Ajetaanko Lukio Alas vai Ylös?

Anonyymi

Sysmän Lukiolle ei ole suunniteltu tiloja uuteen koulurakennukseen, joten Sysmän kunnanjohtaja, hallitus ja valtuusto on salaisesti päättänyt Sysmän lukion sulkemisesta vuoteen 2022 mennessä.

Sysmän lukiota ei siis kehitetä vaikka vuosi sitten kunnanjohtaja jotain sellaista valheellisesti höpisikin.

Mutta mitä mieltä me kuntalaiset olemme tästä asiasta? Kerro kantasi. Sysmä kunta on asukkaita varten eikä asukkaat Sysmän kunnanviraston virkamiesten elättämistä varten.

Tuleeko lukio sulkea vai pitää pystyssä myös tulevia Sysmäläisiä nyt varhaiskasvatuksessa olevia lapsia varten? Heidän ponnistuslautana korkeakouluopintoihin ja työelämään joskus kaukaisuudessa vuosina 2040 - 2100 ja eteenpäin?

Sysmällä on arvokas monisatavuotinen historia koulutusta arvostavana sivistyspitäjänä. Nyt lukio kuitenkin suljetaan, uuden peruskoulun neliöt minimoidaan ja Sysmä vajoaa muiden mutasarjassa rypevien muuttotappio pikkukuntien joukkoon.

Kun lukio nyt suljetaan, sitä ei enää saada uudelleen pystyyn. Sysmän tulevaisuus tulee siten olemaan yhä synkempi ja lyhyempi. Seniorien, ALKO-asukkaiden ja huumeveikkojen hippikommuuni.

POINTTEJA LUKIO PYSTYSSÄ PITÄMISEN JA KEHITTÄMISEN PUOLESTA:

- Oppivelvollisuus laki muuttuu 1-2 vuoden sisällä siten että kaikkien alle 18-vuotiaiden pitää suorittaa toisen-asteen tutkinto joko lukiossa tai ammattikoulussa. Lukio-opiskelijoiden määrä tulee kokonaisuudessa kasvamaan.

- Kaikki lapsiperheet eivät halua asua 500 000 euron kaksiossa Helsingissä. Asuminen ja etätöiden tekeminen omassa talossa maaseudulla kiinnostaa moni yhä enemmän. Ainostaan peruspalvelujen saatavuus ja pysyvyys arveluttaa. Kehittyykö vai taantuuko maaseutu? Miksi kunnissa ei haluta kehittää vaan ajetaan kaikki alas? Jatkuva epävarmuus, sekoilu, pessimistisyys ja poukkoilu kuntien päätöksenteossa ei luo vetovoimaa eikä luottamusta paikallisiin päättäjiin.

- Sysmässä elävät ja asuvat lapsiperheet haluavat että heidän lapsillaan on mahdollisuus suorittaa lukio-opinnot laadukkaasti, turvallisesti ja menestyksekkäästi omalla paikkakunnalla.

- Jos lukio suljetaan, lapsiperheet muuttaa muualle. Jos lukio suljetaan, Sysmän elinvoima ja vetovoima laskee entisestään. Muuttotappio ja alasajo kiihtyy.

- Lukio-opiskelijat ovat tärkeää työvoimaa, erityisesti kesäisin. Sysmän matkailu- jne alojen kehittämisessä heidän kieli- jne osaamistaan tarvitaan.

KUNNANJOHDON PERUSTELUT LUKION SULKEMISEKSI:

- Ei ole tarpeeksi oppilaita. (noh, oppilaita ja nettoveroja maksavia lapsiperheitä on vielä vähemmän jos lukio suljetaan).

- Lukion pystyssä pitäminen maksaa nettoveronmaksajien rahaa. (noh, mikään ei ole ilmaista. Kysymys on arvovalinnoista ja siitä mitkä ovat parhaita investointeja Sysmäläisten nuorten tulevaisuuden hyväksi. Lukio vai ei lukiota).

- Jos lukio suljetaan säästyy nettoveronmaksajien rahaa tuhlattavaksi konsulttien keksimiin huuhaa projekteihin. (noh, konsulteille on annettu ilmasta rahaa jo enemmän kuin tarpeeksi. Onko kunnanjohdon tyhmyydellä ja konsulttien ahneudella mitään rajaa?).

- Kun lukio suljetaan, voidaan säästää rahaa uuden koulun rakentamisessa, koska ei tarvitse rakentaa niin isoa koulua. (noh, liian pienikokoinen ja ruma koulu on huono koulu. Miksi rakentaa huono, kun hyvänkin pystyy tekemään).

- Suljetaan kaikki peruspalvelut koska Sysmässä ei tulevaisuudessa konsulttien väestöennusteen mukaan asu vuonna 2040 enää ketään. (noh, mihin kaikki Helsingistä aikanaan pakenevat sitten menee, kun koko maaseudulta on pantu sähköt ja vedet poikki? Nykyajan ja tulevaisuuden maaseudulla on kokoajan tärkeämpi rooli Suomalaisessa yhteiskunnassa. Kysymys on huoltovarmuudesta ja ennen kaikkea siitä miten ja missä ihmiset haluaa perheineen elää. Mihin kaikki New Yorkin miljönäärit ja muut hyvätuloiset osaajat muutti korona virusta karkuun? Maaseudulle).

-------

Sysmän säästötalkoot ja tärkeimpien peruspalveluiden jatkuva alasajo on lyhytnäköistä hulluutta. Taantumuksellista seuraavien sukupolvien elämisen ja menestymisen perusedellytyksien systemaattista ja välinpitämätöntä tuhoamista.

Väkeä tulee Sysmään asumaan ja tekemään, jos heille tarjotaan hyvät asumisvaihtoehdot ja peruspalvelut mahdollisemman edulliseen hintaan. Nettoveronmaksajien rahaa tulee siten riittämään enemmän kuin tarpeeksi kaikkien peruspalvelujen pyörittämiseksi ja kehittämiseksi.

9

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sähän oot koko asiasta pihalla ku vinttakaivo.

    • Anonyymi

      Nyt täytyy kyllä myöntää etten jaksanut lukea ollenkaan ja veikkaan ongelmasi olevan jotain täyttä hevonvitunpaskaa.

      Mene suihkuun ja nukkumaan. Huomenna töihin. Muuta neuvoa ei tule.

      • Anonyymi

        Kannattaa sinun mennä ajoissa nukkumaan niin jaksat asiaa lukea. Muuten - miksi ihmeessä kommentoit ja annat vielä neuvoja asiasta, josta jopa itse myönnät ettet tiedä mitään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa sinun mennä ajoissa nukkumaan niin jaksat asiaa lukea. Muuten - miksi ihmeessä kommentoit ja annat vielä neuvoja asiasta, josta jopa itse myönnät ettet tiedä mitään?

        Kuntalaisena minulla on oikeus mielipiteeseen !


    • Anonyymi

      Hyvä, että Sysmässä on yksi, joka löytää ja paljastaa "salaiset" suunnitelmat. Ovat näköjään tämän tietäjän omia näkyjä, joita ei edes olemassa.
      Lätinä oli niin pitkä, etten minäkään vaivautunut copy pastea lukemaan. Buaaahhhaahahah...

      • Anonyymi

        Jaa, minäpä luin ja asiaa joka sana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, minäpä luin ja asiaa joka sana.

        Joo miksi Sysmässä pitää lukio olla ehän täällä riitä oppilaitakaan ja kaikki jotka täältä joskus valmistuu eivät paikkakunnalle jää vaanlähteevät maailmalle eivä paljoa Sysmää hyödytä ! Hukkainvestointia ja rahan tuhlausta !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, minäpä luin ja asiaa joka sana.

        Nuoramoisissa on hyvä koulu oppilaat vaan sinne ja loput vaikka entiseen vanhainkotiin niin säästyy miljoonia Ja Nuoramoissista on Sysmään sama matka kuin Sysmästä Nuoramoisiin vai onko !


    • Anonyymi

      Persu koodari on taas sielä vaatehuoneessa saanu mielestään loistavan idean millä vois taas mollata kunnanjohtoa.
      Asiasisältö avauksessa näyttäs kuitenkin olevan pelkkää hevonpaskaa.
      Kannattas välillä vaikka vähän nukkua, sitte riuhtasta pari maxi-kossua ja sitte taas nukkua, josko sitte palapeli lähtis kasaantumaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe