Jumala on oikeudenmukainen

Anonyymi

Olet eh­kä jos­kus kes­kus­tel­lut ih­mi­sen kans­sa, joka on syyt­tä­nyt Ju­ma­laa ko­ke­mis­taan vas­toin­käy­mi­sis­tä. Voi­ko Ju­ma­la ol­la epä­oi­keu­den­mu­kai­nen?

Joku us­kos­ta luo­pu­nut on saat­ta­nut sa­noa, et­tä hän on jät­tä­nyt us­kon­sa sen vuok­si, et­tä hä­nen mie­les­tään oi­kea Ju­ma­la ei voi ol­la niin epä­oi­keu­den­mu­kai­nen. Eräs nuo­ri syyt­ti Ju­ma­laa sii­tä, et­tä hän ei lä­päis­syt yli­op­pi­las­kir­joi­tuk­sia. Toi­nen ei us­ko oi­keu­den­mu­kai­seen Ju­ma­laan sen vuok­si, et­tä maa­il­mas­sa on niin pal­jon kär­si­mys­tä.

Ih­mi­nen ei ym­mär­rä Ju­ma­lan aja­tuk­sia

Suur­ten luon­non­ka­tast­ro­fien ja -mul­lis­tus­ten jäl­keen moni on ky­sel­lyt, on­ko Ju­ma­laa edes ole­mas­sa. He epäi­le­vät, et­tä jos Ju­ma­la oli­si ja hän oli­si oi­keu­den­mu­kai­nen ja kaik­ki­val­ti­as, hän ei oli­si an­ta­nut täl­lais­ten asi­oi­den ta­pah­tua.

Ih­mi­sen on ai­na ol­lut vai­kea ym­mär­tää kär­si­mys­tä ja epä­oi­keu­den­mu­kai­suut­ta elä­mäs­sä. On hel­pos­ti alet­tu syyt­tää Ju­ma­laa niis­tä. Voin­ko syyt­tää Ju­ma­laa epä­oi­keu­den­mu­kai­suu­des­ta sil­lä pe­rus­teel­la, et­tä en ym­mär­rä hä­nen sal­li­mus­taan ja joh­da­tus­taan?

Raa­ma­tun Ju­ma­la on kaik­ki­val­ti­as ja oi­keu­den­mu­kai­nen. Hän on myös van­hurs­kas ja ar­mah­ta­va. Ih­mi­nen ei usein­kaan voi ym­mär­tää Ju­ma­lan töi­tä ja aja­tuk­sia. Je­sa­jan mu­kaan Ju­ma­lan teot ja aja­tuk­set ovat yh­tä pal­jon ylem­pä­nä ih­mi­sen aja­tuk­sia kuin on tai­vas maan ylä­puo­lel­la. Ih­mi­nen ei voi­kaan ym­mär­tää Ju­ma­lan aja­tuk­sia ja tar­koi­tuk­sia.

Ju­ma­la on yli­ver­tai­nen

Ju­ma­la on teh­nyt ih­mi­sen. Hän on an­ta­nut ih­mi­sel­le myös jär­jen, ym­mär­ryk­sen. Sen ym­mär­tä­mi­nen, et­tä Ju­ma­la on ih­mi­sen luo­ja, an­taa oi­ke­an nä­kö­kul­man Ju­ma­lan ja ih­mi­sen suh­tee­seen. Daa­vid sa­noo: ”Kun minä kat­se­len tai­vas­ta, si­nun kät­te­si työ­tä, kuu­ta ja täh­tiä, jot­ka olet aset­ta­nut pai­koil­leen – mikä on ih­mi­nen. Kui­ten­kin sinä hän­tä muis­tat. Mikä on ih­mis­lap­si! Kui­ten­kin pi­dät hä­nes­tä huo­len.” (Ps. 8:3–4.) Toi­ses­sa psal­mis­sa Daa­vid myös to­te­aa: ”Mie­le­tön se, joka ajat­te­lee: ei Ju­ma­laa ole” (Ps. 53:1).

Kris­tit­tyi­nä olem­me jou­tu­neet ko­ke­maan ah­dis­tus­ta, hal­vek­sun­taa ja vai­no­a­kin us­kom­me vuok­si. Kun kui­ten­kin kes­täm­me kär­si­mys­ten­kin kes­kel­lä us­kos­sam­me, se to­dis­taa Paa­va­lin mu­kaan Ju­ma­lan oi­keu­den­mu­kai­suu­des­ta. Ju­ma­la hy­väk­syy mei­dät täl­lai­se­na val­ta­kun­taan­sa. (2. Tess. 1:5.)

Ar­mol­li­suus saa ai­kaan ar­mol­li­suut­ta

Ah­dis­tet­tu­jen Ju­ma­lan las­ten osa muut­tuu ker­ran, kun Kris­tus saa­puu en­ke­lei­den­sä kans­sa. Osat vaih­tu­vat täy­del­li­ses­ti. It­ses­sään hei­kot ja vai­vaa kär­si­neet kil­voit­te­li­jat pää­se­vät täy­del­li­seen iloon. Nii­den osa­na, jot­ka ei­vät tun­ne Her­raa, on ikui­nen ka­do­tus, ero Ju­ma­las­ta (2. Tess. 1:7–9).

”Pa­rem­pi on ol­la vää­ryyt­tä kär­si­mäs­sä kuin sitä te­ke­mäs­sä”, opet­ti vaa­ri­ni elä­es­sään. Olen­ko minä ar­mol­li­nen ja oi­keu­den­mu­kai­nen lä­him­mäi­si­ä­ni koh­taan?

Ju­ma­la on myös ar­mol­li­nen ja ra­kas­ta­va. Sen ovat Ju­ma­lan lap­set saa­net ko­kea. Syn­ti­set ovat saa­neet us­koa Kris­tuk­sen an­si­os­ta it­sen­sä Ju­ma­lan edes­sä täy­sin so­pi­vik­si ja puh­taik­si. Tä­män ar­mon omis­ta­mi­nen ja ko­ke­mi­nen on myös vai­kut­ta­nut ar­mol­li­suut­ta ja an­teek­si­an­ta­vai­suut­ta toi­sia ih­mi­siä koh­taan.

Tero Pit­kä­lä

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamatun jumalahahmo nyt ei tiennyt murto-osaakaan siitä mitä nykyinen kuudesluokkalainen. Ja luonteella tuskin päsisi avohoitoon.
      Asiat arvojärjestykseen!

    • Anonyymi

      Jumalani on ankara Jumala ei hyväksy vääryyttä.

    • Anonyymi

      Taitaa kirjoittaja olla puhuja tai pappi.
      Ei tietenkään puhujan tai papin voi mennä kyseenalaistaan näitä asioita,Hoitokokkousta siitä varmaan tulisi.

    • Anonyymi

      15 Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista ja että kutsutut niin saisivat heille luvatun iankaikkisen perinnön.
      16 Liitto on myös testamentti, ja testamentin tekijän kuolema on aina voitava näyttää toteen.
      17 Testamenttihan astuu voimaan vasta sen tekijän kuoltua; tekijänsä eläessä sitä ei voida koskaan panna täytäntöön.
      18 Siksi ei ensimmäistäkään liittoa voitu vahvistaa ilman verta.
      19 Luettuaan kansalle lain käskyt Mooses otti sonnien ja pukkien verta sekä vettä, punaista villaa ja iisopinvarsia ja vihmoi lain kirjan ja koko kansan
      20 sanoen: "Tämä on sen liiton veri, jonka Jumala on teille säätänyt."

      • Anonyymi

        3 Sen armon perusteella, joka minulle on annettu, sanon teille jokaiselle: älkää ajatelko itsestänne liikoja, enempää kuin on aihetta ajatella, vaan pitäkää ajatuksenne kohtuuden rajoissa, kukin sen uskon määrän mukaan, jonka Jumala on hänelle antanut.
        4 Niin kuin meillä jokaisella on yksi ruumis ja siinä monta jäsentä, joilla on eri tehtävänsä,
        5 samoin me kaikki olemme Kristuksessa yksi ruumis mutta olemme kukin toistemme jäseniä.


    • Anonyymi

      Jotkut ovat valikoidusti uskovia .He kieltävät Jumalan olemassa olon ,mutta kun sattuu joku paha tapahtuma, he kirkuvat ,missä olit Jumala!Ehkä tämä Jumala oli siellä mihin ihmiset olivat Hänet laittaneet ,kauaksi itsestään. Ylpeydessään he unohtivat hyvän ainoan oikean ,Raamatun Jumalan. He eivät pyytäneet siunausta elämäänsä eikä rakkaittensa elämään. He palvovat rahaa ,valtaa ja itse saatanaa. Saatanan valtaamien ihmisten teoista he syyttävät Jumalaa,joka on täydellinen hyvyys. Hän on poikansa Jeesuksen kautta valmistanut pelastuksen mahdollisuuden kaikille. Emme ymmärrä Jumalan ehdotonta oikeudenmukaisuutta,mutta kaikki pahakin kääntyy aikanaan hyväksi.

      • Anonyymi

        Ei kukaan ihminen vois palvoa saatanaa jos sitä ei olisi paratiisiin päästetty.


    • Anonyymi

      " Emme ymmärrä Jumalan ehdotonta oikeudenmukaisuutta,mutta kaikki pahakin kääntyy aikanaan hyväksi."

      Tämän mukaan mulla pitäs olla tosi hyvä tulevaisuus.

    • Anonyymi

      Tänäkin päivänä saatana voi vallata ihmisen mielen ja houkutella hänet tekemään kauheita tekoja.Hänellä ,kuten ihmisillä on vapaa tahto . Hän oli korkea arvoinen enkeli ,joka lankesi ylpeyteen ja halusi luojaansa Jumalaakin korkeammalle paikalle. Hän pystyi puhumaan käärmeen kautta, samoin kuin nykyisinkin ihmisten kautta, panemalla kirjoittamaan epäilyksiä aiheuttavia tarinoita.Myös meillä on vapaa tahto tehdä hyvää tai pahaa. Se on yksi tapa erottaa paha lopullisesti eroon hyvästä.

      • Anonyymi

        Vapaa tahto yksistään ei riitä selittämään tätä kauheaa maailman tilannetta.
        Vapaan tahdon väärinkäyttäminen kiertää varsinaiset oikiat syyt.
        Hyvästä enkelistä ei voi tulla pahaa jos ei ole mitään taipuvaisuutta tähän.
        Miksi osa enkeleistä taipui pahaan mutta osa taas ei?
        Miksi osa enkeleistä taipui käyttään vapaata tahtoa väärin ja osa ei?
        Tässä on kysymyksessä myös muutakin kuin jotain vapaan tahdon kysymys.


    • Anonyymi

      Lestaatiolaisuus ,Jehovat,Helluntalaiset pahimpia jos Jumalaa joka siihen uskoo herjaa Jumalaa näin on tosi.

      • Anonyymi

        Kuka on Jumalaa pahempi?


    • Anonyymi

      6 Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, joka on armossaan kutsunut teidät, ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin.
      7 Mitään toista evankeliumia ei kuitenkaan ole. Jotkut vain hämmentävät teidän ajatuksianne ja koettavat vääristää Kristuksen evankeliumia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe