Kunnanjohtajia lähtee karkuun, milloinka Kinnunen?

Anonyymi

Kirjoitettiin lehdessä, että KRP tutkiin laajakaistalaittomuuksia kymmenen kunnan kohdalta. Kyllä siellä Kinnunenkin on yhdentenätoista. Oli jo ohjausryhmässä alkujaan ja tiettävästi esitteli ainakin kolme kertaa luottamusmiehille laittomia päätösesityksiä. Onneksi kaikki kumoutuivat valituksiin. Huomion arvoista on, että tutkinta on nimenomaan esittelijän virkavastuusta ja Kinnunen on ollut näitä esittelemässä.

37

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oli jo tiettävästi koko tämän Valokuituverkkoyhtiön idean isä. Oli tehnyt kovasti myyrän työtä , että tämä saatiin päättäjille, ilmeisesti kepulaiset voideltiin ensi alkuun. Mitkä oli todelliset syyt, se askarruttaa.

    • Anonyymi

      Kinnunen pitäisi saada vastuuseen monesta muustakin jutusta.Henkilöstön ja luottamusmiesten jahtaamisesta,veliverkoston toiminnasta ja hämäristä kaupoista kuten lämpö-ja jätevesilaitos.Toivottavasti vaalit tuo muutoksen,muuten kaupunkimme on tuhon tiellä.

    • Anonyymi

      Nyt lukemaan kirjaa nimeltä Putinin pihapiirissä, Venäjän suurvaltaoperaatiot Suomessa kirjailija Tuula Malin.Siellä kerrotaan seikkaperäisesti Kinnusen venäiläisten kanssa aiotut kaupat. Ei todellakaan mieltä ylennä. Onneksi täältä otti ja lähti. Viitasaari sai miehen vaivoikseen. Olisiko paluu sinne liikunnanopettaja kaartiin parasta tälle miehelle.

    • Anonyymi

      Ajankohtaista nyt!

      Kauppalehdessä oli eilen tällaista:

      ”Holding-järjestelyllä kunnallinen yhtiö pyrki luomaan mielikuvan yksityisestä rahoituksesta, jolla olisi turvattu rahoitus ja kierretty valtiontukisäännöksiä.

      Kunnanhallituksen käsityksen mukaan kuntien takaus holding-yhtiön Kuntarahoituksesta ottamalle velalle ei ollut valtiontukea.

      Kunnan oli tarkoitus tehdä tiliä myöhemmin verkkoyhtiön myynnistä saatavalla arvonnousulla.”

    • Anonyymi

      Lainaus Kauppalehdestä 25.11.2020

      Laajakaista romahdutti Multian talouden – kunta voi joutua takaisinperinnän kohteeksi
      25.11.2020

      Kalliiksi kävi. Kaapelibisnesten takia osa kunnista on joutunut säästölinjalle.

      Multian kunta on opiskellut kipeimmän kautta liiketaloutta valokuitukaapelihankkeen kanssa.

      Kaija Ahtela
      [email protected]

      Multian kunnan talous painui viime vuonna kaksi miljoonaa euroa tappiolle Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle (KSVV) annetun takausvastuun takia.

      Multia ei ole yksin ongelmineen. Kaikkiaan kymmenen kaskisuomalaista kuntaa on taannut verkkoyhtiön velkoja yhteensä noin 30 miljoonan euron edestä.

      Taustalla on vuonna 2008 käynnistetty Laajakaista kaikille – hanke, jossa Keski-Suomen liiton verkkorakentajaksi verkonrakentajaksi valittiin Verkko-osuuskunta Kuuskaista.

      Yhtiö joutui rahoitusvaikeuksiin ja sen liiketoimet siirrettiin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:lle, joka holdingyhtiönä otti lainaa Kuntarahoitukselta kuntien takauksella ja pääomitti sillä varsinaista verkonrakentajaa, KSVV:ta

      Holding-järjestelyllä kunnallinen yhtiö pyrki luomaan mielikuvan yksityisestä rahoituksesta, jolla olisi turvattu rahoitus ja kierretty valtiontukisäännöksiä.

      Kunnanhallituksen käsityksen mukaan kuntien takaus holding-yhtiön Kuntarahoituksesta ottamalle velalle ei ollut valtiontukea.

      Kunnan oli tarkoitus tehdä tiliä myöhemmin verkkoyhtiön myynnistä saatavalla arvonnousulla.

      Kalliiksi kävi. Kaapelibisnesten takia osa kunnista on joutunut säästölinjalle.

      Järjestely ei mennyt läpi Viestintävirastossa (nyk. Traficomissa), joka määräsi valtionavustuksen maksamisen lopetettavaksi ja hylkäsi avustuksen maksamista koskevan hakemuksen.

      KSVV valitti tästä hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen ja määräsi kaiken päälle oikeudenkäyntikulut yhtiölle. Korkein hallinto-oikeus vahvisti päätöksen vastikään 13. päivä marraskuuta.

      Hallinto-oikeus katsoi, että Multian laajakaistahanke on saanut valtiontukia yli 2,1 miljoonaa euroa, kun tukeen oikeuttavien kustannusten määrä on 1,6 miljoonaa euroa.

      Tästä voi tulla vielä lisälasku multialaisten maksettavaksi.

      Kunta on valmiiksi kriisikunta ja viisivuotisen säästöohjelman alla. Valokuituhankkeen takia se säästää nyt peruspalveluista ja sivistystoimesta sekä korottaa veroja.

      Multian kunta oli talousahdingossa jo ennen kun kuntapäättäjät lähtivät takaamaan yrityslainoja. Multian kunnanhallitus oli myös tietoinen KSVV:n liiketoimintariskeistä.

      Jo ennen yritysjärjestelyitä kunta oli maksanut laajakaistahankkeestaan 170 000 euroa.

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/laajakaista-romahdutti-multian-talouden-kunta-voi-joutua-takaisinperinnan-kohteeksi/4bc2b2d0-2ceb-4445-ad75-0f26f7ef688a

    • Anonyymi

      Seutulehti kirjoitti eilen hyvin mielenkiintoisen artikkelin Viitasaaren perusturvasta. Perusturvalautakunta oli tehnyt päätöksen kerätä vanhuksilta, jotka asuvat palvelusetelillä palvelutalossa maksut heidän säästöistään. Avi puuttui asiaan ja rahankeräys todettiin laittomaksi. Eräs vanhuksen omainen oli tehnyt asiasta oikaisun. Lehti jutussa kritisoi lautakunnan puheenjohtaja toimialajohtajaa ja kaupunginjohtajaa. Ja aivan oikein, koska Viitasaarella on jo liian monta esittelijöiden esittämää virhettä, joihin tavalliset luottamusmiehet ovat sortuneet. Mainittiin myös että kaupunginjohtaja on myös lukenut lakia, eikä kuitenkaan tiedä yhtään mitään.
      Nämä molemmat johtajat maksavat veronsa muualle ja kyttäävät maakuntahallinnon paikkoja. Ei ilmeisesti ole enää Viitasaaren asioihin liiemmälti kiinnostusta.

    • Anonyymi

      Noinkohan on kepulointia tuokin? Vanhuksilta rahat pois ja annetaan rahaa suosikkiyrityksille vaikka väkisin. Ei yhtään hävetä.

      • Anonyymi

        Perästä kuuluu sanoi torvensoittaja....


    • Anonyymi

      Lainaus

      Viitasaaren Seutu
      18.11.2020

      Viitasaaren kaupunki teki laittomia hoivakotien palvelusetelipäätöksiä – vanhuksille maksetaan hoitomaksuja takaisin noin 200 000 euroa

      Viitasaaren perusturvalautakunta teki laittomaksi osoittautuneen linjauksen ikäihmisten asumisen palvelusetelin myöntämisperusteista helmikuussa 2020.

      https://www.viitasaarenseutu.fi/paikalliset/3164260

    • Anonyymi

      Vanhukset pistetään säästölistalle, ja maksumiehiksi. Puoluetaustaltaan esimerkiksi kristilliset ovat täysin verkkoyhtiön lumoissa. Kristillisyyden kanssa ei ole mitään tekemistä. Bisnekset vain mielessä. 200 000€ halutaan siirtää konkurssikypsälle kuituverkolle. Tämäkö on Viitasaaren talouden hoitoa? Eiköhän nämä vanhukset ole aikoinaan kunnan veronmaksajina halunneet suunnata nämäkin rahat hyvään loppuelämään. Mistä tämä käsittämätön suuntaus johtuu? Viitasaaren johtajuus on täysin hukassa. Ratkaisu on vain kenkää näille puuhastelijoille.

    • Anonyymi

      Siksiköhän pitää varahenkilö nimetä talousjohtajalle? Lieneekö tutkinnassa?

      • Anonyymi

        Minun käsitykseni mukaan saattaapi olla aihetta tutkia monestakin syystä.


    • Anonyymi

      Ajatteleeko kristilliset, että Vanhuksilta voi kaupunki ottaa rahaa kun se annetaan laajakaistaan. Ihan sama summa 200000€ kuin noin vuosi tai pari sitten osoitettiin laajakaistaan?

      • Anonyymi

        Laajakaista parenpi kuin syöpää aiheuttava 5g. Terveysteko


    • Anonyymi

      Ja vielä vääryydellä!
      Virsi :
      ” Nyt viekas vilppi täällä
      on noussut kunniaan,
      on valhe vallan päällä
      ja vääryys voimissaan.
      Ei kuulla kurjan ääntä
      ja köyhää sorretaan,
      ja lainkin rikkaat vääntää
      vääryyttä puoltamaan.”

    • Anonyymi

      Viitasaarella kristilliset ovat täysin teko pyhää porukkaa. Lukasin hallituksen pöytäkirjaa ja Sunihan siellä esitti konkurssiyhtiölle 200 000€. Ei taida omaa tuntoa paljoa nämä vääryydet painaa. Eikös tällä Sunilla ollut kuuskaistan osakkeitakin? Tuotto ollut varmaankin hyvää. Katsoin miehen tietoja ja on vielä toimitusjohtajakin jossain sahayhtiössä. Taloustietoa luulisi olevan, mutta ei oikein siltä näytä. Mikä ihme tässä kuituyhtiön pönkittämisessä oikein maksaa. Onneksi KRP tutkii ja eiköhän nämä vielä selviä.

    • Anonyymi

      Eräs henkilö nimittäin yhtiön toimitusjohtaja on kaveri joka on saanut jo liian kauan kiertää kunnissa puhumassa täyttä palturia. Käykää kysymässä mikä on toteutunut ja mikä ei toteudu milloinkaan. Satuja ei pidä uskoa, kun kyseessä on vero varoin kerätyt rahat. Tässä on käytetty puhtaasti ihmisten yhteyksien heikkoutta ja hätää hyväksi. On suollettu vaikka minkälaista soopaa yhtiön tilanteesta. On annettu liittymän varauksista monin kertaisia lukuja ja tilejä on mulkkailtu edestakaisin. Luin joskus että yhtiön tilit on Suomen parhaasta päin. Eipä nyt oikein siltä näytä. Nyt nostakaa tämä yhtiön johto pöydälle, ennen kuin suostutte mihinkään velkasaneeraukseen. Sen hyväksymisen jälkeen ovat kunnat aseettomia.

    • Anonyymi

      Huomasin, että kyseinen toimitusjohtaja on perustanut kilpailevan kuituyhtiön Kuitukankaan Kyläverkot Oy:n. Miksi?

    • Anonyymi

      Perskeles tuli kirjoitusvirhe. Yhtiö on Lintukankaan Kyläverkot Oy.

    • Anonyymi

      Viitasaaren kaupunki ei näe estettä myöntää varoja tälle rakkaalle, kuuluisalle ja hyvävaraiselle yhtiölle joka on kuntien perustama ja omistama, jos vain pyydetään. Kuntien perustama ja omistama. Eihän ole väärin toimitusjohtajalta kun kehuu näin ymmärrettynä yhtiötä. Ihan ymmyrkäisinä ovat turhaan ihmiset ja pelkäävät taloudellista tappiota. Ympäri Keski-Suomen kiirii huuto kirkas: Rahaa, rahaa, rahaa tulee!

      Kristillisten valtuutettujen toiminta muuallakin kautta Suomen ihan oikea kuin juutalaisten ohje kuten Raamatussa sanotaan -”Lasten ei tarvii antaa vanhemmille rahaa kun antaa ne rahat temppelirahastoon.” Niin ei nytkään tarvii mitenkään miettiä vanhuksien parasta kun rahat voidaan ottaa valokuituun. Tosin Jeesus ei hyväksynyt tuota ohjetta, mutta hyväksyyköhän tämän nykyisen muunnoksen jonka joku kristillinen ja moni näköjään on hyväksynyt jos totta tuo, mitä tuolta luin.

    • Anonyymi

      Lukasin että Toivakassa myytiin vielä syyskuussa K-S Valokuituverkot möi satasella kuituyhteyksiä. Ei satasella mitään rakenneta ja Toivakan rahat on käytetty eli muiden kuntien olematonta rahaa sinnekin. Yhden liittymän hinta on 1000-1500€. Mikään pelkkä liittymämaksu ei näitä satasella rakennettuja kata. Tämä on täyttä huijausta, kun yhtiö hakeutuu tällä hetkellä vielä velkasaneeraukseen. Eikö tuon yhtiön satasella myynti pitäisi kieltää, koska kunnille vaan nämäkin maksut sysätään.

    • Anonyymi

      Paikallislehden mukaan Viitasaarelle rakennetaan valokuituverkkoa. Miksi rahaa yritetään jakaa kuitenkin valokuidun rakentamiseen?

      Jos verkkoa tarvitaan niin sitähän rakennetaan jo.

      • Anonyymi

        Telia on rakentanut jo tämän vuoden kuituverkkoa Viitasaaren keskusta-alueelle ilman minkäänlaisia tukea. Viitasaaren hölmöt haluavat vielä maksaa toiselle yhtiölle tukea. Tätä ei ymmärretä täällä eikä varmaankaan missään muuallakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Telia on rakentanut jo tämän vuoden kuituverkkoa Viitasaaren keskusta-alueelle ilman minkäänlaisia tukea. Viitasaaren hölmöt haluavat vielä maksaa toiselle yhtiölle tukea. Tätä ei ymmärretä täällä eikä varmaankaan missään muuallakaan.

        Kaupunginvaltuuston kokous alkoi ryhmäpuheenvuorojen varsinaisella- ja vailla perusteita olevalla viranhaltijoiden nuoleskelulla. Oikein oma kielikin maistui suoraansanoen paskalle noita kepukoiden ja sossujen ryhmäpuheenvuorojen kilpa kehuntaa nettilähetyksestä katsellessa. Ensimäisen kerran koko kuluneen vuoden aikana huomasin että valtuutetut pitivät kaupungin ja veronmaksajien puolia valokuituasiassa! Nyt täytyy eka kerran antaa pisteitä valokuituasiassa Kana Jussille ja Grönholm-Paanaselle.


    • Anonyymi

      Ei ole kyse enää kuidusta, vaan K-S Valkuituverkkojen rahapulasta. Tiettävästi Kinnunen ja kepulainen hallituksen puheenjohtaja olivat käyneet yhtiön puheenjohtaja Paunosen pakeilla. Paunonen osaa kertoilla satuja yhtiön tilasta näille hölmöille. Ja kaikki menee kuin sulaan voihin.

    • Anonyymi

      Kylläpä tästä laajakaistasta on kehittynyt jatkuvasti tiukentuva Gordionin solmu. Onko nyt ensimmäinen purkuyritys ja pyyhitään otsasta tuskan hikeä ja lyödään hanskat naulaan?

    • Anonyymi

      Kinnunen on liian kallis mies Viitasaarelle. Käsittämätöntä toimintaa niin lämpöyhtiön myynnin kuin laajakaistayhtiön jatkuvat rahoitusyritykset. Toimintatapa on että kaikki keinot käytetään. Se on tullut ilmi myös tuulivoima-asiassa. Mäntylän väki kärsii tämän nahoissaan. Kyllä kunnanjohtajan tulisi asua kunnassa, jolloin pysyisi kärryillä kuntansa asioista. Tämä kulissityöpaikka ei näytä onnistuvan. Verot menee Saarijärvelle. Kalliimmasta päästä johtajia Keski-Suomessa.

      • Anonyymi

        Joutaisi palata sinne mistä tulikin.


    • Anonyymi

      Minkätakia se, että Viitasaaren valtuusto poisti äänin 16 - 10 vuodelle 2021 Kinnusen esittämän 200 000 euron KSVV:lle aijotun valokuiturahan on niin salaista, että sitä ei saa julkaista.

      Mikä tuossa julkisessa tiedossa on sääntöjenvastaista?

    • Anonyymi

      Kinnusella ei taida nyt mennä hyvin, kun Laurila geissi ja konkurssiyhtiön rahoitus. Viitasaaren valtuusto on heräilemässä loppusuoralla johtajaansa vastaan. Onneksi vielä nyt, kun on vielä mahdollisuus ennenkuin tulee uudet vaalit. Jotenkin Kinnunen ei oikein sovi kunnanjohtajaksi. Kun olette tarkkoja niin valtuustolähetyksiä seuranneena, ei osaa vastata suoriin kysymyksiin. Onko heikkoutta vaiko tyhmyyttä?

