Aihe

Villikissan kesytys

Anonyymi

Ei oo eka kissa, mitä yritän kesyttää, mutta ehdottomasti vaikein, sitkein tapaus kyllä!

Loukutettu pari viikkoa sitten, nyt on tosi lämpimässä paikassa turvassa, syö ja juo ja käy hiekkalaatikolla.
Mutta on ARKA. Jähmettyy siitä arkuudesta.
Ikää noin 5-6 kk, toki laiha, on ollut seikkailemassa ainakin kuukauden, ennen kuin se meillä löydettiin.

Onkohan sillä mitään mahdollisuutta kesyyntyä? Piilopaikassa saan sitä silittää, ei karkaa. Syliin otin ekaa kertaa juuri ja jähmettyi kauhusta siihen. Reppana!
Sihisee joskus vähän, ei pure eikä hyökkää.

Jatkanko ja luovutanko?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tämän kisulin kesyyntyminen kestää. Anna sille aikaa. Ja jätä sille tilaa alkaa myös itse tehdä tuttavuutta. Herkkupalan tarjoaminen voisi olla hyvä houkutin edellyttäen että se on nälkäinen.

   Juttele sille kun lähestyt sitä, silloin se tietää, että aikeesi eivät ola vaaralliset sille. Omat kissani ovat kesyjä, mutta nekin suhtautuvat lähestymiseen aivan eri tavalla, kun niille puhuu rauhallisesti.

   • Anonyymi

    Kiitti! Toki mä aina juttelen kun meen sitä katsomaan. En koskaan syöksy suoraan silittämään.

    Tuoretta lihaa se kyllä syö jopa kädestä. :)
    Kova nälkä ei enää ole, pidän huolen, että sillä on aina ruokaa. Reppana on nähnyt nälkää, mun kanssa ei tarvitse.

    Jotain vertaistukea varmaan tässä haen, haluaisin, että joku sanoo, että parin kk kuluttua työsi tuottaa hedelmää.
    No, jatkan lepertelyä ja silittelyä, toivon parasta.


  • Anonyymi

   Aikaa,järjestä kissalle turvapaikka,eli piilo minne se voi mennä,kun pelottaa. Älä väkisin tuputa,ystävyyttä- kissa hakee kontaktia sitten itse kun tahtoo. Älä luovuta. Lue kirjaa tms neulon,askartele,eli tee omiasi kissan lähistöllä päivittäin. Näin se voi tarkkailla sinua,ja päästä perille sinusta vähitellen. Liian äkkinäinen lähestyminen saa sen pelkäämään,ja mahdollisesti puolustautumaan. Kyllä se oppii kun et hättäile. Tarjoa vain mukavia asioita: leikkiä ja ruokaa. Älä pakota kissaa olemaan sylissä. Joku päivä se tajuaa,että sinua ei tarvitse pelätä.

  • Anonyymi

   Mielestäni on hyvä merkki että jähmettyy kauhusta eikä hyökkää. Meillä pitäisi olla "sosiaalistettu" kissanpentu mutta puree aina kun ottaa syliin (mielestäni merkki dominanssista). Eli mieluummin parempi niin ettei pure ja raavi kuin se että pelkää ja jähmettyy. Jatka kesyttää, kyllä se siitä leppyy. Olisi kiva tietää miten nyt teillä menee.

   • Anonyymi

    Kiitti mielenkiinnosta!! :)
    Meillä menee hyvin pennun kanssa!! Saan silittää, toki lähestyn hitaasti ja ikään kuin kysyn ensin "luvan". Alun pakkosilityksestä huolimatta kissa on oppinut näköjään tykkäämään silittämisestä ja kehrääkin! Ei jähmety enää, saattaa hieman jo puskeekkin kättä vasten.

    Mä tosin oon ainoa, johon se tällä hetkellä luottaa. Mun kanssa leikkii kovasti leluilla, yksin ollessaan leikkii myös, lelut on hujanhajan. :)
    Kissa ei enää piileskele mua kiukaan takana vaan on esillä, tosin pienen penkin alla, mutta sieltä ei mee piiloon, vaan odottaa, mitä kivaa keksin sen kanssa tehdä.
    Syö kädestä lihaa ja herkkupaloja. Tuntuu olevan tarkka, ettei vaan ota sormista kii hampailla.

    Oon niin iloinen, etten oo luovuttanut, vaan jatkanut kesyttämistä!
    Lähipäivinä siirrän kissan kotiin tuolta väliaikaisesta hoitopaikasta. Kunhan saan sen kuljetusboxiin kerralla nätisti, toista kertaa saa varmaan sitten odotella, jos eka epäonnistuu.
    Kissa ei oo laiha, vaan normaalin kuntoinen.
    Täällä kotona sitä sitten odottaa muut kissat leikkikavereiksi, toki ne pitää esitellä toisilleen pikku hiljaa.


  • Anonyymi

   Mikä ihmeen villikissa aka villiintynyt kissa jos se on ollut omillaan about kuukauden? Mistä tuon tiedät? Oletko ehkä nähnyt pentueen jo paljon aiemmin? Missä emo ja missä muut pennut?

   Oletko varma, että kyseessä on villikissa? Nimittäin ainoa Suomessa elävä villikissa on ilves.

   Villiintynyt kissa se voi olla, mutta kts. aloitukseni.

   Voisiko se olla tavallinen kotikissan pentu joka syystä tai toisesta on joutunut omille teilleen ja villiintynyt? Jos näin, on ok että otit kissan kiinni, mutta sen jälkeen se on vietävä löytölään jos meinataan lain pykäliä noudattaa. Toinen vaihtoehto toki on, että ilmoitat löytölään kissasta ja että se on sinun hoidossasi.

   Jos tarinasi on tosi, niin ymmärrät varmaan, että löytölästä, eläinlääkäriltä, eläinsuojeluviranomaisilta jne. saat kaipaamasi avun ja vastauksen Täältä et.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   215
   14501
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13382
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   286
   8927
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   40
   6398
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   230
   3711