Joensuussa asuntojen liiallinen rakentaminen vääristää asuntomarkkinat

Anonyymi

Joensuussa näytetään rakentavan surutta uusia asuntoja, joka aiheuttaa jo olemassa olevien asuntojen arvon alenemista ja myöhemmin myös nyt uusien kallisneliöisten uusien asuntojen hintojen pudotusta.

Asuntotuotannon ylitarjonta vääristää vääjäämättä asuntomarkkinoita. Uudet asunnot ovat ylihinnoiteltuja ja jo pääkaupunkiseudun hintatason mukaisia. Pääkaupunkiseudulla on työllisyyttä toisin, kuin Joensuussa. Mihin asuntotuotanto tarjonta Joensuusa perustuu, kun muuttoliike seudulle on varsin maltilllista ja uusien työpaikkojen syntyminen vielä maltillisempaa.

Asunnon hankinta Joensuusta ei ole sijoitus, koska asunnonhinta ei kasva, kuten pääkaupunkiseudulla, vaan laskee ja paljon, myös uusissa juuri nyt rakennetuissa asunnoissa. Penttilänranta on upea, mutta sielläkin hinnat tulevat laskemaan. Sen tulemme näkemään ja sääliksi käy niitä ihmisiä, jotka sokaistuvat ostamaan uuden ylihinnoitellun asunnon siinä toivossa, että saavat joskus omansa pois. Niin ei tapahdu.

Ottavatko kuntapäättäjät vastuun asuntomarkkinoiden vääristämisen sallimisesta, kun rakennuslupia näytetään jaettavan yli asuntokysynnän. Vai kenen on vastuu.

Rakennusbuumi tuo toki hetkellisesti töitä, mutta mitä sitten, kun työt loppuvat ja pankki haluaa omansa ja kun tulee seuraava taloustaantuma, koronan tai jonkun muun globaalin episodin vuoksi. Voi olla, että sosiaalimenot kasvavat toimeentulojen ja asumistukien muodossa.

9

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      >>mutta mitä sitten, kun työt loppuvat ja pankki haluaa omansa ja kun tulee
      >>seuraava taloustaantuma, koronan tai jonkun muun globaalin
      >>episodin vuoksi.

      Irvokastahan tässä on se, että historiallinen lama on päällä jo, ihmiset ei vaan tiedä koska valtamedia pimittää totuuden viruksen alle. Kämppiä ne tekevät tasan tarkkaan niin kauan, kun velkakirjoihin riittää jo ennakkoon nimensä laittajia.
      helsingissä homma alkaa pikkuhiljaa hiljetä

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16690744/sanna-marin-satoja-metreja-pitka-leipajono--kalliossa#comment-105545530

      Kämppiä.

      • Anonyymi

        Aivan, ja tilanne vain pahenee. Hirvittää katsoa uudisrakentamisen asuntotuotanto ilmoittelua ja markkinointia. Ihmisiä todellakin vedätetään oikein kunnolla. Joensuu ei ole koskaan ollut nopean talouselämän kasvukeskus, mutta jostaisn syystä täällä sellaista nyt halutaan esittää. Kenen intressistä nyt on kyse.

        Kaduttaa todella, kun muutin takaisin Joensuuhun, luonnon äärelle, kuten markkinoinnilla hehkutetaan ja houkutellaan paluumuuttajia. Täällä on pimeää, synkkää, elotonta, kehittymätöntä, missä asuu pikkusieluisia ahdasmielisiä ihmisiä oli koronaa tai ei.


    • Anonyymi

      Näyttää siltä että tässä on takana se kun paikalliset pankit ei oikein keksi muitakaan bisneksiä joita voisi rahoittaa, ja kun tämä asuntojen rakentaminen on se ikivanha malli joka urakoitsijoiden kanssa jo niin pitkään on onnistunut. No se on onnistunut varsinkin 70-luvulla ja myöhemminkin vielä, kun asunnoista oli pulaa, ja kun ihmisillä vielä oli usko siihen että asunnon ostaminen oli kannattava sijoitus, ja kun työläisväkeä pienemmilläkin paikkakunnilla enemmän oli ja heille asuntojen tarvetta. Myös kunnat rakensivat paljon asuntoja siksi kun katsoivat tämän olevan tarpeellista infraa houkuttelemaan teollisuutta ja bisnestä paikkakunnalle. Osuuspankit ovat erityisesti tätä asuntorakennusbisnestä harrastaneet pienilläkin paikkakunnilla rakennusliikkeiden kanssa ja yhteistyössä kunnan kaavoitusviranomaisten kanssa.

      Tämä malli ei nyt vaan enää kertkaikkiaan toimi. Taantuvien kuntien keskustaajamat ovat täynnä vanhoja kerrostaloja, kunnan rakentamia ja yksityisiä, ja myös pientalojakin vielä on myöhemmin rakennettu lähipellot täyteen. Väki sen kuin vaan vähenee ja teollisuuskin enemmän vaan lopettelee, ja jos ei lopettele niin ainakin yhä vähemmän tarvitsee työväkeä. Eikä niitä vanhuksiakaan enää ole syrjäkylillä jotka näitä asuntoja kylätaajamista ostelisivat, ja se mitä näitä on niin eivät osta siksi kun asuntoja on taajamat jo täynnä, ja kun sekin on jo yleisessä tiedossa että asunnon osto ei ole enää mikään kannattava sijoitus, niinkuin mitä se joskus ihan toisissa oloissa on ollut.
      Nähtävästi se tässä Joensuun rkantamisbuumissakin on takan, kun pankeilla ei ole oikein muutakaan mitä lähtisi rahoittamaan, ja jotain bisnestä rahoilla pitäisi tehdä. Ei niin ole muuta bisnestä kun teollisuus vaan pikemminkin saneeraa ja lopettelee eikä sitten muutakaan bisnestä siinä oheessa. No hallintobyrokraatteja ja opetusalan väkeä sentään Joensuussa taitaa olla, kun se on maakuntakeskus. Mutta kyllä tälle väelle jo riittävästi asuntoja on eikä siis uustuotantoa ole näille tarpeen.

      Myös isommissakin kaupungeissa, pääkaupunkiseudullakin, rakennetaan yli tarpeen osin samoista syistä kuin pienemmilläkin paikkakunnilla, mutta erityisesti vielä siksi kun politikot huutavat sen perään miten niitä 'kohtuuhintaisia' asuntoja pitäisi saada lisää. No ei tule ' kohtuuhintaisia' näistä, vaikka niitä isoilla tukirahoilla rakennettaisiin. Asuntomarkkinat kyllä saadaan tällä menolla sekaisain, ja vanhoja vielä ihan hyvin asuttavia taloja jää tyhjilleen ja nähtävästi purkuun myös menee. Tämä tällainen on melkoista tuhlausta.

    • Anonyymi

      Juurikin niin. Mitäpä tuohon enää lisäämään. Ei ole sosialismi, mutta ei kapitalismikaan avain onneen. Molemmissa seurauksena on se, että pieni ihminen maksaa viulut, kun herrat vain porskuttaa.

    • Anonyymi

      >>seurauksena on se, että pieni ihminen maksaa viulut, kun herrat vain porskuttaa.

      Kun paskat on housussa, niin älä nyt rupee Sosialismia tähän sotkemaan. Perrrkeleellistä kapitalistien kusetusta eikä muuta. Pysytään siis asiassa.

      Sotkemista teillä riittää mutta onhan se poliisi vielä olemassa, en tiedä auttaako se "pientä ihmistä" muuten kuin pamputtamalla. Nääs kusettajien juoksupoika

    • Anonyymi

      " Kun paskat on housussa, niin älä nyt rupee Sosialismia tähän sotkemaan. Perrrkeleellistä kapitalistien kusetusta eikä muuta. Pysytään siis asiassa"

      Ai, kommunismissä?

      Tiedätkö edes sosialismin ja kommunismin keskeiset erot?

      Kommunisti tähtää työväestön diktatuuriin aseellisen vallankaapauksen kautta, sosialisti kansanvallan kautta.

      Edellä mainituista syistä voin elää sen kanssa, että Marin on pääministeri, mutta Andersson ansaitsee vain kuoleman, tosin hänkin poistuu kohta vallasta, eli kansakuntamme pelastuu ilman väkivaltaa, ja hyvä niin!

      • Anonyymi

        Kyllä ne on kommareita ja sit vielä näitä vihervasemmistolaisia anarkisteja, jotka ovat vieläkin pahemppia kuin mitä vain kommarit, jos nyt niitä pahempia voi olla.


    • Anonyymi

      As Oy pöterö on paikka mihin mie meen

    • Anonyymi

      Tai ainakin minusta näyttää joensuu hiljentyneen,kyllä ne rakensi suht kovaa vauhtia jokuvuosi takaperin mutta nyt on lähes täyshiljaisuus.
      Penttilän alueen pellot on tyhjät loppupäästä vehkalahteen kohti,samoin keskon ostama yli 5 milj euron tontti jonka joensuun kaupunki möi,ainakin 4km päästä keskusta siis suvteelisen pieni tontti keskeltä ek mitään,8vuotta on jahkanneet ja horsmaa ja pajua kasvaa,samalle suunalle ilomantsintien varelle piti tulla abs,ei tullu.Myös yhtäkään lidl kauppaa ei ole tullu joen toiselle puolelle missä tämä penttilän asuinalue on,s kauppa kyllä on.Omakotitaloja on rakennettu karhunmäkeen josta torille matkaa ehkä lähes 7 tai 8km ainakin kaukana on,sielä on oikein kommuuni alue sekavan oloinen.
      Ovat mielestäni kyllä aloitelleet rakentamaan sielä täällä mutta kesken on joten hommat esim:junarata alueen remontti keskellä asuin alueita ei solju kun mitään ei vauhdilla oo tehty,penttilä sijaitsee junarata alueen kupeessa,samoin niinivaara,tuo rata kaikilla mausteilla....äänillä,hajulla,alentaa arvoja merkittävästi,ei näy kyllä hinnoissa jostain syystä.Kyseessä oikeasti imago ja haitta ongelma joensuussa,lisäksi kuhasalon jätevesilaitos haisee pahoin tietyllä aikaa joensuussa,pe ttilä ja linnunlahti ovat hajualueita.Kysynpä aan mikä maksaa vanhoissa huoneistoissa näillä alueilla?ei ihan ymmärrä ,joensuu on itäistä korpea todellisuudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe