Kuulokojeen hankinta yksityiseltä tai julkiselta puolelta

Anonyymi

Näyttää siltä, että olen saamassa kuulokojeen. Kuulonalenema toisessa korvassa on selvä ja toisessa vielä nippa nappa raja-arvojen sisällä. Olen lukenut interwebsistä, että kuulokoje kannattaisi ehkä hommata molempaan korvaan, koska vain toisella puolella oleva kuulokoje hävittää osin stereokuuloa.

En tiedä vielä, maksetaanko kuulokoje julkisen puolen toimesta vai joudunko sen itse maksamaan. Kun katsoin laitteiden hintoja, niin hiukset nousivat pystyyn. Kuulokojeiden hinnat yksityisellä liikkuvat 300 eurosta 5000 euroon ja kuulokojeen keskimääräinen käyttöikä on noin viisi vuotta.

Minkälaisia kuulokojeita julkinen puoli tarjoaa ja kannattaako kuulokojeeseen sijoittaa noin valtavia summia? Saako rahalla laatua?

Olen ajatellut, että en haluaisi ottaa huonoa kuulokojetta aluksi käyttöön, jotta minulla säilyisi motivaatio käyttää laitetta mahdollisimman paljon. Ajattelen, että huono kuulokoje on kuin menisi hiihtämään huonoilla suksilla, jotka eivät pidä tai luista verrattuna hyviin suksiin, joilla hiihtäminen on nautinto. Onko vertaus hyvä?

4

2095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Julkisen puolen maksutta saatavat kuulokojeet korjaavat kuulon hyvin. Samoja merkkejä ne ovat kuin yksityisliikkeiden kalliit kapineet. Niillä pärjää hyvin. Kuulokojeen saa molempiin korviin. Myös huolto on maksuton.

      Maksuttomia kojeita voi joutua odottamaan puoli vuotta. Mielestäni kannattaa odottaa. Jos sitten lopulta kojeet kuitenkin osoittautuisivat jotenkin riittämättömiksi, voihan sitten kääntyä yksityiseen liikkeeseen ja maksaa itsensä kipeäksi. Itse kojeet tuskin silti tekevät kuuloa yhtään toimivammaksi.

      • Anonyymi

        Sain juuri kuulokojeen julkiselta puolelta. Tarjosivat vain yhtä ja ainoaa korvantauskonetta vaikka kertoivat heillä olevan useampiakin vaihtoehtoja. Audionomi oli kuin vanha komppanian vääpeli, joka melkein itki kun joutui antamaan jotain komppanian varustusta kun ajatteli sen olevan omaa.

        No sain kuulolaitteiksi ReSoundin mallin, jonka kerrottiin olevan huippulaite. Laitetta ei ole enää ollut vuosiin myynnissä ja sen puhelin äppi on tehty kymmenen vuoden takaisille puhelimille. Uskon, että sairaalalla henkilökunta ei edes tiedä uudempien kuulolaitteiden olemassa olosta.

        Laitteita säädettiin ja säädöt on nyt jollain lailla kohdillaan. Olen samaan aikaan ottanut koekäyttöön yksityiseltä puolelta muutamia kuulokojemalleja ja ero tuohon julkisen puolen tarjoamaan malliin on kuin yöllä ja päivällä.

        Hienoa, että yhteiskunta tarjoaa meille kuulon alenemista kärsiville verovaroin tällaisia laitteita, mutta niiden jakamisessa kannattaisi olla avoin. Miksei saatavilla olevien mallien nimiä ole missään julkisesti näkyvissä tai niitä ei suoraan kerrota potilaalle? Ymmärrän, ettei julkinen puoli voi hankkia kalleimpia laitteita eikä näin pidäkään tehdä, mutta tästä voisi rehellisesti kertoa potilaille.


    • Anonyymi

      Jos kuuloa ei korjaa kuulolaitteella, niin ajan myötä kuulohermo surkastuu. Eli kuulolaiteen käytöllä on merkitystä. Sitä kannattaa käyttää. Jos kuulohermo on menetetty, niin mikään ei enää johda ääntä kuulolaitteen ja korvan kautta aivoihin, vaan peli on menetetty.

    • Anonyymi

      Halpakin on hyvä!Säädöt ne ovat jotka ratkaisee mitä kuulee ja miten!Siinä audoinimin taidot tulee esiin,kuunteleeko asiakasta, vaan omia oletuksiaan miten luulen kuultavan!Jokaisen korva on erilainen, niin myös äänien miellyttävyys! Joku voi sietää paperin rapinaa,toinen ei jne!Nämä testiäänet lusikan kilinä,paperin rutistus ,käsien taputus,avainten helistely jne,pitäisi keksiä parempi keino!Itse kuulen kaikki hyvin omilla korvillani,niin astiat,kuin kaikki muut,vesihana ainoa mitä en kuule ja olen vaikeasti kuulovammainen,mutta niin vaan saatii säädöt,että en kuule mitä omin korvin aistin ja vikahan on tietenkin minun korvien välissä! Oma ääni on kuin tynnyrissä ja vokaalit puuttuu, ota sitten selvää puheesta! Kun valitat olet häirikkö! Näin meillä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe