Nettishoppailun riemujuhlat

Tänä erikoisena vuonna nettikauppa on toden teolla lyönyt läpi – ja shoppailu verkossa tuskin tulee laantumaan, kun huolettomammat ajat vielä koittavat. Kyselimme Suomi24-keskustelijoita heidän nettishoppailutottumuksistaaan juuri ennen Black Weekin, maailman suurimman kansainvälisen aleviikon, alkamista.

Mitä netistä ostetaan?

Kartoituksemme tuloksena suosituimmaksi tuotealueeksi paljastuivat vaatteet: niiden etämyynti on ollut pinnalla jo useamman vuosikymmenen legendaarisista Anttilan kuvastoista lähtien. Nytkin verkosta ostettavien tuotteiden ykköspaikalla oli vaatteet; 35% vastaajista kertoi ostavansa netistä yleensä uutta päällepantavaa. Hyvänä kakkosena oli elektroniikkahankinnat: 32% vastaajista ostaa netistä kojeet ja laitteet. Verkko-ostamisen monipuolisuudesta kertoo se, että 32% vastaajista ilmoitti ostavansa jotain muuta kuin vaatteiden ja elektroniikan lisäksi mainittuja kodin tuotteita (29%), palveluita (12%) ja ruokaa (9%). Mitä se muu sitten on?

“Auton varaosia”
“Teatteri- ja tapahtumalippuja”
“Urheiluvälineitä”
“Kosmetiikkaa”
“Pelejä ja musiikkia”
“Matkoja”
“Kirjoja”

Mikä painaa nettiostoksista päätettäessä?

Netissä kauppoja, vaihtoehtoja ja tarjouksia on mielin määrin. Kysyimme, millä perusteella ostopäätökset tehdään. Kaikista eniten ostopäätökseen vaikuttaa edullinen hinta, sillä 60% vastaajista kertoi tekevänsä päätökset hintaan perustuen. Seuraavaksi eniten vaikutti tunnettu tai arvostettu tuotemerkki: 26% vastaajista tunnusti olevansa merkkiuskollisia mitä nettishoppailuun tulee. Myös kotimaisuus oli tärkeää lähes joka viidennelle vastaajalle: 19% liputti kotimaan puolesta nettiostoksilla. Suomi24:n Alennuskoodit24-sivulle on kerätty suosittujen verkkokauppojen alennuskoodeja. Verkkokaupan kassalla asioidessa kannattaa aina tarkistaa, olisiko kyseiselle kaupalle voimassa alekoodi, jonka avulla voi säästää mukavan summan loppulaskusta.

Edullisimman tarjouksen etsiminen samasta tai samankaltaisesta tuotteesta on verkkoshoppailussa luontevaa. Jopa 68% vastaajista kertoi tekevänsä hintavertailuja ennen ostopäätöstä. Suomi24:n hintavertailusivusto Nettialet24 on paikka, johon on kerätty suosittujen verkkokauppojen parhaimmat tarjoukset kätevästi saman katon alle. Vertailu helpottuu ja aikaa säästyy. Nettialet24:ssä on ale vuoden ympäri, joten hyviä löytöjä voi tehdä päivittäin.

Nettishoppailu on jees!

Verkko-ostamisen puolestapuhujia löytyi paljon. Varsinkin laaja valikoima, asuinpaikkakunnan heikompi tarjonta ja edulliset hinnat saivat useampia mainintoja verkkokaupan tarpeellisuutta pohdittaessa. Poikkeukselliset ajat näkyvät vastauksissa: moni on kiitollinen, ettei ole pakko lähteä stressaamaan turvaväleistä muiden shoppailijoiden keskelle..

“Nettishoppailu on ihan ok, varsinkin jos asuu pienellä paikkakunnalla.”
“Helppoa ja yksinkertaista. Saa rauhassa vertailla ja tutkia.”
“Ihmettelen miten suuria eroja hinnoissa on, vaikka tuote on kaikilla identtisesti sama. Hintojen vertailu todella kannattaa.”
“Helpompi etsiä netistä kun pettyä kaupoissa.”
“Sieltä mistä halvimman saa niin ostetaan”
“Helppoa, vaatteet saa sovitettua kotona ja palautukset toimii hyvin”
“Hyvä vaihtoehto näin korona-aikana”
“Hyvä ratkaisu liikuntaesteiselle, kuten minäkin”

Nettishoppailu on tullut jäädäkseen.

3

5469

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tällä keskustelupalstalla pyörii mainoksia, joissa näytetään syyliä, nielun bakteeriklimppejä ja korvavaikkua.

   Jos S24 haluaa hyötyä nettikaupan kasvusta, kannattaa ehkä hieman pohtia sitä, millaisia mainoksia palstalla näytetään.

   • Anonyymi

    En näe kyl mitään mainoksia. uBlock origin Firefoxiin niin loppuu mainokset. Mainokset muutenkin täysin turhia ainakin omalla kohdalla, ostan vain mitä tarvitsen.


  • Anonyymi

   ..niinpä niin...paikallisissa liikkeissä käydään sovittamassa ja varmistamassa koko ja sitten tilaamaan netistä ,mieluummin ulkomaiselta toimijalta, kukapa se nyt " oman kylän porvaria" elättäisi... ja kohta itketään kun kylä kuolee ja kaikki loppuu...

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   533
   3122
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2386
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   2202
  4. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   382
   1896
  5. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1808
  6. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1288
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   86
   1283
  8. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   79
   1105
  9. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   74
   1099
  10. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   70
   923
  Aihe