Helsingin Sanomat ristikko 3136

Visuaalisessa ilmeessä on menty erittäin paljoin taaksepäin. Hyvin suttuinen ulkoasu. Erityisesti karttavihjeet ovat kovin suttuisia ja yksi vaikuttaa taas kerran olevan 1000 km väärässä paikassa.

Ihmisissä intialaisnäytteljä ja tavis. Sanaston laatu on jälleen kerran huonoa.

Heittäisikö tämän digiroskikseen, on sen verran huonon oloinen toteutus. Tähänastisen kokemuksen perusteella tämä on toiseksi huonoin ristikko (huonoin 3125).

Mitään toivetta edes jonkinlaisen laatutason ylläpitämisestä ei laatijan suhteen ole. Jos joskus ihan kohtuullisen hyvä ristikko, sitten on visuaalisesti ja sanastollisesti aivan hirvittävän huonoja ristikoita. Kuinkahan kauan tälläinen saa jatkua? Eikö tähän todellakaan kyllästytyä?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tapio
      Ratkoin, mutta alkupiilojen vuoksi osa ratkaisusanoista meni arvaamiseksi. Muutamua muitakin arvauksia tuli. Monesta ratkaisusta ei voi olla varma.

      Positiivista ristikossa on hauska perusidea. Ristikossa on haastetta 2 1/2 tai 3- koviksen verran, mutta ei kaikilta osin positiivisella tavalla.

      Huono ulkoasu 3125:n tapaan tuo ikävällä tavalla rasittavuutta ratkontaan.

      No tyttäreni aikoo lopettaa digitilauksen, joten näiden ratkonta päättynee lähiainoina.

    • Anonyymi

      Pääkuvalauseiden alkupiilot eivät haitannetkaan kun tarkisti, että anagrammien kaikki kirjaimet ovat mukana.

      Oikea yläkulma meni arvaukseksi, koska en saanu vihjeeseen NAIKKOSIA järkevää ratkaisusanaa ja yläkulman nainen jäi tunnistamatta. Lisäksi en ole varma, keneen viitataan seuraavalla vihjeellä:

      MATIN VIITOITTAMALLA TIELLÄ?

      Luulen tunnistaneeni valokuvien henkilöt paitsi yläkulman naisen ja X14 henkilö.

    • Anonyymi

      Oudolta outojen ratkaisusanojen suhteen on se, että ratkaisusana annetaan vihjeen kuvassa suoraan. Tätä on aiemminkin ilmennyt. Ristikkoakatemia pitäisi ratkaisusanan kertomista vihjeessä laadintavirheenä - sain itse vastaavasta huomautuksen.

    • Anonyymi

      Tapio
      Karttavihjeiden suhteen en pysty ymmärtämään Lehtoa enkä Lehdon ristikon ratkojia. Lehto sijoitti 3125:ssä kaupungin ATAR Maliin. Välillä hän sijoitti sen oikein Mauritaniaan. Mutta taas Maliin ikään kuin Lehto varta vasten haluaisi uhmata sitä, että karttapisteet pitäisi laittaa oikeisiin paikkoihin. Tällä kertaa Sanariksen foorumissa asiaan ei reagoitu mitenkään. En voi ymmärtää tämän kaltaisten tahallisten laadintavirheiden laittamista ristikkoon sen paremmin kuin sitä, että asiasta ei välitetä lainkaan.

    • Olin todella naiivi kun kuvittelin, että Lehto olisi ottanut onkeensa kritiikistä ja lopettanut ainakin täysin virheellisten karttavihjeiden laittamisen. Ei, tahallisesti virheellisten vihjeiden laittaminen jatkunee Lehdolta niin kauan kuin hän ristikoita laatii. Joo, ihan totaalisen turhauttavaa tämänkaltainen välinpitämättömyys ristikoiden laadusta. Mutta kun huonoa laatua nimen omaisesti toivotaan, kai se saa jatkua. Mitähän Lehdon jälkeen?

    • Anonyymi

      Tosin karttakohteessa voi laatija viitata Malin pääkaupungin Bamakon jalkapalloseuraan Atar Club, mutta nimen osa ei ole koko nimi. Ei nimen osaa voi mielestänk tuolla tavoin jakaa itsenäiseksi ratkaisusanaksi. Lehto on tosin 3125:ssä ottanut ratkaisuun nimen osan. Tällaisessa toiminnassa vain ajaudutaan ojasta allikkoon.

    • Anonyymi

      Lehto on tavallaan erinomainen laatija, mutta hän luo jatkuvasti ristikoista, joissa on mahdoton kunnolla onnistua. Ylivaikeat rakenteet huomioiden ristikot ovat yllättävänkin hyviä.

      EV:llä on joskus neljä rinnakkaista tai päällekkäistä pitkää sanaa, mutta ainakaan kaikki eivät liity toisiinsa. Näin ollen vaikeustaso on pienempi. En usko, että EV:kään selviäisi, jos kaiikien pitkien sanojen pitäisi muodostaa teema.

      Eräs laatija on Lehdot yrittänyt laatia, mutta lopputulos on ollut saman kaltainen. Teemalauseet ovat olleet hyviä, mutta risteävät sanat ovat huonoja.

      Kuinkahan montaa laatijaa Lehto saa houkuteltua tähän kisaan? Yhtä monta epäonnistumista on ainakin odotettavissa.

      Tämän ristikon kaltaiset liian lähekkäiset vaakatason ratkaisulauseet ovat myös on ylihaastavia, vaikka ne eivät teemaa muodostakaan.

    • Anonyymi

      No tyttären tilaus päättyi, joten enää en Hesarin ristikoita saa, jos joku ei niitä halua varta vasten lähettää. No en niitä hirveästi kaipaa, sillä en jaksa oikein arvostaa udein hyvinkin heikkolaatuista sanastoa ja kuvitusta., vaikka ristikossa hyvät pääkuvalauseet olisikin. Onhan Lehdon ristikoissa satunnaisesti melko hyvinkin laadittuja ristikoita, mutta kun hän jatkuvasti sortuu yliyrittämiseen, laatua on mahdoton ylläpitää. Toivottavasti ei kovin moni laatija ota oppia Lehdosta. Jos otta oppua, ei ristikoita oikein kunnon ristikoina voida pitää. Ristikot ovat enemmänkin pääkuvaristikoita ja sanastosotkua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe