Mistäs se kertoo, jos Karstulan-laajakaistasta ei saa keskustella?

Anonyymi

Kenen etua sellainen toiminta palvelee, jos kansalta salataan oikeuskäsittelyssä olevat epäselvyydet Keski-Suomen alueelle rakennetusta laajakaista hankkeesta? Keskustelut suljetaan ja deletoidaan. Mistä oikein on kysymys?

66

737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siellä on nimiä ja tutkinta on alkuvaiheissa. Siksi

    • Anonyymi

      Huijarit koppiin miettimään tekosiaan.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lainaus Kauppalehdestä 24.11.2020

      Laajakaista romahdutti Multian talouden – kunta voi joutua takaisinperinnän kohteeksi
      25.11.2020

      Kalliiksi kävi. Kaapelibisnesten takia osa kunnista on joutunut säästölinjalle.

      Multian kunta on opiskellut kipeimmän kautta liiketaloutta valokuitukaapelihankkeen kanssa.

      Kaija Ahtela
      [email protected]

      Multian kunnan talous painui viime vuonna kaksi miljoonaa euroa tappiolle Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:lle (KSVV) annetun takausvastuun takia.

      Multia ei ole yksin ongelmineen. Kaikkiaan kymmenen kaskisuomalaista kuntaa on taannut verkkoyhtiön velkoja yhteensä noin 30 miljoonan euron edestä.

      Taustalla on vuonna 2008 käynnistetty Laajakaista kaikille – hanke, jossa Keski-Suomen liiton verkkorakentajaksi verkonrakentajaksi valittiin Verkko-osuuskunta Kuuskaista.

      Yhtiö joutui rahoitusvaikeuksiin ja sen liiketoimet siirrettiin Keski-Suomen Verkkoholding Oy:lle, joka holdingyhtiönä otti lainaa Kuntarahoitukselta kuntien takauksella ja pääomitti sillä varsinaista verkonrakentajaa, KSVV:ta

      Holding-järjestelyllä kunnallinen yhtiö pyrki luomaan mielikuvan yksityisestä rahoituksesta, jolla olisi turvattu rahoitus ja kierretty valtiontukisäännöksiä.

      Kunnanhallituksen käsityksen mukaan kuntien takaus holding-yhtiön Kuntarahoituksesta ottamalle velalle ei ollut valtiontukea.

      Kunnan oli tarkoitus tehdä tiliä myöhemmin verkkoyhtiön myynnistä saatavalla arvonnousulla.

      Kalliiksi kävi. Kaapelibisnesten takia osa kunnista on joutunut säästölinjalle.

      Järjestely ei mennyt läpi Viestintävirastossa (nyk. Traficomissa), joka määräsi valtionavustuksen maksamisen lopetettavaksi ja hylkäsi avustuksen maksamista koskevan hakemuksen.

      KSVV valitti tästä hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen ja määräsi kaiken päälle oikeudenkäyntikulut yhtiölle. Korkein hallinto-oikeus vahvisti päätöksen vastikään 13. päivä marraskuuta.

      Hallinto-oikeus katsoi, että Multian laajakaistahanke on saanut valtiontukia yli 2,1 miljoonaa euroa, kun tukeen oikeuttavien kustannusten määrä on 1,6 miljoonaa euroa.

      Tästä voi tulla vielä lisälasku multialaisten maksettavaksi.

      Kunta on valmiiksi kriisikunta ja viisivuotisen säästöohjelman alla. Valokuituhankkeen takia se säästää nyt peruspalveluista ja sivistystoimesta sekä korottaa veroja.

      Multian kunta oli talousahdingossa jo ennen kun kuntapäättäjät lähtivät takaamaan yrityslainoja. Multian kunnanhallitus oli myös tietoinen KSVV:n liiketoimintariskeistä.

      Jo ennen yritysjärjestelyitä kunta oli maksanut laajakaistahankkeestaan 170 000 euroa.

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/laajakaista-romahdutti-multian-talouden-kunta-voi-joutua-takaisinperinnan-kohteeksi/4bc2b2d0-2ceb-4445-ad75-0f26f7ef688a

    • Anonyymi

      Karstulahan maksaa tuollaiset käteisellä.
      Jos käteinen loppuu niin Helsingin lobbarit laittaa rahaa tulemaan.

    • Anonyymi

      Miten tyhjästä voi joutua maksamaan? Ei ymmärrä

    • Anonyymi

      Vastaako virkamies vai valtuutettu päätöksestä mikä on laiton?

      • Anonyymi

        Niin, kumpi maksaa Karstulan kohdalla tehdyistä väärästä päätöksestä?
        Vastatkaa sieltä Himmelissä istuvat!


    • Anonyymi

      Sika hyvin:

      ”Holding-järjestelyllä kunnallinen yhtiö pyrki luomaan mielikuvan yksityisestä rahoituksesta, jolla olisi turvattu rahoitus ja kierretty valtiontukisäännöksiä.”

    • Anonyymi

      Mutta Korkein Hallinto-oikeus tuomitsi, että kuntien antamat rahat ja takaukset ovat valtion tukea ja liikaa annettuna laitonta.

      Rahoituksella Kunnalta väliyhtiön KSVH:n kautta KSVV:lle, jolle ne on tarkoitettukin kunnan päätöksellä, on riittävän välitön yhteys kuntaan, joten väliyhtiö ei muuta niitä yleiseksi markkinarahaksi.

      Eli kunnat ovat tietoisesti ja harkiten kiertäneet lakia rikollisesti.

      Korkeimmalla Hallinto-oikeudella on asiassa viimeinen sananvalta, eikä siitä voi edes valittaa.

      Näin on näreet.

    • Anonyymi

      Muuten , kuka ? on kieltänyt keskustelemasta ,kuntalaisia ,tai muita lajjakaistahankkeesta, en ole kuullutkaan , enkä usko että pystyykään kieltämästä ??

      • Anonyymi

        Kyllä keskustelu tyrehtyy ja loppuu kokonaan ko siirrytään hakemaan maksumiehiä lystille.


      • Anonyymi

        " Ketjusta on poistettu 69 sääntöjenvastaista viestiä. "
        Keskustelu:
        Valokuituyhtiöllä vaikeuksia , kuka maksaa.

        " KSML uutisen 7.3.2020 mukaan
        ”Verkkoholding Oy (KSVH) on emoyhtiö, jonka tytäryhtiö on Keski-Suomen Valokuituverkot Oy (KSVV). Se pyörittää tällä hetkellä noin 1,0 miljoonan euron liikevaihtoa ja sen tilanne on hyvä.
        -käyttökate on hyvä, viivan alle jää positiivinen tulos ja kassaan kertyy rahaa. Emoyhtiölle tuloutetaan noin 215 000 euroa vuodessa”, sanoo toimitusjohtaja Janne Paunonen.

        KSVH haetaan yritys saneeraukseen

        KSVH omistama tytäryhtiö on jo pitemmän aikaa ”tervehdyttänyt” tytäryhtiönsä taloutta seuraavasti.

        1. On jättänyt maksamatta 2019 aikana pankin lähettämät 30 Miljoonan euron lainan lyhennys maksut, korot ja viivästyskorot. Sitten pankki on lähettänyt laskut takaajille, omistajakunnille, jotka ovat maksaneet ne.

        2. KSVH:n hallitus päätti muuttaa eli SVOP:ta kuntarahoitukselta lainaamansa velkarahat 25 904 000 euroa ”kaukokatseisesti” KSVV:n omaksi sijoitetuksi pääomaksi 2016. Eli velka muutettiin kynällä KSVV:n omaksi sijoitetuksi rahaksi. KSVV:lla ei ole tuohon rahaan enää takaisinmaksuvelvoitetta KSVH:lle

        3. KSVV on alaskirjannut ja poistanut omaisuutensa 2018 kerralla peräti 24 755 023 euroa tappioksi, eli lähes koko omaisuuden jonka se sai ilmaiseksi. Yhtiön tasearvo romahti toimenpiteessä 29 684 056 eurosta vaivaiseen 5 494 966 euroon. Tämä mahdollisesti sen vuoksi, että ”tervehdytetyssä” uuden uljaan KSVV:n ei tarvitse enää tuskailla vuosipoistojen tekemisen kanssa kuten 851 8556 euroa vuonna 2017, joka painoi tuloksen raskaasti tappiolliseksi. Tuokin alaskirjaus tappio siirtyy lopulta kuntien tilinpäätöksiin ja myös alaskirjaus tappioksi.

        4. Nyt KSVH haetaan yrityssaneeraukseen. Ainut toimenpide saneerauksessa voisi olla vain siirtää yhtiön 35 vuoden velat 28 292 613 euroa pankilta omistajakuntien maksettavaksi kertarysäyksellä.
        Sitten ei KSVV:n enää tarvitse tuskailla lainanlyhennysten ja korkojen maksujen kanssa kuten vuonna 2017 yhteensä 161 226 euroa, jotka veivät poistojen kanssa yhtiön 2017 liikevaihdolla 1 347 999 euroa 934 887 euroa tappiolle.

        5. Nyt 2019 KSVH:n tilinpäätös KSVV:n sijasta olisikin noin 0 euron liikevaihdolla tappiolla -874 994 euroa, oma pääoma -24 592 380 euroa ja tasearvo 4 850 115 euroa.

        6. Ja kuinka ollakaan näiden ”tervehdyttämistoimenpiteiden” jälkeen KSVV yhtiö tuottaa noin 1 000 000 euron liikevaihdolla noin 215 000 eroa tulosta. Poistoja ja velanhoitokustannuksia ei ole enää rasittamassa tulosta, kun ne siirrettiin omistajakuntien maksettavaksi.

        Kunnat sen sijaan ovat maksaneet ja hävinneet koko valokuitu operaatiossa noin 55 000 000 euroa ja saaneet omaisuusarvoltaan yhteensä vaivaisen 4 872 458 euron omaisuuden. On todella raju kuntien kassojen kevennys.

        Yhtiöiden 2018 tilinpäätöksien versio 4. päivältä 17.2.2020 mukaisilla luvuilla:

        Tuolla 215 000 euron tuloksella kuntien maksamien velkojen 28 292 613 euron takaisinhankinta kestäisi 132 vuotta, eli noin 5 sukupolvea.

        Ja tuolla 215 000 euron tuloksella kuntien kokonaistappion 55 000 000 euron takaisinhankinta kestäisi 256 vuotta, eli 10 sukupolvea.

        Tuollaisiin businesstuloksiin ei maailmassa pysty kuin Keskisuomalaiset kunnanjohtajat ja heidän business siipiveikkonsa. Tämä tiedetään jo Naurusaarillakin asti. "


    • Anonyymi

      Turha kaapeli kun netti pelaa muutenkin Elisan liittymällä??

    • Anonyymi

      Kuitu paras nopea hyvä liittymä ja halpa, Kun olisi jo aikoinaan nää 4 kuntaa yhtyneet,niin nyt olisi kaikilla halvat hyvät yhteydet ! 99 eur.

      • Anonyymi

        Pärjäätkö PÄRJÄISITKÖ pelkällä kuidulla?

        " Kun olisi jo aikoinaan nää 4 kuntaa yhtyneet,niin nyt olisi kaikilla halvat hyvät yhteydet ! 99 eur. "


      • Anonyymi

        Kaikki ei halunnu. Mopiili pelittää riittävästi. Ja on HALAPA


    • Anonyymi

      Kun on sääntöjä ja lakeja kierretty niin rahat valtiolta jäi tulematta.
      Taas kerran "yksinkertaista" eikö vaan.
      Ja pulinat pois.

      • Anonyymi

        Niinpä.
        Taas ollaan kitisemässä valtiolta rahaa kun jäätiin ensin kiinni vilpistä.


    • Anonyymi

      Valtion kuuluukin antaa rahaa ja auttaa,sinnehän niitä veroeuroja maksetaan joka lailla ja paljon, eivätkä tyydy vaan aina nostavat jollain lailla niitä . Monella lailla. Keksitään uusi ja uusia maksuja ,kaikki kärsivät ,pienituloisimmat eniten.

      • Anonyymi

        Ei kuulu valtion korvata väärin perustein tehtyä.
        Ei ainakaan oikeusvaltiossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kuulu valtion korvata väärin perustein tehtyä.
        Ei ainakaan oikeusvaltiossa.

        Eipä.! Se on kuulua verosuunnittelua.


      • Anonyymi

        Näitä olisi pitänyt miettiä silloin kun päällekkäisiä avustuksia haettiin. Jossain vaiheessa ahneudelle tulee se kuuluisa loppu.


    • Anonyymi

      Läheppäs kävelee valokuitukaapelia perässä vetäen, niin ei tuu mitää.
      Aivan järjettömän turha ja kallis turhake, koko valokuituyhteys.
      Sillä et pelkästään varmana pärjää, jollet ota myös normaalia mobiiliyhteyttä.

    • Anonyymi

      Tuki-Topi hoitanut hyvät tuet veronmaksajille, eikun miten se meni :o

    • Anonyymi

      Huomaa kyllä ,et porukka, tai jotkut ovat aikalailla " pihalla" valokuituyhteydestä . Kyl siinä ns. mokkulat ym jää kirkkaasti toiselle sijalle, on tullut kokeiltua aikoinaan niin tiedän ,mistä puhun. 99 eur.oli liittymä 25,90 kk maksu ja homma pelaa ,on nopeutta eikä pätki ym. Riittää oikein hyvin .Ollut jo yli 3 v. No jokainen taplaa tyylillään ,sano entinen mies. Täähän on vapaaehtoista .

      • Anonyymi

        Kunnan maksuosuus EI OLE vapaaehtoista. Mihin on nimi raapustettu alle siitä on vastattava viimeiseen euroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnan maksuosuus EI OLE vapaaehtoista. Mihin on nimi raapustettu alle siitä on vastattava viimeiseen euroon.

        Valokuiden mahdollinen ylivertaisuus jää sivuseikaksi, jos ei pysty maksamaan sitä.


    • Anonyymi

      Vaikka kunta voi joutua vararikkoon, se ei voi mennä konkurssiin. Ja koska valtio viimekädessä takaa sen toiminnan ja tehtävien jatkumisen, valtio käyttää sananvaltaa kuntajakoselvityksen muodossa. Uusi muodostettava kunta ottaa vastatakseen tehtävät ja vastuut aiemmilta kuntatoimijoilta. Velat eivät siis haihdu mihinkään vaan ne siirtyvät yhteisvastuullisiksi uudelleen. Huom. VALTIO = ME!

      • Anonyymi

        Heh, me takaamme kuntana on sama kuin että valtionvarain ministeristän mustat autot on takanasi 😂


    • Anonyymi

      Aivan, valtio on ja me valtio,eli rahaa on.

    • Anonyymi

      Alkuperäiseen kysymykseen vastaus että keskustelun tynkä turehtuu kun vastuuhenkilöitä kysytään. Nuita ei vain löydy. Kenen etu sit ei tidä kukaan.

    • Anonyymi

      Karstulan hirmuhallinto ei salli keskustelua mistään.

      • Anonyymi

        Virheitä tekevät yhtenään eikä huomautuksista juuri välitetä. Itse oikaisu on tavallisin ilmaus ja siitä virkamiehiä vasta kiitellään kin, kun ovat niin fiksuja, että ihan itse ryhtyvät korjaamaan. Naurettavaa touhua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virheitä tekevät yhtenään eikä huomautuksista juuri välitetä. Itse oikaisu on tavallisin ilmaus ja siitä virkamiehiä vasta kiitellään kin, kun ovat niin fiksuja, että ihan itse ryhtyvät korjaamaan. Naurettavaa touhua.

        Viranhaltija voi korjata oman tekemänsä virheen. Se on aivan sallittua tehdä oikaisu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viranhaltija voi korjata oman tekemänsä virheen. Se on aivan sallittua tehdä oikaisu.

        Asiansa osaavat eivät tämmöisiin tilanteisiin joudu. Perusasiat tultava selkäytimestä.


    • Anonyymi

      Totuus on pelottava, parempi pysyä hiljaa

    • Anonyymi

      Monelta murheelta olisi vältytty, jos olisi uskottu varoittelijoita laajakaista-asiassa.
      Sen sijaan heidät leimattiin mitään ymmärtämättömiksi ja kerättiin nimiä adresseihin yms.
      Toisen kerran olisi ollut mahdollista välttää miljoonien menot ja hypätä Jyväskylän ja Saarijärven kanssa pois kyydistä siinä vaiheessa kun Kuuskaista-huiputus selvisi.

      • Anonyymi

        Nyt Saarijärviset surevat kun nettiyhteydet pätkivät. Ovat Karstusille kateellisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Saarijärviset surevat kun nettiyhteydet pätkivät. Ovat Karstusille kateellisia.

        Kuka kadehtii kuntalaisia joiden kunta on uudessa puussa ja kohta vaakuna viety kellariin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Saarijärviset surevat kun nettiyhteydet pätkivät. Ovat Karstusille kateellisia.

        Olen kesällä käynyt Saarijärvellä ja ainakin silloin yhteydet toimivat ihan hyvin.
        Mutta pointti onkin se, että Saarijärven tai muun vastaavankokoisen paikan liittymien hinta olisi ollut vielä kaksi kertaa kalliimpi kuin Karstulan nyt lankeava nettivelka.
        Olen 99% varma, että Kuuskaistan huijauksen jälkeen tehty hankkeesta irtoamispäätös niin Jyväskylässä kuin Saarijärvelläkin tehtäisiin tämän päivän tietojen mukaan vielä uudestaankin.
        Kuuskaistahan tämän sopan yhdessä kuntien päättäjien sinisilmäisyyden kanssa aiheutti.


    • Anonyymi

      Keskustalaiset kirjoittelevat maakuntalehdissä kuituverkon puolesta. Lupailevat koko Suomeen kuituverkkoja. Se on utopiaa kaikin tavoin. Rahaa palaisi miljardeja. Puhutaan kesämökkiläisistä ja etätyöntekijöistä. Kuka on valmis maksamaan omakustannushinnan joka on vähintään tonnin. Kyllähän tämä koko kuituverkosta kirjoittelu on kepun yritys piilotella kuntien kärsimykset suurien rahasummien menetyksiin. Kuntia on polvillaan velkoineen. Osa kunnista poistuu kokonaan kuntakartalta. Syylliset löytyy kepun joukoista. Älkää uskoko enää mihinkään näihin kirjoituksiin.

      • Anonyymi

        Onhan tehokas verkko keino pitää koko maa asuttuna työpaikkoineen. Miksi sulloa ihmisiä kivikyliin tartuttamaan toisiinsa epidemiaa. Maalla on mukava ja turvallista asua jos kaikki toimii hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tehokas verkko keino pitää koko maa asuttuna työpaikkoineen. Miksi sulloa ihmisiä kivikyliin tartuttamaan toisiinsa epidemiaa. Maalla on mukava ja turvallista asua jos kaikki toimii hyvin.

        On se peruste, hyväkin! Kustanukset pitäis saada vaan oikenemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tehokas verkko keino pitää koko maa asuttuna työpaikkoineen. Miksi sulloa ihmisiä kivikyliin tartuttamaan toisiinsa epidemiaa. Maalla on mukava ja turvallista asua jos kaikki toimii hyvin.

        Epidemiat menee.
        Kannattaa muistaa, että koronaan on kuollut n. 1,5-2% maailman vuotuisesta nettona lasketusta väestönkasvusta.


    • Anonyymi

      " Nyt Saarijärviset surevat kun nettiyhteydet pätkivät. Ovat Karstusille kateellisia. "

      Saarijärvellä kuulkaas toimii Elisan valokuitu. Tv-kanavia sekä surfailua Elisan verkossa.

    • Anonyymi

      " Huomaa kyllä ,et porukka, tai jotkut ovat aikalailla " pihalla" valokuituyhteydestä . Kyl siinä ns. mokkulat ym jää kirkkaasti toiselle sijalle, "...

      Kerrotko esimerkillä, kuinka kaapeliyhteys auttaa sinua? Ilmeisesti sinulla on myös mobiiliyhteyskin? Kerrot että - "jotkut ovat aikalailla pihalla valokuituyhteydestä". Tottahan on, että valokuitua ei kukaan viitsi pihalla vetää perässään.

      Useammalla paikkakunnalla kun asuu ja sitä kuituakin on käytetty ja kaistaakin on mahdollista ostaa palveluntarjoajalta omiin tarpeisiinsa lisääkin.
      En kyllä tavallisena netin käyttäjänä, lehtiä lukiessa ja sähköpostia käyttäessä ym. sellaisessa tavanomaisessa surfailuissa tarvitse valokuituyhteyksiä välttämättä lainkaan.
      Nuorison pelivärkit ja elokuvakanavat. Ne ovat sitten jo toinen juttu. Mutta elokuviakin monet tiirailevat siitä kännykästään ja mobiiliyhteydellä.

    • Anonyymi

      Paavolla on asennetta. Suorassa lähetyksessä:"olen mieluummin yksin oikeassa kuin laumassa väärässä."

      Karstulan päättäjät rakastavat olla laumassa väärässä yli puoluerajojen.

    • Anonyymi

      Helsingin käräjäoikeus määräsi Nuorisosäätiön yrityssaneerausmenettelyn lakkaamaan — säätiö aikoo valittaa päätöksestä

      Nuorisosäätiö 3.12.2020 https://yle.fi/uutiset/18-195739

      Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Nuorisosäätiön yrityssaneerausmenettelyn lakkaamaan.

      1. Säätiön aiempaan johtoon kohdistuva rikostutkinta on este menettelyn jatkumiselle, käräjäoikeuden tiedotteessa sanotaan.

      2. Oikeuden mukaan säätiö on maksukyvytön eikä selvittäjien saneerausohjelmaehdotus poista sitä.

      https://yle.fi/uutiset/3-11678706

      Keski-Suomen Valokuituverkot Oy ovat lain mukaan täysin samassa tilassa saneerauksen suhteen.

      Kohta 1.

      Korkeimmassa Hallinto-oikeudessa ja Hämeenlinnan Hallinto-oikeudessa on meneillään yhtiön ja omistajien rahoitus vedätyksistä useita kanteluita.
      Oikeusasteilta ja Traficomilta on tullut jo 20 langettavaa tuomiota omistajille ja yhtiölle.

      Suomen lain mukaan saneerauspäätöstä hyväksyttynä ei voida Seinäjoen käräjäoikeudessa niin kauan kun oikeuslaitosten, syyttäjän ja KRP:n tutkinnat ovat käynnissä.

      Kohta 2.

      Yhtiö on hävinnyt omaisuutensa arvon, liiketoiminta on vähäistä ja supistuvaa, joten se talous ei kestä saneerausohjelmaakaan eikä uutta velkaantumista.

      Ja sitten hyvin huomion arvoinen seikka.

      Molemmat yhtiöt ovat KEPU:n yhtiöitä. Molemmissa yhtiöissä on touhunnut paljon Kepun valtakunnallista johtoa, kansanedustajia ja ministereitä myöten.

      Mielenkiintoista nähdä, päteekö Seinäjoen käräjäoikeudessa Suomen laki mitään.

    • Anonyymi

      Tuollainen asia kertoo ahneudesta ja korruptiosta.

      • Anonyymi

        Ahneen loppu menee pas2.


    • Anonyymi

      Eipä ole ihme että kansalaisten luottamus poliitikkoihin hiipuu. Eikö näitä joitain nuorisosäätyläisten johtajia ole ministereinäkin ollut.

    • Anonyymi

      Kepu on yhteiskunnan syöpä.

    • Anonyymi

      Entä yllytyksestä rikokseen?

      Voiko päästä pälkähästä, yllytyksest laaja kaistan. Kaapelia piilottamaan - maan alle kaivamahan.

      Maalais tollot päättäjinä dekaanien yllytyksin. Kunnan rahat painaa vähän, omat velat jur ei mitään. Molemmista toinen paha, yhteiset ei paina mieltä. Järki jäässä uho sulaa, kansa rahvas myöntää pulaa. Missä tiedon valtatie, missä super yhteys laaja.

      Sitä tässä kyselen, illan istun ihmettelen. Miljoonia mennyt hukkaan, mul ei kasva takatukkaa. Väliäkös miten natsaa, nuoret vaatii väylää laajaa, millä maksais laajakaistaa.
      Harkinnassa nuoren mielen. Lähtisikö maksu mieheks. Muille mailla järkevillä, siel ei panna suuta tukkon, kohta kasvaa takatukkaa. Tullos sitten tänne katsoo, kun on aika isäin vieriin. Kun ei kasva takatukkaa.

    • Anonyymi

      Kuinka kaistat pelittää?

      • Anonyymi

        Ei valittamista. huipusti pelittää. Kuinka sulla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei valittamista. huipusti pelittää. Kuinka sulla?

        Reissun päällä tässä ollaan. Jäi ottamatta pitkä roikka mukaan laajakaistalle. Mobiililla juttelen.


    • Anonyymi

      Kotona ollaan ,valokuitu on IN. JA HALPA !

      • Anonyymi

        Mutta ME maksamme SEN HALPUUDEN !


      • Anonyymi

        Pärjäätkö ilman mobiiliyhteyttä? Eli onko sinulla älypuhelin androidilla kaapeliyhteyden lisäksi?

        " Kotona ollaan ,valokuitu on IN. JA HALPA ! "


    • Anonyymi

      En minä vaan ole viel maksanut ,ku omani nettilaskun , mikään muu ei ole noussut sen kummemmin ? mitä Suomes yleensä , no pensan hinta vähän,muttaku ajelenkin niin vähän ,ei haittaa sekään.

      • Anonyymi

        Se on jus TÄTÄ HARHAAz. Ei tarvi maksaa kunYHESS maksatamme KUNNAN konkurssissa mikä on ny MENEILLÄÄN.


    • Anonyymi

      Useimmat varmaan kannattavat nopeaa valokuituyhteyttä. Se mikä on saanut arvostelua ja tämän käräjöinninkin aikaan on Karstulan kuntapäättäjien tekemät laittomuudet. Yki ja pari muuta valtuutettua yrittivät puhua muille järkeä, mutta siitä seurasi hurmahenkinen vastahyökkäys ja valtuuston puheenjohtajan sittemmin lässähtänyt erottamisvaatimus. Nyt nämä samat sotkuja aiheuttaneet luottamushenkilöt ja viranhaltijat ovat ajaneet koko kunnan talouden muillakin järjettömyyksillä kestämättömään tilaan. Salailu ja keskustelun estäminen on luonnollisesti heidän pyrkimyksensä. Taustalla tapahtuu koko ajan.

      • Anonyymi

        Pelastaako Kannonkosken tuulipuisto?
        Näin ainakin Karstulassa kuvitellaan ja kulisseissa on suunniteltu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelastaako Kannonkosken tuulipuisto?
        Näin ainakin Karstulassa kuvitellaan ja kulisseissa on suunniteltu.

        Riidanaihe, josta seuraa myös huonoa.
        Kannonkoskella ei olla kovin tyytyväisiä.


    • Anonyymi

      Verovaroilla tapahtuvaa ”edullista netittämistä

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe