Ruokaostos- ja reseptivinkit Suomeen muuttaneille

Anonyymi

Onkos täällä muita Suomeen hiljattain muuttaneita, jotka haluaisivat jakaa hyväksi todettuja vinkkejä Suomen ruokaostoksista? Osa kaupan tuotteista on samoja kuin Ruotsissa, mutta täällä Suomessa on myös todella paljon minulle tuntemattomia tuotteita. Jos olette löytäneet hyviä tuotteita ja ehkä myös reseptejä kyseisten tuotteiden käyttämiseen, niin tässä ketjussa saisi jakaa kaikkia ruokavinkkejä.

37

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ainakin sellaiset havainnon olen tehnyt, että kauppojen pakastealtaissa myydään Apetit-tuotteen valmiita keittoja. Ne ovat sellaisia kouluraamatun kokoisia kartonkikuutioita. Olen niitä ostanut pakastimeen, missä ne säilyvät pitkään. Mikrouunissa olen ne sitten kuumentanut. Kun olin äskettäin flunssassa, niin olipa hyvä kun sieltä pakastimesta sai ottaa valmiita keittoja. Tässä muutama vinkki.

      1. Lohikeitto on suosikkini. Myös se toinen kalakeitto on hyvää.

      2. Tykkään myös pinaattikeitosta, mutta siihen täytyy mielestäni laittaa valkosipulijauhetta, jotta se maistuu hyvältä. Keiton joukkoon keitän tietysti kananmunaa.

      3. Kasviskeitto on hyvää, mutta tietenkin se on aika kevyttä. Olen siihen sekoittanut ihan kunnolla (noin puoli desiä) maapähkinävoita. Sillä tavalla se on kyllä oikein herkullista ja ravitsevaakin. Maapähkinävoita osa haukkuu epäterveelliseksi, mutta toiset taas sanovat, että pähkinöitä pitäisi syödä. Joskus olen laittanut keiton päälle siemeniä tai krutonkeja.

      4. Apetit-merkillä on myös maukasta borssikeittoa, mutta sitä myydään pussissa. Sitä voi syödä sellaisenaan smetanan kanssa tai keiton joukkoon voi itse laittaa lihaa.

      Tässä oli muutama ruokavinkki. Erityisen hyviä, jos sattuu sairastumaan tai on muuten sellainen tilanne, ettei ehdi tai voi laittaa itse ruokaa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä näistä keitoista. Ovat hyviä pitää kotona ns. pahan päivän varalle. Ainahan ihmiselle joskus iskee flunssa, säryt, laiskuus tai kiire.

        Tarkoittamaasi Borssikeittoa kuitenkin myydään Pirkka-merkin alla, vaikka se varmaan tuleekin Apetit-tehtaalta. Se ei ole aivan valmista keittoa, vaan pakastepussissa on keittoainekset mausteineen kaikkineen, joihin lisätään kotona vesi ja kypsennetään keittämällä. Kyseinen ruoka on todella helppo valmistaa, mutta se ei ole aivan mikrovalmis ruoka. Minusta kyseinen Pirkka-borssikeitto on tosi hyvää. Mausteetkin on kohdallaan. En ole koskaan lisännyt siihen lihaa, mikä tekisi ruoasta vahvemman. Taidan joskus kokeilla. Olen syönyt vain kasviskeittona smetanan kanssa ja on se hirmuisen hyvää niinkin.


      • Anonyymi

        Apetitin keittokuutioiden sarjassa on myös herkullinen sienikeitto. Jos tykkää sienistä, kannattaa kokeilla sitä. Lisään tähän vielä pari vinkkiä noista kaupan valmisruoista:

        1 Pirkka-sarjassa on pari hyvää mikroateriaa. Nimittäin kirjolohikiusaus ja broilerikiusaus. Minun sukulainen, joka ymmärtää ravitsemuksesta, sanoi niiden olevan valmisruokien joukossa terveellisimmästä päästä. Olen aina joskus syönyt. En lämmitä siinä muovikaukalossa, vaan laitan ruoan kylmänä lautaselle ja sitten lämmitän ruoan mikrossa. Kuumennetun ruoan viereen laitan paljon kasviksia, vaikka tomaattia ja kurkkua. Kyllä sillä nälkä lähtee ja on terveellistäkin.

        2 Perinteisiä verilettuja myydään Suomessa edelleen. Niistäkin saa hyvän aterian, jos lisää vähän puolukkasurvosta sekä kasviksia lautaselle. Verilettuja voi pakastaa, joten niitäkin voi hankkia kotiin myös vaikkapa sairaspäivien varalle.

        3 Jalostajalla on uusina tuotteina sellaisia pusseissa myytäviä keittoja, joissa on neste mukana. Eivät siis ole kuivakeittoja. Olen muutaman keiton maistanut ja tykkäsin erityisesti lihakeitosta. Se maistuu erinomaiselta myös retkikeittimellä lämmitettynä patikkaretkellä. Myös lohikeitto oli hyvää. Sarjassa on muitakin keittoja esimerkiksi juustoinen savuporokeitto ja kanakeitto, joita en ole vielä ehtinyt maistaa. Nämä pussikeitot säilyvät huoneenlämmössä aika pitkäänkin. Katsokaa tarkasti tuoteselostetta. Olen tavannut pitää näitä kotivarahyllyllä muutaman. Jos meinaavat mennä vanhaksi, niin on hyvä syy kaivaa Trangia kaapista ja suunnata jonnekin luonnonhelmaan niin sanotusti ulos syömään.


      • Anonyymi

        Apetitin kasvissosekeitto on ollut jo pitkään suosikkini. Ennen söin sitä ihan sellaisenaan. Sen päälle voi tehdä myös leipäkrutonkeja tai laittaa vaikka pähkinöitä/siemeniä. Nyt olen kokeillut maapähkinävoin kanssa ja onpas se hyvää sillä tavalla. Äsken kävin Citymarketissa ja tarkoitukseni oli ostaa useampi kasvissosekeitto pakastimeen, mutta ne oli ihan lopussa. Olen niitä varmaan pari kolme vuotta syönyt tasaiseen tahtiin aina silloin tällöin, mutta en muista että ne olisivat koskaan olleet lopussa kaupoista. Siellä tyhjän pakastinhyllyn ääressä muistin tämän keskustelun ja ajattelin, että nyt ne kaikki paluumuuttajat ovat maistaneet sitä keittoa ja laittaneet juorun liikkeelle (vitsi!). No, täytyy yrittää toiste paremmalla onnella.


    • Anonyymi

      Suosittelen käyttämään suolana Pansuolaa. Onko se teille tuttu tuote?

      Pansuolassa on noin puolet vähemmän natriumia kuin tavallisessa ruokasuolassa tai merisuolassa. Lisäksi Pansuolassa on terveyttä edistäviä mineraaleja, kaliumia ja magnesiumia.

      Pansuolaa käytetään kuten muitakin suolatuotteita. Minulla se ilmeisesti vaikutti suotuisasti verenpaineeseen. Pansuola on hieman kalliimpaa kuin tavalliset pöytäsuolat, mutta koska suolaa käytetään niin vähän, ei se pieni hintaero arjessa tunnu. Kannattaa panostaa terveellisiin arjen tapoihin!

      • Anonyymi

        Leivän päälle suosittelen Keijun Kaura-levitettä. Se on rypsiöljymargariini, jonka valmistamiseen on käytetty kasviöljyn lisäksi kaurajuomaa. Minusta se on hyvän makuista ja levittyy leivälle hyvin. Voi käyttää ruoanlaitossakin. Se on sydänystävällinen eikä sisällä liikaa suolaa eli on terveellinen. Keiju Kaura on laktoositon ja täysin kasvisperäinen. Hyvinä puolina on myös tuotteen kotimaisuus ja palmuöljyttömyys.


    • Anonyymi

      Fazerin Juuresleipiä myytiin Ruotsissakin ainakin Tukholman läänissä, mutta mainitsen asian silti. Juuresleipä on hyvän makuista pehmeää leipää. Säilyy pussissa hyvänä useamman päivän. Taikinaan on käytetty kasviksia (esim. porkkanaa, bataattia, linssejä), joten se on kuulemma terveellistä leipää. Ehkä ne kasvikset antaa hieman kosteuttakin, koska leipä on mukavan kuohkeaa eikä kuivu yhtä nopeasti kuin monet muut leivät. Leivät maistuvat ihan leivältä siitä huolimatta, että taikinaan on laitettu kasviksia. Kannattaa kokeilla, vaikka ei tykkäisi niin paljon kasviksista.

      Juuresleipiä on useampaa eri makua: bataatti-linssi, palsternakka-porkkana sekä punajuuri-porkkana. Lisäksi on juurespaahtoleipää ja gluteenitonta juuresleipää, mutta minä en ole niitä maistanut.

      • Anonyymi

        Karjalanpiirakoita löytyy moneen lähtöön. On ruiskuoreen leivottuja piirakoita ja vaaleita vehnäisiä piirakoita. Jokainen löytänee kaupasta itselleen sopivimmat piirakat maistelemalla.

        Sitä halusin kuitenkin kertoa, että nykyään kaupoissa myydään myös valmista munavoita. Se on usein sijoitettu kananmunien läheisyyteen tai sitten leivän päälle laitettavien levitteiden yhteyteen. Se on sellainen samanlainen pötkö, missä maksamakkaraakin on myyty. Nimi on Laitilan kanatarhan munavoi. Näkyy olevan laktoositon. Herkullista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karjalanpiirakoita löytyy moneen lähtöön. On ruiskuoreen leivottuja piirakoita ja vaaleita vehnäisiä piirakoita. Jokainen löytänee kaupasta itselleen sopivimmat piirakat maistelemalla.

        Sitä halusin kuitenkin kertoa, että nykyään kaupoissa myydään myös valmista munavoita. Se on usein sijoitettu kananmunien läheisyyteen tai sitten leivän päälle laitettavien levitteiden yhteyteen. Se on sellainen samanlainen pötkö, missä maksamakkaraakin on myyty. Nimi on Laitilan kanatarhan munavoi. Näkyy olevan laktoositon. Herkullista!

        Tässä on linkki https://munax.fi/munavoi-heti-valmis-munavoi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on linkki https://munax.fi/munavoi-heti-valmis-munavoi

        Toi mainittu munavoi on todella herkullista, mutta se on myös melkoinen kaloripommi. Ei siis kannata ihan jatkuvasti mässäillä, jos ei halua lisäkiloja :-)


    • Anonyymi

      Siis tämä on ruotsinsuomalaisten palsta, Ruotsissa asuvien suomalaisten palsta.
      Miksi tänne työnnetään mainoksia Suomen elintarvikekauppojen pakaste-altaiden tuotteista. Meitä kuluttajia täällä Ruotsissa ei kiinnosta pätkääkään.
      Menkää sinne suomenruotsalaisten palstalle tai paluumuuttajien palstalle mainostamaan.

      • Anonyymi

        Suomenruotsalaiset ovat kylläkin ihan eri sakkia, mutta paluumuuttajien palsta voisi olla oikein paikka. Ihan oikeassa olet mielestäni. Minusta pienistä virheistä ei kuitenkaan kannata vetää hernettä nenään, kuten Suomessa nykyään usein sanotaan. Eli ei kannata pienestä ärsyyntyä. Voihan hyppiä yli ne otsikot ja jutut, jotka eivät kiinnosta. Viime aikoina täällä on puhuttu paljon paluumuutosta. Käsittääkseni Ruotsista on muutettu Suomeen aiempaa enemmän. Onhan se ihan luonnollista, jos ilmiö näkyy ruotsinsuomalaisten keskustelupalstallakin. Eiköhän tilanne tasaannu tulevaisuudessa. Muuttobuumi johtuu ehkä eniten koronasta. Joskus se tauti vielä rauhoittuu tai saadaan kuriin.


      • Anonyymi

        Osaa näistä tuotteista saa Ruotsissakin kuten Fazerin Juuresleipää. Ruotsin kaupoista saattaa löytyä myös korvaavia tai vastaavia tuotteita. Minä odottelen eniten otsikossa mainittuja reseptejä, joita toivon mukaan voi kokata kotiosoitteesta riippumatta.

        Kannattaa hyppiä yli, jos jokainen keskusteluketju ei kiinnosta. Tämä ruotsinsuomalaisten keskustelupalsta on muutenkin niin hiljainen, että hyvä vaan, jos ihmiset jostain keskustelevat. Tänne tarvitaan arkisia keskustelunaiheita eikä pelkästään ikäviä kirjoituksia sisällissodasta, rikollisuudesta ja auto- tai koulupaloista. On olemassa myös Ulkosuomalaisten ryhmä Suomi24-sivuilla. Voit sieltäkin ehkä löytää itsellesi sopivaa keskusteluseuraa tämän palstan heikkouksia paikkaamaan. https://keskustelu.suomi24.fi/ryhmat/ulkosuomalaiset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaa näistä tuotteista saa Ruotsissakin kuten Fazerin Juuresleipää. Ruotsin kaupoista saattaa löytyä myös korvaavia tai vastaavia tuotteita. Minä odottelen eniten otsikossa mainittuja reseptejä, joita toivon mukaan voi kokata kotiosoitteesta riippumatta.

        Kannattaa hyppiä yli, jos jokainen keskusteluketju ei kiinnosta. Tämä ruotsinsuomalaisten keskustelupalsta on muutenkin niin hiljainen, että hyvä vaan, jos ihmiset jostain keskustelevat. Tänne tarvitaan arkisia keskustelunaiheita eikä pelkästään ikäviä kirjoituksia sisällissodasta, rikollisuudesta ja auto- tai koulupaloista. On olemassa myös Ulkosuomalaisten ryhmä Suomi24-sivuilla. Voit sieltäkin ehkä löytää itsellesi sopivaa keskusteluseuraa tämän palstan heikkouksia paikkaamaan. https://keskustelu.suomi24.fi/ryhmat/ulkosuomalaiset

        Voihan aloittaja itsekin viedä Suomen elintarvikekauppojen pakastealtaiden sisällön ulkosuomalaisten palstalle keskusteltavaksi.. Tämä aloitus ei kuulu tälle osastolle. Aloituksen voi myös viedä Ruoka ja juoma osastolle jos se niin kovasti kiinnostaa Suomessa asuvia ja Suomeen muuttaneita.
        Kyllä me Ruotsissa asuvat löydämme ruotsalaisissa kaupoissa niiden hyllyistä kaikki Fazerin tuotteet jotka leivottu Ruotsissa sekä Fazerin karkit. Löydämme myös Atrian makkaratkin jotka valmistettu Ruotsalaisissa Atrian tehtaissa täällä Ruotsissa. Valion tuotteetkin löydämme. Lidlissä on joskus jonkun muun Suomalaisen valmistajan tuotteita silloinkun niillä on teemana Suomi. Mitä ihmeen keskustelemista näistä asioista on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan aloittaja itsekin viedä Suomen elintarvikekauppojen pakastealtaiden sisällön ulkosuomalaisten palstalle keskusteltavaksi.. Tämä aloitus ei kuulu tälle osastolle. Aloituksen voi myös viedä Ruoka ja juoma osastolle jos se niin kovasti kiinnostaa Suomessa asuvia ja Suomeen muuttaneita.
        Kyllä me Ruotsissa asuvat löydämme ruotsalaisissa kaupoissa niiden hyllyistä kaikki Fazerin tuotteet jotka leivottu Ruotsissa sekä Fazerin karkit. Löydämme myös Atrian makkaratkin jotka valmistettu Ruotsalaisissa Atrian tehtaissa täällä Ruotsissa. Valion tuotteetkin löydämme. Lidlissä on joskus jonkun muun Suomalaisen valmistajan tuotteita silloinkun niillä on teemana Suomi. Mitä ihmeen keskustelemista näistä asioista on?

        Minä ilahduin näistä vinkeistä, koska olen paluumuuttanut Suomeen muutama kuukausi sitten. Täällä on nykyään ihan erilaisia tuotteita kaupoissa kuin yli 30 vuotta sitten. Kun olen Suomessa sukulaisten tykönä käynyt, he ovat minua passanneet. Vasta nyt olen joutunut opettelemaan uudestaan suomalaisten ruokakauppojen käytön. Ei se ihan helppoa ole, kun tuotteita on niin paljon ja näkökin on jo huonontunut. Sen huomasin, että täällä Suomessa on paljon Ruotsista tuttuja tuotteita. Jopa Julmust on myynnissä meidän lähikaupassa. Minä en sitä juo, mutta monet lapset varmasti iloitsevat. Eihän riidellä turhanpäiten. Mukavaa adventin aikaa kaikille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä ilahduin näistä vinkeistä, koska olen paluumuuttanut Suomeen muutama kuukausi sitten. Täällä on nykyään ihan erilaisia tuotteita kaupoissa kuin yli 30 vuotta sitten. Kun olen Suomessa sukulaisten tykönä käynyt, he ovat minua passanneet. Vasta nyt olen joutunut opettelemaan uudestaan suomalaisten ruokakauppojen käytön. Ei se ihan helppoa ole, kun tuotteita on niin paljon ja näkökin on jo huonontunut. Sen huomasin, että täällä Suomessa on paljon Ruotsista tuttuja tuotteita. Jopa Julmust on myynnissä meidän lähikaupassa. Minä en sitä juo, mutta monet lapset varmasti iloitsevat. Eihän riidellä turhanpäiten. Mukavaa adventin aikaa kaikille.

        On ollut hyviä vinkkejä. Ei se ruokakaupassa käyminen nyt paluumuuton jälkeen ole erityisen vaikeaa. Mutta kun uusia tuotteita on tarjolla niin valtavasti. Esimerkiksi jugurttihyllyjen tarjonta on aivan valtava ja useimmat tuotteet ovat minulle vieraita. Myös jäätelöaltaalla suurin osa tuotteista on tuntemattomia minulle. Täällä Suomessa tahdon tietysti kokeilla uusia tuotteita ja ostaa suomalaista ruokaa. On hyvä, jos muut vähän suosittelee lempituotteitaan, kun ei niitä kaikkia kuitenkaan jaksa itse maistella ainakaan heti. Ajan kanssa tietysti ehtii enemmän. Nyt tuntuu muutenkin, että elämänmuutos on ollut hurjan suuri ja tekee mieli jatkaa sitä täällä Suomessa. Yritän muuttaa ruokavaliota vähän terveellisemmäksi ja tehdä itse enemmän ruokia. Ruotsissa tuli aika paljon syötyä ravintoloiden ruokia. Ruotsissa on paljon niitä etnisiä ravintoloita. Eivät nekään aina niin terveellisiä ole. Paljon on ollut ongelmia esimerkiksi lihan alkuperän ja ravintoloiden hygienian kanssa. Myös veroja tuppaavat kiertämään, eivätkä kaikki edes tienneet mikä on keliakia, minkä vuoksi ystäväni ei koskaan ostanut niistä paikoista mitään. Luin lehdestä, että heidän tuotteissaan voi olla paljon enemmän rasvoja ja sokeria kuin uskoisi. Täytyy keksiä uusia ruokia ja reseptejä, mitä voisi laitella kotona.


    • Anonyymi

      Tässä tulee tällainen laiskahkon kokin resepti. Jokainen joutuu itse miettimään, missä työjärjestyksessä tekee hommat. Kastikkeen voi tehdä ensin, koska se vain maustuu paremmin, jos se joutuu odottelemaan jääkaapissa pidempään. Kalan ja perunan valmistus riippuu paistotavasta ja siitä, syökö keitettyjä perunoita vai muussia. Minä suosin tartar-kastikkeen kanssa keitettyjä perunoita, mutta se on makuasia.

      KALAPUIKKOJA TARTAR-kastikkeen kera

      1. Tee tartar-kastike ja laita se jääkaappiin tekeytymään. Internetissä on lukuisia erilaisia tartar-kastikkeen ohjeita, joista kannattaa etsiä itselle sopivin tai kehittää kastike valmiiden ohjeiden pohjalta omaan makuun sopivaksi. Minun reseptiin tulee yksi sipuli kuorittuna ja pieneksi silputtuna, 1dl kevytmajoneesia, 1dl kermaviiliä, 1dl sinaappista kurkkusalaattia sekä maun mukaan suolaa ja mustaapippuria. Kastikkeeseen voi laitta myös tuoretta tilliä ja/tai persiljaa jos haluaa.

      2. Keitä perunat tai valmista perunamuussi.

      3. Paista mieleisiä kalapuikkoja joko uunissa tai paistinpannulla. Minä tykkään Apetit-merkin järvikalapuikoista.

      4. Kasviksia pitäisi syödä 500g päivässä, joten aterian oheen kannattaa ottaa kasviksia. Jos laiskottaa, voi syödä vaikka tuorekurkkua tai tomaattia.



      HUOM! Hyvin helppo kasvislisäke, on pakasteherneet, jotka voi kuumentaa helpoimmin mikroaaltouunissa. Pakkauksen kyljessä on kuumennusohje. Minä lämmitän pussillisen (200g) pakasteherneitä mikrossa 3 minuutin ajan täydellä teholla. Pakasteherneitä on hyvä pitää pakkasessa, josta niitä saa helposti vaikka ex temporee. Pakastimessa ne eivät nahistu eikä tule ruokahävikkiä turhaan. Muista myös muut pakastekasvikset kuten babyporkkanat, parsakaali, kukkakaali ja kasvissekoitukset.

      • Anonyymi

        Jos jollakulla on tarkanmarkan budjetti, niin suosittelen Pirkka kalapuikkoja. Ne on voittaneet Suomessa makutestejä. Ovat Virossa valmistettuja. Kymmenen kalapuikon paketti maksaa 1,25€, mutta niitä myydään vain K-kaupoissa, koska kyseessä on Pirkka-tuote. S-kauppojen edulliset Rainbow-kalapuikot eivät pärjää ainakaan minun mielestä maussa Pirkka-puikoille.

        Minä yritän säästellä ruokabudjetissa sen verran, että voin muutaman kerran viikossa syödä ulkona. Olen löytänyt hyvän lounaspöydän oman kotipaikkakunnan Teboil-huoltoasemalta. Seisovassa lounaspöydässä saa valikoida ruokaa vähän oman maun mukaan ja siellä on valtavan monipuolinen salaattipöytä. Myös ABC-huoltoasemalla käyn välillä. Meidän huoltamolla on esimerkiksi hyvä lohikeitto, lihapulla-annos ja välillä syön pizzankin tai hampurilaisaterian. Automatkan päässä naapurikunnassa on hyvä lounaskahvila. Siellä tapaan välillä tuttuja. On mm. herkullisia silakkapihvejä aina välillä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jollakulla on tarkanmarkan budjetti, niin suosittelen Pirkka kalapuikkoja. Ne on voittaneet Suomessa makutestejä. Ovat Virossa valmistettuja. Kymmenen kalapuikon paketti maksaa 1,25€, mutta niitä myydään vain K-kaupoissa, koska kyseessä on Pirkka-tuote. S-kauppojen edulliset Rainbow-kalapuikot eivät pärjää ainakaan minun mielestä maussa Pirkka-puikoille.

        Minä yritän säästellä ruokabudjetissa sen verran, että voin muutaman kerran viikossa syödä ulkona. Olen löytänyt hyvän lounaspöydän oman kotipaikkakunnan Teboil-huoltoasemalta. Seisovassa lounaspöydässä saa valikoida ruokaa vähän oman maun mukaan ja siellä on valtavan monipuolinen salaattipöytä. Myös ABC-huoltoasemalla käyn välillä. Meidän huoltamolla on esimerkiksi hyvä lohikeitto, lihapulla-annos ja välillä syön pizzankin tai hampurilaisaterian. Automatkan päässä naapurikunnassa on hyvä lounaskahvila. Siellä tapaan välillä tuttuja. On mm. herkullisia silakkapihvejä aina välillä.

        Teboililla minäkin olen syönyt useamman hyvän lounaan. Harmi vaan, että Teboileja on aika harvassa paikassa, eikä kaikilla Teboileilla ole lounastarjoilua. Mutta jo sellainen löytyy kotiseudulta tai osuu tien päällä kohdalle, niin kannattaa kokeilla minun mielestä.


      • Anonyymi

        Apetitin järvikalapuikot ovat minunkin suosikki, mutta en ole nähnyt niitä kaupassa varmaan puoleen vuoteen. Aina on se kohta hyllystä tyhjänä. Kun myyjältä kysyin, niin sanoi sen olevan tosi suosittu tuote nykyään. Pyysin että tilaisivat enemmän, että minullekin riittää. Saa nähdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apetitin järvikalapuikot ovat minunkin suosikki, mutta en ole nähnyt niitä kaupassa varmaan puoleen vuoteen. Aina on se kohta hyllystä tyhjänä. Kun myyjältä kysyin, niin sanoi sen olevan tosi suosittu tuote nykyään. Pyysin että tilaisivat enemmän, että minullekin riittää. Saa nähdä.

        Apetit järvikalapuikkoja minäkin nykyään syön ja välillä ne ovat kaupoista lopussa tai vähissä. Olen sen verran lyhyt, etten aina edes ylety niihin, jos on vain vähän jäljellä. Aina kyllä löytyy joku, joka auttaa. Joissain kaupoissa on jakkaroita, joita asiakkaat saavat käyttää. Ne järvikalapuikot ovat GLUTEENITTOMIA, mikä on minulle tärkeää. Onpa ihanaa, kun saa syödä hyvän makuisia ja ekologisia kalapuikkoja. Joskus kaupoista ei löytynyt mitään gluteenittomia kalapuikkoja, mutta nykyään on muutamiakin vaihtoehtoja. Minulla on vaikea vehnäallergia, joten en voi syödä mitä tahansa tuotteita. Järvikalapuikot ovat myös laktoosittomia.

        Ihan viime vuosina kaupoissa on gluteenittomat tuotteet lisääntyneet selvästi. Minusta se on tosi hyvä juttu. Elin vuosia ilman pastaruokia. Gluteenittomia makaroneja kyllä oli kaupoissa, mutta minusta ne olivat mauttomia. Varmaan lapset tykkäävät niistä, mutta en jaksanut koko makarooneja. Mutta nykyään on tarjolla monia pastoja, jotka on tehty kikherneistä tai linsseistä. Ne ovat hyviä ja koostumukseltaan parempia kuin pelkästä maissista tehdyt makaroonit. Linssi- ja kikhernepastat ovat myös ravitsemuksellisesti hyviä, koska niissä on paljon proteiinia ja kuitua. Suosikkejani ovat Tervens-sarjan kikhernepastat (penne, fusilli & putkimakaroni) ja Palmuston kikherneistä tehty spagetti. Minustakin on taas tullut pastafani!

        Ps. Suosittelen kokeilemaan näitä reseptejä: "Kikherne Limonello" & "Kikherne-fetajuustopasta". Löydät ohjeet noilla sanoilla googlaamalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Apetit järvikalapuikkoja minäkin nykyään syön ja välillä ne ovat kaupoista lopussa tai vähissä. Olen sen verran lyhyt, etten aina edes ylety niihin, jos on vain vähän jäljellä. Aina kyllä löytyy joku, joka auttaa. Joissain kaupoissa on jakkaroita, joita asiakkaat saavat käyttää. Ne järvikalapuikot ovat GLUTEENITTOMIA, mikä on minulle tärkeää. Onpa ihanaa, kun saa syödä hyvän makuisia ja ekologisia kalapuikkoja. Joskus kaupoista ei löytynyt mitään gluteenittomia kalapuikkoja, mutta nykyään on muutamiakin vaihtoehtoja. Minulla on vaikea vehnäallergia, joten en voi syödä mitä tahansa tuotteita. Järvikalapuikot ovat myös laktoosittomia.

        Ihan viime vuosina kaupoissa on gluteenittomat tuotteet lisääntyneet selvästi. Minusta se on tosi hyvä juttu. Elin vuosia ilman pastaruokia. Gluteenittomia makaroneja kyllä oli kaupoissa, mutta minusta ne olivat mauttomia. Varmaan lapset tykkäävät niistä, mutta en jaksanut koko makarooneja. Mutta nykyään on tarjolla monia pastoja, jotka on tehty kikherneistä tai linsseistä. Ne ovat hyviä ja koostumukseltaan parempia kuin pelkästä maissista tehdyt makaroonit. Linssi- ja kikhernepastat ovat myös ravitsemuksellisesti hyviä, koska niissä on paljon proteiinia ja kuitua. Suosikkejani ovat Tervens-sarjan kikhernepastat (penne, fusilli & putkimakaroni) ja Palmuston kikherneistä tehty spagetti. Minustakin on taas tullut pastafani!

        Ps. Suosittelen kokeilemaan näitä reseptejä: "Kikherne Limonello" & "Kikherne-fetajuustopasta". Löydät ohjeet noilla sanoilla googlaamalla.

        Kikherneistä tai linsseistä tehdyt makaroonit ovat todellakin hyviä ja varsinkin terveellisiä. Olen aina välillä tehnyt niistä pastasalaattia. Internetistä ja keittokirjoista löytyy todella monipuolisia reseptejä pastasalaatteihin. Kannattaa etsiä sellainen, mistä itse tykkään. Minä olen tykännyt esimerkiksi sellaisista, joihin tulee aurinkokuivattua tomaattia. Myös pesto sekä fetajuusto sopivat pastasalaatteihin hyvin. Reseptejä on moneen lähtöön. Joihinkin tulee hedelmiäkin kuten rypäleitä tai persikkaa. Pastasalaatit sopivat juhliin ja illanistujaisiin tai evääksi. Sitä ei kuitenkaan voi säilyttää kovin pitkään lämpimässä.

        Kikherne- ja linssipastoissa on paljon proteiinia ja kuitua. Se on siis ravitsevaa. Hinnaltaan kikherne- ja linssipastat ovat vehnäpastoja kalliimpia, mutta halvemmaksi se tulee kuin esimerkiksi liha tai kala, josta myös saisi proteiinia. Jos on isompi porukka, mukana saattaa olla myös vegaaneja, kala-allergisia tai uskonnollista ruokavaliota noudattavia. Silloinkin pastasalaatit ovat hyvä vaihtoehto, koska niitä voi tehdä ilman lihaa ja kalaa.

        Minä olen käyttänyt Risenta-merkin tuotteita. Heillä on mm. hyvää fusillia eli kierremakaronia sekä spagettia, jotka on tehty maissista, linsseistä ja herneistä. Maissin ja herneiden vuoksi tuotteet ovat vähän edullisempia. Ne myös maistuvat enemmän perinteiseltä makaronilta, joten ne saattavat sopia lapsille ja nirsoille aikuisille vähän paremmin. Joidenkin mielestä 100% kikherneistä tai soijapavuista tehty pasta maistuu liian paljon kikherneiltä. Minusta sitä ei maista, varsinkaan kun ruoka-annoksessa on mukana kastiketta, mausteita tai muita makua tuovia aineita. Risentalla on myös luomusoijapavuista tehtyjä lasagnelevyjäja spagettia sekä keltaisia ja vihreitä fettucineja. Olen testannut näistä tuotteista suurimman osan ja ovat olleet hyviä.

        Suosittelen todella lämpimästi papu- ja hernepastojen käyttämistä, koska ne ovat terveellisiä. Liian monet saavat turhan vähän proteiinia ruoasta. Tämä ei koska ihan kaikkia, mutta varsinkin naisilla proteiinin saanti jää usein vähäiseksi. Samoin lapset, nuoret ja aktiivisesti liikuntaa harrastavat tai fyysistä työtä tekevät eivät aina saa riittävästi proteiinia ravinnosta. Tuotteissa on myös runsaasti kuitua. Terveellisyyteen verrattuna hinta ei ole minusta ollenkaan korkea. Näitä tuotteita saattaa pystyä hivuttamaan myös epäterveelliseen ruokaan koukuttuneiden lasten lautasille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kikherneistä tai linsseistä tehdyt makaroonit ovat todellakin hyviä ja varsinkin terveellisiä. Olen aina välillä tehnyt niistä pastasalaattia. Internetistä ja keittokirjoista löytyy todella monipuolisia reseptejä pastasalaatteihin. Kannattaa etsiä sellainen, mistä itse tykkään. Minä olen tykännyt esimerkiksi sellaisista, joihin tulee aurinkokuivattua tomaattia. Myös pesto sekä fetajuusto sopivat pastasalaatteihin hyvin. Reseptejä on moneen lähtöön. Joihinkin tulee hedelmiäkin kuten rypäleitä tai persikkaa. Pastasalaatit sopivat juhliin ja illanistujaisiin tai evääksi. Sitä ei kuitenkaan voi säilyttää kovin pitkään lämpimässä.

        Kikherne- ja linssipastoissa on paljon proteiinia ja kuitua. Se on siis ravitsevaa. Hinnaltaan kikherne- ja linssipastat ovat vehnäpastoja kalliimpia, mutta halvemmaksi se tulee kuin esimerkiksi liha tai kala, josta myös saisi proteiinia. Jos on isompi porukka, mukana saattaa olla myös vegaaneja, kala-allergisia tai uskonnollista ruokavaliota noudattavia. Silloinkin pastasalaatit ovat hyvä vaihtoehto, koska niitä voi tehdä ilman lihaa ja kalaa.

        Minä olen käyttänyt Risenta-merkin tuotteita. Heillä on mm. hyvää fusillia eli kierremakaronia sekä spagettia, jotka on tehty maissista, linsseistä ja herneistä. Maissin ja herneiden vuoksi tuotteet ovat vähän edullisempia. Ne myös maistuvat enemmän perinteiseltä makaronilta, joten ne saattavat sopia lapsille ja nirsoille aikuisille vähän paremmin. Joidenkin mielestä 100% kikherneistä tai soijapavuista tehty pasta maistuu liian paljon kikherneiltä. Minusta sitä ei maista, varsinkaan kun ruoka-annoksessa on mukana kastiketta, mausteita tai muita makua tuovia aineita. Risentalla on myös luomusoijapavuista tehtyjä lasagnelevyjäja spagettia sekä keltaisia ja vihreitä fettucineja. Olen testannut näistä tuotteista suurimman osan ja ovat olleet hyviä.

        Suosittelen todella lämpimästi papu- ja hernepastojen käyttämistä, koska ne ovat terveellisiä. Liian monet saavat turhan vähän proteiinia ruoasta. Tämä ei koska ihan kaikkia, mutta varsinkin naisilla proteiinin saanti jää usein vähäiseksi. Samoin lapset, nuoret ja aktiivisesti liikuntaa harrastavat tai fyysistä työtä tekevät eivät aina saa riittävästi proteiinia ravinnosta. Tuotteissa on myös runsaasti kuitua. Terveellisyyteen verrattuna hinta ei ole minusta ollenkaan korkea. Näitä tuotteita saattaa pystyä hivuttamaan myös epäterveelliseen ruokaan koukuttuneiden lasten lautasille.

        ICA myy Risenta-tuotteita. Ne ovat minusta hyviä. Ehkä myös Coop myy. Lidlistä en tiedä, enkä Aldista.


    • Anonyymi

      Mehukeitot!!!
      Niitä kaipasin silloin, kun asuin Ruotsissa. Jokohan siellä myydään kunnon mehukeittoja?

      Suomessa mehukeittojen valikoima on vain laajentunut viime vuosina. Niitä myydään litran tölkeissä yleensä kylmäkaapeissa maito-osaston läheisyydessä. Jonkin verran on myös kerta-annoksina myytäviä mehukeittoja sekä kylmäkaapeissa että kuiva-ainehyllyissä.

      - Valio: Mustikka taitaa olla tunnetuin maku. Mustikkamehukeittoa saa nykyisin myös siemenettömänä. Muita Valion mehukeittoja ovat mansikka, vadelma, mustikka-vadelma, mustaherukka, mango-banaani, mansikka-banaani, omena-vadelma, karviais-boysenmarja, vadelma-persikka, kaurainen puolukka-vadelma ja kaurainen ruusunmarja-omena. Parhaillaan on myynnissä myös luumu-rusinakeittoa, joka on kausimakuna vain talvella joulun molemmin puolin. Osa mehukeitoista on sokeroimattomia tai niihin on lisätty kuitua tai Gefilus-maitohappobakteeria.

      - Juustoportti: Uusi Hyvin-mehukeittojen sarja tarjoaa hulppeasti valikoimaa mehukeittojen ystäville. Makuvalikoima on seuraavanlainen: Luumu, mango-appelsiini, mustikka, omena-inkivääri sekä vadelma-mansikka. Kaikki Hyvin-sarjan mehukeitot ovat sokeroimattomia, mutta olen niitä maistanut, enkä yhtään kaivannut sokeria. Onhan niissä kuitenkin aitojen marjojen ja hedelmien omat sokerit. Suosittelen maistamaan!

      - Riitan Herkku: Mehukeittoja löytyy mustikan, vadelman, mansikkan sekä tyrni-appelsiinin makuisina.

      - Marli: Makuvalikoima kattaa mansikan, mustikan ja metsämarjan.

      - Pirkka & K-Menu: Vain K-ketjun kaupoissa myytävän Pirkka-sarjan mehukeitot ovat mustaherukka-mansikka, ruusunmarja ja hedelmä. K-menu on K-ketjun kauppojen uudempi edullisten elintarvikkeiden tuotesarja, johon sisältyy mustikka- ja mansikkakeittoa.

      - Rainbow & Kotimaista & X-tra: Vain S-ketjun kaupoissa myytävässä Rainbow-tuotesarjassa on mansikkakeittoa sekä appelsiini-mangokeittoa. S-ketjun uudemmassa tuotesarjassa, johon kelpuutetaan vain kotimaisia (eli suomalaisia) tuotteita, on mustikkakeitto. S-kauppojen edullisten elintarvikkeiden X-tran tuoteperheeseen kuuluu vadelmakeitto.


      Sitten vaan nauttimaan! Minä käytän mehukeittoja varsinkin puurojen seassa. Kannattaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Monille suomalaisille on tuttuja riisipuuron ja mustikkakeiton yhdistelmä. Moni yhdistää erityisesti joulun aikaan myös riisipuuron ja rusina- tai luumukeiton. Kannattaa kuitenkin olla ennakkoluuloton yhdistelijä. Esimerkiksi uunissa valmistetun ohra- tai riisipuuron pariksi sopii oikeastaan mikä tahansa yllä mainituista keitoista. Minä syön mehukeittoja aika usein myös aamulla kaurapuuron kanssa. Esimerkiksi yllä mainittu Hyvin-sarjan omena-inkiväärikeitto piristi mukavasti perinteistä kaurapuuroa kuten myös hedelmäinen mango-appelsiini. Mehukeitot sopivat hyvin myös vispipuuron pariksi esimerkiksi mansikka- ja vadelmakeitot tekevät vispipuurosta aika makeankin herkun.

      Huoneenlämmössä säilyvät mehukeitot ovat myös hyviä kotivararuokia. Jos iskee tauti, saa mehukeitoista helposti energiaa ihan sellaisenaan juoden. Tai jos maito on päässyt vähiin, puuron sekaan mehukeittoa tai juoda mehukeittoa ihan sellaisenaan. Huoneenlämmössä säilyviä annoskokoon pakattuja mehukeittoja on myös hyvä ottaa evääksi vaikka patikka- tai kalaretkelle.

      Internetistä löytyy myös paljon muita ohjeita. Mehukeittoja voi käyttää mm. smoothieiden ja jälkiruokien valmistukseen. Ennakkoluuloton yhdistelee mehukeittoja vaikka rahkan kanssa.

      • Anonyymi

        Marli on osa Eckes-Granini yritystä, jonka pääkonttori on kuulemma Saksassa. Iso toimija Ruotsinkin markkinoilla. Yrityksen taitaa olla kansainvälisessä omistuksessa, eikä yksin saksalaisten käsissä. Ehkä ylempänä nipottanutta mielensäpahoittajaa lohduttaa, että tässä ketjussa voi mainostaa myös muita kuin supisuomalaisia tuotteita.

        Ketjussahan on kyse siitä, millaisia Suomessa myytäviä tuotteita ihmiset haluvat suositella toisilleen. Eli minkälaisia paluumuuttajille ennestään ehkä vieraita tuotteita Suomesta kannattaisi ostaa. Jokainen tietenkin tekee itse omat ostopäätöksensä.

        Jos kotimaataan vaihtaa muuttamalla suuntaan tai toiseen, ei uuden kotimaan kaupoista löydä just niitä kaikkia tismalleen samoja tuotteita, mitä on tottunut ostamaan. Uuteen maahan kotoutuminen sisältää myös ruokakaupassa käyntien opettelun ja uusiin ruokatuotteisiin tottumisen. Moni varmasti haluaa säilyttää paljon entisiä tapojaan, mutta jostain on varmaan pakko luopua ja vastaavasti uudessa maassa on tarjolla jotain uutta.


      • Anonyymi

        Hyvin-tuotesarjassa on myös ihanan makuisia sokeroimattomia jugurtteja. Esimerkiksi mangojugurtti on todella hyvää, samoin marjajugurtit sekä päärynä-raparperi. Yhtään en kaipaa sokeria. Hyvin-jugurtit ovat täyteläisiä, eivät mitään laihoja litkuja. Jugurtteja myydään sekä annospurkeissa että litran tölkeissä. Kyseessä on Juustoportin tuotteet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin-tuotesarjassa on myös ihanan makuisia sokeroimattomia jugurtteja. Esimerkiksi mangojugurtti on todella hyvää, samoin marjajugurtit sekä päärynä-raparperi. Yhtään en kaipaa sokeria. Hyvin-jugurtit ovat täyteläisiä, eivät mitään laihoja litkuja. Jugurtteja myydään sekä annospurkeissa että litran tölkeissä. Kyseessä on Juustoportin tuotteet.

        Nämä Hyvin-tuotteet ovat todella hyviä. Olen kokeillut mehukeittoja ja jugurtteja, enkä löydä niistä mitään parannettavaa. Mustikkakeiton ostan Valion tekemänä, kun siihen olen tottunut. Mulla on kotivarana Riitan Herkun tyrnimehukeittoa, joka on todella hyvää ja säilyy huoneenlämmössä. Myös Valion pieniin purkkeihin pakatut mustikkakeitot säilyvät huoneenlämmössä ja niitäkin löytyy mun kaapista. Välillä nappaan mukaan, jos lähden pidemmälle pyörälenkille.


    • Anonyymi

      Ruotsissa ei harrasteta joulutorttuja. Siksi ajattelin kertoa, mitä joulutortuista on puhuttu Suomessa viime vuosina.

      Joitakin vuosia sitten joulun tähtitortuista nousi kohu, kun niiden huomattiin muistuttavan ikävän paljon hakaristiä. Taustalla oli ilmeisesti joidenkin nuorten natsipuheet ja torttukuvien käyttäminen natsimielisissä nettikirjoituksissa. En tiedä aiheesta enempää, mutta kyseinen episodi sai aikaan uudenlaisten joulutorttujen kehitysinnon.

      Joulutortuista kehitettiin mm. lumihiutaleen, enkelin, kahden erilaisen kukkasen ja letin muotoiset herkut. Laitan alle erilliseen viestiin linkit kyseisiin malleihin.

      Uudenlaisia täytteitäkin on kokeiltu. Täytteenä on luumuhillon sijasta käytetty mm. vadelmahilloa, Finlandia-marmeladikuulia, Vihreitä kuulia ja Pihlajakarkkeja (ns. Kettukarkki). Myös suolaisia täytteitä on kokeiltu kuten pekonihilloa. Alla on näistäkin linkkejä.

      Torttutaikinaa voi ostaa valmiina kauppojen pakastinaltaista, joten torttujen leipominen on todella helppoa. Myös gluteiinitonta valmistaikinaa löytyy (esim. Vuohelan Herkku).

      • Anonyymi

        Voi harmi, kaikki linkit katosivat, kun se viesti poistettiin. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa googlailla joulutorttu-aiheisia juttuja. Minusta niin sanotut lumihiutale-joulutortut ovat todella kauniita. Pieneksi pitkoksi leivottua letin näköistä joulutorttua en ole koskaan leiponut enkä maistanut, mutta sekin näytti kauniilta ja täyte levittyy sen sisään tasaisesti.

        Noin viikko siten näin uutisen kermatäytteisestä joulutortusta. Joku oli muotoillut foliosta sarven muotoiset muotit, joiden ympärille oli kietonut torttutaikinaa, joka oli leikattu suikaleiksi. Tortut paistettiin foliosarvien kanssa. Kun torttusarvet olivat jäähtyneet, ne täytettiin täytteellä, jossa oli ainakin kermavaahtoa ja luumuhilloa. En muista reseptiä ulkoa, mutta se löytyy varmasti internetistä goolaamalla.

        Myös suolaisia täytteitä on käytetty kuten pekonihilloa ja leipäjuustoa. Myös viikunahillo sopii hyvin torttuihin. Minun suosikki on yksinkertaiset neliön muotoiset torttuleivokset, joiden päälle tulee vaniljarahkaa, tuoreita luumun viipaleita sekä ehkä ripaus sokeria, kanelia tms. Luumuleivoksia olen tehnyt syksyllä, kun on luumun satokausi.


      • Anonyymi

        Söin pikkujouluissa joulutorttuja, joissa oli hillon sijasta täytteenä Nutella-levitettä. Maku oli ihan hyvä, mutta turhan makea minun mielestä. Pahinta oli, että Nutella näytti aivan kakalta :-D En suosittele, mutta jos joku rakastaa Nutellaa, niin siitä vaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Söin pikkujouluissa joulutorttuja, joissa oli hillon sijasta täytteenä Nutella-levitettä. Maku oli ihan hyvä, mutta turhan makea minun mielestä. Pahinta oli, että Nutella näytti aivan kakalta :-D En suosittele, mutta jos joku rakastaa Nutellaa, niin siitä vaan.

        Eikös torttu tarkoitakin suomen kielessä kakkaa?
        :)
        Ainakin nuoriso käyttää sellaista kieltä.


    • Anonyymi

      On täällä varmaan lihansyöjiäkin?
      Tässä mun vinkit laiskan ruoanlaiton päiville.

      1. Jalostajan hernekeitto ja siihen päälle Turun sinappia.

      2. Poronkäristys, perunamuussi ja puolukkasurvos. Minä suosin Röngän veljesten poronkäristystä, mutta Pirkan poronkäristyskin maistuu. Valmistusohjeet löytyy pakettien kyljestä ja lisäohjeita tarvittaessa netistä. Lisäkkeenä perunamuussia ja pakastepuolukoista survos, jota makeutan siirapilla tai sokerilla.

      3. Nordic Delin Mannerheim Vorschmack myydään säilykepurkeissa. Todella helppo ja nopea valmistaa paistinpannulla. Lisänä perunamuussia sekä suolakurkkua ja etikkapunajuurta.

      4. Uunimakkara emmental-juuston kera. Makkaran voi jokainen valita makunsa mukaan. Minä käytän Emmental-raastetta nykyään, koska pussin voi pakastaa, jos kaikki ei mene kerralla. En juuri syö juustoa leivänpäällä meinaan. Makkaran kera perunamuussia ja Turun sinappia.

      Vinkki 1. Hernekeitto ja Vorschmack sopivat myös retkimuonaksi .

      Vinkki 2. Kaupan pakastealtaasta löytyy nykyään valmista perunamuussiakin. Olen maistanut ja se on aivan hyvää. Eihän kaikki osaa kokata tai tykkää ruoanlaitosta. Joillain voi olla esteenä näkö- tai käsivammaa, joten hyvä juttu että on valmiitakin ruokia. Se on sellainen pyöreä ja korkeahko pahvinen muki, missä ne sitä muussia kaupassa myy. Myös puolukoita myydään siellä kaupan pakasteosastolla, jos omasta pakastimesta ei löydy.

      • Anonyymi

        Voihan myös juustokimpaleen pakastaa. Sitä ei tosin voi jäisenä leikata. Uunimakkaran tosiystävä leikkaa emmentaalista sopivia paloja ja pakastaa sopivan määrän niitä paloja pakastepussissa. Näillä ohjeilla sapuskan laittaminen menee jo melkein liian helpoksi 😄


    • Anonyymi

      Suomessa syödään enemmän perunaa kuin Ruotsissa. Jokainen saa tietysti syödä, mitä tykkää, mutta tässä pari perunavinkkiä. Nimittäin jos ruoanlaitto on syystä tai toisesta hankalaa tai ei huvittaisi tehdä laittaa ruokaa vain itselleen, niin kannattaa muistaa "oikoreitit". Myös kiireistä perherumbaa pyörittäviä saattaa kiinnostaa!

      1. Pirkka-sarjassa on PERUNASOSEAINES, jota myydään pakasteena. Puolen kilon pakkaus maksaa 1,39€ ainakin meidän Citymarketissa. Koska on kyse Pirkka-tuotteesta, tuotetta myydään vain K-ketjun ruokakaupoissa. Pussin kyljessä on valmistusohje. Tämän tuotteen avulla perunamuussin voi valmistaa vaikka mikrossa. Minusta lopputulos on hyvän makuinen ja kuohkea. Ei siis tarvitse kuoria eikä keitellä perunoita muussia varten! Huonona puolena on, että tuote tulee Belgiasta, sillä en luota kaikkiin ulkolaisiin tuotteisiin enää huonojen kokemusten vuoksi.

      2. Suomalainen Apetit myy valmista perunamuussia annospurkissa, josta riittää minun mielestä1-2 henkilölle. Tämänkin muussin voi lämmittää mikrossa.

      • Anonyymi

        Oikein hyviä ovat nämä kaupan pakastealtaissa myytävät perunasoseet! Helpottavat kovasti arkea. Pussien sisällä perunamuusiaines on sellaisina pieninä pötköinä. Koko pussia ei tarvitse käyttää samalla kerralla joten nämä sopivat hyvin myös yksinasujalle, joka laittaa vain itselleen ruokaa. Ei tarvitse kuoria eikä keittää perunoita eikä mene perunat huonoiksi, koska ne säilyvät hyvin pakastimessa. Ruoan laiton lisäksi näistä perunasoseista saa helposti pottumuusin perunarieskojen tai piirakoiden tekoa varten.

        Kyllä suomalaista perunamuusiakin myydään! Tässä muutama esimerkki.

        1. Oolannin-firma myy tavallista perunasosetta ja toinen vaihtoehto on luomu. Luomuperunasoseen hinta on Citymarketissa 2,19€ pakastepussista, jossa on 400g perunasosetta. Tavallinen muusiperunapussi maksaa 2,09€ per 400 gramman pussi. Kumpikin tuote on tehty suomalaisesta perunasta Suomessa. Tämä tuote valmistetaan kotona joko mikrouunissa tai liedellä. Neste, suola ja halutessaan voi täytyy itse lisätä tuotteeseen.

        2. Mummon -tuotemerkki myy perinteistä puikulamuusia 500 gramman pussissa, joka maksaa Citymarketissa 3,09€. Sekin on tehty suomalaisesta perunasta, mutta nimenomaan puikulaperunoista. Tähänkin tuotteeseen täytyy itse lisätä neste valmistusvaiheessa.

        3. Kannattaa muistaa myös kaupan kuivahyllyistä löytyvät perunahiutaleet ja perunamuussijauheet. Minusta pakastealtaan muussit maistuvat paremmilta kotioloissa. Ne ovat kuohkeampia ja niitä on helpompi tehdä omaan makuun sopivaksi esimerkiksi haluamansa nesteen valitsemalla sekä mausteilla. Pussimuussit ovat kuitenkin oikein hyviä retkieväinä, jos tekee ruokaa retkikeittimellä. Pussimuussit ovat hyviä myös asuntovaunussa, veneellä ja mökillä, jos ei ole mahdollisuuksia pakasteiden säilytykseen. Myös perunarieskojen tekoon tykkään käyttää Mummon-perunahiutaleita, joita on helppo pitää kaapissa siltä varalta, että leipomisinto iskee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikein hyviä ovat nämä kaupan pakastealtaissa myytävät perunasoseet! Helpottavat kovasti arkea. Pussien sisällä perunamuusiaines on sellaisina pieninä pötköinä. Koko pussia ei tarvitse käyttää samalla kerralla joten nämä sopivat hyvin myös yksinasujalle, joka laittaa vain itselleen ruokaa. Ei tarvitse kuoria eikä keittää perunoita eikä mene perunat huonoiksi, koska ne säilyvät hyvin pakastimessa. Ruoan laiton lisäksi näistä perunasoseista saa helposti pottumuusin perunarieskojen tai piirakoiden tekoa varten.

        Kyllä suomalaista perunamuusiakin myydään! Tässä muutama esimerkki.

        1. Oolannin-firma myy tavallista perunasosetta ja toinen vaihtoehto on luomu. Luomuperunasoseen hinta on Citymarketissa 2,19€ pakastepussista, jossa on 400g perunasosetta. Tavallinen muusiperunapussi maksaa 2,09€ per 400 gramman pussi. Kumpikin tuote on tehty suomalaisesta perunasta Suomessa. Tämä tuote valmistetaan kotona joko mikrouunissa tai liedellä. Neste, suola ja halutessaan voi täytyy itse lisätä tuotteeseen.

        2. Mummon -tuotemerkki myy perinteistä puikulamuusia 500 gramman pussissa, joka maksaa Citymarketissa 3,09€. Sekin on tehty suomalaisesta perunasta, mutta nimenomaan puikulaperunoista. Tähänkin tuotteeseen täytyy itse lisätä neste valmistusvaiheessa.

        3. Kannattaa muistaa myös kaupan kuivahyllyistä löytyvät perunahiutaleet ja perunamuussijauheet. Minusta pakastealtaan muussit maistuvat paremmilta kotioloissa. Ne ovat kuohkeampia ja niitä on helpompi tehdä omaan makuun sopivaksi esimerkiksi haluamansa nesteen valitsemalla sekä mausteilla. Pussimuussit ovat kuitenkin oikein hyviä retkieväinä, jos tekee ruokaa retkikeittimellä. Pussimuussit ovat hyviä myös asuntovaunussa, veneellä ja mökillä, jos ei ole mahdollisuuksia pakasteiden säilytykseen. Myös perunarieskojen tekoon tykkään käyttää Mummon-perunahiutaleita, joita on helppo pitää kaapissa siltä varalta, että leipomisinto iskee.

        Kiitos kovasti vinkistä. Ostin kaupan pakastimesta tällaisen muussipussin ja käytin sen kahdessa erässä. Ohjeessa neuvottiin laittamaan perunamuussiainesta mikroaaltouunin kestävään astiaan. Käytin tavallista syvää lautasta, kun tein yhden hengen annoksen. Siihen päälle laitettiin desilitra maitoa ja sitten mikroon. Laitoin viideksi minuutiksi täydelle teholle. Sitten sekoitin ja laitoin vielä toisen viisi minuuttia. Oikein hyvää ja kuohkeaa muussia tuli minun mielestä. Perunamuussi oli pussissa sellaisina pikkunakkien muotoisina pötköinä. Oli helppo käyttää vain puolet ja laittaa loput pakastimeen. Toisella kerralla käytin sen toisen puolikkaan. Ei sitä oikein viitsi itselleen muussia tehdä, mutta nytpä opin tällaisen niksin. Kiitos vielä kerran.


    • Anonyymi

      Tässä pari reseptiä minulta. Näitä voi tehdä Ruotsin puolella tai Suomen puolella. Kaikkia raaka-aineita saa kummastakin maasta. Ovat terveellisiä ruokia.

      SEITIPANNU

      Tämän ohjeen olen alun perin nähnyt vissiin Yhteishyvä-lehdessä. Myös Googlella löytyi hakusanalla "seitipannu" sama ohje juuri Yhteishyvän nettisivulta. Kirjoitan ohjeen kuitenkin lyhyesti tähän. Kyseessä on muunnos vanhasta tutusta pyttipannusta.

      800g keitettyjä uusia perunoita
      400g seitifileetä
      2 varhaissipulia varsineen
      1-2 rkl rypsiöljyä

      Tilliöljy:
      1dl silputtua tilliä eli noin 1/2 yrttiruukusta
      1/2 dl rypsiöljyä
      2 rkl sitruunanmehua
      1/2 tl sokeria
      1/2 tl mustapippuria
      3/4 tl suolaa

      1. Hienonna tilli ja sekoita tilliöljyn ainekset kulhossa. Jätä tilliöljy tekeytymään.
      2. Puolita pienet perunat ja pilko suuremmat 4 osaan. Kuutioi seiti. Huuhtele ja hienonna sipuli.
      3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista perunoita öljyssä käännellen kunnes ne ruskettuvat kevyesti. Lisää seiti ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia.
      4. Valuta tilliöljy paistokselle ja kääntele kevyesti.

      Muutama kommentti ohjeesta: Koska kyseessä on pyttipannu, määrät eivät ole niin justiinsa. Pakasteseitin sulaminen kestää aika pitkään, mikä kannattaa huomioida ruoanlaittoa suunnitellessa. Kaikkein kauneimpia paloja seitistä saa, kun seitipalan pilkkoo kohmeisena. Mikäli seiti on pilkkomisvaiheessa jo kokonaan sulanut, leikkaaminen on vaikeampaa ja palasista tuppaa tulemaan epämääräisen muotoisia. Minusta tilliöljy on niin maukas juttu tässä ruoassa ja koska seiti itsessään on hyvin mieto maultaan, olen tehnyt tilliöljyä 1,5-kertaisen määrän. Tilliöljyn määrä kannattaa huomioida varsinkin, jos laitat pannulle yhtään enemmän aineita kuin reseptissä ohjeistetaan. Tähän ruokaan on helppo piilottaa myös kaapista löytyviä aineksia kuten kelta- ja punasipulia, herkkusieniä, parsakaalia, herneitä yms. Vaikka reseptissä ohjataan käyttämään uuden sadon perunoita, onnistuu ruoanlaitto tietenkin talviperunoillakin. Tätä ruokaa voi tehdä myös ulkona esimerkiksi mökin pihalla Muurikka-pannulla.

      * * * * * * * * * * * * *

      MASCARPONE-KOOKOSPANNUKAKKU

      Tämä resepti on peräisin kanamunakennosta. Olen ottanut tämän vakioresepteideni joukkoon, koska tässä ei ole yhtään viljaa (olen keliaakikko) ja koska tämä on herkullinen leivonnainen, jossa on runsaasti proteiinia.

      6 kananmunaa
      2 rkl sokeria
      200g Mascarponejuustoa (tai muuta sopivaa tuorejuustoa)
      1 tl leivinjauhetta
      3 rkl kookoshiutaleita

      1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.
      2. Sekoita keltuaiset, kookos, sokeri ja mascarpone.
      3. Lisää leivinjauhe valkuaisiin. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
      4. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon.
      5. Levitä seos pellille levyksi.
      6. Paista 180 asteessa kunnes pannukakku on kullanruskea (noin 15 min).

      KOMMENTTI: Olen tavannut tehdä tätä aina välillä kokonaisen pannullisen. Pannukakun jäähdyttyä olen leikannut sen sopivan kokoisiksi paloiksi ja pakastanut sopivina annoksina pakastepusseissa. Näin pakasteesta löytyy hyvänmakuisia välipalaherkkuja, joissa on runsaasti proteiinia. Sopii vaikka kahvin kanssa. Pannarin kanssa voi syödä hilloa, Nutellaa, sulatettuja marjoja, hedelmiä tms. Olen välillä laittanut pannarin päälle esimerkiksi nutellaa & banaanisiivuja tai turkkilaista jugurttia & banaania. Tykkään kyllä tästä pannarista sinälläänkin eli lisukkeita ei välttämättä edes tarvita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe