Toverikapitalismi saavutettujen etujen korvaajana!

Toverikapitalismia - sallittua sopusuhtaista lattiatasoista ahneutta?

1 - Usein puhutaan ikuisesta keskinäisepäilystä - työnantajan ja -tekijän vastakkaisuutena.

Ei luoteta: Karrikoiden toveri on 'laiska luspero ja oman edun tavoittelija' - eikä luovu saavutetuista eduista. Toveri taas mietiin aina tasapuolisempaa ja rehdinpää tulonjakoa, kun menee hyvin - niin voisiko hän saada uutteruudella ja kekseliäisyydellä 'voita leivän päälle'. Ehkä.

Mutta myös toverivastuuta, kun yrityksellä menee aika-ajoin huonosti | huonommin - palkkajoustoin?


Paras keino saavuttaa tuloksia on yhteistyö ja yhteinen, toivottavasti hallittu riskin otto

Yhteinen riskinotto laittaa kaikki yrittämään - niin omistajien kuin tovereidenkin osalta. Samalla voidaan houkutella näppärillä ja avokätisillä alun lupauksilla ahkerampaa ja innovatiivisempaa työskentelyä - koko työtätekevästä linjastosta. Kun puhalletaan yhteiseen hiileen ja annetaan oma panos kaikkinensa - ideoineen, niin se saattaisi tuottaa menestystä paremmin.

Ehkä vapaamatkustajien määrä vähenisi samalla?

..
Oli aika jolloin sain merkitä optioita ja sain lisäksi ostaa "alihintaan" erään amerikkalaisyhtiön osakkeita - oli buumi päällä ja kova into tehdä enemmän kuin mitä palkka olisi edellyttänyt. Tosin myynti on aina mahdollisuuksien edessä, sillä palkasta suuri osa on provisitiota, siis saat enemmän kun tuot enemmän myyntikatetta taloon.

Merkitsin iloisesti siihen maailman aikaan paljon yhtiön henkilökuntaosakkeita - mukavaan hintaan - paljon alle pörssisalin - NASDAQ-noteerauksen, jo merkinnän kohdilla - tosin siihen napsahti sitoumus myymättömyydestä tiettyyn aikaan. Se laittoi tietenkin yrittämään, kuten myyntiprovisiot muutoinkin > 2


.
HS: "
Hallituksen esitys toisi veroetuja listaamattomien yhtiöiden työntekijöille – Veroprofessori: Voi pudottaa verotuloja puoleen nykyisestä
" *
~ https://www.hs.fi/talous/art-2000007611421.html -


...
18732

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      SAK voisi perehtyä asiaan! Hyvä avaus ajassa.

      • Anonyymi

        YLE

        " ... Työntekijätkin omistajia ammattiliiton kautta

        Huawein mukaan se ei ole kiinalainen vaan Kiinasta johdettu yhtiö. Meidät viedään kansioiden äärelle huoneeseen, jonne moni toimittaja ei ole päässyt.

        Vastassa on Huawein hallituksen pääsihteeri Jiang Xisheng esikuntineen. Hän vie meidät viileään vitivalkoiseen arkistohuoneeseen. Avustaja veivaa yhden pitkistä siirtohyllyriveistä auki.

        Jiang Xisheng esittelee hyllyltä nostettua kansiota.

        – Täällä on kaikki tieto siitä, paljonko osakkeita kullakin työntekijällä on, hän näyttää kansiosta paljastuvaa paperipinoa.

        Huawei sanoo olevansa yksityinen yhtiö, jonka omistavat yhtiön työntekijät yhdessä Huawein perustajan ja toimitusjohtajan Ren Zhengfein kanssa. Työntekijät omistavat osakkeet ammattiliiton kautta. Joka vuosi työntekijöille maksetaan osinkoa. Työntekijän erotessa tai kuollessa osakkeet palautuvat yhtiölle. ... "

        ~ https://yle.fi/uutiset/3-11640308 -


      • Anonyymi

        Ikuisesti saavutetut etuisuudet siirtyvät dynaamiseen ansaintaan oman ahkeruuden, nokkeluuden ja innovatiivisuuden mukaisesti - näinkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikuisesti saavutetut etuisuudet siirtyvät dynaamiseen ansaintaan oman ahkeruuden, nokkeluuden ja innovatiivisuuden mukaisesti - näinkö?

        Miksi ihmisestä tulee ahne? Riippumatta useimmiten sosiaaliluokasta!


    • Anonyymi

      On innostavaa, kun HS koki tärkeäksi aloittaa keskustelun [ ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006364287.html - ]* kasvuhokemasta, siis kapitalismista, jossa päätavoite on tuottaa voittoa liiketoimista, jonka kapitalisti omistaa ja joka kasvaa vuodesta toiseen - tuottaen jatkuvasti (lisääntyvää) voittoa jaettavaksi - kapitalistille.

      Vieläkin innnostavampaa on se, että Harvardin huippuyliopistossa on vihdoin oivallettu, ettei taloudellista kasvua voi olla rajallisuudesta loputtomiin. Kasvulla on rajansa, ja tuo raja on Maapallo ja sen biologinen ympäristö. Tuo biologia elättää meidät kaikki, ihmiset, muurahaiset - bakteerit ja lopulta myös ajatukset "loputtomasta kasvusta", jota ihmisvetoiseksi ympäristöä kuluttavaksi kasvuhokemaksi kutsutaan.

      Kapitalismin - demokratian myötä jalostunut muoto on markkinatalous, jossa vedotaan kysynnän ja tarjonnan lakiin, mikä taas herättelee tavallistenkin ihmisten ahnehtimiskäyttäytymistä; jossa nopeammin halutaan enemmän ja suuremmissa erissä. Tämä on helppo huomata, kun kurkkaa miten on kulutettu 1800-luvulla, 1930-, -50- ja -70-luvuilla verrantona menneeseen 2010-lukuun. Siis on saavutettu enemmän ja nopeammin ...

      Palkinnoksi tuosta kasvuhokemasta olemme saaneet noin 150 vuotta sitten alkaneen kulutushokeman lopputuloksena - ympäristön hengenahdistuksen, jossa ilmiöt seuraavat kiihtyvästi toistaan.

      Nyt pohdinnan alle ovat tulleet tuotannontekijöiden keskinäinen tasa-arvo; toverit liukuhihnoilta ja miljoonat tavisihmiset tietokoneiden näyttöjen takaa - hekin on huomattu tuotannontekijöiksi - eikä vain kulunuppineuloiksi talousmiesten tauluilla ja "ekseleissä".

      Täällä HS' ssa oli juttu aikaisemmasta Kemirasta ja sen legendaarisesta toimitusjohtajasta - Yrjö Pessistä, joka oivalsi jakaa pioneerina vapaaehtoiset bonukset, kun tuotannontekijöiden - toverienkin taholta oli yhdessä punnerrettu ahdingosta voitolliseksi [ ~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006360899.html - ]

      Miksi kaikki hokevat tuota talouskasvua?

      • Anonyymi

        Kasvuhokemaksikin kutsutaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aika räväkkä veto, onkohan Hakaniemen norsunluutorneissa mietitty asiaa?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Näemmä kaksi räkättäjää poistettu moden toimesta, se hyvä, ettei sotketa aiheellista ja asiapitoista avausta ja sen kommentointia.

      • Anonyymi

        Suomalainen sanonta:

        "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan"

        "aiheellista ja asiapitoista avausta" et tältä avaajalta kyllä löydä.


    • Anonyymi

      Avaus on suoraan sieltä, minne aurinko ei koskaan paista.

      Tämä on kuin suoraan pohjoiskorealaisen politrukin käsikirjasta:

      "Samalla voidaan houkutella näppärillä ja avokätisillä alun lupauksilla ahkerampaa ja innovatiivisempaa työskentelyä - koko työtätekevästä linjastosta. "

    • Anonyymi

      Hesari kirjoitti kiintoisan jutun rikkaudesta ja rikastumisesta!

      https://www.hs.fi/talous/art-2000007617180.html

      "Elinkeinoelämän ajatuspajan kysely: Valtaosa hyväksyy rikastumisen rehellisin keinoin – vasemmistoliiton kannattajat suhtautuvat rikastumisen tavoitteluun nihkeimmin

      Evan kyselyn mukaan 45 prosenttia suomalaisista hyväksyy väittämän, jonka mukaan kaikki hyötyvät joidenkin rikastumisesta, koska rikkaat sijoittavat varojaan uudelleen talouteen"

    • Anonyymi

      "Avaus on suoraan sieltä, minne aurinko ei koskaan paista.
      Tämä on kuin suoraan pohjoiskorealaisen politrukin käsikirjasta:
      "Samalla voidaan houkutella näppärillä ja avokätisillä alun lupauksilla ahkerampaa ja innovatiivisempaa työskentelyä - koko työtätekevästä linjastosta. " "

      Kommenteita suurin osa on avaajan omia. Nostattaa omia avauksiaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 109
      2118
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1986
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1336
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe