On aika pakata

Anonyymi

Nyt kun Ruotsin tulevaisuus on selvinnyt kaikille niin on aika miettiä millaisen loppuelämän haluaa elää. Vaikka sodan julistanutta henkilöä yleisesti mollataan ja häntä pidetään hulluna, "ei savua ilman tulta". Ruotsi tullaan julistamaan kalifaatiksi seuraavien vaalien jälkeen ja on selvää että silloin kristittyjen olot ovat aivan jotain muuta kuin ne ovat nyt.

On siis aika pakata ja muuttaa kotimahan. Sillä Norja on vielä pahemmassa liemessä, Tanskan pyristellessä vääjäämätöntä vastaan ja keski euroopan ollessa jo menetetty maa-alue Ruotsin lailla.

Mihin asettua Suomessa? Sanoisin että 20-30km päähän kaupungista. Mielluummin niin, että saman matkan päässä olisi kolme tai useampi kaupunki. Näistä ympäristökunnista saa omakotitaloja verotusarvolla, ja perikunnat tekevät pitkiäkin vuokrasopimuksia nyt kun asuntojen kauppa ei käy.

Jos mietitte jotain paikkakuntaa asuinpaikkana niin menkää ensin paikalliseen rautakauppaan. Kertokaa sielä kauppialle että etsitte asuntoa paikkakunnalta ja olette Suomeen muuttajia. Kävelkää käytävillä ja tervehtikää ihmisiä, Jo saman päivän aikana viesti teistä on levinnt läpi koko kylän. Ja jos iltapäiväkahvin aikaan menette paikalliselle huoltoaemalle ja tervehditte sielä "ukkoköörejä" niin silloin jo tiedätte onko paikkakunta hyvä asua. Jos vastassa on iloisia ilmeitä niin asiat lutviutuvat. Ilmaisia neuvoja tulee pilvin pimein. Mutta jos vain murjotetan joka paikassa eikä keskustelu ota sujuakeen, silloin ei kannata juuri enempää suunnitella. Nämä kaksi paikkaa ovat jokaisen kylän juorijen lähde.

Eikä haittaa vaikka kummallakaan ei olisi työpaikkaa Suomessa. EU:ssa liikuttaessa voitte etsiä 3kk töitä Suomesta. Ja sen ajan työttömyyskorvauksen maksaa Ruotsi. Sen jälkeen siirrytte Suomen työttömyysturvan piiriin. Ja kun muistetaan että Suomi on kaksikielinen maa, niin se puolisoista joka osaa kumpaakin kieltä on saanut jo itselleen työpaikan kunnasta tai työkäistä tai muualta julkiselta sektorilta.

Eläkeläiset ja lähellä eläkeikää olevat ovat erityisen tervetulleita. Heillä on elämänkokemusta ja -näkemystä muualtakin kuin Suomesta. Jossa ollaan aivan liian kauan oltu samoissa pienissä piireissä. Suomeen tarvitaan uusia tuulahduksia, uusia näkemyksiä ja uusia kontakteja. Juuri nämä kontaktit euroopan firmojen ja ihmisten kanssa sekä näkemkset eri asioiden hoidosta ovat tervetulleita suomalaiseen yhteiskuntaan.

En väitä että muuttajien arki olisi ruusuilla tanssimista tai ettei olisi myös negatiivisia kokemuksia. Mutta se on meidän suomalaisten oma vika. Vermaan joka eitsemäs suomaalinen on jollain tavalla rajoittunut, mutta ne kuusi ovatkin sitten niitä joiden kanssa kannattaa sosialisoida. Ja se tulevaisuus on Suomessa paljon parempi kuin Ruotsissa tai muissa pohjoismaissa.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taas tämä yksi sodan lietsoja kirjoittaa täällä hieman hämäriä ajatuksiaan. En jaksa kommentoida ihan kaikkeen, mutta tässä muutama kommentti.

      1. Ensinnäkään Ruotsissa ei ole sotaa, ei edes sisällissotaa, eikä kaikkien hourupäiden juttuja kannata ottaa tosissaan. Ruotsissa asuvat kyllä tietävät, että Ruotsi on tietyissä paikoissa muuttunut entistä levottomammaksi, rauhattomammaksi ja turvattomammaksikin. Jos oma asuinalue Ruotsissa ei tunnu enää mukavalta ympäristöltä, voi sopivampaa ja rauhallisempaa aluetta etsiä muualta. Ehkä jopa kotikaupungista tai jostain muualta lähistöltä löytyy uusi mukava koti.

      2. Missäköhän pahassa liemessä se Norja on? Entä mitä vääjäämätöntä vastaan Tanska taistelee? Millä tavalla Ruotsi ja Keski-Eurooppa on menetettyjä maa-alueita? Jos näihin kysymyksiin saisi edes vastauksia, olisi helpompi kommentoida asiaa. Tiedän kyllä jo aiemmista keskusteluista, ettei tämä kirjoittaja vastaa näihin kysymyksiin.

      3. Suomeen voi tietysti tulla etsimään töitä 3 kuukauden ajaksi kuten muihinkin EU-maihin voi mennä samalla tavalla töitä etsimään. Jos ei ole vakituisia tuloja, ei kuitenkaan välttämättä saa Suomesta vuokra-asuntoa. Suomen ei myöskään ole pakko ottaa vastaan kaikkia tänne pyrkijöitä. Suomi voi käännyttää pois esimerkiksi sellaisissa tapauksissa, jos henkilöillä on rikostaustaa, terroristiyhteyksiä, maahantulokielto tms. Tämä koskee erityisesti ulkomaiden kansalaisia ja esimerkiksi niitä suomalaisia, joiden perheenjäsen on ulkomaalainen.

      4. Suomesta ei todellakaan saa automaattisesti työpaikkaa vain sillä perusteella, että osaa ruotsin kieltä. Muutenhan Suomessa ei ikinä olisi yhtään ruotsinkielistä työtöntä.

      Älkää levittäkö täällä väärää tietoa Suomesta tai paluumuuttoon liittyvistä asioista!

      • Anonyymi

        Minäkin haluaisin kuulla ketjun aloittajalta, mikä on se "paha liemi", jossa hän väitti Norjan olevan. Sitä odotellessa kirjoitin teille tähän muutaman huomion Norjasta.

        - Ensinnäkin Norjan talous on ihan hyvässä kunnossa, minkä lisäksi heillä on öljy- ja kaasubisneksistä kertynyttä varallisuutta.

        - Norja on pärjännyt COVID-19 -pandemian hoidosta aivan erinomaisesti

        - Vaikka Norjan kruunun arvo on laskenut pandemian aikana ja lentoyhtiö Norwegian on ongelmissa, menee Norjan talouselämällä moniin eurooppalaisiin valtioihin verrattuna mukavasti

        - Norjassa on kiinnitetty huomiota humanitaarisen maahanmuuton ongelmiin suunnittelemalla kiristyksiä oleskelulupien saamiseen ja lisäämällä turvapaikkaperusteisten maahanmuuttajien kotiutuksia

        - Vaikka Norjassa on ollut joitain maahanmuuttajataustaisten rikollisjengien yhteenottoja, ei siellä ole samanlaisia ongelmia kuin Ruotsissa

        - Norjan työllisyystilanne on hyvä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minäkin haluaisin kuulla ketjun aloittajalta, mikä on se "paha liemi", jossa hän väitti Norjan olevan. Sitä odotellessa kirjoitin teille tähän muutaman huomion Norjasta.

        - Ensinnäkin Norjan talous on ihan hyvässä kunnossa, minkä lisäksi heillä on öljy- ja kaasubisneksistä kertynyttä varallisuutta.

        - Norja on pärjännyt COVID-19 -pandemian hoidosta aivan erinomaisesti

        - Vaikka Norjan kruunun arvo on laskenut pandemian aikana ja lentoyhtiö Norwegian on ongelmissa, menee Norjan talouselämällä moniin eurooppalaisiin valtioihin verrattuna mukavasti

        - Norjassa on kiinnitetty huomiota humanitaarisen maahanmuuton ongelmiin suunnittelemalla kiristyksiä oleskelulupien saamiseen ja lisäämällä turvapaikkaperusteisten maahanmuuttajien kotiutuksia

        - Vaikka Norjassa on ollut joitain maahanmuuttajataustaisten rikollisjengien yhteenottoja, ei siellä ole samanlaisia ongelmia kuin Ruotsissa

        - Norjan työllisyystilanne on hyvä

        Näin on. Norjan työllisyystilanne on tällä hetkellä selvästi parempi kuin Ruotsissa tai Suomessa. Sitä paitsi Norjan työllisyys on ollut vahvaa vaikka kuinka kauan, eikä kyseessä siis ole mikään hetkellinen poikkeustilanne. Norja on tehnyt muutoksia maahanmuuttopolitiikkaansa ajoissa, kuten Tanskakin. Etelä-Norjan tietyt kaupungit eivät minusta ole niin kauhean viehättäviä paikkoja, että niihin kannattaisi muuttaa Ruotsista. Juuri tiettyihin paikkoihin Norjassa on kertynyt paljon kolmannen maailman maahanmuuttajia. Samoissa paikoissa on valitettavan usein myös vaikeita huumeongelmia. Norjahan on tilastojen mukaan Euroopan pahimpien huumeongelmien maita. Tiedän Norjassa olevan paljon huumeongelmia, mutta kannattaa muistaa ettei monet Etelä-Euroopan maat tilastoi omien maidensa huumeongelmia kovin luotettavasti. Joku suomalainen Norjaan muuttanut suositteli aikoinaan Keski-Norjaa turvallisena asuinpaikkana. Töitä kuulemma löytyy. Minusta se on ihan varteenotettava vinkki. Myös Pohjois-Norja voi olla hyvä paikka, jos tykkää pohjoisista paikoista.


    • Anonyymi

      Kirjoituksesi kuulostaa äärioikeistolaisen paatokselta, koska siinä on selkeä sisällissotaa tai ainakin sisällissodan pelkoja lietsova sävy. Sen vuoksi on pakko muistuttaa keskusteluryhmän lukijoita muutamasta asiasta.

      Kaikkein tärkein juttu on, että Suomessa ollaan hyvin tietoisia Euroopan äärioikeistolaisista ja natsistisista touhuista. Monet suomalaiset ovat noin vuosikymmenen ajan perehtyneet äärioikeistolaisuuteen erityisesti siltä osin, miten se liittyy Suomen ja muun muassa Ruotsin historiaan. Vaikka Suomessa on aiempina vuosikymmeninä esiintynyt naiiviutta suhteessa äärioikeistolaisuuteen, kansalaisten tietoisuuden taso on nykyään paljon parempi.

      Aiemmin äärioikeistolaiset henkilöt toimivat äärioikeistoa tutkivina asiantuntijoina ja muissa vastaavissa tehtävissä, missä he pääsivät syöttämään propagandaansa kaikissa eri median ja tietolähteiden muodoissa oppikirjat mukaan lukien. Minäkin olen koulussa oppinut, että Ruotsi oli toisen maailmansodan aikana puolueeton maa, joka kuin ihmeen kaupalla vältti sodan. Nykyään tutkijat tulevat eri taustoista ja Ruotsin sodan aikaiseen puolueettomuuteenkin suhtaudutaan jo ihan eri tavalla, vaikka oppikirjojen tekstejä ei ehkä vieläkään ole tältä osin muutettu. Nykyään esimerkiksi Ruotsin kuningasperheen veljeily Saksan kansallissosialistien kanssa on verraten hyvin suomalaisten tiedossa kuten myös Upsalan rotubiologisen tutkimuskeskuksen rotututkimukset, Malmörörelse, Nordiska rikspartiet, Legion Wasa, Göran & Vera Oredsson jne.

      Suomessa on viime vuosina paljon käsitelty näitä asioita myös Yleisradion ohjelmissa. Moni ruotsinsuomalaisilla on kuulemma nykyään käytössään YLE:n tarjonta, joten listaan tälläkin hetkellä Areenasta nähtävissä ja kuultavissa olevia tv- ja radio-ohjelmia. Kannattaa huomioida, että alla olevat ohjelmat kuten niiden alle listatut kirjat edustavat erilaisia näkökulmia äärioikeistolaisuuteen. Listat eivät ole täydellisiä. Ensin tv-ohjelmia:

      * Historia: Holokaustin huutokauppiaat
      * HIstoria: Wien vuonna 1918
      * Historia: Brittikuninkaalliset ja natsit
      * Historia: Rotuopin unohdetut uhrit
      * Historia: Juutalaislasten evakuointi

      Sitten radio-ohjelmia:

      * Äärioikeiston pikkupommit ja isänmaallinen paatos (4-jaksoinen ohjelmasarja)
      * Eurooppalaisia puheenvuoroja: Natsismi Ruotsissa
      * Puheen aamu: Hitlerin Mein Kampfin ilmestymisen aikaan illmapiiri kaikkialla oli hyvin rasistinen - mutta olemmeko nyt yhtään sivistyneempiä?
      * Ruben Stiller: Ketä saa kutsua natsipelleksi?
      * Ruben Stiller: Fasisti ratsastaa jälleen
      * Ruben Stiller: Patsaat kaatuvat, mutta onko Suomi-neito viaton?
      * Ajankohtainen Ykkönen: Lebensborn-lapsikaappauksia herrarodun kasvattamiseksi
      * Kalle Haatanen: USA:n äärioikeisto ja fasismi

      Ja vielä suomenkielisiä kirjoja:

      * Suomalaiset fasistit (Silvennoinen, Tikka & Roselius 2016)
      * Äärioikeisto Suomessa (Brunila, Andersson & Koivulaakso 2012)
      * He olivat natseja (Baer 2016)
      * Ei enää kirjeitä Puolasta (Muir 2016)
      * Hitlerin kopla (Jokisipilä 2017)
      * Hitlerin raivottaret (Lower, suomennos 2014)
      * Hakaristirouvat (Wyllie, suomennos 2020)
      * Isäni oli natsi (Posner, suomennos 2018)
      * Gestapo (McDonough, suomennos 2016)
      * Pahan palveluksessa - Naisena Natsi-Saksassa (Roland, suomennos 2017)
      * Hitlerin oikeudenkäynti (Hill, suomennos 2017)
      * Koodinimi Valkoiset bussi (Lidegaard, suomennos 2016)
      * Operaatio viimeinen mahdollisuus (Efraim Zuroff, 2012)
      * Turvapaikka keskellä myrskyä (Liebster, 2010)
      * Natsimiljonäärit (Savas & Alford, suomennos 2014)
      * Kätilö (Katja Ketun romaani, 2011)
      * Yksin Berliinissä (Hans Falladan romaani, suomennos 2013)
      * Sopimus (Audrey Mageen romaani, suomennos 2015)

      - - - - - -

      Ja että mitenkö nämä asiat liittyvät ruotsinsuomalaisiin? Tai Ruotsiin? Tai Suomeen?

      Vähättelemättä yhtään suomalaisten natsien aktivismia 1900-luvun aikana, on pakko todeta että suomalaiset äärioikeistolaiset ovat saaneet paljon tietotaitoaan sekä ohjausta juuri Ruotsista. Aikoinaan on Ruotsista levitetty Suomeen lentolehtisiä ja Suomen äärioikeistolaisilla oli yhteyksiä mm. ruotsalaisiin Nordiska Rikspartietin jäseniin. Viime aikoina yhteistyöelimenä on toiminut mm. Pohjoismainen vastarintaliike (ruots. Nordiska Motståndsrörelsen). Silti ihan tavallisiakin ihmisiä kuuluu äärioikeistolaisten salatumpiin riveihin. He ovat tavallisia eri alojen ammattilaisia, kotiäitejä, eläkeläisiä, opiskelijoita yms. Heitä on Suomessa paljon, mutta Ruotsissa vielä enemmän. Suomessa tiedetään varsin hyvin, että osa ruotsinsuomalaisista veljeilee ja siskoilee äärioikeistolaisten kanssa aivan liian läheisesti.

      Natsismiin sekaantuneet ruotsinsuomalaiset eivät ole kovin tervetulleita paluumuuttajia Suomeen. Tämä sinne Pohjanlahden taakse tiedoksi. Tiedetään huumebisneksistänne ja muista.

      Suomeen ei siis tarvita "tuulahduksia" sen enempää äärioikeistolaisuudesta, huumekaupasta kuin mistään muistakaan Ruotsin ongelmista. Ei myöskään kannata kuvitella, etteikö täällä Suomessa seurattaisi maailman menoa laajalla skaalalla ja useilla kielillä.

      • Anonyymi

        Tuo aloittaja oli ilmeisesti ihan tavallinen Suomessa asuva suomalainen, joka halusi kirjoittaa ruotsinsuomalaisten keskustelupalstalle antaakseen paluumuuttoa miettiville ohjeitaan. Samoin edelle pitkän kommentin kirjoittanut henkilö on ilmeisesti Suomessa asuva suomalainen henkilö. Halusin täsmentää nämä asiat, jotta ette kuvittele noita kirjoituksia vahingossa ruotsinsuomalaisten ajatuksiksi.

        Minusta kummankin kirjoituksissa on perää. Minusta useimmat suomalaiset ajattelevat jotenkin näin:

        1. Suomea maana ja suomalaisia ihmisiä arvostavat ruotsinsuomalaiset, jotka ovat kunnollisia ja rehellisiä ihmisiä, ovat lämpimästi tervetulleita Suomeen.

        2. Suomea ja suomalaisia kohtaan vihamieliset ruotsinsuomalaiset eivät ole tervetulleita Suomeen. Tässä yhteydessä täytyy muistuttaa, että ei myöskään kannata näytellä muuta kuin on. Takinkääntäjät tunnistetaan helposti ja meillä suomalaisilla on reilun 10 vuoden rivikansalaisten aktiivinen salapoliisityö takana liittyen eri suomalaissukujen ja porukoiden hämärähommiin sekä aktivismiin. Niistä tiedoista ei ole vielä paljastettu paljon mitään. Jos asia kiinnostaa, jotain tiedonmuruja löytää esimerkiksi Murha.info-keskustelufoorumilta sekä Hommafoorumilta.

        3. Suomea ja suomalaisia kohtaan vihamieliset rikssvenskalaiset (ruotsinruotsalaiset, kantaruotsalaiset, gammelsvenskit) eivät ole tervetulleita Suomeen. Eivätkä muutkaan ulkomaalaiset, jotka ovat Suomea ja/tai suomalaisia kohtaan vihamielisiä.

        Tämä oli pakko kirjoittaa tänne, koska ihmiset eivät vaikuta tajuavan, ettei mikään kansakunta halua joukkoonsa terroristeja eikä pettureita. Jos on lähtenyt rehellisen työn perässä Ruotsiin ja tehnyt siellä työtään noudattaen paikallisia lakeja ja maksanut veronsa Ruotsiin, niin se ei tee kenestäkään petturia. Jos sen sijaan on ollut mukana järjestelemässä esimerkiksi huumekauppaa Ruotsista Suomeen tai jotain muuta rikollista, niin se on kyllä petturuutta. Täällä ei hyvällä katsota suomalaisten nuorten myrkyttäjiä & tappajia, sillä niitähän ne huumekauppiaat ovat. Osa ruotsinsuomalaisista on kiusannut sekä Suomessa asuvia suomalaisia että kunnollisia ruotsinsuomalaisia Ruotsissa yhdessä ruotsalaisten aateveljiensä kanssa. Nämä kiusaajatkin ovat pettureita. Kiusaamisen uhrit eivät ole pettureita, jos eivät ole itse mihinkään edellä mainittuun tai muuhun vastaavaan syyllistyneet.


    • Anonyymi

      Eipä ole Suomestakaan helppo löytää nyt työpaikkaa. Kovan luokan koodareille, lähihoitajille, sairaanhoitajille, lääkäreille ja puheterapeuteille on töitä. No, on joillekin muillekin osaajille tietenkin töitä. Mutta ihan vaan pelkällä ahkeruudella ei nyt Suomessa työllisty. Ja jos ei saa Suomesta töitä, niin eipä yleensä saa asuntoakaan. Eikä kannata luopua Ruotsin asunnosta ja muista asioita, koska silloin paluu on vaikeampaa. Helpompi kuulemma löytää töitä Ruotsista kuin Suomesta.

      • Anonyymi

        Varsinkaan ei saa töitä, jos ei osaa suomea. Monilla ruotsinsuomalaisilla on sellanen ongelma tai heitten puolisoilla.


      • Anonyymi

        Mutta jos jää pitkäksi ajaksi työttömäksi, niin kyllä ne keksii paikan mihin täytyy mennä hommiin, ettei menetä työttömyystukia. Osa firmoista teettää ilmaistyötä työttömillä ja lisäksi on niin kutsuttuja työpajoja, joissa tehdään monenlaisia hommia. Osa työpajojen hommista on ihan järkeviä kuten vaikka pitkospuiden kunnostaminen ulkoilualueilla ja uusien nuotiopaikkojen rakentaminen. Palkkaa siitä ei kyllä valitettavasti saa, mutta pientä aktivaatiorahaa saa työttömyyskorvausten päälle. Osa työpajojen hommista on alle arvostelun. Ihan huuhaata. Melkein sellaista tasoa, että aikuisia ihmisiä pakotettaisiin rakentamaan legoilla ja laulamaan & leikkimään päiväkotien laululeikkejä.


    • Anonyymi

      Kiitoksia kaikille kriittisestikkin suhtautuneille. Palataan asiaan vuonna 2025. Jos internetti tai te vielä olette olemassa.

      On viisautta katsoa tulevaisuuteen, tunnustaa tosiasiat ja tehdä päätökset sitä silmällä pitäen.

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä, että on viisasta katsoa tulevaisuuteen. Moni tällä hetkellä Ruotsissa asuva miettii, että voisihan sitä jossain muuallakin asua mm. turvallisuuden, yhteiskunnan toimivuuden ja ehkä vähitellen taloudenkin vuoksi. Mutta mistä sen tietää, miten tilanteet kehittyvät muissa maissa? Mitkä ennusteet toteutuvat ja mitkä eivät?

        Sinä kun tuijotat niitä Deagelin tietoja, niin olet varmaan huomannut, että suuria muutoksia väestönmäärään ennustetaan myös muualla kuin Ruotsissa. Itse asiassa monissa maissa ennustetaan paljon suurempia väestömuutoksia kuin Ruotsissa. Alla on muutamia poimintoja Deagelin väestöennusteista nykyhetkestä vuoteen 2025.

        Norja: 5,3 miljoonasta ---> 3,8 miljoonaan

        Tanska: 5,6 miljoonasta ---> 3,8 miljoonaan

        Saksa: 80 miljoonasta ---> 28 miljoonaan

        Iso-Britannia: 65 miljoonasta ---> 14 miljoonaan

        USA: 326 miljonasta ---> 99 miljoonaan

        Irlanti: 5 miljoonasta ---> 1,3 miljoonaan

        Jos tuo pitäisi paikkaansa, niin esimerkiksi melko lähellä sijaitsevissa ja mukavan englanninkielisissä Britanniassa ja Irkkulassa luulisi olevan edullisia asuntoja tarjolla. Miksi ei suuntaisi muuttokuormaansa jompaan kumpaan? Tai jos kauemmas haluaa, niin Yhdysvallatkin voisi tulla kyseeseen. Siihenkin kannattanee varautua, että nuo ennusteet eivät toteudu - ainakaan juuri tuossa muodossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että on viisasta katsoa tulevaisuuteen. Moni tällä hetkellä Ruotsissa asuva miettii, että voisihan sitä jossain muuallakin asua mm. turvallisuuden, yhteiskunnan toimivuuden ja ehkä vähitellen taloudenkin vuoksi. Mutta mistä sen tietää, miten tilanteet kehittyvät muissa maissa? Mitkä ennusteet toteutuvat ja mitkä eivät?

        Sinä kun tuijotat niitä Deagelin tietoja, niin olet varmaan huomannut, että suuria muutoksia väestönmäärään ennustetaan myös muualla kuin Ruotsissa. Itse asiassa monissa maissa ennustetaan paljon suurempia väestömuutoksia kuin Ruotsissa. Alla on muutamia poimintoja Deagelin väestöennusteista nykyhetkestä vuoteen 2025.

        Norja: 5,3 miljoonasta ---> 3,8 miljoonaan

        Tanska: 5,6 miljoonasta ---> 3,8 miljoonaan

        Saksa: 80 miljoonasta ---> 28 miljoonaan

        Iso-Britannia: 65 miljoonasta ---> 14 miljoonaan

        USA: 326 miljonasta ---> 99 miljoonaan

        Irlanti: 5 miljoonasta ---> 1,3 miljoonaan

        Jos tuo pitäisi paikkaansa, niin esimerkiksi melko lähellä sijaitsevissa ja mukavan englanninkielisissä Britanniassa ja Irkkulassa luulisi olevan edullisia asuntoja tarjolla. Miksi ei suuntaisi muuttokuormaansa jompaan kumpaan? Tai jos kauemmas haluaa, niin Yhdysvallatkin voisi tulla kyseeseen. Siihenkin kannattanee varautua, että nuo ennusteet eivät toteudu - ainakaan juuri tuossa muodossa.

        Juu, noita lukuja kun katselee, niin eihän tuollaiset muutokset väestössä nyt millään suurten ikäluokkien poistumisella voi selittyä. Ei edes Ruotsin kohdalla jostain Usasta, Briteistä tai Irkuista puhumattakaan. Ruotsissa väkiluku on nyt vähän yli 10 miljoonaa. Deagelin ennusteen mukaan vuonna 2015 Ruotsin väkiluku olisi 7,2 miljoonaa. Kiinnostaisi tietenkin tietää, miten nämä ennusteet on laadittu ja mitä niiden lukujen takana on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä, että on viisasta katsoa tulevaisuuteen. Moni tällä hetkellä Ruotsissa asuva miettii, että voisihan sitä jossain muuallakin asua mm. turvallisuuden, yhteiskunnan toimivuuden ja ehkä vähitellen taloudenkin vuoksi. Mutta mistä sen tietää, miten tilanteet kehittyvät muissa maissa? Mitkä ennusteet toteutuvat ja mitkä eivät?

        Sinä kun tuijotat niitä Deagelin tietoja, niin olet varmaan huomannut, että suuria muutoksia väestönmäärään ennustetaan myös muualla kuin Ruotsissa. Itse asiassa monissa maissa ennustetaan paljon suurempia väestömuutoksia kuin Ruotsissa. Alla on muutamia poimintoja Deagelin väestöennusteista nykyhetkestä vuoteen 2025.

        Norja: 5,3 miljoonasta ---> 3,8 miljoonaan

        Tanska: 5,6 miljoonasta ---> 3,8 miljoonaan

        Saksa: 80 miljoonasta ---> 28 miljoonaan

        Iso-Britannia: 65 miljoonasta ---> 14 miljoonaan

        USA: 326 miljonasta ---> 99 miljoonaan

        Irlanti: 5 miljoonasta ---> 1,3 miljoonaan

        Jos tuo pitäisi paikkaansa, niin esimerkiksi melko lähellä sijaitsevissa ja mukavan englanninkielisissä Britanniassa ja Irkkulassa luulisi olevan edullisia asuntoja tarjolla. Miksi ei suuntaisi muuttokuormaansa jompaan kumpaan? Tai jos kauemmas haluaa, niin Yhdysvallatkin voisi tulla kyseeseen. Siihenkin kannattanee varautua, että nuo ennusteet eivät toteudu - ainakaan juuri tuossa muodossa.

        Nyt sekoitat kaksi eri asiaa. Kantaväestön ja väkimäärän.

        Deagel on feikkisivusto jonne koostetaan tietoja sielä sun täältä, sen lukuja ei kannata uskoa. Huomaat itsekkin jos koitat ostaa sielä oikeudet tietoihin, niin maksu menee ... olikos se koreaan tai jonnekkin aasiaan.

        Mutta kun miettii asioita siltä pohjalta että euroopassa on olleet sodat samaan aikaan ja siksi sotien jälkeiset syntyydet samaa luokkaa, niin Tilastokeskuksen luvuista voidaan nähdä että suomalaisten (rotu) kapalemäää on muutaman vuoden päästä 4.1 miljoonaa.

        Omasta suvusta on suuria ikäluokkia kuollut jo kuusi kappaletta ja sodanaiakainenkin ikäluokka kuoli pois muutama vuosi sitten. Ja tämä on kuudes perättäinen vuosi kun suomalaisten kappalemäärä laskee.

        Sama on tilanne Ruotsissa. Eroan vain että ulkomaalaisia on aljon enemmän kuin kantaväestöä. Esim. ruotsinsuomalaiset ovat ulkomaalaisia, eivät ruotsalaisia. Ja siksi muutaman vuoden päästä ulkomaalaisia on enemmän kuin kantaäestöä. Joka kiepauttaa esim. kansankäräjät ihan uuteen uskoon. Kunnallisesta päätöksenteosta puhumattakaan.

        Norjassa on hyvä työtilanne nyt. Mutta mikä on todellisuus muutaman vuoden päästä.

        Ja kun ajatellaan että koko euroopasta poistuu kulutusyhteiskunnasta sodanjälkeiset suuret ikäluokat, niin mitä se tarkoittaa euroopan taloudelle tai yhteiskuntaruhalle?

        Aina kun tulee tyhjiö, se täyttyy. Ja siksi varmaan Stefan Löfvenkin tässä akusyksystä allekirjoitti EU:n kanssa sopimuksen jossa se lupaa vastaanottaa uusi miljoona (6M) turvapaikanhakijaa Ruotsiin muutaman vuoden aikana. Joista noin miljooon (1M) välitettäisiin Suomeen.

        Jo nyt sotatantereina olevat Malmö, Göteborg , Buros ja Tukholman ympäristökunnat saavat lisää omien klaanien jäseniä ja sitäkautta lisää valtaa. Ammuskelut, raiskaukset ja ryöstöt tuskin tulevat vähenemään jatkosssa. Ja yleistyneet autoyöstöt saattavat tulla uudeksi normaaliksi joka liikennevaloissa.

        Aikoinaan kun ajelin Saksasta Suomeen lomille niin katselin Malmön aluetta että tämähän olisi idyllinen paikka asua. Ja käydä sieltä Saksassa töissä. Mutta oli luojan lykky että en muuttanut sinne. Suomi ei ole paras paikka maailmassa. Mutta jotain pitää lakea turvallisudellekkin. Ja sille että saa harrastaa ilman maskeja tai ulkonaliikkumiskieltoja.

        Mutta niinhän se on: Elämä on päätöksiä.


    • Anonyymi

      Mitäs sitä pakkaamaan ? Ei siinä viimeisessä palttoossa oo taskuja :-(

    • Anonyymi

      Olisi aika pakata ja jättää Suomi, koska Pohjoismaiden pskimmat palkat.

      • Anonyymi

        Onko?
        Sanoisin, että riippuu alasta ja kokonaiselämäntilanteesta.

        Ruotsissa asumiseen menee monilta paljon enemmän rahaa kuin Suomessa vastaavassa tilanteessa menisi. Päivähoito on varsinkin vähävaraisille ja pienituloisille Suomessa selvästi halvempaa. Ruoka on näissä maissa suurin piirtein saman hintaista. Koulut ovat kummassakin maassa ilmaisia ja kouluruoka samoin. Monien mielestä suomalainen koulu on kuitenkin monta kertaa ruotsalaista koulua parempi. Harrastukset vaikuttavat olevan Suomessa usein edullisempia.

        Ruotsissa monet luulevat, että Suomessa työelämä ja opiskelu ovat paljon vaativampia kuin Ruotsissa. Minun tuttavat, jotka ovat kokeilleet kumpaakin ovat sanoneet, että he viihtyvät paremmin Suomessa. Moni on sanonut, että työnteko Suomessa on paremmin suunnitellumpaa ja järjestelmällisempää. Säännöt ovat selkeämpiä ja homma rullaa. Ruotsissa kuulemma enemmän oli kaikenlaisia katkoksia, kun raaka-aineet tai tarvikkeet loppuivat kesken tai ei ole selvää, miten jokin asia pitäisi tehdä. Monesti täytyi kuulemma istua tuumaamaan, miten töitä tehdään ja siihen tuumaamiseen hurahti puoli työpäivää. Seuraavana päivänä saatettiin tuumata tuntikaupalla jotain muuta asiaa. Nämä Ruotsista Suomeen tulleet ovat sanoneet, että vaikka Suomessa tavallaan tehdään enemmän töitä, se ei ole raskasta, koska työ sujuu paremmin. Onhan se jatkuva tuumaaminen ja kahvilla istuminenkin työtä. On ihmisiä, jotka turhautuvat jatkuvaan vatvomiseen ja haluaisivat saada selkeitä ohjeita. Heille voi olla rentouttavaa, jos saa istua omassa työpisteessään tekemässä omaa työtä ilman jatkuvia keskeytyksiä ja ongelmia.

        Olen myös puhunut Ruotsin päiväkodeissa ja kouluissa työskennelleiden ihmisen kanssa. He sanoivat, että vaikka palkka oli ihan hyvä, työpäivät olivat kaaoottisia. Kuulemma koulujen henkilökunta vaihtuu Ruotsissa alvariinsa. Jos pelkkä raha tekisi heidät onnellisiksi, he varmaan pysyisivät niissä työpaikoissa eläkeikään asti - vai miten on?


    • Anonyymi

      Olen minä onnellinen , 67 vuotiaana jäin eläkkeelle 35½ vuotta samassa firmassa Ruotsissa .-

      Skånepåg

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1012
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      735
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      697
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      680
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      644
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      68
      627
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe