Virtalähteen jännite tason vaikutus

Anonyymi

Onko tehon nosto mahdollista, valikoimalla virtalähde jonka ulostulojännite on poikkeuksellisen korkea. Esimerkiksi 12V linjasta tulisi mitaten 12,6V ja 5V linjasta 5,7V, tai päinvastoin, ulostuloissa olisi luvattua matalammat jännitetasot. Onko se edes mahdollista jännitetason muutoksilla vaikuttaa koneen tehokkuuteen. Kannattaako virtalähteitä seuloa yleismittarin kanssa.

10

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei mitään järkeä.

    • Anonyymi

      Jos virtalähteen jännitteet poikkeaisi enemmänkin siitä mitä niiden pitäisi olla, kertoisi se mitä luultavimin vehkeen heikosta laadusta.

    • Anonyymi

      Komponenttien toleranssit vaatii oikean ulostulojännitteen asettamiseen trimmerit. Niillä voi asettaa jännitteen noin 1,2V ⇆ -1,2V suuntaan ja toiseen. Mutta vaikuttaako se koneen tehoja nostavasti tai laskevasti en tiedä.

      Auton akulle laturia niistä ei kuitenkaan saa, jännite ei nouse riittävästi käytettävissä olevilla säädöillä täyden akun lataamiseen, vaikka virtaa olisikin tarjolla kiitettävästi.

      Näin hiljattain jossakin vinkin, olisiko ollut pinterest.com sivulla jossa oli 4 - 5 schottky diodia lisätty kytkentään ja näin saatu laturille riittävä jännitetason nousu.

      Tämä temppu perustuu diodin päästösuuntaiseen kynnysjännitteeseen, ja näiden kynnysjännitteiden summan verran saadaan hakkuri uskomaan jännitteen alentuneen kuormituksessa, jolloin se nostaa ulostulojännitettä saadakseen sen tasapainoon vertailujännitteen kanssa.

      • Anonyymi

        Ei se jännite mitään "tehoja" määritä. Prosessorin taajuus, ytimien määrä, käskykannan tehokkuus ym sen määrittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se jännite mitään "tehoja" määritä. Prosessorin taajuus, ytimien määrä, käskykannan tehokkuus ym sen määrittää.

        V*I=W


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se jännite mitään "tehoja" määritä. Prosessorin taajuus, ytimien määrä, käskykannan tehokkuus ym sen määrittää.

        "Ei se jännite mitään "tehoja" määritä."

        Minulla oli joskus autoradio jossa jännitteen nostaminen vaikutti samalla tavalla kuin olisi voimakkuuden säädintä kääntänyt. 18V meni hyvin, sen jälkeen alkoi ääni röpeltämään sitä enemmän mitä korkeammalle jännitettä nosti.


    • Anonyymi

      "Onko se edes mahdollista jännitetason muutoksilla vaikuttaa koneen tehokkuuteen"

      Ei pätkääkään, suuntaan tai toiseen. Toimimattomaksi PC:n saa väärällä jännitteellä ja komponentteja saa käräytettyä liian suurella jännitteellä.

    • Anonyymi

      Virtalähteissä on sisäänrakennetut suojaukset, mitkä sammuttavat virtalähteen, mikäli jännitteet alkavat nousta/laskea liikaa. Eli kyseessä on ali- ja ylijännitesuojaus. Joskus joissain hyvin vanhoissa virtalähteissä oli piirilevyllä potentiometrit, mistä pystyi hienosäätämään linjojen jännitteitä. Näin ei ole ollut enää pitkiin aikoihin. ATX-virtalähteestä on mahdollista rakentaa säädettävä virtalähde, mutta silloin sitä, ei enää voi käyttää tietokoneen virtalähteenä. Ohjeita tämän toteuttamiseen netistä löytyy, mutta mikäli taitoa ei itseltäsi löydy. Älä edes lähde kokeilemaan. Virtalähteen sisältä voit saada tappavan sähköiskun.

    • Anonyymi

      10% saa heittää, ennenkö ilmenee ongelmia.

    • Avaaja: Virtalähteen voltteja säätämällä et saa mitään hyödyllistä aikaiseksi muuta kuin mahdollisesti toimimattoman koneen koska emolevyissä on omat VRM:t jotka pitävät voltit juuri oikeissa säädetyissä arvoissa oli sitten emolevylle itse syötetty volttimäärä kunnossa tai ei.

      Joskin huomaa että joissain ylikellotukseen tarkoitetuissa emolevyissä on mahdollista säätää volttimäärää, mutta normaalikäytössä tämä ei ole järkevää ja saattaa joko tehdä prosessorista käyttökelvottoman tai tehdä että kone usein kaatuu.

      Pointti volttien (joita emolevy syöttää säännellysti proessorille) säätämisessä on esim. jos thermal throttling (ylikuumentumisen vuoksi prosessorin hidastaminen), voit madaltaa vähän voltteja jolloin ampeerien pysyessä samana, sähkön kokonaiskulutus putoaa merkiten myös että on vähemmän lämpöä josta pitäisi päästä eroon.

      Jos jäähdytys on ongelmana etkä voi vaihtaa parempaan jäähdytykseen (esim. kannettavissa), undervolting (volttien lievä madaltaminen) pitäen ampeerit ja kellotaajuus samana saattaa antaa sinulle lisätehoja erityisesti pitkän ajan prosessointiin koska kone ei throttlaa yhtä helposti.

      Toisaalta, jos sinulla on todella voimakas jäähdytysjärjestelmä ja päätät ylikellottaa, jossain vaiheessa kun nostat kellotaajuutta tietokone ei enää välttämättä toimi vakaasti. Silloin *on mahdollisuus* että saat prosessorin toimimaan vakaammin nostamalla volttimäärää lievästi, prosessori tulee taas vakaammaksi tällä nostetulla kellotaajuudella.

      Eli vielä lyhennelmänä. Virtalähteen ulostulojännite ei vaikuta prosessorin jännitteeseen koska emolevyt on suunniteltu filtteröimään virheet virransyötössä.

      Mutta jopa jos syötät lisää jännitettä prosessorille ilman että teet mitään muuta, aiheuttaisit vain enemmän lämpöä jolloin kone ylikuumenee nopeammin.

      Jos ylikellotus taas kiinnostaa on tapauksia joissa jännitettä voi nostaa, mutta saatat tuhota samalla prosessorin joten olisi hyvä jos tutustut aiheeseen paljon syvemmin ennen kuin aloitat :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe