On aika puuttua lasten ja nuorten tämän päivän hätään - huomisen vuoksi

Lapset ja nuoret - Mitä tehdään kun koulukiusaus ja jopa -väkivalta rikkovat turvallisuutta

...
Presidentti on tärkeä linkki suoran kansanvaalin myötä kansalaiskokemuksiin, -tapahtumiin ja yhteiskuntakehitykseen ---

Nyt pinnalle on noussut voimallisesti lapset ja nuoret, mihin presidentti Sauli Niinistökin on jo kiinnittänyt huomiota. Eikä lasten ja nuorten kouluinen kehityskulku ole ollut vain positiivista, vaan myös huolestunutta epätietoisuutta mitä seuraavaksi pitäisi tehdä, jottei oraalla oleva väkivallankin lapsuuteen ja nuoruuteen liittyvä kehitys voimistuisi |1.

Osallistun nuorimpien lasteni – ala-asteen Vanhempainyhdistyksen toimintaan sen ydinryhmästä – hienosti sanottuna hallituksesta. Seuraan tarkoin mitä nyt koululaisympäristössä tapahtuu. Huoli juurettomuudesta, yksinäisyydestä, kiusatuksi tulemisesta |2 ja olemisesta on lisääntynyt voimalla – se näkyy ja kuuluu, jopa väkivaltanakin |3.

Kehityssuunta on yhteiskuntajärjestystä ajatellen nyt vääränlainen – ainakin pienen osan taholta. Toisaalta sanotaan, että pienikin ryhmä pelottaa suurempia – uhkaavuutena ja tuntemattomuutensa vuoksi.



Nyt syntyi idea ja toimenpide-ehdotus suoraan presidentti Niinistölle



Ehdotan seuraavaa:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö voisi laatia tv-viestin videona, joka voitaisiin soveltuvasti ja sopivasti esittäen suunnata ala-ja yläasteille, joissa tämä kehityssuunta huolena jäytää jo vanhempiakin ja opettajakuntaa.

Presidentin ystävällinen ja luottamusta herättävänä viesti voisi olla suunnattu lapsille ja nuorille – ymmärrän, että se on suuri haaste puheen sisällön osalta ja sen ideointiin voisi ehkä käyttää apuna jotain sopivaa pohdintaryhmää?

Pienen kyselyn jälkeen huomasin, että esimerkiksi eka-luokkalaiset tuntevat poliitikoistamme vain Saulin, PM Sanna Marinkin on heille vielä tuntematon nimi – ainakin toistaiseksi – puhumattakaan muista ministereistä. Ehkä tässä kohdin juuri presidentin ja pääministerin yhteinen esitys voisi olla rakentava ja yhteiskuntaa yhdistävä tapahtuma. En ole tätä ajatuskulkua (vielä) pääministerille esittänyt.



Ehkä presidentin esitystä voisi kompata videolla jokin hyvin positiivisesti otettu kulttuuri- ja/tai musiikkihahmo?

Uskon vahvasti, että presidentin viesti esitettynä kouluissa sopivan tunnin tai tapahtuman aikana saisi suurta huomiota – ajattelua, keskustelua ja lastenkin välistä iloista pörinää, kun presidentti puhui juuri heille. Uskallan jopa painottaa, että puhe otetaan vastaan innostuneesti, sillä mikä on hienompaa lasten näkökulmasta, kun itse Sauli Niinistö puhuu heille.

Tämä jos mikä olisi sitä paljon puhuttua suoraa kansalaistoimintaa (Saulihan on Suomen ykköskansalainen) sieltä ylhäältä ryhmään, joka on meille ikääntyville hyvin tärkeä.



[08112020]

..

|1 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000007617557.html -

|2 ~ https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2020/10/koulukiusaajasta-tyopaikkakiusaajaksi-1 -

|3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-11640530 -

|3 ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007619165.html -





...

EKSTRA

HS: "NUORET HAKEVAT JENGEISTÄ TUKEA JA ARVOSTUSTA"

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007616441.html -


...
18860

10

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika odotettu avaus näin Lasten päivänä. Hyvä. Komppi tälle! 👍😊👏

      • Anonyymi

        Mukana ollaan! :-)

        Kolmen lapsen isä Keuruulta


    • Anonyymi

      Nyt mentiin asiaan. Kerrankin teksti, jolle on varma tilaus. Ollaan lapsien maailman ytimessä. Toivottavasti ajatus kantaa hedelmää ...

    • Anonyymi

      Kirjallisuusalueella, mutta tärkeä avaus!!

      • Anonyymi

        pitäisikö olla Kasvatus -foorumilla?


    • Anonyymi

      Erinomainen avaus, mutta onko foorumi oikea?

    • Anonyymi

      Luomalta 10-avaus siihen oleellisimpaan ryhmään!

    • Anonyymi

      [PROLOGI] Sekaannumme innokkaasti vieraiden omiin sisäisiin asioihin – vrt. Valko-Venäjä, Venezuela ja vaikkapa Hongkong. Noiden edellä mainittujen sijasta on nyt korkea aika keskittyä omiin meidän suomalaisten sisäisiin asioihin, joilla on suurta merkitystä tulevaisuudelle. Me tiedämme erinomaisen hyvin, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuus – jopa hellyttävän hyvin – aina silloin tällöin puheissa. Nyt on tekojen aika.
      ..

      [HERÄTTÄJÄ] Suomea ja Helsinkiä ravistelee nyt murhaepäily

      [~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007671207.html – | ~ https://yle.fi/uutiset/3-11688841 -]
      ..

      Sen sijaan että sekaannumme hanakasti muiden vieraisiin sisäisiin asioihin – on juuri nyt aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju. Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle.

      Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

      Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.

      Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

      Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut. Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

      Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi. Pitää voida näyttää omaa kykyisyyttä ja tähän oravanpyörään eivät kaikki jaksa eivätkä edes halua.

      Kaikki perheet; eheät, toistaiseksi kasassa olevat ja jo eronneet – erkaantuneet eivät yksinkertaisesti jaksa enää – vaateet ulkoa ovat liian suuret: Pitää olla sitä ja sitä – lapsien toiveet ja vaateet alkavat jo esikouluvaiheesta ja jatkuvat peruskoulussa – pitää olla tätä ja tuota – kavereillakin on.

      ..
      Nyt pyydän tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

      Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle ---

      Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

      Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

      Tule ja kannusta vaikkapa videolla lapsillemme ja nuorillemme sopivasti vastuuta, yhteisoloa, huolehtimista, ryhmähenkeä ja hyväksytyksi tulemisen iloa varttuville lapsille ja nuorille – unohtamatta perheitä, joilla kaikilla ei tosiaan mene hyvin.

      Esitän toivomuksen. Sinua kuunnellaan, tulithan valituksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta – kansa luottaa sinuun ja kuuntelee. Lapset tuntevat vain yhden poliitikon- se olet Sinä – tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lapset tuntevat sinut juuri nimenomaan Saulina ja nyt olisi aika ryhtyä tekoihin – Sotiemme veteraanit huomiot erinomaisesti – nyt on lapsien ja nuorten vuoro.

      Pyydämme nyt kansallista yhteishenkeä – mukaan voisi tulla myös pääministeri Sanna Marin – te kaksi olette maallemme se uusi huominen, myös kasvattajina, ja työ sen eteen laajemmin, on aloitettava nyt.

      Yhteiskuntamme ei halua eikä kestä enää yhtään Helsingin Koskelan tapausta, eri enempää kouluväkivaltaa, eikä koulukiusaamista – on eheyttämisen aika.
      ..

      Toivomus eduskunnalle -kin!

      Eduskunta ottakoon ohjelmakseen pohtia ja takoa sellaisen lainsäädännön, jossa lapsen ja nuoren tie turvataan. Olemme muutoinkin lähestymässä ympäristö-ongelmia, joita juuri varttuva osa yhteiskunnastamme joutuu korjaamaan – niitä meidän iäkkäämpien | kokeneempien tekosia, joilla olemme romahduttaneet luontobiologian ja sen monimuotoisuuden. Siis haasteita on jo muutoinkin riittävästi!

      Uskoisin, että kaikki vastuulliset perheet, joissa on lapsia ja nuoria tarttuvat mielellään nyt talkoohenkeen, jossa puheet muuttuvat teoiksi. Kansa katsoo suurissa ongelmissa aina ylöspäin ja siellä oleviin, joihin luotetaan. Tänään presidentin ja pääministerin luottoarvo kansalaistemme silmissä on edelleen korkealla.

      .
      EKSTRA - "Vaikein sisäinen uhka - nuorten syrjäytyminen saattaa alkaa jo lapsena"
      .
      [20104]

      [EPILOGI] Tehdään nyt alkaen seuraavasta kokonaisesta vuodesta Lasten ja Nuorten vuosi teoin- ja vähemmin puhein. Annetaan viesti yhteiskunnalle, lapsille ja nuorille ja heitä kasvattaville perheille.

      ..

    • Anonyymi

      Milloin nää sateenkaari hörhöt ymmärretään laittaa hoitoon. Sukupuoli elimien silpomisen ja hormoneilla elimistön sekoittamisen sijaan nää ihmiset tarvii psykiatrista hoitoa ja todella kipeästi. Lasten sekoittamisesta pitäis heilahtaa häkki pitkäksi aikaa niuvanniemessä. Näillä sekopäillä ei ole mitään pienintäkään asiaa lasten lähelle

    • Anonyymi

      Yhtäkään saarnaavaa viestiä ei pidä enää suunnata nuorille, vaan opettajille ja vanhemmille. Näitä "suuri herra" kertoo minkä kaiken teet väärin -viestejä läheteltiin jo omina kouluaikoinani nollarilla, ei niistä ollut mitään apua. Päinvastoin, antoivat kiusaajille lisää aihetta.

      Opettajat eivät oikeasti puutu kiusaamiseen, eikä siihen välttämättä ole kunnon välineitäkään. Olin pahasti kiusattu, ja muistan todella hyvin poliisin kampanjat, joissa kerrottiin, kuinka suurimpia roistoja ovat toiset lapset, jotka eivät puutu kiusaamiseen. Se tuntui musertavalta. Miksi minun pitää ottaa vastuu kouluni turvallisuudesta, jos välitunnilla vieressä seisova aikuinen ei sitä tee? Miksi minun pitää toimia välienselvittelijänä, jos opettajaa ei kiinnosta vaikka kerron, että minua kiusataan?

      Suomessa on todella etova suhtautuminen kiusaamiseen, vastuu sysätään aina lapsille ja nuorille, vaikka me aikuiset olemme vastuussa sosiaalisten taitojen ja hyvinvoinnin kehittämisestä. Tämänkin aloituksen neuvoista huomaa, ettei valtaosalla ole mitään käsitystä siitä, minkälaista on kasvaa keskellä pelon ilmapiiriä. Luuletko, että sitä kiusaajaa (yleensä heikommin tavalla tai toisella toimeentuleva lapsi) kiinnostaa, mitä joku presidentti sanoo? Eivät nuoret häntä ole äänestäneet. Ja nuorisokulttuuri on niin pirstaloitunut, että yhtäkään sellaista julkkista, joka ei ärsyttäisi puolta yleisöä, ei löydy. Näitä on jo kokeiltu, kaikenmaailman Elastiset ja Uniikit kertovat, ettei saa kiusata.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe