitä on kun paatopaistia olen laittanut. Isompi määrä ihmisiä on silloin ollut kutsuttuna ja lihakin omasta takaa. Meheväähän se on alumiinikääreestä otettuna, mums. Nyt vaan nautaa käytän tosi harvoin, silloinkin vain palan entrecotéta. Minusta mehevin niin lihakeittoon kuin grillipihviksi.

        Totta, että paahtopaisti mediumina viipaloituna ei itsessään ole niin mausteista, mutta valutin cumberlinen tai kermakastikkeen viipaleiden väliin maustamaan.
        Samoin kun Paloma viipaloimme leikkeleeksi loput, ripottaen hieman suolaa päälle.

        Me käytämme maustevoi nokareita. Useimmiten valkosipulivoita koska käytän suolaisesta voista ja puristetusta valkosipulin kynsistä sötkötettyä voita levitteenä joten sitä on aina valmiina.

        Sian ulkofileeseen työnnän pituussuuntaan lihassyiden väliin valkisipulin kynsien kappaleita, mustapippurirouhetta ja merisuolarakeita.
        Saa maustua niin pitkään, että liha lämpenee lähelle huoneen lämpöä.
        Tökin maustekolot veitsen teroittimella.

        Tietenkin nämä vanhan, laiskan miehen tavat ja makutottumukset ovat bruttaleja tässä daamiseurassa mutta ovathan nuo pöperöni vaimolleni kelvanneet, paitsi welldone mutta sehän aina korjaantuu.
        Usein olen pata- ja laatikkoruokien linjalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Me käytämme maustevoi nokareita. Useimmiten valkosipulivoita koska käytän suolaisesta voista ja puristetusta valkosipulin kynsistä sötkötettyä voita levitteenä joten sitä on aina valmiina.

        Sian ulkofileeseen työnnän pituussuuntaan lihassyiden väliin valkisipulin kynsien kappaleita, mustapippurirouhetta ja merisuolarakeita.
        Saa maustua niin pitkään, että liha lämpenee lähelle huoneen lämpöä.
        Tökin maustekolot veitsen teroittimella.

        Tietenkin nämä vanhan, laiskan miehen tavat ja makutottumukset ovat bruttaleja tässä daamiseurassa mutta ovathan nuo pöperöni vaimolleni kelvanneet, paitsi welldone mutta sehän aina korjaantuu.
        Usein olen pata- ja laatikkoruokien linjalla.

        Tämän päivän miesväki tekee hurjan hyviä ruokia. Perheenäideille on jäänyt kiire päälle sieltä lapsiajasta, jolloin nälkäinen jälkikasvu kysyi sata kertaa, eikö kohta ruoka jo ole valmista. Työpäivän päälle oli kiireellä saatava ateria pöytään.
        Monet naiset ovat oppineet nopeita ruokia, välttävät silppuamista, viipalointia ja vatkaamisia. Kaikki pataan ja kansi päälle-systeemi on meikäläiselle yleisin resepti.
        Siksi onkin niin mukavaa istua miesväen laatiman aterian äärelle. kun sitä on valmistettu pitkään ja hartaasti.
        Kiitos, pojat.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Tämän päivän miesväki tekee hurjan hyviä ruokia. Perheenäideille on jäänyt kiire päälle sieltä lapsiajasta, jolloin nälkäinen jälkikasvu kysyi sata kertaa, eikö kohta ruoka jo ole valmista. Työpäivän päälle oli kiireellä saatava ateria pöytään.
        Monet naiset ovat oppineet nopeita ruokia, välttävät silppuamista, viipalointia ja vatkaamisia. Kaikki pataan ja kansi päälle-systeemi on meikäläiselle yleisin resepti.
        Siksi onkin niin mukavaa istua miesväen laatiman aterian äärelle. kun sitä on valmistettu pitkään ja hartaasti.
        Kiitos, pojat.

        Laitatko sinä pataan potut ja porkkanat ja kaalit ja lihat kokonaisina? Kyllä minä pilkon ja viipaloin ja oaloittelen ne ensim.


      • Anonyymi
        Makriina2 kirjoitti:

        Tämän päivän miesväki tekee hurjan hyviä ruokia. Perheenäideille on jäänyt kiire päälle sieltä lapsiajasta, jolloin nälkäinen jälkikasvu kysyi sata kertaa, eikö kohta ruoka jo ole valmista. Työpäivän päälle oli kiireellä saatava ateria pöytään.
        Monet naiset ovat oppineet nopeita ruokia, välttävät silppuamista, viipalointia ja vatkaamisia. Kaikki pataan ja kansi päälle-systeemi on meikäläiselle yleisin resepti.
        Siksi onkin niin mukavaa istua miesväen laatiman aterian äärelle. kun sitä on valmistettu pitkään ja hartaasti.
        Kiitos, pojat.

        Kokemukseni naisväen kokkaamisista ovat suppeita ja masentavia.
        1910 luvulla syntynyt äitini oli kymmenet vuodet kotiäitinä ja viimeiset parikymmentä vuotta piti omaa baari kahvilaansa.
        KOSKAAN hän ei oppinut ostamaan eikä valmistamaan naudan lihaa. Ainoat versiot olivat lihasoppa ja karjalan paisti rutkan sian kera.
        Hänelle naudan piti olla tuoretta ja punaista joka jo rajasi vaihtoehdot vähiin.
        Joskus kokeili naudan ulkofilettä. Liian tuoretta ja siten sitkeää. Siitä leikkaamansa lätkäreet hän vielä hakkasi tohjoksi ja tietenkin kärvensi kuiviksi.

        Vaimoni teki kyllä perusmössöt mutta koskaan hän ei ole oppinut kalojen eikä nisäkkäiden rakennetta joten niiden käsittely oli automaattisesti minun hommiani.
        Eräässä päivittäistavarakaupassa työskennellessään hän onnistui aina joskus ostamaan lihamestarin suositusten mukaan mullin ulko- ja sisäfileitä. Ne nähdessään olisi äitini juossut karkuun.
        Joskus lihamestari ilmoitti, että muutaman viikon kuluttua olisivat fileet kunnossa.

        Kun anus oli auki kuin tuuran putki niin kävin teurastamassa lampaita tuttavieni ja heidän vanhempiensa lampoloissa. Kun syksyisin teurastin 10 keväällä syntynyttä niin sain "ostaa" yhden tai 1,5kpl erittäin halvalla.
        Tietenkin pilkkoessani niitä 550l:n pakastearkkuun suunnittelin paloitellessani niide n käytön. Sanoin tein kahdesti ostamani vasikanpuolikkaan kanssa.
        Alle murrosikäisten lastemme ollessa kotona kahdestaan pisimmillään 3:n viikon jakson valmistin heille pakasteeseen valmiiksi vaihtelevat mikroannokset. Varmuuden vuoksi kiersin liden sulakkeen irti. Hyvin meni.

        Kun "kotiuduin" reilusti yli 20 vuotta sitten olen värkännyt kaikki sapuskat suunnittelusta ostamisen ja valmistuksen kautta kattaukseen.

        Nyt on elämä karua. Otin pakasteesta perunalaatikon jämän jääkaapin puolelle.
        Lähden rääkkäämään rautaa ja iltapäivällä ilahduttamaan vaimoani sairaalaan.
        Kaikki herkut ovat siis hukassa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitatko sinä pataan potut ja porkkanat ja kaalit ja lihat kokonaisina? Kyllä minä pilkon ja viipaloin ja oaloittelen ne ensim.

        Onpa hyvä ja asiallinen kysymys.
        Vastasin liian leväperäisesti. Ymmärrän, että on kerrottava huolellisesti kaikki ne työvaiheet, joita tarvitaan ruuan valmistuksessa. En sitä tehnyt, vaan sanoin vain välttäväni silppuamista ja pilkkomista. Sori. Nyt sinulle jää se kuva, että keitän 2 kg kaalinpään kokonaisena kattilassa.
        Ymmärrän, että kirjoituksissa pitää olla tarkka, että saa lukijalle oikean tiedon välitetyksi.
        Nyt epäonnistuin.

        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokemukseni naisväen kokkaamisista ovat suppeita ja masentavia.
        1910 luvulla syntynyt äitini oli kymmenet vuodet kotiäitinä ja viimeiset parikymmentä vuotta piti omaa baari kahvilaansa.
        KOSKAAN hän ei oppinut ostamaan eikä valmistamaan naudan lihaa. Ainoat versiot olivat lihasoppa ja karjalan paisti rutkan sian kera.
        Hänelle naudan piti olla tuoretta ja punaista joka jo rajasi vaihtoehdot vähiin.
        Joskus kokeili naudan ulkofilettä. Liian tuoretta ja siten sitkeää. Siitä leikkaamansa lätkäreet hän vielä hakkasi tohjoksi ja tietenkin kärvensi kuiviksi.

        Vaimoni teki kyllä perusmössöt mutta koskaan hän ei ole oppinut kalojen eikä nisäkkäiden rakennetta joten niiden käsittely oli automaattisesti minun hommiani.
        Eräässä päivittäistavarakaupassa työskennellessään hän onnistui aina joskus ostamaan lihamestarin suositusten mukaan mullin ulko- ja sisäfileitä. Ne nähdessään olisi äitini juossut karkuun.
        Joskus lihamestari ilmoitti, että muutaman viikon kuluttua olisivat fileet kunnossa.

        Kun anus oli auki kuin tuuran putki niin kävin teurastamassa lampaita tuttavieni ja heidän vanhempiensa lampoloissa. Kun syksyisin teurastin 10 keväällä syntynyttä niin sain "ostaa" yhden tai 1,5kpl erittäin halvalla.
        Tietenkin pilkkoessani niitä 550l:n pakastearkkuun suunnittelin paloitellessani niide n käytön. Sanoin tein kahdesti ostamani vasikanpuolikkaan kanssa.
        Alle murrosikäisten lastemme ollessa kotona kahdestaan pisimmillään 3:n viikon jakson valmistin heille pakasteeseen valmiiksi vaihtelevat mikroannokset. Varmuuden vuoksi kiersin liden sulakkeen irti. Hyvin meni.

        Kun "kotiuduin" reilusti yli 20 vuotta sitten olen värkännyt kaikki sapuskat suunnittelusta ostamisen ja valmistuksen kautta kattaukseen.

        Nyt on elämä karua. Otin pakasteesta perunalaatikon jämän jääkaapin puolelle.
        Lähden rääkkäämään rautaa ja iltapäivällä ilahduttamaan vaimoani sairaalaan.
        Kaikki herkut ovat siis hukassa!

        Olen joskus ajatellut samaa, että ruokavaliomme on ollut aika pienimuotoista 1900-luvun alkupuolella syntyneiden keittäjien tarjoilussa. Eihän mausteitakaan käytetty. Valkopippuri ja kokonaiset pippurit oli hyllyssä. Suolalla maksu saatiin. Resepteissäkin suositeltiin pataruokaan 5 maustepippuria ja yksi laakerinlehti. Kun nuorena "valistuneena" opiskelijana tulin kotiin 50-luvulla ja halusin tehdä karjalanpaistin, johon olin kaupungissa tutustunut, kiellettiin minua ehdottomasti sotkemasta eri lihalaatuja keskenään. Sillä tavoin ei ruokaa saa pilata. Valkosipulia ei ikinä käytetty. Sipulia muutenkin säästeliäästi. Pula-aika vei kermat ja voit säästöliekille, niihin opettelu oli hidasta, kun kireät ajat päättyivät.
        Kyllä ruokamme on monipuolistunut elämämme aikana monin tavoin. Monet äideiltään ruuanlaiton oppineet perheenemännät eivät kovin halukkaasti uusia tapoja halunneet omaksua.


    • Anonyymi

      Tarkoitetaankohan tässäyhteydessä nyt niitä kaupan "Valmiita paisteja" joissa on jopa lämpömittarikin,,esiin ponnahtava - joista tulee lähinnä kumipaisti mieleen?

      Perheessäni aina tehty mieluummin kuutioituna liha, ruskistettu paistopinta jonka jälkeen kastikkeessa lopullinen kypsennys - naudanpaistista - ja kutsuttu itse sitä "paahtopaistiksi"

      Soossiin liraus kermaa ja maustekurkkukuutioita...aijai on hyvää! Uskokaa pois!

    • Anonyymi

      Sehän on mureinta naudan lihaa, sisäfileen kera?🙀🙀

      • Minusta ruuanlaitto on hauska ja palkitseva harrastus. On monia kevyempiä lihoja kuin nauta. Karitsan paahtopaisti on pieni ja nopea valmistaa yksinäiselle.

        Tuolla työpöydän äärellä täytin juuri kokonaisen yrttibroilerin sisusta valkosipuli & sitruuna ja persiljavoilla, työntelin sitä nahankin alle, ja siellä se tuoksuu jo uunissa. Keitetty riisi mehevöityy broilerin liemestä maukkaiksi aterioiksi, ja rungosta saa viimeksi hyvän kanakeiton.

        Kala, siika tai lohi graavina on aina paikallaan, ja nyt ihastuin uutuuteen: valmiiseen sitruunamehuun pikkupullossa, jolla saa nopeasti raakakypsytettyä viipaleet.


      • Anonyymi

        Sisä- ja ulkofileet ovat helpoimpia valmistaa mielensä mukaan. Rakenne on parasta koko naudassa. "Paahtopaisti" nimenä on hieman harhaan johtava. Rakenne ei pärjää kummallekaan fileelle ja fileet ovat paljon helpompia raakakypsyttää ennen valmistusta mutta nekin voidaan pilata ikivanhojen tottumusten tai tietämättömyyden vuoksi.

        Jos ette ole vielä sisällyttänyt mulliherkkuihinne niin kokeilkaa tartar pihviä ja riimihärkää.
        Mutta valitkaa lihat, ml. raakakypsytysaste, oikein!
        Mutta, kuten sanoin, ruhonosia löytyy mutta niiden käyttökelpoisuus on usein rajallinen.

        Kaikkea kannattaa kokeille kolmesti enne kannan määritystä!


      • Anonyymi

        Paahtopaistilihako ? Ei todellakaan ole.


    • Anonyymi

      Kamala ruoka? Eipä ole kohdalleni osunut. Kolme kertaa olen ollut tilanteessa jossa vastaanottoni ei ole toiminut.
      Syön aina kaiken minkä laitan lautaselleni ja yleensä sen mitä eteeni on laitettu. Aina ei ole suun mukaista mutta ruoka on ruokaa!

      Kolme kertaa on vastaanottoni tehnyt tenän. Kahdesti se stoppasi espanjalaisen Callosin kohdalla. Ensimmäisen kerran kun erehdyin purkin etiketin kuvan perusteella ostamaan sellaisen. En tiennyt mitä siinä oli mutta syömättä jäi.
      Kun sisältö oli selvinnyt otin asian haasteena ja otin kahvilassa callos tapaksen. Senkään kanssa en päässyt alkua pitemmälle.
      Kaikissa muissa tilanteissa syön sisäelimet. Maksa, munuaiset, sydän ja kieli. Joissakin sapuskoissa menee lehmän pötsikin. Keuhkoa en syö.

      Kolmas kerta oli Pekingissä. Odottaessamme sirkukseen pääsyö menimme vastapäiseen kuppilaan välipalalle ja tilasimme umpimähkään pienet kulpat sormella osoittamaani sapuskaa. En tiedä mitä siinä oli mutta herkullisesta ulkonäöstä huolimatta mahaportti ilmoitti, että älähän ukko yritä toista suullista. Vaimoni ei ehtinyt edes aloittaa.

      Lapsuuteni köyhän työläiskodin sapuskat olivat varsin yksipuolisia. Kahtena kevättalvena yskin verta lääkärikäynnin arvoisesti. Kahden kuukauden peruvavellikuurin ainoat poikkeukset olivat sunnuntaiset peruna-läskisoosi juhla-ateriat. Veren yskiminen ei ollut tuberkuloosia vaan vitamiinien puutteesta johtuvaa.

    • Anonyymi

      Tapolan savulenkki vaikka kylmänä paketista hakkaa paahtopaistin mennen tullen.
      Paahtopaisti on aina kuin raakaa purukumia keskeltä ja muuten säikeistä ja kuivaa lihaa. Paistaa sen kuka vain miten vain parhaansa mukaan, ei oikein uppoa.
      Olen kuitenkin kaikkiruokainen, olen syönyt lehmänmahakeittoa
      ja jopa lampaansuolisoppaakin, kun oli pakko kohteliaisuudesta isäntäväkeä kohtaan
      Kaukasiassa. Piti sulkea silmät, siniset lampaansuolet liemessä sai mahalaukun nousemaan kurkkuun, mutta maku oli hyvä !

    • Anonyymi

      VOI SURKU,
      ennen kun oli syd. terve
      kinkku jouluna oli suurta herkkua
      samoin karjalanpaisti ym liaha ruoka

      nyt
      hengitys ja sydän pysähtyy yksistään jo näitä lihajuttuja lukiessa, hupsss,

      kuolisin hetkessä ja sydän menisi täysin tukkoon jos vielä alkaisin syömään ihania liha-ruokia,
      harmi mutta näin se vaan nyt on pakko elää ,
      ilman ihanuuksia, ilman lihaa,

      • Anonyymi

        Voi jessus sentäs, eiks nää höppänät tässäki kuvaile vaivojans
        sitähän ne rakastaa.


    • Anonyymi

      Paahtopaisti on mautonta. Ihan sama, onko se lautasella vai leivän päällä.

      Kastikkeella siihen saa makua, mutta silloinhan on ihan sama oliko sitä lihaa siinä tai ei.

      • Ennen sanottiin: " Ei se kala mittää, mutta se soosi!"
        Kai se sopii paistiinkin.


      • Anonyymi

        Mautonta se tosiaan onkin.
        Itse siirryin käyttämään roastbeeffiä.
        Huomattava makuero.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mautonta se tosiaan onkin.
        Itse siirryin käyttämään roastbeeffiä.
        Huomattava makuero.

        mitä on " roastbeeffi "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitä on " roastbeeffi "

        Roast Beef on naudan paahtopaisti/naudan paisti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe