On aika keskittyä omiin sisäisiin asioihin - Lapset ja nuoret!

Sekaannumme innokkaasti vieraiden omiin sisäisiin asioihin – vrt. Valko-Venäjä ja vaikkapa Hongkong. Noiden edellä mainittujen sijasta on nyt korkea aika keskittyä omiin meidän suomalaisten sisäisiin asioihin, joilla on suurta merkitystä tulevaisuudelle. Me tiedämme erinomaisen hyvin, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuus – jopa hellyttävän hyvin – aina silloin tällöin puheissa. Nyt on tekojen aika.
..
Suomea ja Helsinkiä ravistelee nyt murhaepäily
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007671207.html – | ~ https://yle.fi/uutiset/3-11688841 -

Poliisin esitutkinnassa on kolmen alaikäisen nuoren tapahtumasarja, jossa saman ikäinen – 16-vuotias poika menetti henkensä – tapausta tutkitaan murhaepäilynä.
..
Sen sijaan että sekaannumme hanakasti muiden vieraisiin sisäisiin asioihin – on juuri nyt aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju. Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle.

Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.

Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut. Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi. Pitää voida näyttää omaa kykyisyyttä ja tähän oravanpyörään eivät kaikki jaksa eivätkä edes halua.

Kaikki perheet; eheät, toistaiseksi kasassa olevat ja jo eronneet – erkaantuneet eivät yksinkertaisesti jaksa enää – vaateet ulkoa ovat liian suuret: Pitää olla sitä ja sitä – lapsien toiveet ja vaateet alkavat jo esikouluvaiheesta ja jatkuvat peruskoulussa – pitää olla tätä ja tuota – kavereillakin on.
..
Nyt pyydän tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle ---

Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

Tule ja kannusta vaikkapa videolla lapsillemme ja nuorillemme sopivasti vastuuta, yhteisoloa, huolehtimista, ryhmähenkeä ja hyväksytyksi tulemisen iloa varttuville lapsille ja nuorille – unohtamatta perheitä, joilla kaikilla ei tosiaan mene hyvin.

Esitän toivomuksen. Sinua kuunnellaan, tulithan valituksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta – kansa luottaa sinuun ja kuuntelee. Lapset tuntevat vain yhden poliitikon- se olet Sinä – tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lapset tuntevat sinut juuri nimenomaan Saulina ja nyt olisi aika ryhtyä tekoihin – Sotiemme veteraanit huomiot erinomaisesti – nyt on lapsien ja nuorten vuoro.

Pyydämme nyt kansallista yhteishenkeä – mukaan voisi tulla myös pääministeri Sanna Marin – te kaksi olette maallemme se uusi huominen, myös kasvattajina, ja työ sen eteen laajemmin, on aloitettava nyt.

Yhteiskuntamme ei halua eikä kestä enää yhtään Helsingin Koskelan tapausta, eri enempää kouluväkivaltaa, eikä koulukiusaamista – on eheyttämisen aika.
..
Toivomus eduskunnallekin!

Eduskunta ottakoon ohjelmakseen pohtia ja takoa sellaisen lainsäädännön, jossa lapsen ja nuoren tie turvataan. Olemme muutoinkin lähestymässä ympäristöongelmia, joita juuri varttuva osa yhteiskunnastamme joutuu korjaamaan – niitä meidän iäkkäämpien | kokeneempien tekosia, joilla olemme romahduttaneet luontobiologian ja sen monimuotoisuuden. Siis haasteita on jo muutoinkin riittävästi!

Uskoisin, että kaikki vastuulliset perheet, joissa on lapsia ja nuoria tarttuvat mielellään nyt talkoohenkeen, jossa puheet muuttuvat teoiksi. Kansa katsoo suurissa ongelmissa aina ylöspäin ja siellä oleviin, joihin luotetaan. Tänään presidentin ja pääministerin luottoarvo kansalaistemme silmissä on edelleen korkealla.

Tehdään nyt alkaen seuraavasta kokonaisesta vuodesta Lasten ja Nuorten vuosi teoin- ja vähemmin puhein. Annetaan viesti yhteiskunnalle, lapsille ja nuorille ja heitä kasvattaville perheille.
..
20303

30

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sadat kansalaisjärjestöt yli 60 maasta vaativat avoimessa kirjeessään YK:ta luomaan riippumattoman mekanismin, jolla voidaan puuttua Kiinan laajoihin ihmisoikeusloukkauksiin.

