Voiko kaljuuntumista estää jotenkin?

Anonyymi

Oon 15v poju ja mua huolestuttaa kaljuuntuminen. Itse en oo alannut onneksi kaljuuntumaan mut äitini suvussa etenkin miehiltä alkanut hiukset harvenee siinä 20 ikävuoden paikka ja itselleni en halua samaa. Onko jotain keinoa ehkäistä tämän ongelman syntyä? Tiedän et on nykyään keinoja ainakin hidastaa jo alkanutta kaljuuntumista, mutta voiko sen kaljuuntumisen alkamista tehdä epätodennäköisemmäksi esim ruokailutottumuksilla? Itse liikun paljon, ja en syö paljon. En tiedä muuttuuko tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä hiuksien lähtö ois mulle lähes yhtä paha paikka kuin peniksen menettäminen elikkä todella kova paikka!

Tiedän, että hilse on yksi riskitekijä ja havaittuani itselläni hilsettä aloitin välittömästi sellaisen saippuan käytön joka auttaa hilseeseen.

En tiedä miks, mutta hiukset on mulle melko tärkeet ja mielestäni näyttäisin aivan omituiselta kaljuna. Mitään Seppo tukkaa en haluu joten jos kaljuuntuminen pääsee iskemään niin sitten kokonaan kaljuksi.

Haluisin kokemuksia esim niistä kaljuuntumiseen muka auttavista lääkkeistä ja hoidoista ja mitkä oikeesti on kokeilemisen arvoisia sitten jos alkaa hiukset tippua.

VAIN ASIALLISIA VASTAUKSIA KIITOS!

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se nyt ainakin haittaa, että jos turhaan pitää hattua. Tottakai kylmällä suojaa päänsä pipolla, koska kylmä mm. kuivaa sitä päänahkaa. Ja auringolta suojaa päänsä kesällä kanssa, koska suorasta auringonpaisteestakin kärsii päänahka ihan yhtälailal kuin muukin iho. Mutta muuten turhaa hattujen ja päähineiden pito aiheutta mekaanista ärsytystä, joka harventaa hiusta ja ärsyttää ihoa. Ikävä kyllä monet, jotka sitä kaljuuntumista pelkää just tekee sen virheen, että yrittää peittää päätänsä koko aika hatuilla ja muilla.

      Näitä kannattaa käydä kysymässä ihan terveydenhoitajalta tai lääkäriltä, ettet itse omilla teoillasi aiheuta enemmän haittaa kuin vahinkoa. Ei palstalla ole tämän alan ammattilaisia ja täällä on vain enimmäkseen trolleja - jotka saattaa sanoa, että laita pupunpapanoita hiuksiin ja anna vaikuttaa 10 päivää ennen kuin peset pois. xD

      Muutenkin nämä asiat geenien lisäksi riippuu sinun hiustenlaadusta ja jopa joskus ihotyypistä, koska sen mukaan sitten esim. päänahka reagoi eri asioihin. Joten ei kannata ainakaan mitään ruokavaliota muuttaa, lääkkeitä tai erilaisia shampoita/rasvoja jotka lupaa ihmeitä niin käyttää ennen kuin puhuu ammattilaisen kanssa, joka on erikoistunut näihin juttuihin.

    • Anonyymi

      Juu. Kyllä niitäkin hoitoja käsittääkseni on mitkä oikeesti estää kaljuuntumista , mutta varmasti joukossa on myös täysiä kusetuksia. Ite oon 14v joten kaljuuntuminen tuskin on ajankohtainen huolenaihe mulle eikä pitäisi olla sullekaan. Mutta kyllähän se oudolta varmasti tuntuu jos ollut aina hiukset päässä ja sit pitääkin ajaa kaljuksi. Ainakaan minä en pysty kuvittelemaan itseäni kaljuna tällä hetkellä. Tai en halua kuvitella. Varmasti monelle kova paikka , ku sekin yhdistetään käsittääkseni monesti vanhenemiseen ja käsittääkseni se on iha tutkittu juttu , että vanhemmat ihmiset osaavat paljon paremmin sopeutua kaljuuntumiseen kuin nuori. Varmasti hyvin menee kaupaksi niitä lääkkeitä mitkä estävät kaljuuntumista ja varmasti on monenlaista saatavilla ja uusiakin todennäköisesti tulee markkinoille. Kannattaa kuitenkin ennen kuin itse hankkii mitään niin lukea muiden kokemuksia , että tietää onko kusetusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe