Aihe

Mnistä saisin oikeasti apua? Vuosia minulla on jo ollut tämä vaiva.

Anonyymi

Siis todella vuosia on ollut alapäänvaivaa. Pari vuotta sitten pääsin melkein murtautumalla terveyskeskuksen yleislääkärille, joka pikaisen sisätutkimuksen äjlkeen totesi, että tyypillisesti ikäisillsille naisille, että limakalvot ovat niin haavautuneet, että fakifemipuikkoja sitten vaan. Totta karmein alavatsakipu alkoi kyllä helpottaa, mutta joka helvetin päivä alapää on kipeä ja aristava ja jatkuva pissattamisen tunne. Pesen pelkällä vedellä useita kertoja päivässä ja rasvaan perusrasvalla ja välillä phepanteemiilla, mutta aina vaivaa jatkuvasti. Ei tämä voi olla luulotautiakaan, kun tietenkään mistään seksuaalisesta toiminnastakaan en voisi haaveillakkaan. Koskeakkaan kun ei kärsi. Puolisokin tuosta tietysti kärsii. Arvauskeskus lienee odottaa kuolemaani, tai häipymistäni yksityiselle puolelle. Onko vaiva tuttu jollekulle ja miten siihen saisi apua? Kiitos asiallisista ja saman kokeneiden vastauksista

9

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varaa aika gynekologille.

  • Anonyymi

   Apua löytyy😊. Ostappas hyvänlaatuisia tyrniöljykapseleita ja alkuun muutama kuukausi 4kpl vuorokaudessa. Sitten siirry ylläpitoannokseen 2 kpl/ vuorokausi. Säännöllinen käyttö ensiarvoisen tärkeää . Takaan että mainitsemasi vaivat ovat pian historiaa. Oma kokemus asiasta. Säännöllistä käyttöä takana jo 10vuotta ja limakalvot täysin kunnossa. En voisi enää olla ilman. Ps. Gynekologit myös suosittelevat koska hoitovaste on erinomainen

   • Anonyymi

    Tyrnillä on oikeastaa ainoa hyödyttävä osa sen suuri C-vitamiinipitoisuus, joten jos oireet voivat parantua kyseisen vitamiinin syömisellä, siihen kelpaa vaikka pilleritkin.

    Emättimen limakalvot pitää kunnossa vain estrogeeni ja jos sen tuotanto on loppunut menopaussin vuoksi, limakalvot alkaa kuivua. Paikallisestrogeeni auttaa jos ei tarvitse vahvempaa hormoonikorvaushoitoa pillereillä tai geelillä. Jotkut yleisvoiteet tai hormonivapaat emätinvoiteet tai asetinpillerit ei riitä kaikilla.


  • Anonyymi

   Ensimmäiseksi suosittelen ällistyttävän tiheän pesemisen vähentämistä enintään yhteen kertaan vuorokaudessa pelkällä vedellä. Emätin puhdistaa itse itsensä. Ulkoisten sukuelinten voiteluun voi hyvin käyttää mitä hyvänsä perusvoidetta. Lisäksi suun kautta tyrniöljykapselit, jotka pitävät kaikki limakalvot kunnossa. Vagifem emättimeen on hyvä, hinta on reseptittä kallis. Nyt Kela taas korvaa sen reseptillä, jolloin hinnaksi jää noin 10 €/24 kpl.

   Vaivasi on vaikea. Gynekologilla käynti olisi hyvä ajatus.

  • Anonyymi

   Itse sain kyseisestä tuotteesta hiivan. Apteekista löytyy erilaisia puikkoja limakalvoja kosteuttamaan, niillä on pärjännyt tosi hyvin.

  • Anonyymi

   Kosteuttavaa geeliä, estrogeenivoide ja tosiaanki suun kautta öljyjä. Oliivi, tyrni, omegat. Ja auttaa taatusti. Kokemusta on. Ja niin vesipesu ja ihoöljyä tai sitä rasvaa heti pesun jälkeen.

  • Anonyymi

   Terveyskeskuksen yleislääkäri on vain terveyskeskuksen yleislääkäri. Ehdottomasti aika gynekologille, mieluiten yksityiselle, ovat naisten "tauteihin" erikoistuneita. Voi olla ettei mitään erityisempää uutta syytä vaivoihin löydy mutta ainakin tulee varmistettua että kaikki on muuten kunnossa.

  • Anonyymi

   Jos varaa ei ole yksityiseen, niin pitäisi vaivat hoitaa terveyskeskuksen kautta. Seuraavassa vaiheessa todennäköisesti ilmaantuu virtsaamisvaivoja, kuten pakkoinkontinenssia. Ulkosynnyttimien kivun nimi on vulvodynia, ja usein sekin taitaa olla tulehduksen aikaan saama tila. Eli varaa uusi lääkäriaika, ja korosta kipuja! Ja korosta myös virtsaamisvaivaa, saat helpommin lääkäriajan. Kiputilat kuuluu hoitaa, eikä sivuuttaa ikään liittyvinä normaalilöydöksinä.

  • Anonyymi

   Reseptillä saatava estrogeenirengas Estring laitetaan emättimeen 3kuukaudeksi. Se saa olla siellä koko ajan ja vaihdetaan sitten vasta uuteen. Jos on käyttänyt tamponeja, tåmänkin laitto ja vaihto sujuu helposti. Erittäin kätevä, hoitaa limakalvot kuntoon ja jämäköittää sisäiset ja ulkoiset intiimialueet ennalleen. Maksaa n 50 euroa, suosittelen vaivattomana vaihtoehtona. Jos mies ei ole ennakkoluuloinen, ei tarvitse ottaa pois seksin ajaksi, moni ei sitä edes huomaa. Kuitenkin voi ottaa helposti pois siksi aikaa, jos haluaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   227
   14946
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13467
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9142
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6521
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   243
   3831