   Allekirjoittajat Afrikasta Eurooppaan ja Aasiasta Amerikkaan huomauttavat, etteivät Kiinan ihmisoikeusrikkomukset vaikuta vain maan sisällä, vaan niillä on maailmanlaajuisia vaikutuksia.

   Kiina rikkoo ihmisoikeuksia Hongkongissa, Tiibetissä ja Xinjiangin uiguurialueella. Lisäksi se tukahduttaa koronapandemiaan liittyvää tiedonvälitystä sekä puuttuu ihmisoikeusaktivistien, toimittajien, juristien ja hallituksen arvostelijoiden toimintaan koko maassa.
   https://yle.fi/uutiset/3-11535188

   • Anonyymi

    "riippumattoman mekanismin, jolla voidaan puuttua" itsenäisen suurvallan sisäisiin asioihin!!!
    täysin absurdia! YK, mikä ei ole riippumaton, vaan itsenäiset valtiot yhdessä siellä voi sopia tai ei. Voi laittaa yhdessä pakotteita. Jäädyttää tilejä. Kaikki maailman valtiot ei kuulu YKhon.
    Mikä olisi "riippumaton mekanismi"? Sotajoukot, jota johtaa? Vai pyytää, että saadaan uiguurit turvaan EUhun?
    Kiinan väestöä on lähes 1/4 osaa maailman väestöstä, maailman suurin armeija, talous.
    Minkä valtion asiat on hoidettu puuttumalla; Korean, Vietnamin, Afganistanin, Libyan, Irakin, Ukrainan....Afrikan maista puhumattakaan. Kuinka hyvin menee niiden maiden kansalaisilla, vähemmistöllä, joihin on puututtu? Mistä nämä miljoonat nälänhädät, pakolaiset johtuu?

    Maailmassa ollaan jo mielenosoitusten, mellakoiden, sisällissotien, koronan ja taloudellisen romahduksen partaalla. Trumppi yritti puuttua kauppa/tullisopimuksella, ettei Kiinan valta kasva. Kuinka kävi? "Riippumaton mekanismi", vähän sama kuin jos muurahainen tippuisi norsun kaulalle ja sille huudettaisiin; hyvä murkku, kurista se!

    Sitten aloitukseen;
    "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä".
    Keskittymällä omiin ongelmiin, EUn, pakolaisten/siirtolaisten, muiden valtioiden sijaan ja jakelemalla rahaa kokoaan suurempana
    ei pääse Forbesin 100 vaikutusvaltaisinta tai minkään muunkaan ulkomaiden listoille. Ei saa hillotolppaa EUsta ei YK-järjestöistä.
    Nyt on tärkeintä ihailla vihreiden hallituksen suurinta tekoa; on pelastettu (lakia rikkoen) Syyriaan terroristijoukkoihin lähteneiden vanhempien 15 suomalaistaustaista lasta.
    On pelastettu alaikäisiä EUhun yksintulleita turvapaikanhakijoita. On pelastettu, kotiutettu, panostettu rahallisesti, kaikin tavoin autettu ja puolusteltu.
    Ne on prioriteettilistalla 1, 2, 3 jne.
    Ei suomalaisten; syntyvyyden jatkuva väheneminen, ei huostaanottojen jatkuva lissääntyminen, ei lisääntyvät nuorten pahoinvoinnit, mielenterveysongelmat, köyhyyden lisääntyminen, syrjäytyminen. Nuorten väkivallan lisääntyminenkin puhutti sen verran, ettei ulkomaalaistaustaisia saa syyllistää.
    Ne eivät kuulu listalle; kokoaan suurempia valtiomiesten/naisten urotekoja.

    Puolueet on alkaneet elää aivan omaa keskinäistä valtakamppailu peliään ja niiden sisällä vielä poliitikot omaa valta peliään. Täysin omassa kuplassaan, missä ei ole mitään realiteettiä enää kansaan ja valtioon. Hokevat siellä kuplassansa demokratiaa, oikeusvaltiota, ihmisarvoja, arvomaailmaa, Suomi on rikas maa. Suggestioinut jo itsensä vissiin uskomaan omiin sanomisiinsa.
    Huomaa, että aivan oikeasti taisivat hämmästyä, etteivät voi selvää lainrikkomista muuttaa tosta noin vaan, eikä lehdistölle päivänselvänä asiana antaa kurinpalautusta.

    Sanottua; kun valtiossa menee huonosti ensimmäisenä kärsii lapset ja vanhukset. Kun pitää leikata menoja tai supistaa palveluja ensimmäisenä otetaan lapsilta ja vanhuksilta.
    Kun alkaa mennä hyvin ensimmäisenä jaetaan ulkomaille avuntarvitsijoille ja nostetaan vallanpitäjien palkkaa ja etuuksia.


   • Anonyymi

    Olisiko nyt viisaampaa keskittyä omiin ongelmiin, kuin rääpiä puoliksi luotuja huhuja ja väitteitä - niiden ollen muiden omia asioita?


   • Anonyymi

    Olisiko viisaampaa meille itsellemme, että keskittyisimme näihin omiin kotoperäisiin ongelmiimme, jotka avauksessa on erinomaisesti kuvattu?


   • Anonyymi

    Pitäisiköhän meidän nyt juuri keskittyä omiin asioihin.


  • Anonyymi

   Pitää jättää Trumpin vaalivilppiväitteiden puolusteleminen vähemmälle ja keskittyä enemmän kotoisiin asioihin.

   • Anonyymi

    Juuri näin, tuo avauksen murhaepäily ravistelee koko Suomea jo nyt!

    "16-vuotiaan pojan surman on herätettävä koko yhteis­kunta, sanoo rikos­ylitarkastaja
    Poikkeuksellisen törkeä henkirikosepäily ja jatkunut kiusaaminen saavat rikosylitarkastaja Jonna Turusen vaatimaan nuorille oikeaa apua ”kivojen kokousten” sijaan." -Hasarista


   • Anonyymi

    Tästä on kysymys, vähennetään muiden juttuihin sekaantumista, ja keskitytään omiimme, niihin meillä on oikeus ja oikeastaan velvollisuus!!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Juuri näin, tuo avauksen murhaepäily ravistelee koko Suomea jo nyt!

    "16-vuotiaan pojan surman on herätettävä koko yhteis­kunta, sanoo rikos­ylitarkastaja
    Poikkeuksellisen törkeä henkirikosepäily ja jatkunut kiusaaminen saavat rikosylitarkastaja Jonna Turusen vaatimaan nuorille oikeaa apua ”kivojen kokousten” sijaan." -Hasarista

    jokin on pahasti vialla, kun tällainen on tapahtunut!


  • Anonyymi

   Avaaja ihannoi selkeästi kansalaisiaan sortavia diktatuureja sekavassa kirjoituksessaan.

   • Anonyymi

    Tää kaveri on ihan kuutamolla!


   • Anonyymi

    Kirjoitus on tässä harvinaisen selvä!

    Lapset, nuoret ja hätä! ,


   • Anonyymi

    Mistä tuo käy ilmi?


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Miksi vasta nyt? Kirjoituksia on lähetelty jo useamman ajan verran.


  • Anonyymi

   Yle: "Uutta tietoa Koskelan henkirikoksesta: teossa nöyryyttäviä ja raakoja piirteitä ‒ Poliisi epäilee, että epäillyt pojat ovat kohdistaneet uhriin väkivaltaa jo aiemmin
   Poliisi tutkii tapahtunutta murhana. Epäiltynä on kolme 16-vuotiasta poikaa."

   https://yle.fi/uutiset/3-11705600

   • Anonyymi

    Nuoret huutavat äänettömästi hätäänsä ja särkevät itseään!


    Media on myös herännyt Aleppon, Mosulin, Venäjän uhan ja Natoon maanittelun väleistä huomioimaan omamme – lapsemme, heidät, joille lastautuu se suuri taakka elättää osaltaan vanhempansa ja yhä vanhemmiksi elävät isovanhempansa.

    [... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

    … kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

    |1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_eivat_pysty_opiskelemaan__vaeltavat_ympari_luokkaa_eivat_nae_laakeruiskun_neulaa/9231217 -


    Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

    On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.

    **


   • Anonyymi

    Asuiko uhri kotona vai "kotona"?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret huutavat äänettömästi hätäänsä ja särkevät itseään!


    Media on myös herännyt Aleppon, Mosulin, Venäjän uhan ja Natoon maanittelun väleistä huomioimaan omamme – lapsemme, heidät, joille lastautuu se suuri taakka elättää osaltaan vanhempansa ja yhä vanhemmiksi elävät isovanhempansa.

    [... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

    … kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

    |1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_eivat_pysty_opiskelemaan__vaeltavat_ympari_luokkaa_eivat_nae_laakeruiskun_neulaa/9231217 -


    Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

    On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.

    **

    ASiaa!!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nuoret huutavat äänettömästi hätäänsä ja särkevät itseään!


    Media on myös herännyt Aleppon, Mosulin, Venäjän uhan ja Natoon maanittelun väleistä huomioimaan omamme – lapsemme, heidät, joille lastautuu se suuri taakka elättää osaltaan vanhempansa ja yhä vanhemmiksi elävät isovanhempansa.

    [... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

    … kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

    |1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_eivat_pysty_opiskelemaan__vaeltavat_ympari_luokkaa_eivat_nae_laakeruiskun_neulaa/9231217 -


    Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

    On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.

    **

    Tässä ollaan asian ydinkohdissa!


  • Anonyymi

   Totuudessaan alaston kirjoitus.

   • Anonyymi

    Media huutaa kilpaa nuorten kanssa!


  • Anonyymi

   Media on jo täynnä Koskelaa ***

   Hesarista
   "Käpylän kirkon kellot soivat kuolleen nuoren muistoksi: ”Suuressa kriisissä ei ole sanoja, joilla ihmisiä voi lohduttaa”
   Asukkaat hiljentyivät kuuntelemaan muistokelloja. Surmapaikalle sytytettiin jälleen uusia kynttilöitä."

   ja

   "Lasten­suojelun johtaja ei pidä resursseja riittämättöminä: ”Helsingillä on kyky huolehtia lasten­suojelun tarpeista”
   Poliisi kertoi perjantaina, että Koskelan epäillyn henkirikoksen 16-vuotias uhri oli lastensuojelun asiakas. Poliisi toivoo, että tapaus herättäisi keskustelua lastensuojelun voimavarojen riittävyydestä."

   • Anonyymi

    Tuo avaus pitäisi lähettää Hesan pormestareille!


  • Anonyymi

   Iltalehdestä:
   " ... Ei pelkästään pehmeitä keinoja
   Viime viikkoina on jo käyty runsaasti keskustelua nuorisorikollisuudesta ja nuorten väkivaltaisuudesta. Yksi avaus aiheeseen oli uutinen noin 100–150:sta mahdollisesti vaarallisesti ja väkivaltaisesti käyttäytyvästä nuoresta.

   Turunen kirjoittaakin, että ongelma on todellinen. Lapset ja nuoret joutuvat rikosten uhreiksi sekä myös tekevät itse rikoksia. Turusen mukaan heitä ei pystytä riittävästi suojelemaan, vaikka pitäisi.

   – Lapsia ja nuoria pitää tukea ennalta estävästi, ja oikea-aikaista ja oikeanlaista tukea pitää olla riittävästi saatavilla. Kuitenkaan kaikkea ei voida pehmein keinoin estää, vaan tarvitaan paljon tehokkaampia otteita, ihan kaikilta viranomaisilta, joka käänteessä, Turunen kirjoittaa.

   Tapaus ei saa toistua
   Turunen kirjoittaa, että lasten ja nuorten hyvinvointi on jostain syystä asia, johon kukaan ei tunnu tarttuvan tasolla, jolla saataisiin aikaan oikeita muutoksia. Hän peräänkuuluttaa lainmuutoksia, tehokkaita ja riittäviä toimenpiteitä, riittävällä määrällä ammattilaisia.

   – Yhteiskunnan on tehtävä enemmän, jotta tällainen ei enää koskaan toistu. Lapsista ja nuorista on huolehdittava, on toimittava lasten suojelemiseksi, on oltava riittävää hoitoa ja tukea, Turunen kirjoittaa. ... "

  • Anonyymi

   Näyttää olevan mediassa hyvin voimallinen kampanja tästä Luoman avaamasta aiheesta. Myös some-maailma kohisee.

  • Anonyymi

   Miksi me sekaannumme ulkoisten sisäisiin asioihin, kuka antaa tähän järkevän selityksen?

  • Anonyymi

   Tämä idea on laajasti nettimaailmassa ja mediatoimituksissa.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Rahaa omiin lapsiimme vai Ukrainan aseisiin?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   160
   10544
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   4405
  3. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   33
   3455
  4. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   46
   2422
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   74
   1493
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   69
   941
  7. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   6
   867
  8. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   117
   788
  9. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   131
   778
  10. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   44
   776
  Aihe