    • Anonyymi

      Olihan se käsittämätöntä 200 000 euron kerääminen vanhuksilta ja olisi jaettu konkurssi kypsälle valokuituverkoille. Härskimmästä päästä sanoisin. Miten tämä on oikein mahdollistakaan?

    • Anonyymi

      Lakimies Kinnuselle vinkki, että K-S Valokuituverkot voivat rakentaa Viitasaarelle lakien mukaan ainoastaan miljoonan liikevaihdolla 5 % eli 50 000 eurolla kuituverkkoa. Tämä tarkoittaa sitä, että 200 000 euron de minimistuki menisi harakoille. Viitasaaren kaupunginvaltuuston enemistö ilmeisesti ymmärsi asian ja hylkäsi Kinnusen esittämän rahoituksen.

      Kuntayhtiöiden toiminta vapailla markkinoilla on rajattua. Kuntayhtiön liikevaihdosta saa
      suuntautua yhtiön omistamien hankintayksikköjen, eli kuntien tai valtion, ulkopuolelle enimmillään
      10–15 prosenttia. Juuri voimaan tullut hankintalain uudistus rajoittaa osuuden viiteen prosenttiin,
      mutta uusi rajoitus astuu voimaan vasta 1.1.2019.
      Samalla lakiuudistus määrää Kilpailu- ja kuluttajaviraston valvomaan, että rajoituksia noudatetaan.
      Tätä ennen kuntayhtiöiden toiminnan laillisuutta valvovaa viranomaista ei ole ollut.
      Aiemmin markkinaoikeudessa ja hallinto-oikeudessa annetut tuomiot vihjaavat, että sääntöjä
      rikotaan.
      http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2012/201202102?search%5Btype%5D=pika&se
      arch%5Bpika%5D=in%20house

    • Anonyymi

      Lehtijuttu kertoi että kunnanjohtajista on osa ylittänyt tutkintakynnyksen esiteltyään laajakaistassa valtuutetuille satuja. Kunnanjohtajat ovat vuosien varrella hyllytelleet luottamusmiehiä milloin mistäkin syystä. Nyt pitäkää luottamusmiehet sama linja ja hyllyttäkää nyt kunnanjohtajat samasta syystä. Laki kaikille sama. Viitasaaren kunnanjohtaja on tiettävästi hyllyttänyt Ijäksen ja Hakkaraisen. Nyt on Kinnusen vuoro. On turha luulo, että poliisitutkinta koskee vain muutamaa johtajaa. Jokainen joka osallistui satujen kertomiseen tulee tutkintaan aivan varmasti.

      • Anonyymi

        Hienoa että virkamiehet joutuvat vastuuseen. Tutkinnan ajaksi pidätettävä virasta.


    • Anonyymi

      Nyt kun on näin vuoden loppupäiviä on aika arvioida johtajiensa onnistumisia. Laitan pisteissä kaksi huonointa kunnanjohtajaa Keski-Suomessa riviin. Ylivoimaisimmat löytyy Pohjoisesta Keski-Suomesta eli Kinnuset Viitasaarelta ja Pihtiputaalta. Laajakaistasotkujen ykkössyylliset ja vieläpä suurimmat selittelijät löytyy täältä.

      • Anonyymi

        Pohjoisen Keski-Suomen kinnusiin kuuluu myös Kinnulan kunnanjohtaja.Ei näytä hänelläkään menevän kovin hyvin mikäli Kinnulan keskusteluja on uskominen.


    • Anonyymi

      Nyt lähtee Keuruultakin kunnanjohtaja karkuun. Oliko yksi syy laajakaistan esittelyt? Tämäkin johtaja oli ajamassa Keuruuta K-S Valokuituverkkoihin. Valituksilla pysyi ulkopuolella. Verkkoyhtiön ulkopuolisista johtajista on ainoastaan Viitasaarenjohtaja pallillaan. Nämäkin yhtiön ulkopuolella olevat johtajat ovat ilmeisesti myös tutkinnan alla, koska olivat esitelleet samoja asioita kuntalaisilleen, Hallinto-oikeudet ovat kumonneet lähes kaiken laittomiksi. Tutkinta on täysin oikein, koska on esitelty hallituksissa ja valtuustoissa täysin puutaheinää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe