Aihe

Kokemuksia yksitehoista lähinäön korjauksella

Anonyymi

Kävin vastikään optikolla näöntarkastuksessa. Ikänäköä on pukannut ja ajattelinkin tarvitsevani uudet silmälasit. Yllätyin, kun optikko sanoi etten tarvitse vielä monitehoja, vaan yksiteholinssit ikänäkökorjauksella. En ollut koskaan kuullutkaan moisista. Te, joilla on samanlaiset, mitä olette pitäneet? Vaatiko enemmän totuttelua? Optikon mukaan ei vaadi mtn erityistä, mutta yksilöllistähän kaikki aina on.

7

65

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tähänastiset lasini ovat siis olleet miinuslasit hajataiton korjauksella.

  • Anonyymi

   Eikö tuo tarkoita plus-laseja eli lukulaseja? Niitä voi käydä testaamassa esim. Tokmannilla tai Prismassa. Valitsee sellaiset lasit joilla näkee lukea kännykästä pienimmätkin tekstit tarkasti. Esim. tekstiviesteistä zoomaa tekstin mahdollisimman pieneksi, lukulaseilla sen näkee ongelmitta.

   • Anonyymi

    Nuo "huoltislasit" eivät auta tässä tapauksessa. Miinuslaseja käyttävä henkilö yleensä nostaa silmälasit otsalle ja lukee pienimmätkin tekstit tarkasti ilman laseja, joskin nenä melkein kiinni luettavassa tekstissä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nuo "huoltislasit" eivät auta tässä tapauksessa. Miinuslaseja käyttävä henkilö yleensä nostaa silmälasit otsalle ja lukee pienimmätkin tekstit tarkasti ilman laseja, joskin nenä melkein kiinni luettavassa tekstissä.

    "Miinuslaseja käyttävä henkilö yleensä nostaa silmälasit otsalle ja lukee pienimmätkin tekstit tarkasti ilman laseja,"

    Silmän akkommodaatio heikkenee iän myötä. Jos 45-vuotiaana vielä näkee ilman lukulaseja nostamalla miinuslasit otsalle, tarvitsee 55-vuotiaana jo +3 vahvuiset lukulasit nähdäkseen yhtä hyvin. 2 vuoden välein lähinäkökorjauksen tarve kasvaa 0,6 dioptrilla kun ikää tulee lisää.
    https://piilari.info/nakeminen/taittoviat/ikanako/


  • Anonyymi

   Tuo optikon toteamus tarkoittaa sitä että ilmeisesti silmälasiesi vahvuuttaa voidaan korjata plus suutaan, etkä enää tarvitse niin vahvojen miinuslaseja kuin tähän saakka. Likinäköisellä ikänäkö korjaa näkökykyä ja parhaimmillaan voi päästä silmälaseista kokonaan eroon jos miinusta ei ole ollut kovin paljon.

   Nuo uudet lasithan ovat siis samanlaiset kuin nykyisetkin, mutta vahvuudeltaan heikommat, joten ei tarvitse totuttelua vaan näet vaan paremmin.

  • Anonyymi

   Vastaanpa itse itselleni, jos jotakuta muutakin kiinnostaa. Eli linssini ovat ns. nuorisomonitehot, joissa yläosalla katsotaan kauas ja alaosalla lähelle. Kaukonäössä minulla on noin -4 ja lähinäköön tuli +0.8 korjaus. Kokemus on ihan erilainen kuin tavallisissa kaukolaseissa eli vaatii totuttelua. En enää näe jalkoihini niin tarkasti, mutta näen hyvin kauas ja näen lukea hyvin.

   • Anonyymi

    Tällaisista laseista on käytetty nimitystä kaksiteholasit ja aiemmin hiontatekniikan ollessa vaatimattomampaa, eritehoisten linssinosien raja näkyi selvästi. Näitä näki runsaasti varsinkin vanhemmilla henkilöillä.

    Tuo huono jalkoihin näkeminen on haitta kaikilla monitehoisilla laseilla, koska linssien alareuna hiotaan lukuetäisyydelle sopivaksi. Itsekin moniteholaseja käyttävänä kompastelen usein esineisiin, koska silmät eivät yksinkertaisesti havaitse tarkasti jalkojen edessä olevaa kohdetta kauas katsellessa. Jos siis haluaa nähdä jalkojen eteen tarkasti, pitää nyökätä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   23423
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   316
   6368
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   408
   4663
  4. Niko Ranta-aho aikoi karata Afrikkaan!

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/espanjan-poliisi-niko-ranta-aho-suunnitteli-pakoa-afrikkaan-katso-video-poliisin-iskusta-marbellan-asuntoon/804058
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1881