Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Onko lukio paljon vaikeampaa kuin yläasteella?

Anonyymi

Moi olen nyt 9 luokalla ja tällähetkellä keskiarvo n.8.7 varmaan vähän laskee päättötodistukseen. Onko se lukio vaikeaa???

6

378

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko lukio vaikeata on oma päätös.
      Jos puolet ikäluokasta ( n. 30 000 ) valmistuu vuosittain lukiosta,
      niin ei lukio mitenkään kovin vaikeata voi olla. Lukio on peruskauraa.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Peruskouluaan päättävän on hyvä ajatella lukiota matemattisista lähtökohdista. Peruskoulun päättävistä lukioon menee suunnilleen puolet eli 50%. Paikkakunnasta ja koulusta riippuen heikoimpien lukioon hyväksyttyjen lukuaineiden keskiarvot lienevät yleensä välillä 6,7 - 7,2. Poikkeuksia tietysti on, mutta ikäluokan heikommasta puolikkaasta aika harva aloittaa lukion.

        Tämä ikäluokkansa parempi puolikas jaetaan ylioppilaskirjoituksissa sitten siten, että heikoimmat saavat hylätyn arvosanan (i) ja parhaimmat laudaturin. Jonkin verran porukkaa on tosin jäänyt kelkasta jo matkalla ylioppilaskirjoituksiin ja keskeyttänyt lukion.

        Matemaattisesti ajatellen hylättyjä ja heikoimpia hyväksyttyjä arvosanoja yo-kirjoituksissa kirjoittavat lukioon heikoimmilla tiedoilla tulleet. Näin ei tietenkään aina käy. Joissakin tapauksissa seiskan keskiarvolla tullut laiska alisuoriutuja innostuukin lukiossa yrittämään tosissaan ja menestyy odotettua paremmin.

        Toisaalta on tapauksia, joissa peruskoulun hyville arvosanoille ei ole todellista katetta. Hyvillä arvosanoilla kyllä pääsee lukioon, mutta niillä ei sinänsä tee lukiossa mitään, jos niillä ei ole katetta. Lukiossa tarvitaan hyvät pohjatiedot aineista, joissa uuden oppiminen edellyttää vanhan osaamista. Tällaisia aineita ovat mm. kielet ja matematiikka.

        Niinpä on jonkin verran oppilaita, joiden peruskouluyhdeksiköt laskevat kuutosiksi lukiossa. Peruskoululaiset haluavat palavasti hyviä numeroita, ja heidän vanhempansa ovat usein samassa kuorossa. Hyviä tietoja ei juuri kukaan himoitse. Katteettomilla numeroilla ei tee lukiossa mitään.


    • Anonyymi

      Joillekin lukio on helppoa ja hauskaa, toisille taas ylivoimaista, useimmille jotain siltä väliltä.

    • Anonyymi

      Haet seuraavaan kouluun välitodistuksella, ellet käy kymppiluokalla parantamassa tuloksia tai pidä välivuotta.

    • Anonyymi

      Pääsin lukioon 8.5 keskiarvolla. Vaikeustaso riippuu lukiosta, esim. erikoistunut johonkin aineeseen. Myös oma motivoituneisuus vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Lukiosta voi tehdä itselleen hauskaa ja semi rentoa tai hirveää ja rankkaa. Itselle lukio on ollut elämäni parasta aikaa! Ei kannata kurotella tähtiin vaan opi tyytymään lukiossa niihin kutosiinkin ja numeroiden laskuun! Itselleni on tullut koeviikolla burnout kyllä, mutta niitä tulee (melkein)jokaiselle vähintään kerran. Koulun ulkopuolella on aikaa kavereille (myös kotibileille), älä siitä huoli. Se on ihan okei, lukion pidentäminen 3.5 tai 4 vuoteen ei ole häpeä, vaan hyvä vaihtoehto. Tsemppiä lukioon! Ota lukiosta kaikki ilo irti <3

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe