Aihe

RAHAPELIT ja palautusprosentit

Anonyymi

Suomeen pitäisi laatia laki jonka mukaan pelintarjoajan olisi selvästi ilmoitettava pelikoneessa pelikupongissa tai nettipeliin kirjautuessa palautusprosentin suuruus!

Esimerkiksi vakioveikkaiskuponkiin Veikkaus oy:n olisi merkittävä palautusprosentti (kuinka paljon se palauttaa prosentteina pelatustasummasta pelaajille).

Nyt rahpelejä myydään Suomessa aivan eri tavalla kuin muita tuotteita. Joutuu ostamaan sian säkissä. Luulisi pelikone riippuvaistenkin miettivän jos pelikoneessa olisi merkintä palautusprosentista näkyvästi.

Joku asioita paremmin ymmärtävä voisi tehdä kansalaisaloitteen kyseisestä laista.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Laki tulisi säätää niin että pelintarjoajien boonuskierrokset olisivat mahdollisia eli palautusprosentti tulisi velvoittaa laittamaan esiin minimimääräisenä.

  • https://www.pokeritieto.com/kolumnit/peliongelmaisista-valittamisen-teeskentely-on-jarjestovaen-kansantauti/?fbclid=IwAR0Iz6eIbiqHMaXSbpDr2zueFYA3YPZ2cOZP8J1N20_Y9ygwCE4SbYG0yUQ

   On ehkä tulossa laki joka on käsittämätön. Minä en vaan ymmärrä lakia miksi rahapeleissä saisi toimia vain yksi yhtiö. Tämä laki siis tehdään vain senvuoksi, että nuo Akin kirjoituksessa olevat veikkauksen tukemat järjestöt RAHALLISESTI hyötyvät siitä. Minkään pelirppuuvuuden takia tuota lakia ei todellakaan tehdä. Vaan sentakia, että veikkauksen edunsaajat hyötyvät tästä laista,

   Jos veikkauksella on monopolioikeus peliriippuvuuden vähentämisen vuoksi niin miksi peliautomaatteja saa sitten olla jokaisessa marketissa ja ruokakaupoissakin?
   mitään syytä rahapeliongelman ehkäisyksi en veikkauksen monopolia näe vaan kysessä on oikeasti rahan kerääminen näille edunsaajille veikkauksen kautta.

   Mitä jos lidiln toimitusjohtaja ehdottaisi lakia jossa blokattaaisiin kesko ja s-ryhmä? Millä tavalla tämä suunnteilla oleva laki on erillainen?

   Enkä näe, että veikkaukselle olisi tulossa merkittävässä määrin lisää rahaa vaikka blokki tulisikin. Pokerin pelaajat ja vedonlyöjät ja sijoittajat ovat aika viisasta porukkaa. Alkaavatko sijoittajat pelaan veikkauksen pelejä jos sijoitusoiminta blokattaisiin? Lisäksi blokki on tehoton ja sen voi aika helpostikin kiertää jos vaan haluaa. Kiertoteitä on monia.

  • Anonyymi

   Tarkoitatko paljonko peliautomaatin todennäköisyyslaskennan mukainen in-out suhde on. Rahapelit on suunniteltu niin että ne ottavat enemmän kuin antavat. Rahapeleistä ei voi voittaa, niille voi ainoastaan hävitä rahansa. Niissä voisi olla tarra "Varoitus. Häviät rahasi."

   • Rahapelit on suunniteltu niin että ne ottavat enemmän kuin antavat.

    Tämä ei päde ihan kaikkiin rahapeleihin. Pokerissa voi voittaa pidemmän päälle,koska vastassa on toiset pelaajat eli toisten pelaajien virheitä voi hyödyntää.

    Sama pätee vähän vedonlyönnissä. kertoimet liikkuu senmukaan miten muut ihmsiet pelaa ja joissakin pelimuodoissa pelaavat ihan väärin ja myöskin oikeita kertomia on vaikea arvoida täysin oikein joten myös vedonvälttäjien virheitä pystyy hyödyntämään.

    Joten täten onkin ikävää miedän pokeri ja vedonlönti ammattilaiseten kanssa jos tulee laki jossa ulkoaliset netticasinot blokataan. Jos saa pelata vain veikkaukselle homma muuttuu vaikeammaksi ellei jopa mahdottomaksi. Onneksi kuitenkin näitä lakeja voi tehdä vain suomen rajojen sisälle ja sitten pitää vaan muuttaa maahan jossa homma on edelleen laillista. Kaikista järkevin ratkaisu olisi tehdä ruotsin ja monen muukin eu maan mukainen lisenssimalli jossa sitten yhtiöt makasvat veronsa suomeen. En ymmärrä miksi tälläinen laki ei suomen päättäjille käy??? Kaikista fikuisin ratkaisu, mutta ei.


  • https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8e672345-fb27-4246-a582-c3b73955553a

   Hallitus valmistelee ulkomaille pelaamisen rajoittamista, jotta Veikkauksen tulot turvataan.

   Voiko veikkauksen tulojen putoaminen olla tähän se syy, että tälläinen laki tehdään?

   Veikkauksen monopolin oikeus on eu:n myöntämänä peliongelmien rajoittaminen. Kerääminen rahaa liikunnasta, urheilusta, kulttuurista, taiteesta, tieteestä ja järjestöjen toteuttamista sosiaali- ja terveyspalvelujen hankkeista. Ei voi olla se syy monopolille vaan peliheittojen vähentäminen. Niikuin alkoholissakin, mutta peliautomaatteja on kuitenkin kylvetty ihan jokapaikkaan joten kyse on RAHAN KERRÄMISESTÄ vaikka lain mukaan monopolin oikeutus on PELIHAITTOJEN VÄHNETÄMINEN.

   Eli siis nuo estot tulee sentakia, että turvataan edunsaajien rahoitus?
   LAITON LAK kaikin puolin ja eu:n vastainen.

   Ehdottomasti paras ratkaisu nykytilanteessa olisi ruotsin tapainen lisenssimaali.
   Josta suomen valtio saisi sitten verotuloja myös näistä ulkomaalaisista yhtöistä. Käsittäkseni ullkolaiset yhtöt sponsoroivat myös urheilujoukkueita. Joten jotain hyvää nekin kyllä tekee. Rahat sitten valtion budejttiin josta edunsaajat saavat myös rahansa. Minkä takia tälläistä lakia ei voi tehdä. Miksi joku blokkaus? ei siitä kukaan hyödy mitään. Ei veikkauskaan. sijoittajia ja pokerin pelaajia ei saa pelaan veikkauksen huonompia veikkauksen pelejä vaikka nuo loppuisi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   5028
  2. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   348
   1558