Aihe

Yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä

Anonyymi

Lasketaanko rikokseksi, jos joku on maininnut anonyymipalstalla nähneensä jonkun rikoksesta tuomitun julkisella paikalla. Nimeä ei ole mainittu mutta rikoksen nimike ja tapahtumapaikkakunta mainittu.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos laskettaisiin, niin kuka olisi tämän rikoksen uhri?
   Onko kenties kyse kyseisellä paikkakunnalla niin ainutlaatuisesta rikoksesta, että paikkakunta ja rikosnimike heti yksilöivät myös tekijän?
   Entä millä tavoin tieto siitä, että on ollut julkisella paikalla on sellainen yksityisyydensuojaan kuuluva tieto, että sen levittäminen loukkaa?

   • Anonyymi

    Molemmat, sekä yksityisyyttä loukkaava tiedon levittäminen, että kunnianloukkaus ovat rikoksia, joista voi sanoa, että paska haisee sitä enemmän, mitä enemmän sitä levittää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Molemmat, sekä yksityisyyttä loukkaava tiedon levittäminen, että kunnianloukkaus ovat rikoksia, joista voi sanoa, että paska haisee sitä enemmän, mitä enemmän sitä levittää.

    No, jos sinun mielipiteesi olisi oikea, kyllä Suomessakin rikollisuus kukoistaisi, jos kukaan - esim. toimittajat eivät saisi julkaista kenestäkään mitään negatiivisuuteen viittaavaa tekoa.


   • Anonyymi

    Siis kyseinen henkilö nähtiin tietyn liikuntakeskuksen edessä. Jos esim tästä nimettömästä maininnasta voisi päätellä kuka on kyseessä ja että hän käy kyseisessä paikassa maksavana asiakkaana, niin voiko tämä loukata hänen yksityiselämäänsä rikossyytteeseen asti?


  • Anonyymi

   Jos henkilön tunnistaa teksitistä, rikos on lievä ja kerrot julkisuuteen, että henkilö on syyllistynyt rikokseen, niin voi olla rikos (vaikka näin ei pitäisi olla).

   https://www.minilex.fi/a/yksityiselämää-loukkaava-tiedon-levittäminen-aiheuttaa-kärsimystä

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   15471
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   322
   5466