Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Humpuukin äärellä?

Anonyymi

Familytreedna ilmoittaa, että 5 prosenttisesti irkkua.
Mitä hittoa? Ei kyllä mitään yhteyksiä sinne.
Onko ihan humpuukia tämä?
Ja 25% skandinaavia.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ovatko juuresi tai osa niistä rannikolta? Kyse voi olla tuhansia vuosia sitten tapahtuneista muuttoaalloista Itämeren alueelta tänne. Kaikki suomalaiset eivät ole idästä. Monet ovat saaneet vastaavia tuloksia. Viikingit rahtasivat orjia Skandinaviaan Irlannista ja Skotlannista ja voi olla että heitä asutettiin tännekin. Ruotsista on tänne muutettu paljon, vielä 1200-luvulla ja myöhemminkin ja sitten on tullut sekoitusta. - Tulos tarkoittaa että Irlannissa on samantyyppistä sekoitusta, mitä sinulta löytyy 5%n verran ja Skandinavia vastaavasti.

    • Anonyymi

      (jatkos) Tarkoitin tuolla "tulleet idästä" sitä että sisämaan, varsinkin Itä-Suomen juuria omaavat ovat saaneet sitten 100% "suomalaisuutta", vaikkei sellaista voi olla, koska kaikki ovat tänne joskus jostain tulleet. Family Tree DNA on vain määritellyt tuollaisen sekoituksen omaavat "suomalaisiksi". - Voit viedä tuloksesi ilmaiseksi myös My Heritageen ("Lataa ilmaisiin osumiin...") ja Gedmatchiin ja katsoa, mitä niistä tulee.

    • Anonyymi

      Mun teoria on että olet vahvasti viikinkien sukua, skandinaavia 25 %. Arvailen että nykyisten irkkujen perimästä jopa reilusti reilummin kuin 5 % on viikinkiä. Eli ne viikinkit ketkä on nykyirkkujen esivanhempia ovat myös sinun esivanhempia.
      Toi DNA testihän kertoo ja vertaa nykyajan ihmisiin eli keltä on testi nyt viime vuosina saatu.

      Asian vierestä sen verran; Brittein saarista oli suuria osia viikinkien hallinnassa sukupolvien ajan, irlanti taisi olla kokonaan. Vahvinta viikinkien vaikutus oli Skotlannin Shetlannin ja Orkney saarilla joissa Norjan virallinen omistus päättyi vasta 1471, mutta kansa ja yhteiskunta oli täysin norjalaista vielä 1500-luvun ja norjalainen lainssäädäntö oli käytössä vielä 1600-luvulla. Shetlannin lippukin on mukaelma norjalaisesta.
      Trump kun on skottilaista sukua niin voisi tehdä diilin Norjan kuninkaan kanssa. Kristian I nimittäin panttasi Shetlannin ja Orkneyn ja Norja saisi saaret takaisin jos lunastaisi pantin vuodelta 1469.

    • Anonyymi

      Aloittaja olettaa että hänen esi-isänsä eivät ole tulleet tänne minkään kansojen vaelluksen seurauksena, vaan ovat suoraan kehittyneet ihmisiksi jossain saimaan rannoilla kuiville nousseesta ahvenasta... että ihan alkuperäisväestöä...

    • Anonyymi

      Olen teettänyt MyHeritage-testin. Siinä oli suomalaisten ryhmässä mukana paljon ruotsalaisia ja norjalaisia kaukaisempia serkkuja. Ja kun jotain geneettisen ryhmän aluetta klikkasi kartalta, niin näkyviin tuli kartta, jolla on pisteitä hajallaan ympäri Eurooppaa. Paljon myös Brittein saarilta, pohjoisosia myöten. Keski-Euroopassa oli myös useita alueita. Muuttoliikettä pystyy seuraamaan 1600-luvun alusta asti. Ei näy nämä muuttajat kuitenkaan omana etnisyysryhmänä, vaan suomalaisryhmän alla. Ja sitä on 77 %. Muita oli Baltia 20,5 % ja Keski-Aasia 2,5 %. Niitä ei pysty kuitenkaan tarkentamaan. Osa itäisemmistä ryhmistä luultavasti äidin puoleisesta suvusta. Onko joku tehnyt useamman firman testejä ja onko tulosten ilmoittamisen tarkkuudessa paljon eroa? Hajanaisuuden vuoksi kiinnostaisi vertailla jonkin toisen testin tuloksia MyHeritagen antamiin tuloksiin.

      • Anonyymi

        Voit ilmaiseksi siirtää testin Family Tree DNAlle (autosomal transfers) mutta työkalut maksavat 19 dollaria ja sen etnisyyssrvio on niissä. Liity Facebookin keskusteluryhmiin, siellä saat asiallisia vastauksia. Ilmaisessa Gedmatchissä on myös näitä etnisyysarvioita (Admixture), voit valita sieltä erilaisia makusi mukaan. - Rannikko-Suomessa juuria omaavilla on näitä muita etnisyyksiä Itämeren rantamailta. Pikku prosenteista ei tarvitse välittää.


      • Anonyymi

        Aika yllättävää että oli kartalla hajallaan pisteitä siellä täällä...Itse en ole ko. testejä teettänyt eikä minun tarvitsekaan teettää, tiedän että samoin esiin tulisi pisteitä siellä täällä. Mutta mitä se tieto minua auttaisi, ei se kertoisi onko sukuani asunut 4763 vuotta sitten juuri missä, saati mikä oli tilanne esim. 23896 vuotta sitten!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1576
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1545
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1498
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      40
      1237
    Aihe