On aika keskittyä omiin sisäisiin asioihin - Lapset ja nuoret!

Sekaannumme innokkaasti vieraiden omiin sisäisiin asioihin – vrt. Valko-Venäjä ja vaikkapa Hongkong. Noiden edellä mainittujen sijasta on nyt korkea aika keskittyä omiin meidän suomalaisten sisäisiin asioihin, joilla on suurta merkitystä tulevaisuudelle. Me tiedämme erinomaisen hyvin, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuus – jopa hellyttävän hyvin – aina silloin tällöin puheissa. Nyt on tekojen aika.
..
Suomea ja Helsinkiä ravistelee nyt murhaepäily
~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007671207.html – | ~ https://yle.fi/uutiset/3-11688841 -

Poliisin esitutkinnassa on kolmen alaikäisen nuoren tapahtumasarja, jossa saman ikäinen – 16-vuotias poika menetti henkensä – tapausta tutkitaan murhaepäilynä.
..
Sen sijaan että sekaannumme hanakasti muiden vieraisiin sisäisiin asioihin – on juuri nyt aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju. Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle.

Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.

Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut. Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi. Pitää voida näyttää omaa kykyisyyttä ja tähän oravanpyörään eivät kaikki jaksa eivätkä edes halua.

Kaikki perheet; eheät, toistaiseksi kasassa olevat ja jo eronneet – erkaantuneet eivät yksinkertaisesti jaksa enää – vaateet ulkoa ovat liian suuret: Pitää olla sitä ja sitä – lapsien toiveet ja vaateet alkavat jo esikouluvaiheesta ja jatkuvat peruskoulussa – pitää olla tätä ja tuota – kavereillakin on.
..
Nyt pyydän tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle ---

Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

Tule ja kannusta vaikkapa videolla lapsillemme ja nuorillemme sopivasti vastuuta, yhteisoloa, huolehtimista, ryhmähenkeä ja hyväksytyksi tulemisen iloa varttuville lapsille ja nuorille – unohtamatta perheitä, joilla kaikilla ei tosiaan mene hyvin.

Esitän toivomuksen. Sinua kuunnellaan, tulithan valituksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta – kansa luottaa sinuun ja kuuntelee. Lapset tuntevat vain yhden poliitikon- se olet Sinä – tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Lapset tuntevat sinut juuri nimenomaan Saulina ja nyt olisi aika ryhtyä tekoihin – Sotiemme veteraanit huomiot erinomaisesti – nyt on lapsien ja nuorten vuoro.

Pyydämme nyt kansallista yhteishenkeä – mukaan voisi tulla myös pääministeri Sanna Marin – te kaksi olette maallemme se uusi huominen, myös kasvattajina, ja työ sen eteen laajemmin, on aloitettava nyt.

Yhteiskuntamme ei halua eikä kestä enää yhtään Helsingin Koskelan tapausta, eri enempää kouluväkivaltaa, eikä koulukiusaamista – on eheyttämisen aika.
..
Toivomus eduskunnallekin!

Eduskunta ottakoon ohjelmakseen pohtia ja takoa sellaisen lainsäädännön, jossa lapsen ja nuoren tie turvataan. Olemme muutoinkin lähestymässä ympäristöongelmia, joita juuri varttuva osa yhteiskunnastamme joutuu korjaamaan – niitä meidän iäkkäämpien | kokeneempien tekosia, joilla olemme romahduttaneet luontobiologian ja sen monimuotoisuuden. Siis haasteita on jo muutoinkin riittävästi!

Uskoisin, että kaikki vastuulliset perheet, joissa on lapsia ja nuoria tarttuvat mielellään nyt talkoohenkeen, jossa puheet muuttuvat teoiksi. Kansa katsoo suurissa ongelmissa aina ylöspäin ja siellä oleviin, joihin luotetaan. Tänään presidentin ja pääministerin luottoarvo kansalaistemme silmissä on edelleen korkealla.

Tehdään nyt alkaen seuraavasta kokonaisesta vuodesta Lasten ja Nuorten vuosi teoin- ja vähemmin puhein. Annetaan viesti yhteiskunnalle, lapsille ja nuorille ja heitä kasvattaville perheille.
..
20303

701

2914

    Vastaukset

    • Anonyymi

      Koskettava kirjoitus kaikkien niiden puolesta, jotka eivät jaksa.

      • Anonyymi

        Omaasi kehut.


      • Anonyymi

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?


      • Anonyymi

        Ja heitä on paljon, liian paljon. Mitä tehdään? "Ketään ei jätetä"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Siinäpä se pulma, jenkkiväkivaltaelokuvat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Ajelehtivat ilman kotikasvatusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Varmaan koulu- ja työpaikkakiusattu - yksinäinen kostaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Täällä sama koulu- ja työpaikkakiusattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Nuoret ajelehtivat monien osalta. Liian monien. Huumeet jakotikasvatuksen puute.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Täydellisesti asiaytimessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Koulukiusattu? Työpaikkakiusattu? Some-kiusattu?


      • Anonyymi

        Arvostus avaajalle, oli jo aika saada tämä laajalle framille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Kasvatuksen ja huolehtimisen puute!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Omaasi kehut! Onko kaikki kotona? Tuossahan otettiin kantaa huolena heitä kohtaan, jotka eivät jaksa. Jos on vaikeuksia, niin ole yhteydessä läheisiisi, ja jos heitä ei ole - koeta auttavaa puhelinta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Tällä ei ole nyt kaikki kohdillaan. Olisiko aika varata aika mielenterveyden kartoitukseen.

        -nuorisopsykiatri Tampereelta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Ja sitten asiakommentti, laatua, ajankohtaisuutta ja herkkyyttä.


      • Anonyymi

        Pudokkaita on jo vanhemmissa aivan liikaa. Mitä yhteiskunta tekee, vai annetaanko vahvojen voittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan koulu- ja työpaikkakiusattu - yksinäinen kostaja?

        Nykyinen some-kiusaaja, epätoivoisena!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Nyt on kyse lapsista ja nuorista - ymmärtänet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Raukkamainen huudahdus. Oletko koulukiusattu, kenties työpaikkakiusattu tai jopa itse somekiusaaja ja -häirikkö? Auttava puhelin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajelehtivat ilman kotikasvatusta.

        Mikä onkaan elokuvien - hollywoodismin osuus?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvatuksen ja huolehtimisen puute!

        Pahat kukat – näemmekö koko puutarhaa?

        (Raflaava otsikko – suomalainen nuorisoelokuva sai ykköspalkinnon Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja Antti J. Jokinen onnistui yli odotusten aiheesta joka koskee meitä kaikkia – aivan kaikkia)


        [ … kansalainen Erkki on mietiskellyt miksi nuoret ajelehtivat, miksi he eivät opiskele, eivät tee työtä – ole kunnon kansalaisia. Pelaavat puhelimella tai television kautta hakevat kokemuksia usvaisten vuorien takaa, makaavat, riehuvat, aggressiopaineistuvat ja lopulta huumeistuvat kierteeseen, jonka päättöhoidon tuloksena on liian monille kuolema. Erkki tiesi kärjistävänsä ajatusmaailmaansa, mutta huoli oli suuri, sillä hänelläkin oli lapsia ja lasten lapsia, Erkillä on surullinen olo …

        … kansalainen Liisa tiesi mistä Erkki mietiskeli. Liisallakin on lapsia ja lasten lapsia. Oli omakin nuoruus ja siihen liittyvät kokeilut. Oli myös kasvatus, jopa kuri, mutta tieto, että isä ja äiti välittävät. Liisa ymmärsi ajelehtivien nuorien olevan useimmiten herkkiä hukassa olijoita. Liisa tiesi kokeneena äitinä mitkä ovat vanhempien vastuut. Jokainen lapsi syntyessään on alaston, täysin viaton – pään kovalevy tyhjänä, vain perintötekijät ja odotuksen jäljet eväänä alkavalle elämälle … ]


        Pahat kukat ravistelevat |1. Hyvä näin – näin pitääkin ravistella. Nyt on liian kauan piiloteltu tärkeimmän ikäryhmämme ongelmia. Suomessa tiedetään olevan kymmeniä tuhansia tuuliajolla olevia nuoria |2 – ei opiskelua, ei työtä, ei turvaverkostoja, vain hakeutuminen jengeihin, joista edes jotain pientä arvostusta ja tarpeellisuutta voisi kokea. Joukkoon kuulumisen henkeä haetaan pahalla, rikollisuudella ja vaikka väkivallalla. Kukin hakee omia elämän kiinnepisteitä, kuuntelijoita ja hyväksyntöjä jostain, lopulta vaikka mistä.

        |1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9133895


        Tilastot kertovat

        Me tiedämme, että enemmistö nuorista on tasaista yhteiskuntahalukasta elämän eteen näkijää. Yritetään, kamppaillaan, kisaillaan – koetaan onnistumisia ja tappioita. Opitaan, kehitytään ja jälleen kamppaillaan |3. Tämä on elämän normirytmi, ei elämää ole tarkoitettu helpoksi, sen on oltava jopa vaikeaa, sillä vaikeudet vievät voittoon. Voittoa me tarvitsemme. Voiton laadun kukin valitsee itse.


      • Anonyymi

        Ja heitä on paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä se pulma, jenkkiväkivaltaelokuvat?

        hollywoodismi?


      • Anonyymi

        Meitä on paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Epätoivo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä se pulma, jenkkiväkivaltaelokuvat?

        Liikaa väkivaltaisia kännykkäpelejä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Arvostus avaajalle, oli jo aika saada tämä laajalle framille!

        Avaaja on jo noteerattu jopa Arkadianmäellä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.

        Koti - koulu ja lapset keskiöön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raukkamainen huudahdus. Oletko koulukiusattu, kenties työpaikkakiusattu tai jopa itse somekiusaaja ja -häirikkö? Auttava puhelin!

        Sinähän se olet, juuri sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan koulu- ja työpaikkakiusattu - yksinäinen kostaja?

        Päähän potkittu ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Oletko henkisesti sairas. Tämä Koskela on jo koskettanut kaikkia normaaleja suomalaisia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko henkisesti sairas. Tämä Koskela on jo koskettanut kaikkia normaaleja suomalaisia!

        Joo, näin on.


      • Anonyymi

        Ja nyt haetaan oikeutta!


      • Anonyymi

        Ja heitä on paljon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvatuksen ja huolehtimisen puute!

        Miten Sinut on kasvatettu - entä miten Sinä kasvatat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja heitä on paljon, liian paljon. Mitä tehdään? "Ketään ei jätetä"!

        Mitä tämä

        "Suomessa pitäisi ryhtyä selvittämään rangaistavuuden poistoa kaikkien huumeiden käytöltä, arvioi rikosoikeuden professori
        Eduskunnan lakivaliokunta kuuli keskiviikkona asiantuntijoita liittyen kansalaisaloitteeseen, jossa esitetään kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamista." -hesarista saksittua -

        merkitsisi nuoriin, jopa alaikäisiin?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.

        Entä nykyinen kännykkäkulttuuri lapsien ja nuorien käsissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Nuo numeroidut kohtiot kannattaa tsekata!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuoret ajelehtivat monien osalta. Liian monien. Huumeet jakotikasvatuksen puute.

        Uskotko porttiteoriaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut! Onko kaikki kotona? Tuossahan otettiin kantaa huolena heitä kohtaan, jotka eivät jaksa. Jos on vaikeuksia, niin ole yhteydessä läheisiisi, ja jos heitä ei ole - koeta auttavaa puhelinta!

        Koulukiusaaja jatkanut toimiansa työpaikkakiusaajana ja sitten siirtynyt some-kiusaajaksi. Kiusaajilla on tutkitusti alentunut itsetunto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koti - koulu ja lapset keskiöön

        Kutsutaan triangeliksi - ilo oppia mentaliteetilla.


      • Anonyymi

        Heitä on enemmän kuin arvaammekaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Vastuullinen elämänsävel hukassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä se pulma, jenkkiväkivaltaelokuvat?

        Väkivallan ihannointi, vaikka huumorinkin kautta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Kelpaisi suoraan oppikirjaan kuinka parannan ihmisiä yhteiskuntaan osallisiksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Tylyä, niin tylyä, mutta edelleen syyttämättä ketään! Nyt tarvitaan toimia kaikkien hoitamiseksi, niin kiusattujen kuin kiusaajien!

        ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007812371.html -

        "Päiväkodista tutut pojat käyttivät ystävyyttä kylmäverisesti hyväkseen – tällainen on Koskelan teinimurhasta syytetty kolmikko
        Mä oon sun puolella, vakuutteli lapsuuskaveri uhrille kesken pahoinpitelyn."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Ensimmäinen väärin ymmärtäjä tässä ketjussa avautui 15.12klo21:48.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäinen väärin ymmärtäjä tässä ketjussa avautui 15.12klo21:48.

        Se väärin ymmärtäjä oli vakuuttunut että Ilkka Luoma kommentoi omia kirjoituksia anonyyminäkin.
        Vaikka Tytti Tuppurainen on vakuuttunut siitä että Suomen kansa on peli miehiä ja naisia, niin meitä on niin moneen junaan. Toki peleistä tykkäävät saattavat olla enemmistönä.
        Mutta rehellisyys kantaa yli vaikeuksien, pelimiehet ja naiset kompuroivat lopulta omien sanomisiensa suossa, syvällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja heitä on paljon, liian paljon. Mitä tehdään? "Ketään ei jätetä"!

        Sytytä tänään kynttilä, jos koet asian omaksesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Liikaa väkivaltavideoita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pudokkaita on jo vanhemmissa aivan liikaa. Mitä yhteiskunta tekee, vai annetaanko vahvojen voittaa?

        Entä vanhempien voimat kasvatukseen - yksinhuoltajat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikaa väkivaltaisia kännykkäpelejä?

        Liikaa kuvaruutuaikaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Osallistuitko Koskelan kynttilämuistopäivää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Koskelan murha sai vaikutteita vapaaotteluvideoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.

        Väkivalta kuvaruuduista ei ainakaan paranna tilannetta.


      • Anonyymi

        Ja heitä (meitä) on paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Millainen tuomio on tullut Koskelan murhaajille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Onkohan kommentoija ollut koulukiusattu vai -kiusaaja? Veikkauksia ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuoret ajelehtivat monien osalta. Liian monien. Huumeet jakotikasvatuksen puute.

        [... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

        … kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

        |1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_eivat_pysty_opiskelemaan__vaeltavat_ympari_luokkaa_eivat_nae_laakeruiskun_neulaa/9231217 -


        Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.


        Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ]

        Nyt eivät enää puheet riitä. Eduskunta harrastaa riittävästi puhumista, on kansalaisten vuoro tarttua tekoihin. Nyt nostetaan nuoret elämän syrjään kiinni. Esimerkkiä antaa ME – säätiö, joka on Supercell yhtiön perustajien masinoima säätiö, joka on luvannut rahoittaa aina 200 miljoonan saakka syrjäytyneitä nuoria |2. Sanoisinko, että supervastuunkantoa.

        |2 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet-6588994 -


        Nuoret pelaavat ympäri maailman – niin myös Suomessa

        Supercell yhtiö takoo rahaa urakalla – peleillä. Juuri niillä peleillä, joita nuoret ostavat muutamilla euroilla, dollareille, juaneilla tai millä tahansa valuutalla, noista puroista muodostuu miljardivirtoja. Nyt uusien omistusjärjestelyjen myötä palautettaisiin nuorille tuo luvattu 200 miljoonaa euroa. Superlahjoitus tapahtuu asiaan – juuri asiaytimeen.


        Nuoret ovat tulevaisuudet muotokuva

        Onko meidän huomisen muotokuva kohdallaan? On enemmistön kohdalta, suuri osa jaksaa nykyisessä markkinatalouspuristuksessa, näyttö- ja vertailutaloudessa kuin kilpailussakin paikasta auringossa, jossa usein kiilto on tärkeämpää kuin hyvä pohjamaali.

        Eräät meistä maalasivat suoraan ruosteen päälle, ja nyt ruoste kukkii läpi. Läpivalaisu jäi tekemättä – vahinko on jo tapahtunut |3 ja syrjäytyneet nuoret eivät ole juurikaan osallisia hitaan kehityksen taakkaan, jota nyt kantavat harteillaan.


        Evoluutio antoi meille vain yhden tehtävän – vain yhden

        Meillä on suvunjatkamisen pakote geeneissä, sillä se takaa aina sen siihen saakka kestäneen geeniperimäkuolemattomuuden, joka syntyvän lapsen kohdalla joka kerta jokaiselle kohdistuu.

        Suvunjatkamisen kylkeen on evoluutio luonut kasvattamisen eli huolehtimisen siihen saakka, kunnes jälkeläinen on itse kypsä lisääntymään. Tämä on laki, joka ei pala tulessakaan. Nyt joidenkin osalta tuo lisääntymisen kylkeen ohjelmoitu huolehdintakäsky jäi puolitiehen ja nyt on suuren korjaussarjan vuoro |4.


        Korjaussarja

        Mitä pitää tehdä? Korjaussarja tuo meille kaikille mietittävää. Tämä ei ole läpihuutojuttu. Syrjäytyneitä on eräiden tilastojen mukaan jo noin 80.000, luvun ollessa suuri, kun kuitenkin puhutaan vain ikäluokista noin 16 – 28 -vuotiaat. Entä tulevat uhat? uutisointi tuo meille lisää ongelmia – nuoria ennen ovat lapset!


        Kouluista kuuluu hätähuuto!

        Opettajat ovat ihmeissään mitä tehdä, kun jo 8-vuotiaan tekoset vaativat poliisin kutsumisen paikalle |5. Tai opettajan viesti vanhemmille, että ostakaa uusia vaatteita, kun lastanne kiusataan. Näin opettajien keinovalikoima on supistettu minimiin. Ei ole mahdollisuuksia, kun jo koululaisetkin sanovat, ettette te meille mitään voi, ette voi tehdä meille mitään. Opettaja - auktoriteetti on kuristettu olemattomiin, vain vahvimmat pärjäävät yhdessä yhteiskuntamme tärkeimmissä tehtävissä.


      • HS: "Kiusattu 14-vuotias löytyi kuolleena Seinestä, kaksi 15-vuotiasta pidätetty
        Tytön äiti oli tehnyt ilmoituksen kiusaamisesta katoamisiltana."

        ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007851416.html -

        .
        Pitäisikö Suomessa aloitettu "Ketään ei jätetä" kampanja koskettamaan EU' ta ja lopulta koko Eurooppaa?

        ...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan koulu- ja työpaikkakiusattu - yksinäinen kostaja?

        Kostaja tai ei, niin hänellä on hätä, joten häntäkin on kuunneltava!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Enpä kehukaan, vaan teen nyt lisäkirjoituksen - liittyen Tikkurilan puukkouhkaan ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007901523.html - - alaikäisten osalta ---
        ..

        Media pitää kiitettävästi yllä nykypäivän pahenevaa ongelmaa - lasten ja nuorten koulukiusaamista, -väkivaltaa ja nyt myös katujen pelkoa - jopa alaikäisten kantamina puukkoina.

        Tämä väkivaltakierteen solmiutuminen on nyt koko yhteiskunnan asia!

        Unohtamatta edes maamme ylintä johtoa, sillä juuri he tietävät mitä lapset merkitsevät yhteiskuntakehitykselle - huomiselle, jolloin me kulutusintoiset näyttö- ja vertailutalousihmiset siirrymme eläkkeelle odottamaan meille kertyneitä eläkkeitä, jotka tänään kuitenkin maksetaan aina vuotuisista kertymistä aktiiviväestöltä.

        Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria

        Olemme tänään hyvin tietoisia kahdesta asiasta - Koronasta, siitä puhutaan jo suhteettomasti - ainakin, jos vertaamme 1957-58 riehuneeseen Aasialaiseen, joka tappoi tiettävästi Suomessakin noin 1300 ihmistä - ei ollut tätä uutisvyöryä, oli tosin enemmän omavaraisuutta - enemmän kuin tänään globalisaation rakentamassa riippuvuuksien logistiikassa.

        Toinen seikka, joka on hyvin esillä - on koulukiusaaminen, -väkivalta, yksinäisyys, erakoituminen ja tunne, ettei ole mukana yhteisissä tapahtumissa - jääden ilman tunnustusta, hyväksyntää kuin tarpeelliseksi tuntemisen tuntua.

        Globalisaatio toi erinomaisen alustan ihmiskunnalle saada yli rajojen kulkeutuva nokkela virus, jonka evoluutio rakensi jatkamaan elämää, kuten meidät tai minkä tahansa muun eliön. Virukset ovat osa luontobiologiaa ja niillä on tehtävä, kuten meilläkin.

        Globalisaatio loi verkot yli rajojen - elokuvat virtaavat, ääni kulkee ja näin meille ja lapsillemme on rakentunut yli rajojen kansainvälinen globalisoitunut alusta muun muassa peleinä ja elokuvina antamaan virikkeitä - niin hyvässä kuin pahassa. Televisio ja pelimaailma puskee yhä enemmän myös väkivaltaa - normalisoiden sen keinovalikoimaan osoittaa vahvuutta, ylemmyyttä ja pätemistä.

        Nuorten väkivalta on meidän kaikkien yhteinen asia. Haastamme ja kannustamme TP Sauli Niinistön ja PM Sanna Marin' in mukaan talkoisiin patoamaan väkivaltaa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Enpä kehukaan, vaan teen nyt lisäkirjoituksen - liittyen Tikkurilan puukkouhkaan ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007901523.html - - alaikäisten osalta ---
        ..

        Media pitää kiitettävästi yllä nykypäivän pahenevaa ongelmaa - lasten ja nuorten koulukiusaamista, -väkivaltaa ja nyt myös katujen pelkoa - jopa alaikäisten kantamina puukkoina.

        Tämä väkivaltakierteen solmiutuminen on nyt koko yhteiskunnan asia!

        Unohtamatta edes maamme ylintä johtoa, sillä juuri he tietävät mitä lapset merkitsevät yhteiskuntakehitykselle - huomiselle, jolloin me kulutusintoiset näyttö- ja vertailutalousihmiset siirrymme eläkkeelle odottamaan meille kertyneitä eläkkeitä, jotka tänään kuitenkin maksetaan aina vuotuisista kertymistä aktiiviväestöltä.

        Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria

        Olemme tänään hyvin tietoisia kahdesta asiasta - Koronasta, siitä puhutaan jo suhteettomasti - ainakin, jos vertaamme 1957-58 riehuneeseen Aasialaiseen, joka tappoi tiettävästi Suomessakin noin 1300 ihmistä - ei ollut tätä uutisvyöryä, oli tosin enemmän omavaraisuutta - enemmän kuin tänään globalisaation rakentamassa riippuvuuksien logistiikassa.

        Toinen seikka, joka on hyvin esillä - on koulukiusaaminen, -väkivalta, yksinäisyys, erakoituminen ja tunne, ettei ole mukana yhteisissä tapahtumissa - jääden ilman tunnustusta, hyväksyntää kuin tarpeelliseksi tuntemisen tuntua.

        Globalisaatio toi erinomaisen alustan ihmiskunnalle saada yli rajojen kulkeutuva nokkela virus, jonka evoluutio rakensi jatkamaan elämää, kuten meidät tai minkä tahansa muun eliön. Virukset ovat osa luontobiologiaa ja niillä on tehtävä, kuten meilläkin.

        Globalisaatio loi verkot yli rajojen - elokuvat virtaavat, ääni kulkee ja näin meille ja lapsillemme on rakentunut yli rajojen kansainvälinen globalisoitunut alusta muun muassa peleinä ja elokuvina antamaan virikkeitä - niin hyvässä kuin pahassa. Televisio ja pelimaailma puskee yhä enemmän myös väkivaltaa - normalisoiden sen keinovalikoimaan osoittaa vahvuutta, ylemmyyttä ja pätemistä.

        Nuorten väkivalta on meidän kaikkien yhteinen asia. Haastamme ja kannustamme TP Sauli Niinistön ja PM Sanna Marin' in mukaan talkoisiin patoamaan väkivaltaa.

        Ovatko vastanneet? Molemmilla pieni lapsi! Luulisi kiinnostavan tämä todella tärkeä asia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sytytä tänään kynttilä, jos koet asian omaksesi.

        No, sytytitkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä vanhempien voimat kasvatukseen - yksinhuoltajat?

        Entä yksinhuoltajaisät?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainen tuomio on tullut Koskelan murhaajille?

        Mielentilatutkimus välipäätöksenä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

        … kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

        |1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_eivat_pysty_opiskelemaan__vaeltavat_ympari_luokkaa_eivat_nae_laakeruiskun_neulaa/9231217 -


        Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.


        Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ]

        Nyt eivät enää puheet riitä. Eduskunta harrastaa riittävästi puhumista, on kansalaisten vuoro tarttua tekoihin. Nyt nostetaan nuoret elämän syrjään kiinni. Esimerkkiä antaa ME – säätiö, joka on Supercell yhtiön perustajien masinoima säätiö, joka on luvannut rahoittaa aina 200 miljoonan saakka syrjäytyneitä nuoria |2. Sanoisinko, että supervastuunkantoa.

        |2 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet-6588994 -


        Nuoret pelaavat ympäri maailman – niin myös Suomessa

        Supercell yhtiö takoo rahaa urakalla – peleillä. Juuri niillä peleillä, joita nuoret ostavat muutamilla euroilla, dollareille, juaneilla tai millä tahansa valuutalla, noista puroista muodostuu miljardivirtoja. Nyt uusien omistusjärjestelyjen myötä palautettaisiin nuorille tuo luvattu 200 miljoonaa euroa. Superlahjoitus tapahtuu asiaan – juuri asiaytimeen.


        Nuoret ovat tulevaisuudet muotokuva

        Onko meidän huomisen muotokuva kohdallaan? On enemmistön kohdalta, suuri osa jaksaa nykyisessä markkinatalouspuristuksessa, näyttö- ja vertailutaloudessa kuin kilpailussakin paikasta auringossa, jossa usein kiilto on tärkeämpää kuin hyvä pohjamaali.

        Eräät meistä maalasivat suoraan ruosteen päälle, ja nyt ruoste kukkii läpi. Läpivalaisu jäi tekemättä – vahinko on jo tapahtunut |3 ja syrjäytyneet nuoret eivät ole juurikaan osallisia hitaan kehityksen taakkaan, jota nyt kantavat harteillaan.


        Evoluutio antoi meille vain yhden tehtävän – vain yhden

        Meillä on suvunjatkamisen pakote geeneissä, sillä se takaa aina sen siihen saakka kestäneen geeniperimäkuolemattomuuden, joka syntyvän lapsen kohdalla joka kerta jokaiselle kohdistuu.

        Suvunjatkamisen kylkeen on evoluutio luonut kasvattamisen eli huolehtimisen siihen saakka, kunnes jälkeläinen on itse kypsä lisääntymään. Tämä on laki, joka ei pala tulessakaan. Nyt joidenkin osalta tuo lisääntymisen kylkeen ohjelmoitu huolehdintakäsky jäi puolitiehen ja nyt on suuren korjaussarjan vuoro |4.


        Korjaussarja

        Mitä pitää tehdä? Korjaussarja tuo meille kaikille mietittävää. Tämä ei ole läpihuutojuttu. Syrjäytyneitä on eräiden tilastojen mukaan jo noin 80.000, luvun ollessa suuri, kun kuitenkin puhutaan vain ikäluokista noin 16 – 28 -vuotiaat. Entä tulevat uhat? uutisointi tuo meille lisää ongelmia – nuoria ennen ovat lapset!


        Kouluista kuuluu hätähuuto!

        Opettajat ovat ihmeissään mitä tehdä, kun jo 8-vuotiaan tekoset vaativat poliisin kutsumisen paikalle |5. Tai opettajan viesti vanhemmille, että ostakaa uusia vaatteita, kun lastanne kiusataan. Näin opettajien keinovalikoima on supistettu minimiin. Ei ole mahdollisuuksia, kun jo koululaisetkin sanovat, ettette te meille mitään voi, ette voi tehdä meille mitään. Opettaja - auktoriteetti on kuristettu olemattomiin, vain vahvimmat pärjäävät yhdessä yhteiskuntamme tärkeimmissä tehtävissä.

        Tässä hieno kommentti.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Enpä kehukaan, vaan teen nyt lisäkirjoituksen - liittyen Tikkurilan puukkouhkaan ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007901523.html - - alaikäisten osalta ---
        ..

        Media pitää kiitettävästi yllä nykypäivän pahenevaa ongelmaa - lasten ja nuorten koulukiusaamista, -väkivaltaa ja nyt myös katujen pelkoa - jopa alaikäisten kantamina puukkoina.

        Tämä väkivaltakierteen solmiutuminen on nyt koko yhteiskunnan asia!

        Unohtamatta edes maamme ylintä johtoa, sillä juuri he tietävät mitä lapset merkitsevät yhteiskuntakehitykselle - huomiselle, jolloin me kulutusintoiset näyttö- ja vertailutalousihmiset siirrymme eläkkeelle odottamaan meille kertyneitä eläkkeitä, jotka tänään kuitenkin maksetaan aina vuotuisista kertymistä aktiiviväestöltä.

        Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria

        Olemme tänään hyvin tietoisia kahdesta asiasta - Koronasta, siitä puhutaan jo suhteettomasti - ainakin, jos vertaamme 1957-58 riehuneeseen Aasialaiseen, joka tappoi tiettävästi Suomessakin noin 1300 ihmistä - ei ollut tätä uutisvyöryä, oli tosin enemmän omavaraisuutta - enemmän kuin tänään globalisaation rakentamassa riippuvuuksien logistiikassa.

        Toinen seikka, joka on hyvin esillä - on koulukiusaaminen, -väkivalta, yksinäisyys, erakoituminen ja tunne, ettei ole mukana yhteisissä tapahtumissa - jääden ilman tunnustusta, hyväksyntää kuin tarpeelliseksi tuntemisen tuntua.

        Globalisaatio toi erinomaisen alustan ihmiskunnalle saada yli rajojen kulkeutuva nokkela virus, jonka evoluutio rakensi jatkamaan elämää, kuten meidät tai minkä tahansa muun eliön. Virukset ovat osa luontobiologiaa ja niillä on tehtävä, kuten meilläkin.

        Globalisaatio loi verkot yli rajojen - elokuvat virtaavat, ääni kulkee ja näin meille ja lapsillemme on rakentunut yli rajojen kansainvälinen globalisoitunut alusta muun muassa peleinä ja elokuvina antamaan virikkeitä - niin hyvässä kuin pahassa. Televisio ja pelimaailma puskee yhä enemmän myös väkivaltaa - normalisoiden sen keinovalikoimaan osoittaa vahvuutta, ylemmyyttä ja pätemistä.

        Nuorten väkivalta on meidän kaikkien yhteinen asia. Haastamme ja kannustamme TP Sauli Niinistön ja PM Sanna Marin' in mukaan talkoisiin patoamaan väkivaltaa.

        Näin aihe pysyy pinnalla. Nyt kansalaisaloite ylitti 50 tuhatta!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Enpä kehukaan, vaan teen nyt lisäkirjoituksen - liittyen Tikkurilan puukkouhkaan ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007901523.html - - alaikäisten osalta ---
        ..

        Media pitää kiitettävästi yllä nykypäivän pahenevaa ongelmaa - lasten ja nuorten koulukiusaamista, -väkivaltaa ja nyt myös katujen pelkoa - jopa alaikäisten kantamina puukkoina.

        Tämä väkivaltakierteen solmiutuminen on nyt koko yhteiskunnan asia!

        Unohtamatta edes maamme ylintä johtoa, sillä juuri he tietävät mitä lapset merkitsevät yhteiskuntakehitykselle - huomiselle, jolloin me kulutusintoiset näyttö- ja vertailutalousihmiset siirrymme eläkkeelle odottamaan meille kertyneitä eläkkeitä, jotka tänään kuitenkin maksetaan aina vuotuisista kertymistä aktiiviväestöltä.

        Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria

        Olemme tänään hyvin tietoisia kahdesta asiasta - Koronasta, siitä puhutaan jo suhteettomasti - ainakin, jos vertaamme 1957-58 riehuneeseen Aasialaiseen, joka tappoi tiettävästi Suomessakin noin 1300 ihmistä - ei ollut tätä uutisvyöryä, oli tosin enemmän omavaraisuutta - enemmän kuin tänään globalisaation rakentamassa riippuvuuksien logistiikassa.

        Toinen seikka, joka on hyvin esillä - on koulukiusaaminen, -väkivalta, yksinäisyys, erakoituminen ja tunne, ettei ole mukana yhteisissä tapahtumissa - jääden ilman tunnustusta, hyväksyntää kuin tarpeelliseksi tuntemisen tuntua.

        Globalisaatio toi erinomaisen alustan ihmiskunnalle saada yli rajojen kulkeutuva nokkela virus, jonka evoluutio rakensi jatkamaan elämää, kuten meidät tai minkä tahansa muun eliön. Virukset ovat osa luontobiologiaa ja niillä on tehtävä, kuten meilläkin.

        Globalisaatio loi verkot yli rajojen - elokuvat virtaavat, ääni kulkee ja näin meille ja lapsillemme on rakentunut yli rajojen kansainvälinen globalisoitunut alusta muun muassa peleinä ja elokuvina antamaan virikkeitä - niin hyvässä kuin pahassa. Televisio ja pelimaailma puskee yhä enemmän myös väkivaltaa - normalisoiden sen keinovalikoimaan osoittaa vahvuutta, ylemmyyttä ja pätemistä.

        Nuorten väkivalta on meidän kaikkien yhteinen asia. Haastamme ja kannustamme TP Sauli Niinistön ja PM Sanna Marin' in mukaan talkoisiin patoamaan väkivaltaa.

        Hyvä, kaikki tuki tälle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Käy kehumassa täällä

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7485

        Kansalaisaloite ylitti 50 000 - liittyy koulukiusaamiseen ja lain muutokseen terävämmäksi, jotta koulukiusaaminen ja -väkivalta saadaan suitsittua pienemmälle!


      • Anonyymi

        Ja moni ei enää jaksa!


      • Anonyymi

        😊👌👍👏☀️


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Onko kaikki kunnossa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko porttiteoriaan?

        Jenkit maailman väkivaltaisimpina ovat vapauttamassa kannabiksen!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulukiusaaja jatkanut toimiansa työpaikkakiusaajana ja sitten siirtynyt some-kiusaajaksi. Kiusaajilla on tutkitusti alentunut itsetunto.

        On siis saanut monoa duunista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kutsutaan triangeliksi - ilo oppia mentaliteetilla.

        "Ilo oppia" - slogan eräässä helsinkiläiskoulussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensimmäinen väärin ymmärtäjä tässä ketjussa avautui 15.12klo21:48.

        Mielensä pahoittaa Savosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Häirikkö - koulukiusattu?


      • Anonyymi

        Ja heitä on paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Ei ymmärrä, ymmärsitkö sinäkään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Ajelehtiminen ilman hyväksyntää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Uutisissa kerrottiin, että lapsilta ja nuorilta puuttuu koronan vuoksi turvallinen aikuinen (etäopiskelu, liikuntaharrastukset katkolla). Eikö vanhempien rooli ole olla se turvallinen aikuinen? Miksi kaikki sysätään yhteiskunnan syyksi?
        Olen varmasti todella oikeutettu, kun lapseni ovat aina tukeutuneet minuun, äitiinsä, ongelmia kohdatessaan.


      • Anonyymi

        Mieleterveydet horjuvat jo monilla nuorilla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Mielenterveydellisiä ongelmia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Hylätyksi tulemisen tunne on katkera.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Sisältää neljä erinomaista linkkiä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja heitä on paljon, liian paljon. Mitä tehdään? "Ketään ei jätetä"!

        Ja: "Ilo Oppia!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Kehu mieluummin lapsia - aiheesta! Osaatko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uutisissa kerrottiin, että lapsilta ja nuorilta puuttuu koronan vuoksi turvallinen aikuinen (etäopiskelu, liikuntaharrastukset katkolla). Eikö vanhempien rooli ole olla se turvallinen aikuinen? Miksi kaikki sysätään yhteiskunnan syyksi?
        Olen varmasti todella oikeutettu, kun lapseni ovat aina tukeutuneet minuun, äitiinsä, ongelmia kohdatessaan.

        Jos vielä opettajakin "pettää"!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hylätyksi tulemisen tunne on katkera.

        Varsinkin kaveripiirissä.


      • Anonyymi

        Yhteiskunta väsyy koulutusohjelman edessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahat kukat – näemmekö koko puutarhaa?

        (Raflaava otsikko – suomalainen nuorisoelokuva sai ykköspalkinnon Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja Antti J. Jokinen onnistui yli odotusten aiheesta joka koskee meitä kaikkia – aivan kaikkia)


        [ … kansalainen Erkki on mietiskellyt miksi nuoret ajelehtivat, miksi he eivät opiskele, eivät tee työtä – ole kunnon kansalaisia. Pelaavat puhelimella tai television kautta hakevat kokemuksia usvaisten vuorien takaa, makaavat, riehuvat, aggressiopaineistuvat ja lopulta huumeistuvat kierteeseen, jonka päättöhoidon tuloksena on liian monille kuolema. Erkki tiesi kärjistävänsä ajatusmaailmaansa, mutta huoli oli suuri, sillä hänelläkin oli lapsia ja lasten lapsia, Erkillä on surullinen olo …

        … kansalainen Liisa tiesi mistä Erkki mietiskeli. Liisallakin on lapsia ja lasten lapsia. Oli omakin nuoruus ja siihen liittyvät kokeilut. Oli myös kasvatus, jopa kuri, mutta tieto, että isä ja äiti välittävät. Liisa ymmärsi ajelehtivien nuorien olevan useimmiten herkkiä hukassa olijoita. Liisa tiesi kokeneena äitinä mitkä ovat vanhempien vastuut. Jokainen lapsi syntyessään on alaston, täysin viaton – pään kovalevy tyhjänä, vain perintötekijät ja odotuksen jäljet eväänä alkavalle elämälle … ]


        Pahat kukat ravistelevat |1. Hyvä näin – näin pitääkin ravistella. Nyt on liian kauan piiloteltu tärkeimmän ikäryhmämme ongelmia. Suomessa tiedetään olevan kymmeniä tuhansia tuuliajolla olevia nuoria |2 – ei opiskelua, ei työtä, ei turvaverkostoja, vain hakeutuminen jengeihin, joista edes jotain pientä arvostusta ja tarpeellisuutta voisi kokea. Joukkoon kuulumisen henkeä haetaan pahalla, rikollisuudella ja vaikka väkivallalla. Kukin hakee omia elämän kiinnepisteitä, kuuntelijoita ja hyväksyntöjä jostain, lopulta vaikka mistä.

        |1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9133895


        Tilastot kertovat

        Me tiedämme, että enemmistö nuorista on tasaista yhteiskuntahalukasta elämän eteen näkijää. Yritetään, kamppaillaan, kisaillaan – koetaan onnistumisia ja tappioita. Opitaan, kehitytään ja jälleen kamppaillaan |3. Tämä on elämän normirytmi, ei elämää ole tarkoitettu helpoksi, sen on oltava jopa vaikeaa, sillä vaikeudet vievät voittoon. Voittoa me tarvitsemme. Voiton laadun kukin valitsee itse.

        Suomessa on noin 20 000 erakoitunutta nuorta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hollywoodismi?

        Amerikkalainen elokuva manipuloi myös hyvin yhteiskuntakelvottomaan suuntaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinähän se olet, juuri sinä.

        Yksinäisen parahdus. Huuda apua! Sitä saa kun pyytää ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko porttiteoriaan?

        Hyvää keskustelua tärkeästä aiheesta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulukiusaaja jatkanut toimiansa työpaikkakiusaajana ja sitten siirtynyt some-kiusaajaksi. Kiusaajilla on tutkitusti alentunut itsetunto.

        Myös alentunut käsityskyky.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Onko tässä se tyypillinen koulukiusaaja, työpaikkakiusaaja ja some-kiusaaja - heikolla itsetunnolla?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Epätietoisuus kasvaa - luottamus omaan vähenee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Tällaiset kommentit ovat surullisia - erityisesti tämän tyyppisessä avauksessa!

        IS-pääkirjoitus:
        "Pääkirjoitus: Verkkokeskusteluja terrorisoi säälittävän pieni joukko – heille ei kannata antaa periksi vaikenemalla

        Verkon ärhäkkä keskustelukulttuuri ja vihapuhe saavat osan ihmisistä vetäytymään keskustelusta. Ei kannata, sillä öyhöttäjiä on vähän, mutta he pitävät kovaa meteliä. Pidä rohkeasti kiinni omista näkemyksistäsi, kirjoittaa erikoistoimittaja Heidi Hagelin."

        ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007993827.html -

        ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä se pulma, jenkkiväkivaltaelokuvat?

        Liikaa väkivalta pelejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Kohdillaan oleva kommentti.


      • Anonyymi

        On tekojen aika. Lapsena olin aika on lyhyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Saatko apua?


      • Anonyymi

        Lasten hätä kasvaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Nuortenkin hätä kasvaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Täytyy olla pahoja ongelmia, kun tällaista näppäimistöltä karkaa julkisuuteen. Mutta helppoahan se on nimettömyydestä huudella. Tarvitsetko apua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajelehtivat ilman kotikasvatusta.

        Lasten ja nuorten kasvatus on tärkein tehtävämme lisääntymisen jälkeen. Kaikki muu on oheispöhinää noiden kahden eteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuoret ajelehtivat monien osalta. Liian monien. Huumeet jakotikasvatuksen puute.

        Loppuun ajetut ja väsyneet vanhemmat. Juoksivat oravanpyörässä liiaksi, oli tarve näyttää ja vertailla - eletiin kulutushuumassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kutsutaan triangeliksi - ilo oppia mentaliteetilla.

        Erään helsinkiläisen koulun tervehdys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä nykyinen kännykkäkulttuuri lapsien ja nuorien käsissä?

        Ruutu aika! Liikaa? Mielipiteitä pyydetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Outo kommentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Nuorten väkivalta on ollut ainakin sata vuotta trendimäisessä laskussa, samoin kuin alkoholin käyttö. Ovat nyt fiksumpia, tiedostavampia ja koulutetumpia kuin koskaan ennen. Kylätappelut ja kommunismi ovat mennyttä aikaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Olitko koulukiusaaja vai koulukiusattu?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Nyt on kyse lapsista ja nuorista - ymmärtänet?

        Uskoisin, että suurin osa lukijoista komppaa tätä avausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Kotikasvatuksen puute, juurettomuus ja kaveripiirien valinta - valiintuminen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja heitä on paljon, liian paljon. Mitä tehdään? "Ketään ei jätetä"!

        Mottona: "Ilo Oppia!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Öyhöttäjä?

        IS-kirjoittaa - "Pääkirjoitus: Verkkokeskusteluja terrorisoi säälittävän pieni joukko – heille ei kannata antaa periksi vaikenemalla

        Verkon ärhäkkä keskustelukulttuuri ja vihapuhe saavat osan ihmisistä vetäytymään keskustelusta. Ei kannata, sillä öyhöttäjiä on vähän, mutta he pitävät kovaa meteliä. Pidä rohkeasti kiinni omista näkemyksistäsi, kirjoittaa erikoistoimittaja Heidi Hagelin.


        "

        https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007993827.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan koulu- ja työpaikkakiusattu - yksinäinen kostaja?

        Vantaan Korsosta tai Variston Ämmäsuolta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raukkamainen huudahdus. Oletko koulukiusattu, kenties työpaikkakiusattu tai jopa itse somekiusaaja ja -häirikkö? Auttava puhelin!

        SUNNUNTAINA, MARRASKUUTA 26, 2006
        Kuinka moni koulukiusaaja vallanhimossaan on edennyt johtajan paikalla?

        [FM Päivi Hamaruksen kasvatustieteen väitöskirjan "Koulukiusaaminen ilmiönä. Yläkoulun oppilaiden kokemuksia kiusaamisesta", tarkastettiin lauantaina 11. marraskuuta 2006 Jyväskylän yliopistossa]

        Valtakunnallinen sanomalehti uutisoi Länsi-Suomen lääninhallituksen erikoissuunnittelijan FM Päivi Hamaruksen väitöstutkimuksesta koulukiusaajien olleen vallanhimossaan enemmistön tuella piinaajia erilaisille - vähemmistössä olleille. Vähemmistöt ovat monesti pelote enemmistön turvallisille vakiovalinnoille. Kiusaajat haluavat valtaa pönkittäen sillä mahdollisesti heikkoa sisäistä itsetuntoaan.

        Kuinka moni näistä kiusaajista on myöhemmällä iällään aikuiselämän kiusaajia sekä vallanhimossaan jatkaneet pyrkyryyttään johtajistoon saakka. Johtajapeli on useasti kyynärpääpeli, jossa henkinen puukotus on arkea. Pyrkyryyttä esiintyy ylimmissäkin johtajakerroksissa. Millainen johtaja on lapsuuden koulukiusaaja?

        Onko mahdollista, että jo nuorena opittu tapa saada hyväksyntää ja joukon mielipidevaikuttajuutta lietsoo vielä myöhemminkin uutterasti vallan oksistolle nousua keinoja kaihtamatta. Millä motiiveilla nämä kiipijät alaisiaan johtavat?

        Eteneminen on kilpailua ja vallantavoittelussa keinoja ei kaihdeta. Millainen on johtaja aikuiselämässä, joka oli jo lapsena sisimmiltään epävarma itsestään? Kuinka hän vaikeissa ja yhteisvastuullisissa paikoissa opastaa joukkojaan? Onko koulukiusaajalla aikuiselämässä sijaa ymmärtää johtamisen periaatteet huomioiden ihmisten erilaisuus, kun jo lapsuudessa ja nuoruudessa keino saada valtaa oli erilaisuuden painostus, arvostelu ja lokaan polkeminen.

        Väitöskirjan tehnyt Päivi Hamarus kertoi kiusaamista olleen aina, niin kauan kuin ihmisiä on ollut. Se on veressä. Se on keino kohentaa omaa itsetuntoa ja mainetta kovana kaverina, joka uskaltaa. Uskallus on aika arveluttavaa, koska se perustuu hiljaisen enemmistön hyväksi käyttöön, heidän enemmistöltään uskaltamatta puuttua epäkohtiin vääryydestä, mitä erilainen vähemmistöön kuuluva joutuu.

        Suurin osa ihmisistä on myötäilijöitä, jotka julkisesti seisovat vahvemman esiintyjän takana, vaikka mieli voisi olla vastaankin. Nämä samat seurailijat ovat myös työelämässä ymmärtäen hiljaisesti vääryyden tapahtuvan, mutta uskalluksen puuttuessa ollen vaieten äänitorvensa takana.

        Vallanhimoiset ihmiset päätyvät kyynärpäillä johtajapaikkoihin. Johtajuus ei ole vallantavoittelua - johtajuus on ominaisuuksia, joille on katetta karismana, erilaisuuden hyväksyjänä, erotuomarina jakaen tiukkaa oikeudenmukaisuutta pannen peliin itsensä. Koulukiusaaja ei koskaan pannut peliin itseänsä muutoin kuin kohteen valinnassa, joka oli valmiiksi alakynnessä ollen vähemmistössä jonkin ominaisuutensa takia.

        Kuinka paljon johtajistossa on näitä aikaisempia koulukiusaajia, joille painostus, uhkailu, aliarvostaminen ja kyky ymmärtämättömyydestä erilaisuuden rikkaudesta on tuntematonta. Kuinka paljon nämä arveluttavat ominaisuudet ovat arkipäivää alaisille, joilla omaa heikkoa itsetuntoa vahvistetaan. Johtajuus on ominaisuus, jota ei voida koulussa oppia, se on olemassa tai sitten ei - erityisesti vaikeissa valinnan tilanteissa, joissa mitataan todellisia kykyjä. Kateus, pelko huonommuudesta, tieto omasta keskinkertaisuudesta ja tunne heikosta itsetunnosta ajaa entistä sinnikkäämmin tekoihin, joille ei ole todellista hyväksyttävää menestystä johtamisen tavoille.

        Linkki: ... http://info.adm.jyu.fi/main/portti/tiedotteet/2006/10/4594/show_announcement


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hollywoodismi?

        Jenkkismi väkivaltaihanteineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osallistuitko Koskelan kynttilämuistopäivää?

        Jeps!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lasten hätä kasvaa.

        Hätää huudetaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuorten väkivalta on ollut ainakin sata vuotta trendimäisessä laskussa, samoin kuin alkoholin käyttö. Ovat nyt fiksumpia, tiedostavampia ja koulutetumpia kuin koskaan ennen. Kylätappelut ja kommunismi ovat mennyttä aikaa.

        Huumeet ja subutex tullut tilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Öyhöttäjä?

        IS-kirjoittaa - "Pääkirjoitus: Verkkokeskusteluja terrorisoi säälittävän pieni joukko – heille ei kannata antaa periksi vaikenemalla

        Verkon ärhäkkä keskustelukulttuuri ja vihapuhe saavat osan ihmisistä vetäytymään keskustelusta. Ei kannata, sillä öyhöttäjiä on vähän, mutta he pitävät kovaa meteliä. Pidä rohkeasti kiinni omista näkemyksistäsi, kirjoittaa erikoistoimittaja Heidi Hagelin.


        "

        https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007993827.html

        Kerrankin hyvin todettu

        T. Antti Niemi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä onkaan elokuvien - hollywoodismin osuus?!

        Väkivaltainen ruutuaika!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahat kukat – näemmekö koko puutarhaa?

        (Raflaava otsikko – suomalainen nuorisoelokuva sai ykköspalkinnon Shanghain kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Ohjaaja Antti J. Jokinen onnistui yli odotusten aiheesta joka koskee meitä kaikkia – aivan kaikkia)


        [ … kansalainen Erkki on mietiskellyt miksi nuoret ajelehtivat, miksi he eivät opiskele, eivät tee työtä – ole kunnon kansalaisia. Pelaavat puhelimella tai television kautta hakevat kokemuksia usvaisten vuorien takaa, makaavat, riehuvat, aggressiopaineistuvat ja lopulta huumeistuvat kierteeseen, jonka päättöhoidon tuloksena on liian monille kuolema. Erkki tiesi kärjistävänsä ajatusmaailmaansa, mutta huoli oli suuri, sillä hänelläkin oli lapsia ja lasten lapsia, Erkillä on surullinen olo …

        … kansalainen Liisa tiesi mistä Erkki mietiskeli. Liisallakin on lapsia ja lasten lapsia. Oli omakin nuoruus ja siihen liittyvät kokeilut. Oli myös kasvatus, jopa kuri, mutta tieto, että isä ja äiti välittävät. Liisa ymmärsi ajelehtivien nuorien olevan useimmiten herkkiä hukassa olijoita. Liisa tiesi kokeneena äitinä mitkä ovat vanhempien vastuut. Jokainen lapsi syntyessään on alaston, täysin viaton – pään kovalevy tyhjänä, vain perintötekijät ja odotuksen jäljet eväänä alkavalle elämälle … ]


        Pahat kukat ravistelevat |1. Hyvä näin – näin pitääkin ravistella. Nyt on liian kauan piiloteltu tärkeimmän ikäryhmämme ongelmia. Suomessa tiedetään olevan kymmeniä tuhansia tuuliajolla olevia nuoria |2 – ei opiskelua, ei työtä, ei turvaverkostoja, vain hakeutuminen jengeihin, joista edes jotain pientä arvostusta ja tarpeellisuutta voisi kokea. Joukkoon kuulumisen henkeä haetaan pahalla, rikollisuudella ja vaikka väkivallalla. Kukin hakee omia elämän kiinnepisteitä, kuuntelijoita ja hyväksyntöjä jostain, lopulta vaikka mistä.

        |1 ~ http://yle.fi/uutiset/3-9133895


        Tilastot kertovat

        Me tiedämme, että enemmistö nuorista on tasaista yhteiskuntahalukasta elämän eteen näkijää. Yritetään, kamppaillaan, kisaillaan – koetaan onnistumisia ja tappioita. Opitaan, kehitytään ja jälleen kamppaillaan |3. Tämä on elämän normirytmi, ei elämää ole tarkoitettu helpoksi, sen on oltava jopa vaikeaa, sillä vaikeudet vievät voittoon. Voittoa me tarvitsemme. Voiton laadun kukin valitsee itse.

        Täydet viisi tähteä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten Sinut on kasvatettu - entä miten Sinä kasvatat?

        Monille kiusallinen kysymys!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Kuulutko joukkoon?

        "Pääkirjoitus: Verkkokeskusteluja terrorisoi säälittävän pieni joukko – heille ei kannata antaa periksi vaikenemalla

        Verkon ärhäkkä keskustelukulttuuri ja vihapuhe saavat osan ihmisistä vetäytymään keskustelusta. Ei kannata, sillä öyhöttäjiä on vähän, mutta he pitävät kovaa meteliä. Pidä rohkeasti kiinni omista näkemyksistäsi, kirjoittaa erikoistoimittaja Heidi Hagelin.


        https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007993827.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Täydet pinnat!


      • Anonyymi

        Ja heitä vanhempina on paljon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Yksi parhaista kommenteista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pudokkaita on jo vanhemmissa aivan liikaa. Mitä yhteiskunta tekee, vai annetaanko vahvojen voittaa?

        Entä oravanpyörässä juoksijat? Ovat sokeita mitä kotona tapahtuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä onkaan elokuvien - hollywoodismin osuus?!

        Liikaa väkivaltaa ruutujen täydeltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päähän potkittu ?

        Yksin olo tuudittaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä vanhempien voimat kasvatukseen - yksinhuoltajat?

        Entä tahaton välinpitämättömyys?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskelan murha sai vaikutteita vapaaotteluvideoista.

        "Hyvistä perheistä"?!?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko vastanneet? Molemmilla pieni lapsi! Luulisi kiinnostavan tämä todella tärkeä asia!

        Luulisi molempien lähtevän mukaan!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Väkivalta alkaa, kun kyky ymmärrykseen päättyy

        Kirjan aiheesta - Koskelan mielivalta - kertomus teinisurmista on ajassa juuri nyt.

        [YLEISESTI] Meillä on kolme laajaa syvällisen pohdinnan aihetta - konkreettisin muutoksin: 1) Meidän ihmisten oma väkivalta, 2) Mikrobien (Korona) meille paljolti tuntematon leviäminen ja niiden tehtäväkuva ja 3) Molempia yhdistävä ihmislähtöinen hallitsematon ympäristömuutos, joka tuottaa varmasti osatekijöitä kiihdyttämään ensin mainittujen esiintymiä ja runsastumista.
        --

        Koskelan tapaus pysäytti inhimillisen ihmisen
        [ ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008103338.html - ] IS: "Kirja: Koskelassa surmatun 16-vuotiaan opettajat eivät tienneet väkivallasta – poika putosi turva­verkkojen läpi"

        Aiheesta media on kirjoittanut kiitettävästi, tästä erityismaininta muutoin yhä enemmän itää ja länttä vastakkain asettelevalle laatumedialle. Tosin tässäkin on heräämässä epäilys, ettei se läntinen maailmankuva ja sen hersyen tapahtuva kuorrutus olekaan se ainoa oikea tapa Elää ja Vaikuttaa!
        --

        [EKSTRA] Väkivalta lisääntyy myös läntisen median ihannemaassa - Yhdysvalloissa
        [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007906233.html - ]

        US' ssa tapahtuu eniten asukasta kohden massa- ja joukkomurhia - yleensä käsiasein ja siviilien toimesta. Onko eräänä vaikutteena amerikkalaisten liki jatkuvasti käymät sodat - kaukana omien rajojen ulkopuolella - suurena piilovaikutteena, ei olla ainakaan julkisesti tutkimuksellisesti osoitettu.
        --

        Koskelan tapauksessa ei käytetty aseita, vain hengen - ja fyysisen väkivallan aseita; potkimalla, hakkaamalla ja erityisesti ehkä omaa "paremmuutta todistellen" ryhmäväkivaltaa, jossa kohteeksi joutui kohde, joka ei enää osannut, jaksanut tai kyennyt puolustautumaan |*.

        Miksi pitkä sarja kiihtyvää väkivaltaa lopulta yltyi tapoksi ellei peräti murhaksi? |**

        Tässä kohdin ei ole syytä analysoida syyllisyyden taakkaa, siihen vaikutteita kuin osoitteluitakaan - vaan olisi kyettävä normaalin (?) yhteiskunnan pysähdyttävä oikeasti ajattelemaan mitä ME voimme tehdä estääksemme seuraavan puolustuskyvyttömän tapon tai jopa murhan.

        Esimerkin voima on kasvatuksen eräs perustekijä

        Aina ei koti ja perhe isänä ja äitinä jaksa kohdistaa "niitä oikeita" tapoja ohjastamaan lastaan/ lapsiaan - ja tässä kohdin inhimillinen yhteiskunta astuu kuvaan, sillä jokainen meistä syntyy tänä h maailmaan synnittömänä, puhtaana kuin viattomana - perimätaakallemme emme mahda mitään, se kuuluu meille paljolti tuntemattoman evoluution työkenttään ---

        Yhteinen osallistuminen koko meidän yhteiskuntaa kosketteleviin iloihin, suruihin kuin tapahtumiin, jotka pysäyttivät ja tulevat pysäyttämään - ainakin inhimillisen ajattelun -

        .. tässä on se kohta, jossa kansalaistemme valitsemat yhteisten asioiden hoitajat voivat ottaa osaa - se ei edes maksa paljon, mutta tuo inhimillisen otteen olla mukana, olla yhdessä - olla rakentamassa kuvaa, jossa ketään ei jätetä, vaan otetaan mukaan -

        .. näin uudistammekin pyynnön tasavaltamme ylimmille portaille - tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja PM Sanna Marin:

        Tulkaa mukaan, tehkää viesti - vaikka videolla - esitettäväksi kaikkiin opinahjoihin - varhaiskasvatuksesta aina oppivelvollisuuden loppuun saakka - viestinä, että olemme mukana, tämä on yhteinen asia ja koskettaa meitä kaikkia.

        Sauli ja Sanna, pienien lapsien isänä ja äitinä tulkaa ja kertokaa lapsille, nuorille ja opettajille, ettei väkivalta ole ratkaisu, vaan huolehtiminen, yhteisvastuu, kanssakäyminen, osallistuminen ja hyväksyntä erilaisuuden edessä ..

        Tehkää tämä viesti; teitä kuunnellaan. Tehdään tästä koko kansakunnan asia - ollaan mukana yhteiskunnassa, jossa ketään ei jätetä.

        Meillä on kaukaa historiasta kokemusta mitä merkitsee 'ketään ei jätetä' - se merkitsee yhtenäistyvää kansakuntaa, joka on ylpeä omastaan ja osaa hoitaa omansa - tuoden tunnetta, että meistä kaikista välitetään.

        Katsoisin, että juuri nyt yhteinen esilletulo on johdoltamme kansalaisvelvollisuus, sillä kansakunta ansaitsee arvoisensa johtajat - joille merkityksellisintä on kansalaistemme yhteishenki sellaisten asioiden kohdalla, jolloin emme oikein tiedä miksi ja mitä tekisimme.

        On aika ryhtyä tekoihin. Kansakunta odottaa nyt valitsemiltaan johtajilta näyttöä ihmistemme - suomalaisten omien asioiden hoitamisesta siten, jotta syntyy tunne aidosta välittämisestä.

        ---
        |* Evoluution ehkä merkityksellisin "oppi" on lisääntymisen ja kasvatuksen jälkeen oppi itsensä puolustamisesta, sillä se takaa mahdollisuudet ensin mainittujen toteutumiseen. Mikäli ihminen on puolustuskyvytön - on häntä autettava inhimillisen yhteiskunnan taholta - olemmehan demokratiassamme valinneet tavan Elää ja Vaikuttaa.

        |** Tapaus Koskelasta on kirjoitettu hämmästyttävän paljon - tässä esimerkki ylläolevan laatijalta jo ajalta, jolloin tapaus Koskelassa kaikki olivat hengissä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -


      • Avauksen tarkoitus oli juuri tuo!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Väkivalta alkaa, kun kyky ymmärrykseen päättyy

        Kirjan aiheesta - Koskelan mielivalta - kertomus teinisurmista on ajassa juuri nyt.

        [YLEISESTI] Meillä on kolme laajaa syvällisen pohdinnan aihetta - konkreettisin muutoksin: 1) Meidän ihmisten oma väkivalta, 2) Mikrobien (Korona) meille paljolti tuntematon leviäminen ja niiden tehtäväkuva ja 3) Molempia yhdistävä ihmislähtöinen hallitsematon ympäristömuutos, joka tuottaa varmasti osatekijöitä kiihdyttämään ensin mainittujen esiintymiä ja runsastumista.
        --

        Koskelan tapaus pysäytti inhimillisen ihmisen
        [ ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008103338.html - ] IS: "Kirja: Koskelassa surmatun 16-vuotiaan opettajat eivät tienneet väkivallasta – poika putosi turva­verkkojen läpi"

        Aiheesta media on kirjoittanut kiitettävästi, tästä erityismaininta muutoin yhä enemmän itää ja länttä vastakkain asettelevalle laatumedialle. Tosin tässäkin on heräämässä epäilys, ettei se läntinen maailmankuva ja sen hersyen tapahtuva kuorrutus olekaan se ainoa oikea tapa Elää ja Vaikuttaa!
        --

        [EKSTRA] Väkivalta lisääntyy myös läntisen median ihannemaassa - Yhdysvalloissa
        [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007906233.html - ]

        US' ssa tapahtuu eniten asukasta kohden massa- ja joukkomurhia - yleensä käsiasein ja siviilien toimesta. Onko eräänä vaikutteena amerikkalaisten liki jatkuvasti käymät sodat - kaukana omien rajojen ulkopuolella - suurena piilovaikutteena, ei olla ainakaan julkisesti tutkimuksellisesti osoitettu.
        --

        Koskelan tapauksessa ei käytetty aseita, vain hengen - ja fyysisen väkivallan aseita; potkimalla, hakkaamalla ja erityisesti ehkä omaa "paremmuutta todistellen" ryhmäväkivaltaa, jossa kohteeksi joutui kohde, joka ei enää osannut, jaksanut tai kyennyt puolustautumaan |*.

        Miksi pitkä sarja kiihtyvää väkivaltaa lopulta yltyi tapoksi ellei peräti murhaksi? |**

        Tässä kohdin ei ole syytä analysoida syyllisyyden taakkaa, siihen vaikutteita kuin osoitteluitakaan - vaan olisi kyettävä normaalin (?) yhteiskunnan pysähdyttävä oikeasti ajattelemaan mitä ME voimme tehdä estääksemme seuraavan puolustuskyvyttömän tapon tai jopa murhan.

        Esimerkin voima on kasvatuksen eräs perustekijä

        Aina ei koti ja perhe isänä ja äitinä jaksa kohdistaa "niitä oikeita" tapoja ohjastamaan lastaan/ lapsiaan - ja tässä kohdin inhimillinen yhteiskunta astuu kuvaan, sillä jokainen meistä syntyy tänä h maailmaan synnittömänä, puhtaana kuin viattomana - perimätaakallemme emme mahda mitään, se kuuluu meille paljolti tuntemattoman evoluution työkenttään ---

        Yhteinen osallistuminen koko meidän yhteiskuntaa kosketteleviin iloihin, suruihin kuin tapahtumiin, jotka pysäyttivät ja tulevat pysäyttämään - ainakin inhimillisen ajattelun -

        .. tässä on se kohta, jossa kansalaistemme valitsemat yhteisten asioiden hoitajat voivat ottaa osaa - se ei edes maksa paljon, mutta tuo inhimillisen otteen olla mukana, olla yhdessä - olla rakentamassa kuvaa, jossa ketään ei jätetä, vaan otetaan mukaan -

        .. näin uudistammekin pyynnön tasavaltamme ylimmille portaille - tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja PM Sanna Marin:

        Tulkaa mukaan, tehkää viesti - vaikka videolla - esitettäväksi kaikkiin opinahjoihin - varhaiskasvatuksesta aina oppivelvollisuuden loppuun saakka - viestinä, että olemme mukana, tämä on yhteinen asia ja koskettaa meitä kaikkia.

        Sauli ja Sanna, pienien lapsien isänä ja äitinä tulkaa ja kertokaa lapsille, nuorille ja opettajille, ettei väkivalta ole ratkaisu, vaan huolehtiminen, yhteisvastuu, kanssakäyminen, osallistuminen ja hyväksyntä erilaisuuden edessä ..

        Tehkää tämä viesti; teitä kuunnellaan. Tehdään tästä koko kansakunnan asia - ollaan mukana yhteiskunnassa, jossa ketään ei jätetä.

        Meillä on kaukaa historiasta kokemusta mitä merkitsee 'ketään ei jätetä' - se merkitsee yhtenäistyvää kansakuntaa, joka on ylpeä omastaan ja osaa hoitaa omansa - tuoden tunnetta, että meistä kaikista välitetään.

        Katsoisin, että juuri nyt yhteinen esilletulo on johdoltamme kansalaisvelvollisuus, sillä kansakunta ansaitsee arvoisensa johtajat - joille merkityksellisintä on kansalaistemme yhteishenki sellaisten asioiden kohdalla, jolloin emme oikein tiedä miksi ja mitä tekisimme.

        On aika ryhtyä tekoihin. Kansakunta odottaa nyt valitsemiltaan johtajilta näyttöä ihmistemme - suomalaisten omien asioiden hoitamisesta siten, jotta syntyy tunne aidosta välittämisestä.

        ---
        |* Evoluution ehkä merkityksellisin "oppi" on lisääntymisen ja kasvatuksen jälkeen oppi itsensä puolustamisesta, sillä se takaa mahdollisuudet ensin mainittujen toteutumiseen. Mikäli ihminen on puolustuskyvytön - on häntä autettava inhimillisen yhteiskunnan taholta - olemmehan demokratiassamme valinneet tavan Elää ja Vaikuttaa.

        |** Tapaus Koskelasta on kirjoitettu hämmästyttävän paljon - tässä esimerkki ylläolevan laatijalta jo ajalta, jolloin tapaus Koskelassa kaikki olivat hengissä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -

        Vaikuttaa avaajan omalta kommentilta?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Väkivalta alkaa, kun kyky ymmärrykseen päättyy

        Kirjan aiheesta - Koskelan mielivalta - kertomus teinisurmista on ajassa juuri nyt.

        [YLEISESTI] Meillä on kolme laajaa syvällisen pohdinnan aihetta - konkreettisin muutoksin: 1) Meidän ihmisten oma väkivalta, 2) Mikrobien (Korona) meille paljolti tuntematon leviäminen ja niiden tehtäväkuva ja 3) Molempia yhdistävä ihmislähtöinen hallitsematon ympäristömuutos, joka tuottaa varmasti osatekijöitä kiihdyttämään ensin mainittujen esiintymiä ja runsastumista.
        --

        Koskelan tapaus pysäytti inhimillisen ihmisen
        [ ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008103338.html - ] IS: "Kirja: Koskelassa surmatun 16-vuotiaan opettajat eivät tienneet väkivallasta – poika putosi turva­verkkojen läpi"

        Aiheesta media on kirjoittanut kiitettävästi, tästä erityismaininta muutoin yhä enemmän itää ja länttä vastakkain asettelevalle laatumedialle. Tosin tässäkin on heräämässä epäilys, ettei se läntinen maailmankuva ja sen hersyen tapahtuva kuorrutus olekaan se ainoa oikea tapa Elää ja Vaikuttaa!
        --

        [EKSTRA] Väkivalta lisääntyy myös läntisen median ihannemaassa - Yhdysvalloissa
        [ ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007906233.html - ]

        US' ssa tapahtuu eniten asukasta kohden massa- ja joukkomurhia - yleensä käsiasein ja siviilien toimesta. Onko eräänä vaikutteena amerikkalaisten liki jatkuvasti käymät sodat - kaukana omien rajojen ulkopuolella - suurena piilovaikutteena, ei olla ainakaan julkisesti tutkimuksellisesti osoitettu.
        --

        Koskelan tapauksessa ei käytetty aseita, vain hengen - ja fyysisen väkivallan aseita; potkimalla, hakkaamalla ja erityisesti ehkä omaa "paremmuutta todistellen" ryhmäväkivaltaa, jossa kohteeksi joutui kohde, joka ei enää osannut, jaksanut tai kyennyt puolustautumaan |*.

        Miksi pitkä sarja kiihtyvää väkivaltaa lopulta yltyi tapoksi ellei peräti murhaksi? |**

        Tässä kohdin ei ole syytä analysoida syyllisyyden taakkaa, siihen vaikutteita kuin osoitteluitakaan - vaan olisi kyettävä normaalin (?) yhteiskunnan pysähdyttävä oikeasti ajattelemaan mitä ME voimme tehdä estääksemme seuraavan puolustuskyvyttömän tapon tai jopa murhan.

        Esimerkin voima on kasvatuksen eräs perustekijä

        Aina ei koti ja perhe isänä ja äitinä jaksa kohdistaa "niitä oikeita" tapoja ohjastamaan lastaan/ lapsiaan - ja tässä kohdin inhimillinen yhteiskunta astuu kuvaan, sillä jokainen meistä syntyy tänä h maailmaan synnittömänä, puhtaana kuin viattomana - perimätaakallemme emme mahda mitään, se kuuluu meille paljolti tuntemattoman evoluution työkenttään ---

        Yhteinen osallistuminen koko meidän yhteiskuntaa kosketteleviin iloihin, suruihin kuin tapahtumiin, jotka pysäyttivät ja tulevat pysäyttämään - ainakin inhimillisen ajattelun -

        .. tässä on se kohta, jossa kansalaistemme valitsemat yhteisten asioiden hoitajat voivat ottaa osaa - se ei edes maksa paljon, mutta tuo inhimillisen otteen olla mukana, olla yhdessä - olla rakentamassa kuvaa, jossa ketään ei jätetä, vaan otetaan mukaan -

        .. näin uudistammekin pyynnön tasavaltamme ylimmille portaille - tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja PM Sanna Marin:

        Tulkaa mukaan, tehkää viesti - vaikka videolla - esitettäväksi kaikkiin opinahjoihin - varhaiskasvatuksesta aina oppivelvollisuuden loppuun saakka - viestinä, että olemme mukana, tämä on yhteinen asia ja koskettaa meitä kaikkia.

        Sauli ja Sanna, pienien lapsien isänä ja äitinä tulkaa ja kertokaa lapsille, nuorille ja opettajille, ettei väkivalta ole ratkaisu, vaan huolehtiminen, yhteisvastuu, kanssakäyminen, osallistuminen ja hyväksyntä erilaisuuden edessä ..

        Tehkää tämä viesti; teitä kuunnellaan. Tehdään tästä koko kansakunnan asia - ollaan mukana yhteiskunnassa, jossa ketään ei jätetä.

        Meillä on kaukaa historiasta kokemusta mitä merkitsee 'ketään ei jätetä' - se merkitsee yhtenäistyvää kansakuntaa, joka on ylpeä omastaan ja osaa hoitaa omansa - tuoden tunnetta, että meistä kaikista välitetään.

        Katsoisin, että juuri nyt yhteinen esilletulo on johdoltamme kansalaisvelvollisuus, sillä kansakunta ansaitsee arvoisensa johtajat - joille merkityksellisintä on kansalaistemme yhteishenki sellaisten asioiden kohdalla, jolloin emme oikein tiedä miksi ja mitä tekisimme.

        On aika ryhtyä tekoihin. Kansakunta odottaa nyt valitsemiltaan johtajilta näyttöä ihmistemme - suomalaisten omien asioiden hoitamisesta siten, jotta syntyy tunne aidosta välittämisestä.

        ---
        |* Evoluution ehkä merkityksellisin "oppi" on lisääntymisen ja kasvatuksen jälkeen oppi itsensä puolustamisesta, sillä se takaa mahdollisuudet ensin mainittujen toteutumiseen. Mikäli ihminen on puolustuskyvytön - on häntä autettava inhimillisen yhteiskunnan taholta - olemmehan demokratiassamme valinneet tavan Elää ja Vaikuttaa.

        |** Tapaus Koskelasta on kirjoitettu hämmästyttävän paljon - tässä esimerkki ylläolevan laatijalta jo ajalta, jolloin tapaus Koskelassa kaikki olivat hengissä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -

        Mitäpä tähän lisäämään!


      • Anonyymi

        Jaksamattomia on jo liiaksi. Mitä teemme?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajelehtivat ilman kotikasvatusta.

        Vanhempien kasvuhokemallinen näyttö- ja vertailutalous jäytävät kasvatusvastuuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pudokkaita on jo vanhemmissa aivan liikaa. Mitä yhteiskunta tekee, vai annetaanko vahvojen voittaa?

        Lajin valinta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        16-vuotias sai kuusi vuotta puukotustaposta Helsingin rautatieasemalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Täyttä asiaa tämäkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pudokkaita on jo vanhemmissa aivan liikaa. Mitä yhteiskunta tekee, vai annetaanko vahvojen voittaa?

        Demarit ylläpitävät inhimillistä yhteiskuntaa. PM Marin varmaan osallistuu tähän avaajan kampanjaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulukiusaaja jatkanut toimiansa työpaikkakiusaajana ja sitten siirtynyt some-kiusaajaksi. Kiusaajilla on tutkitusti alentunut itsetunto.

        Yksi näistä mölyää täällä Ilkka Luoman avauksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käy kehumassa täällä

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7485

        Kansalaisaloite ylitti 50 000 - liittyy koulukiusaamiseen ja lain muutokseen terävämmäksi, jotta koulukiusaaminen ja -väkivalta saadaan suitsittua pienemmälle!

        56346 nimeä nyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omaasi kehut.

        Oletko työtön ja näin entinen työpaikkakiusaaja ja nykyinen erakoitunut some-kiusaaja. Kenties jo nuorena koulukiusaaja, joka katkeroitui varhain.


      • Lapsi joutuu vankilaan - tuleeko hänestä enää kelpo kansalaista?

        [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12083916 - ]
        YLE-ingressi: "Oikeus kertoo tänään kantansa siihen, syyllistyivätkö kolme teon aikaan 16-vuotiasta poikaa tahalliseen henkirikokseen vai eivätkö he ymmärtäneet väkivallan seurauksia."
        .

        Koskelan tapaus herätti kansalaiset |1, entä poliitikkomme - päättäjät ja jopa presidentti* - heräsivätkö he tosiasioihin, jotka lapsiasianvaltuutettu Elina Pekkarinen kiinnitti YLE-Aamu-TV' ssä huomiota - viikottain yksi kahdestakymmenestä lapsesta joutuu kouluissa kiusaamisen ja väkivallan kohteeksi! Kiinnostako tämä meidän päättäjiä?
        .
        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html -
        .
        Kansalaisvaikuttajat ottivat yhteyttä presidentin kansliaan jo ennen tapaus Koskelaa - pyydettiin ystävällisesti huomiota koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan |2.
        .
        |2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -
        .
        Pyydettiin osallistumaan yhteiseen viestiin kaikille lapsille ja nuorille

        .. - vaikkapa videotervehdystä idealla - "Ketään ei jätetä, kaikki mukaan" - olemme samaa yhteiskuntaa ja tarvitsemme kaikki lapset. Meillä ei ole kansakuntaa ilman lapsia, joilla on vahvaa toivoa ja halua nähdä luottavaisina huominen! |3
        .
        |3 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12082232 -
        YLE-ingressi: "YK:n lastenjärjestön uuden kyselyn mukaan moni nuori kokee, ettei hyvästä tulevaisuudesta ole helppo unelmoida. Koronan ja ilmaston lisäksi nuoret kokevat, että kiusaaminen, syrjintä ja mielenterveyspalvelujen riittämättömyys heikentävät heidän hyvinvointiaan."

        --

        Uudistamme nyt pyynnön - ja näin julkisesti!

        Tulkaa mukaan - niin presidentti Sauli Niinistö kuin pääministeri Sanna Marin. Lapset ja nuoret ovat meidän huomista - he turvaavat osaltansa vanhempansa ja heidänkin vanhempia - sitten myöhemmin.

        Lapsiperheet tarvitsevat nyt rohkaisua
        --

        Meidän on luotava lapsillemme ja nuorillemme sellainen huomisen tie, johon he luottavat, ymmärtävät yhteistyön ja oivaltavat miksi me tarvitsemme toisiamme.

        Emme voi nyt aikuisina pistää päätä pensaaseen

        Nyt on oltava rohkeita - on kyse yhteiskuntamme tärkeimmästä asiasta - lapsista ja heidän tulevaisuudesta.
        --

        Vähennetään sekaantumista muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin!
        [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/liikaa-afganistania-liian-vahan-omia.html - ]

        Höyryämme aivan liikaa sellaisista asioista, jotka ovat kaukana meistä, muiden luomissa ongelmissa, joista tosin voi kehittyä kerrannaisia meillekin.

        Oleellista on hoksata, ettemme sekaannu liiaksi vieraiden omiin asioihin, vaan keskitymme ensisijaisesti omiin kotikutoisiin ongelmiin - meillä ei ole varaa laskea ongelmia hallitsemattomiksi - se lyö lopulta aina meidän omiin nilkkoihin.

        Asia on vakava - on heräämisen aika!

        "Kaikki mukaan - ketään ei jätetä". Tämä kuuluisa lause osattiin jo kauan sitten - ketään ei jätetty; kansakunta eheytyi ja saimme voittomme - pysyimme kansakuntana.

        Niin nytkin kansakunta muodostuu kaiken ikäisistä ihmisistä, inhimillisyydestä - huolehtimisesta ja toisista välittämisestä; ketään ei tosiaan jätetä. Tule mukaan, ole rohkea ja vie viestiä Suomesta ja suomalaisuudesta, joka huolehtii kansalaisensa - lapsista vanhuksiin.

        Jätetään muiden omat sisäiset asiat heille itselleen ja keskitytään omiin -

        .. näin kansakunta kiittää ja ylläpitää vahvaa toivoa huomisen elosta ja kyvystä ottaa vastaan ne suuret, jopa katastrofin mahdollisuudet, mitä me itse varttuneina aikuisina olemme luoneet koko biologiselle Elämälle.

        Meillä aikuisilla on vastuumme, kannetaan se ja aloitetaan se nyt maan isien ja äitien viestinä lapsille:

        Luomme yhdessä huomista, jossa toivo Elää ja josta kumpuaa se voima, jolla ratkaisemme muutkin suuret (ympäristö)ongelmat, jotka vääjäämättä tulevat eteemme!

        ..
        |1 ~ https://www.facebook.com/groups/47178336587 -
        "Koulukiusaaminen SEIS"

        ...
        38648


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja heitä on paljon, liian paljon. Mitä tehdään? "Ketään ei jätetä"!

        --- "Kaikki mukaan!"

        .
        Olemme tosiasioiden edessä ja niiden tunnustaminen on tunnetusti viisasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.

        Kannustan kaikkien koulujen Vanhempainyhdistyksiä mukaan yhteisiin talkoisiin!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Arvostus avaajalle, oli jo aika saada tämä laajalle framille!

        Kiitos!

        Kiitän samalla heitä monia, jotka kommentoivat tänne asiapohjaisesti. Tosin joukossa on turhaakin älämölöä - heillä lienee paha olo - ehkä muistot kouluajoilta pulpahtivat mieliin, mutta apua on saatavilla - vielä aikuisillekin. Tämä yhteiskunta on yhteinen kaikille!


      • Anonyymi

        Tänään ollaan tosiasioiden edessä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        HS: "Kiusattu 14-vuotias löytyi kuolleena Seinestä, kaksi 15-vuotiasta pidätetty
        Tytön äiti oli tehnyt ilmoituksen kiusaamisesta katoamisiltana."

        ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007851416.html -

        .
        Pitäisikö Suomessa aloitettu "Ketään ei jätetä" kampanja koskettamaan EU' ta ja lopulta koko Eurooppaa?

        ...

        Ilkka Luomalla on kampanja päällä!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiitos!

        Kiitän samalla heitä monia, jotka kommentoivat tänne asiapohjaisesti. Tosin joukossa on turhaakin älämölöä - heillä lienee paha olo - ehkä muistot kouluajoilta pulpahtivat mieliin, mutta apua on saatavilla - vielä aikuisillekin. Tämä yhteiskunta on yhteinen kaikille!

        Kiitokset itsellesi. Tänään on jollain lailla tietty kulminaatiopiste. Raskas rikos saa palkkansa. Masentunutta poikaa ei saada takaisin, vain muisto jää, mutta toivotaan että presidentti ja pääministeri heräävät!


      • Anonyymi

        Kohdillaan, sympatiat tänne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.

        Millainen oli ja on tappajien kotiolot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EI mene ei. Ensin kirjoittaa, sitten kehuu ja lopuksi komppaa.

        Ukkeli saa siitä kiksejä.

        Kateutta. Mutta paha sai palkkansa, riittävästi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Koskelassa surmatun pojan isä ja äiti toivovat rauhaa – syyttäjä harkitsee vielä tuomiosta valittamista




        https://yle.fi/uutiset/3-12085160


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        *

        III Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – miten herätämme luottamuksen huomiseen?

        [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna.

        Metsää – lisää metsää

        Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/11/metsahiilinieluista-ansaitaan-rahaa-ja.html – alta.

        Kovaa tekstiä, mutta niin totta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulukiusattu? Työpaikkakiusattu? Some-kiusattu?

        Koskelan surman tuomio lieveni vaaditusta: Murhasta 10, 9 ja 8 vuoden tuomiot tekijöille


        https://yle.fi/uutiset/3-12083916


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        [... kansalainen Erkki kuuli omalta koulukaveriltaan, nykyiseltä kokeneelta opettajalta, että on niin paljon nuoria, jotka eivät osaa lukea, tai oikeastaan lukea, mutta eivät ymmärrä lukemaansa. Aika oli koululaisilta mennyt kaikkeen muuhun kuin kouluun ja opintoihin – tai sitten aikaa mennyt mihinkään …

        … kansalainen Liisa on pahanolon vallassa kun luki mieltä masentavan tekstin jutusta |1 - oli käynyt ilmi, että nuorisotakuujärjestelmä toi koulujen penkeille nuoria, joille itse koulunkäyntikin on jo liian vaikeaa. Liisa tajusi heti, että nuo nuoret ovat syyttömiä hätäänsä … ]

        |1 ~ http://yle.fi/uutiset/nuorisotakuu_toi_ammattiopintoihin_nuoria_jotka_eivat_pysty_opiskelemaan__vaeltavat_ympari_luokkaa_eivat_nae_laakeruiskun_neulaa/9231217 -


        Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven.


        Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ]

        Nyt eivät enää puheet riitä. Eduskunta harrastaa riittävästi puhumista, on kansalaisten vuoro tarttua tekoihin. Nyt nostetaan nuoret elämän syrjään kiinni. Esimerkkiä antaa ME – säätiö, joka on Supercell yhtiön perustajien masinoima säätiö, joka on luvannut rahoittaa aina 200 miljoonan saakka syrjäytyneitä nuoria |2. Sanoisinko, että supervastuunkantoa.

        |2 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet-6588994 -


        Nuoret pelaavat ympäri maailman – niin myös Suomessa

        Supercell yhtiö takoo rahaa urakalla – peleillä. Juuri niillä peleillä, joita nuoret ostavat muutamilla euroilla, dollareille, juaneilla tai millä tahansa valuutalla, noista puroista muodostuu miljardivirtoja. Nyt uusien omistusjärjestelyjen myötä palautettaisiin nuorille tuo luvattu 200 miljoonaa euroa. Superlahjoitus tapahtuu asiaan – juuri asiaytimeen.


        Nuoret ovat tulevaisuudet muotokuva

        Onko meidän huomisen muotokuva kohdallaan? On enemmistön kohdalta, suuri osa jaksaa nykyisessä markkinatalouspuristuksessa, näyttö- ja vertailutaloudessa kuin kilpailussakin paikasta auringossa, jossa usein kiilto on tärkeämpää kuin hyvä pohjamaali.

        Eräät meistä maalasivat suoraan ruosteen päälle, ja nyt ruoste kukkii läpi. Läpivalaisu jäi tekemättä – vahinko on jo tapahtunut |3 ja syrjäytyneet nuoret eivät ole juurikaan osallisia hitaan kehityksen taakkaan, jota nyt kantavat harteillaan.


        Evoluutio antoi meille vain yhden tehtävän – vain yhden

        Meillä on suvunjatkamisen pakote geeneissä, sillä se takaa aina sen siihen saakka kestäneen geeniperimäkuolemattomuuden, joka syntyvän lapsen kohdalla joka kerta jokaiselle kohdistuu.

        Suvunjatkamisen kylkeen on evoluutio luonut kasvattamisen eli huolehtimisen siihen saakka, kunnes jälkeläinen on itse kypsä lisääntymään. Tämä on laki, joka ei pala tulessakaan. Nyt joidenkin osalta tuo lisääntymisen kylkeen ohjelmoitu huolehdintakäsky jäi puolitiehen ja nyt on suuren korjaussarjan vuoro |4.


        Korjaussarja

        Mitä pitää tehdä? Korjaussarja tuo meille kaikille mietittävää. Tämä ei ole läpihuutojuttu. Syrjäytyneitä on eräiden tilastojen mukaan jo noin 80.000, luvun ollessa suuri, kun kuitenkin puhutaan vain ikäluokista noin 16 – 28 -vuotiaat. Entä tulevat uhat? uutisointi tuo meille lisää ongelmia – nuoria ennen ovat lapset!


        Kouluista kuuluu hätähuuto!

        Opettajat ovat ihmeissään mitä tehdä, kun jo 8-vuotiaan tekoset vaativat poliisin kutsumisen paikalle |5. Tai opettajan viesti vanhemmille, että ostakaa uusia vaatteita, kun lastanne kiusataan. Näin opettajien keinovalikoima on supistettu minimiin. Ei ole mahdollisuuksia, kun jo koululaisetkin sanovat, ettette te meille mitään voi, ette voi tehdä meille mitään. Opettaja - auktoriteetti on kuristettu olemattomiin, vain vahvimmat pärjäävät yhdessä yhteiskuntamme tärkeimmissä tehtävissä.

        Tänne Koskelan murhasta tuomitut passitetaan

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008238681.html


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä se pulma, jenkkiväkivaltaelokuvat?

        Rambot laukaisevat heikkoja, väärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajelehtivat ilman kotikasvatusta.

        Syrjäytyvät ilman rohkaisua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liikaa väkivaltaisia kännykkäpelejä?

        Liikaa väkivalta videoita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koskelan murha sai vaikutteita vapaaotteluvideoista.

        Sanoivat murhaan tuomitut pojat.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        HS: "Kiusattu 14-vuotias löytyi kuolleena Seinestä, kaksi 15-vuotiasta pidätetty
        Tytön äiti oli tehnyt ilmoituksen kiusaamisesta katoamisiltana."

        ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007851416.html -

        .
        Pitäisikö Suomessa aloitettu "Ketään ei jätetä" kampanja koskettamaan EU' ta ja lopulta koko Eurooppaa?

        ...

        EU-ongelma?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko vastanneet? Molemmilla pieni lapsi! Luulisi kiinnostavan tämä todella tärkeä asia!

        Ovatko vastanneet, kysytään nyt uudelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikutteet kotoa, kaveripiiristä, elokuvat, videopelit - muut pelit ja lisääntyvä somekiusaus netin ihmeellisestä maailmasta.

        Tänään puhutaan aivan liikaa Afganistanista, se laukaisee meidän omat kiusalliset ongelmat maton alle, kuten koulukiusaamisen, väkivallan ja syrjäytymisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajelehtivat ilman kotikasvatusta.

        Mielenterveysongelmat lisääntyvät.


      • Anonyymi

        Perustetaan kansalaisliike:

        "Ilolla jaksamaan - yhdessä!"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Oletko läntisen malliesimerkin vankina?


      • Anonyymi

        Mikä on vastuu ja missäkin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sullakaan näytä menevän hyvin.

        Koulu - tai työpaikkakiusattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi nuorten väkivalta lisääntyy?

        Amerikkalaiset väkivaltaelokuvat - rambot?


    • Anonyymi

      Kerrohan sitten, jos pressa vastaa!

      • Anonyymi

        Itse itsesi komentaen.

        Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse itsesi komentaen.

        Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi.

        Seuraavaksi vastasi Yle:

        https://yle.fi/uutiset/3-11716584

        " ... Helsingin Koskelassa joulukuun alussa tapahtuneesta 16-vuotiaan pojan murhasta epäillyt samanikäiset pojat olivat kuvanneet teon puhelimillaan. Poliisi on esitutkinnassa löytänyt epäiltyjen puhelimista videomateriaalia uhriin kohdistetusta väkivallasta.

        – Erinäisiä kohtia näistä tilanteista on videoitu. Pojat ovat kertoneet itsekin, että tapahtumapaikalla on kuvattu tilannetta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta. ... "


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraavaksi vastasi Yle:

        https://yle.fi/uutiset/3-11716584

        " ... Helsingin Koskelassa joulukuun alussa tapahtuneesta 16-vuotiaan pojan murhasta epäillyt samanikäiset pojat olivat kuvanneet teon puhelimillaan. Poliisi on esitutkinnassa löytänyt epäiltyjen puhelimista videomateriaalia uhriin kohdistetusta väkivallasta.

        – Erinäisiä kohtia näistä tilanteista on videoitu. Pojat ovat kertoneet itsekin, että tapahtumapaikalla on kuvattu tilannetta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta. ... "

        Pojat ovat edelleen vangittuina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse itsesi komentaen.

        Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi.

        Samalta henkilöltä. Huomaa tyylistä. Olisiko aika ottaa yhteyttä mielenterveystoimistoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraavaksi vastasi Yle:

        https://yle.fi/uutiset/3-11716584

        " ... Helsingin Koskelassa joulukuun alussa tapahtuneesta 16-vuotiaan pojan murhasta epäillyt samanikäiset pojat olivat kuvanneet teon puhelimillaan. Poliisi on esitutkinnassa löytänyt epäiltyjen puhelimista videomateriaalia uhriin kohdistetusta väkivallasta.

        – Erinäisiä kohtia näistä tilanteista on videoitu. Pojat ovat kertoneet itsekin, että tapahtumapaikalla on kuvattu tilannetta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta. ... "

        Ja vastasikin hyvin!


      • Ei ole vielä vastannut, mutta kolme kansanedustajaa ja yksi valiokunnan puheenjohtaja on vastannut sekä kolme alaan liittyvää asiantuntijaa - kaikki olivat sähköpostituksen piirissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pojat ovat edelleen vangittuina.

        Oikeus alkoi eilen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraavaksi vastasi Yle:

        https://yle.fi/uutiset/3-11716584

        " ... Helsingin Koskelassa joulukuun alussa tapahtuneesta 16-vuotiaan pojan murhasta epäillyt samanikäiset pojat olivat kuvanneet teon puhelimillaan. Poliisi on esitutkinnassa löytänyt epäiltyjen puhelimista videomateriaalia uhriin kohdistetusta väkivallasta.

        – Erinäisiä kohtia näistä tilanteista on videoitu. Pojat ovat kertoneet itsekin, että tapahtumapaikalla on kuvattu tilannetta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta. ... "

        Rujo tapahtumasarja!


      • Anonyymi

        Ei vastannut? Se huonontaa pressan ja pääministerin kannatusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pojat ovat edelleen vangittuina.

        Mielentilatutkimuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pojat ovat edelleen vangittuina.

        Menossa mielentilatutkimukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse itsesi komentaen.

        Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi.

        Taas sama öyhöttäjä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seuraavaksi vastasi Yle:

        https://yle.fi/uutiset/3-11716584

        " ... Helsingin Koskelassa joulukuun alussa tapahtuneesta 16-vuotiaan pojan murhasta epäillyt samanikäiset pojat olivat kuvanneet teon puhelimillaan. Poliisi on esitutkinnassa löytänyt epäiltyjen puhelimista videomateriaalia uhriin kohdistetusta väkivallasta.

        – Erinäisiä kohtia näistä tilanteista on videoitu. Pojat ovat kertoneet itsekin, että tapahtumapaikalla on kuvattu tilannetta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta. ... "

        Raaka väkivalta lisääntyy!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeus alkoi eilen.

        Mielentilatutkimuksessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menossa mielentilatutkimukseen.

        Edelleen vangittuina?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse itsesi komentaen.

        Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi.

        Ala-asteella luokalle tuli uusi oppilas Risto, joka alkoi systemaattisesti kiusata Mikaelia. Tässä jutussa 11-vuotias Mikael, hänen äitinsä, opettaja, rehtori ja Riston äiti kertovat näkemyksensä tapahtuneesta ja sen, miten siihen puututtiin.

        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007990544.html ---


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vastannut? Se huonontaa pressan ja pääministerin kannatusta.

        Kansakunta odottaa tässä tapauksessa presidentin ja pääministerin ulostuloa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pojat ovat edelleen vangittuina.

        Vieläkin?!?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleen vangittuina?

        Vieläkin vangittuna?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samalta henkilöltä. Huomaa tyylistä. Olisiko aika ottaa yhteyttä mielenterveystoimistoon?

        Etkö osaa varata itse aikaasi avun alttarille?


      • Anonyymi

        Tuleeko kakkua pojille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeus alkoi eilen.

        Tänään napsahtavat tuomiot!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menossa mielentilatutkimukseen.

        Kuulemma täydessä tolkussa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menossa mielentilatutkimukseen.

        Tutkittu on - täysissä ymmärryksen kuoseissa. Nyt odotetaan rangaistusta Käräjiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pojat ovat edelleen vangittuina.

        Tuomiot paukahtivat pöytään.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö osaa varata itse aikaasi avun alttarille?

        Näillä kommenteilla vain lisäät näiden avauksien suosiota.


    • Anonyymi

      Täsmälleen samaa propagandakirjoitustaan Luoma floodaa Yhteiskunta/ Laki ja rikos / Väkivalta - palstalla.

      • Anonyymi

        Eikö avaus kuulu Väkivalta -osastoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö avaus kuulu Väkivalta -osastoon?

        Mielestäni kyllä, vaikka tekijät alaikäidiä


      • Anonyymi

        Eikö tämä ole juuri se väkivalta -osio?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tämä ole juuri se väkivalta -osio?

        Heräsit yöllä 4.11 ja halusit kirjoittaa webbiin: Eikö tämä ole juuri se väkivalta -osio?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö avaus kuulu Väkivalta -osastoon?

        Kyllä kuuluu ja tiukasti kuuluukin!


      • Anonyymi

        Sehän on juuri tämä palsta! Korkki kiinni!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heräsit yöllä 4.11 ja halusit kirjoittaa webbiin: Eikö tämä ole juuri se väkivalta -osio?

        Onko stondisongelmia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö avaus kuulu Väkivalta -osastoon?

        Joo, ja täällähän se on :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni kyllä, vaikka tekijät alaikäidiä

        Alaikäisiä 😉


    • Anonyymi

      Hyvä, että joku teki tämän avauksen. On aika ryhtyä hymistelevästä puheesta tekoihin.

      • Anonyymi

        Jäin mutustelemaan sanontaa: "Ketään ei jätetä"!


    • Anonyymi

      Seinäjoelta kuultua:

      "Koulukiusaamiseen puuttumiseen kokeillaan Seinäjoella koulun pihalla olevaa hälytysnappia

      Opetushallituksesta suhtaudutaan hankkeeseen mielenkiinnolla mutta muistutetaan, että teknologia voi täydentää muttei korvata välituntivalvontaa." - Hesarista otsikko

      • Anonyymi

        Pitäisikö kaikilla olla taskussa tuo turvanappi?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö kaikilla olla taskussa tuo turvanappi?!

        Kuten 112-nappi, mutta mihin tämä turvanappi johtaisi - pitäisikö olla oma organisaatio, josta vastataan? Mielipiteitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten 112-nappi, mutta mihin tämä turvanappi johtaisi - pitäisikö olla oma organisaatio, josta vastataan? Mielipiteitä?

        Koita mielummin levitoida vastatuuleen.
        Se on vaikeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita mielummin levitoida vastatuuleen.
        Se on vaikeaa.

        Onko taas joku karannut laitoksesta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko taas joku karannut laitoksesta?

        Kyllä ja pyrkii jopa SDPn kuntavaaliehdokkaaksi.

        Joko tulokset tiedetään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäisikö kaikilla olla taskussa tuo turvanappi?!

        Onhan siellä kännykkä ja 112.


    • Anonyymi

      Henkevä ajassa juuri nyt teksti. Toivottavasti saa vastakaikua päättäjiltä.

      • Anonyymi

        Kerätään kansalaishenkeä - suorakanavaisesti?


      • Anonyymi

        Kyllä sinun hoitsusi huomaa ja lataa dosetin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sinun hoitsusi huomaa ja lataa dosetin.

        Onko holhoojaoikeudenkäyntisi jo ohi?


      • Sai pari päivää sitten - TP Niinistö Kemissä, vieraili Jope Ruonansuun koulussa. Napakymppi.


    • Anonyymi

      Rohkea ulostulo. Nyt haetaan yhteistä tahtoa kutomaan railoja umpeen.

      • Anonyymi

        Heräsit yöllä 4.09 ja halusit kirjoittaa webbiin: Rohkea ulostulo. Nyt haetaan yhteistä tahtoa kutomaan railoja umpeen.


      • Anonyymi

        Miten käytännössä kudot nämä syrjäytyneet yhteiskuntaan takaisin?


      • Anonyymi

        Hesarilla oli eilen 11.1. koulukiusaamisen ja -väkivallan teemapäivä. Miksiköhän? Heksingin Koskela?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesarilla oli eilen 11.1. koulukiusaamisen ja -väkivallan teemapäivä. Miksiköhän? Heksingin Koskela?

        Helsingin Koskela 😉


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heräsit yöllä 4.09 ja halusit kirjoittaa webbiin: Rohkea ulostulo. Nyt haetaan yhteistä tahtoa kutomaan railoja umpeen.

        Nämä hiljaa tyhmät vain lisäävät Ilkka Luoman avauksien suosiota! :-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hesarilla oli eilen 11.1. koulukiusaamisen ja -väkivallan teemapäivä. Miksiköhän? Heksingin Koskela?

        Helsingin Koskela saa tänään tuomionsa!


    • Anonyymi

      Joopa joo. Avaaja ihannoi selkeästi kansalaisiaan sortavia diktatuureja sekavassa kirjoituksessaan.

      • Anonyymi

        Keskustelee myös itsensä kanssa.


      • Anonyymi

        Diktatuuri mainittu, missä kohdin esiintyy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diktatuuri mainittu, missä kohdin esiintyy?

        Avauksessa monta kertaa. Itsehän sen kirjoitit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avauksessa monta kertaa. Itsehän sen kirjoitit.

        En löytänyt yhtään. Luin jutun, luitko sinä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En löytänyt yhtään. Luin jutun, luitko sinä?

        TYHMÄ Kiina, Valko-Venäjä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ Kiina, Valko-Venäjä.

        Joka sanoo Kiinaa diktatuuriksi, ei tunne Kiinaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ Kiina, Valko-Venäjä.

        Siis noihin on sekaannuttu - Suomestakin, ei vain USA:sta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ Kiina, Valko-Venäjä.

        Oikeasti tyhmä tyhmäksi syyttää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskustelee myös itsensä kanssa.

        Tyypillinen nettiharha, että luulee tietävänsä jonkun toisen henkilön sisäisiä ajatuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        TYHMÄ Kiina, Valko-Venäjä.

        Huolia? Kiinan koulujärjestelmä on erilainen - kilpialu on todella kovaa, ehkä liiankin?


    • Anonyymi

      Herätysliike ja nyt tärkeimmän asiakokonaisuuden ytimissä!

      • Anonyymi

        Näinkö on Niuvanniemessä?


    • Anonyymi

      Koskettava avaus

      • Anonyymi

        Omaasi kehut.


    • Anonyymi

      Antakaa nuorille aikuisille itse parempia esimerkkejä terveestä, vastuullisesta aikuisuudesta.

      Mitä enemmän sen parempi, mitä isompaa ja ökympää, sen hienompaa, on nykyajan keski-ikäisen ihmisen "hyvinvoinnin" mantra.

      Itseäni esim suorastaan kyrsii katsella jättikokoisia perhemaastureita kaupungissa, niitä on täällä tuhansia ja tuhansia, aina yksi nainen ratissa nokka pystyssä. Onko niin, että ihminen joka vaatii vaatimistaan ja on tyytymätön kaikkeen, paitsi jatkuvaan hemmotteluun on aidosti muka hieno ihminen? Ei todellakaan ole, vaan sietämätön, nuriseva rasite sekä muille ihmisille, että ympäristölle. Nuo naiset ovat ilmiselvästi keskittyneet täysin muihin asioihin, kun lastensa kasvatukseen. Miehistä en osaa sanoa mitään, miten he ovat roolinsa hoitaneet, mutta epäilisin että rahalla, kuten vaimonsakkin hoitelevat.

      Myös maahanmuuttajien kasvatusperiaatteet tuntuvat olevan täysin olemattomat.

      Liikaa vapautta ja liian vähän vastuuta ja liian vähän normaalia, kasvavan lapsen psyyken tarvitsemaa yhdessäoloa.

      Nykynuoret ovat jo käyneet läpi vaiheen, jossa kotikasvatus ja koulu heitä pystyvät muokkaamaan. Siispä yhteiskunnan muiden aikuisten antama esimerkki on ainoa tapa enään vaikuttaa heidän kehitykseensä.

      Jatkossa koululaitoksen opetussuunnitelmiin kaivataan ennakkoivaa otetta. On tutkittava lasten vanhempien sukupolvien kasvatuspoliittisia klikkejä ja pyrittävä koulun kautta täyttämään ne epäkohdat, jotka jäävät kyseessä olevan sukupolven vanhempien kasvatusperiaatteista avoimiksi.

      Toivottavasti meni edes jollekkin jakeluun. Meillä ei ole todellakaan varaa ohjata Suomea enään yhtään lähemmäksi amerikkalaista mallia. Ei, mikäli haluamme jatkossa kutsua maatamne hyvinvointivaltioksi.

      ------

      Tekstin saa vapaasti kopioida.

      👁☀

      • Anonyymi

        IV Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen

        [09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita.

        Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/tyttmyys-ei-ole-pelkk-ongelma-se-on.html – alta.

        *

        V Nuorison aktiivienergia pitää osata motivoiden kanavoida – kaikille hyödyksi

        [21052013] ” Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

        Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html – alta.

        *

        VI Ajelehtimisen hinta on hirvittävä – niin inhimillisesti kuin yhteiskunnallisesti

        [25012016] ” … Lehden mukaan 2,1 miljardiin on laskettu mukaan syrjäytyneille maksettava perus toimeentulo ja työpanoksen menestyksestä aiheutuva minimitappio yhteiskunnalle. Kuluja lisäävät kuitenkin päihteet ja rikollisuus, joihin sekaantumista syrjäytyminen altistaa.

        kertoo, että Suomessa on vähintään 70 000 syrjäytynyttä. Kaksi kolmasosaa heistä on 15–29-vuotiaita … ” [Turun Sanomat]

        Linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001902027.html

        *

        Entä nyt – osaammeko priorisoida tärkeimmän tehtävämme?

        [08102016] "Me-säätiön rooli on tuottaa pysyvää muutosta, mutta myös kokeilla ja ottaa riskejä” [Te] **


      • Anonyymi

        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007708472.html

        "Koskelan tapahtumat kääntävät katseet kestämättömään epäkohtaan: Suomi epäonnistuu lasten suojelemisessa

        Ymmärtääkseen lasten hätää ja turvattomuutta pitää katsoa samaan aikaan sekä laajaa maisemaa että syvää pudotusta, kirjoittaa HS:n kaupunkitoimittaja Maija Aalto analyysissään. ... "


      • Anonyymi

        Ilman lapsia ja nuoria ei ole yhteiskuntaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilman lapsia ja nuoria ei ole yhteiskuntaa!

        Terävä huomio! ;-)


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Terävä huomio! ;-)

        Oikeus alkoi tänään!


      • Anonyymi

        Erkaannumme läntisestä manipulaatiosta sveitsittyvään puolueettomuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007708472.html

        "Koskelan tapahtumat kääntävät katseet kestämättömään epäkohtaan: Suomi epäonnistuu lasten suojelemisessa

        Ymmärtääkseen lasten hätää ja turvattomuutta pitää katsoa samaan aikaan sekä laajaa maisemaa että syvää pudotusta, kirjoittaa HS:n kaupunkitoimittaja Maija Aalto analyysissään. ... "

        Eipä tähän muuta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman lapsia ja nuoria ei ole yhteiskuntaa!

        Presidentti on nyt heräämässä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IV Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen

        [09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita.

        Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/tyttmyys-ei-ole-pelkk-ongelma-se-on.html – alta.

        *

        V Nuorison aktiivienergia pitää osata motivoiden kanavoida – kaikille hyödyksi

        [21052013] ” Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

        Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html – alta.

        *

        VI Ajelehtimisen hinta on hirvittävä – niin inhimillisesti kuin yhteiskunnallisesti

        [25012016] ” … Lehden mukaan 2,1 miljardiin on laskettu mukaan syrjäytyneille maksettava perus toimeentulo ja työpanoksen menestyksestä aiheutuva minimitappio yhteiskunnalle. Kuluja lisäävät kuitenkin päihteet ja rikollisuus, joihin sekaantumista syrjäytyminen altistaa.

        kertoo, että Suomessa on vähintään 70 000 syrjäytynyttä. Kaksi kolmasosaa heistä on 15–29-vuotiaita … ” [Turun Sanomat]

        Linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001902027.html

        *

        Entä nyt – osaammeko priorisoida tärkeimmän tehtävämme?

        [08102016] "Me-säätiön rooli on tuottaa pysyvää muutosta, mutta myös kokeilla ja ottaa riskejä” [Te] **

        Nuoret ovat menettämässä luottamustaan huomiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        IV Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen

        [09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita.

        Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/tyttmyys-ei-ole-pelkk-ongelma-se-on.html – alta.

        *

        V Nuorison aktiivienergia pitää osata motivoiden kanavoida – kaikille hyödyksi

        [21052013] ” Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa – jossa ei vältytty kuolonuhreilta.

        Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla. *] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html – alta.

        *

        VI Ajelehtimisen hinta on hirvittävä – niin inhimillisesti kuin yhteiskunnallisesti

        [25012016] ” … Lehden mukaan 2,1 miljardiin on laskettu mukaan syrjäytyneille maksettava perus toimeentulo ja työpanoksen menestyksestä aiheutuva minimitappio yhteiskunnalle. Kuluja lisäävät kuitenkin päihteet ja rikollisuus, joihin sekaantumista syrjäytyminen altistaa.

        kertoo, että Suomessa on vähintään 70 000 syrjäytynyttä. Kaksi kolmasosaa heistä on 15–29-vuotiaita … ” [Turun Sanomat]

        Linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001902027.html

        *

        Entä nyt – osaammeko priorisoida tärkeimmän tehtävämme?

        [08102016] "Me-säätiön rooli on tuottaa pysyvää muutosta, mutta myös kokeilla ja ottaa riskejä” [Te] **

        Eipä ole tuosta miljonääri me: stä mitään kuulunut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeus alkoi tänään!

        Ja tuomiot on luettu. Pääsevätkö ensikertalaisia ja hyvin käyttäytyviä puolikkaalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Presidentti on nyt heräämässä!

        Aaro poika herättelee. 😊


    • Anonyymi

      Avaaja ihannoi selkeästi kansalaisiaan sortavia diktatuureja sekavassa kirjoituksessaan.

      • Anonyymi

        Miten tämä liittyy Helsingin Koskelan murhaepäilyihin?


    • Anonyymi

      Lapset ja nuoret ensin.

      • Anonyymi

        Lapset ja nuoret tarvitsevat tuntemusta tarpeellisuudesta ja turvaa epätietoisuudelta.

        Päätä ei enää laiteta pensaaseen!

        Ei ole syytä syyllistää oikeastaan ketään - nyt oikeus antaa oman tuomionsa |6, ja se on siinä.

        Nyt katsomme kaikkia silmiin ja kerromme: 'Tule mukaan, ollaan yhdessä, autetaan, huomioidaan kaikki - tehdään kaikista meistä tarpeellisia ja otetaan huomioon se erilaisuus mitä yhteiskunnassamme on - käännetään se eduksi ja iloksi'.


    • Anonyymi

      Tämä pyörii sähköposteissa

      "[HERÄTTÄJÄ] Suomea ja Helsinkiä ravistelee nyt murhaepäily
      [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11689669 – LINKKI* - ]

      Poliisin esitutkinnassa on kolmen alaikäisen nuoren tapahtumasarja, jossa saman ikäinen – 16-vuotias poika menetti henkensä – tapausta tutkitaan murhaepäilynä.
      ..

      Sen sijaan että sekaannumme hanakasti muiden vieraisiin sisäisiin asioihin – on juuri nyt aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja aina oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju. Nyt vaaditaan tekoja – puheet jääkööt vähemmälle.

      Tänään 16-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita – juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia kaksivuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

      Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.


      Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

      Nyt monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut. Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

      Vallalla on yhteiskunnankin taholta jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi. Pitää voida näyttää omaa kykyisyyttä ja tähän oravanpyörään eivät kaikki jaksa eivätkä edes halua

      Kaikki perheet; eheät, toistaiseksi kasassa olevat ja jo eronneet – erkaantuneet eivät yksinkertaisesti jaksa enää – vaateet ulkoa ovat liian suuret: Pitää olla sitä ja sitä – lapsien toiveet ja vaateet alkavat jo esikouluvaiheesta ja jatkuvat peruskoulussa – pitää olla tätä ja tuota – kavereillakin on.
      ..

      Nyt pyydämme tähän perheiden hätähuutoon yhteistoimintaa – aina tasavallan presidentistä alkaen!

      Avoin kirje kansakuntansa suoraan valitsemalle maanisälle ---

      Sauli, ota koppi ja lähde mukaan yhteishankkeeseen, josta tehtäisiin viesti – lapsille, nuorille ja lapsiperheille, ja koko yhteiskunnalle.

      Keskitytään omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin ja luodaan yhteishenkeä – ”Ongelma on meidän – emme jätä ketään yksin” – tehdään sille jotain.

      Tule ja kannusta vaikkapa videolla lapsillemme ja nuorillemme sopivasti vastuuta, yhteisoloa, huolehtimista, ryhmähenkeä ja hyväksytyksi tulemisen iloa varttuville lapsille ja nuorille – unohtamatta perheitä, joilla kaikilla ei tosiaan mene hyvin.

      Esitän toivomuksen. Sinua kuunnellaan, tulithan valituksi suoraan ensimmäiseltä kierrokselta – kansa luottaa sinuun ja kuuntelee. Lapset tuntevat vain yhden poliitikon- se olet Sinä – tasavallan presidentti Sauli. Lapset tuntevat sinut juuri nimenomaan Saulina ja nyt olisi aika ryhtyä tekoihin – Sotiemme veteraanit huomiot erinomaisesti – nyt on lapsien ja nuorten vuoro.

      Pyydämme nyt kansallista yhteishenkeä – mukaan voisi tulla myös pääministeri Sanna Marin – te kaksi olette maallemme se uusi huominen, myös kasvattajina, ja työ sen eteen laajemmin, on aloitettava nyt.

      Yhteiskuntamme ei halua eikä kestä enää yhtään Koskelan tapausta, eri enempää kouluväkivaltaa, eikä koulukiusaamista – on eheyttämisen aika.
      ..

      Tehtävätoivomus eduskunnalle

      Eduskunta ottakoon ohjelmakseen pohtia ja takoa sellaisen lainsäädännön, jossa lapsen ja nuoren tie turvataan – me olemme muutoinkin lähestymässä ympäristöongelmia, joita juuri varttuva osa yhteiskunnastamme joutuu korjaamaan – niitä meidän iäkkäämpien tekosia, joilla olemme romahduttaneet luontobiologian ja sen monimuotoisuuden. Siis haasteita on jo muutoinkin riittävästi!

      Uskoisin, että kaikki vastuulliset perheet, joissa on lapsia ja nuoria tarttuvat mielellään nyt talkoohenkeen, jossa puheet muuttuvat teoiksi. Kansa katsoo suurissa ongelmissa aina ylöspäin ja siellä oleviin, joihin luotetaan. Tänään presidentin ja pääministerin luottoarvo kansalaistemme silmissä on edelleen korkealla.

      [EPILOGI] Tehdään nyt alkaen seuraavasta kokonaisesta vuodesta Lasten ja Nuorten vuosi teoin- ja vähemmin puhein. Annetaan viesti yhteiskunnalle, lapsille ja nuorille ja heitä kasvattaville perheille – ”Olemme mukana – emme unohda, emmekä jätä”."

      • Anonyymi

        Näyttää olevan tuhansia lukijoita!


      • Anonyymi

        Tämän taakse tehdään kansalaisliike!


      • Anonyymi

        Mitäpä tuohon enää mitään lisäisi! Menestystä hankkeeseen!


      • Anonyymi

        Kannatettava vetoomus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän taakse tehdään kansalaisliike!

        Miten pääsee mukaan?


      • Anonyymi

        Epilogi rulettaa ...


      • Anonyymi

        Tähän mukaan suurin joukoin. Nyt on se hetki!



    • Anonyymi

      Kuka kertoo miksi lännenmies sekaantuu niin helposti muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin?

      • Anonyymi

        Pelko idän voimasta?


    • Anonyymi

      Neljä älämölöä poistettu!

    • Anonyymi

      Koskelan murhatutkimus on herättänyt nyt median ja lukijat!

      • Anonyymi

        Ponnahti jälleen ilmoille! Niin Hesari kuin Yle:kin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ponnahti jälleen ilmoille! Niin Hesari kuin Yle:kin.

        Media pukkaa liki päivittäin uusia väkivaltakohtauksia!


    • Anonyymi

      Eräs juurisyy, miksi näin on käynyt!

      Syrjäytyminen ja ajelehtiminen ovat pompanneet otsikoihin nyt oikein urakalla, vaikka herääminen olisi pitänyt alkaa jo 1990 – luvun laman alku- ja jälkihöyryissä. Niin moni lapsi jäi syrjään – oli vanhemmilla muutakin tekemistä: Ensin oli niin paljon työtä, ettei illaksi ehtinyt kotiin ja sitten ei ollut työtä, oli velkaa – tuli ero, vaimo lähti, lapsista riideltiin – oikeutta jaettiin, usein epäoikeudenmukaisesti. Kärsimykset jäytivät lasten mielissä. Olimme pahasti ajaneet ojaan – emme tienneet mitä piti tehdä.

      |1 60.000 nuorta vaaravyöhykkeessä ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071221898298_uu.shtml -


      Nyt lopputulos on käsissämme, ikään kuin yllättäen syliimme tipahtaneena

      Koetimme lakaista vaikeuksia sinne kuuluisan keittiön maton alle. Nyt matto on niin kupruilla, että jopa sisäministeri oivalsi puuttua asiaan – aivan kuin ei olisi tiennyt ongelmista. Samaan aikaan muun muassa monet nuoret ajautuivat ruoho- ja huumekokeiluiden kautta kierteeseen, josta irtoaminen voi viedä vuosia – vuosikymmeniä |2.

      |2 Miksi kemikaalein harhautamme aivojamme keinotekoisin ja ulkoisin ainein? ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6432610 – linkin alta noin 1000 lukijakommenttia!

      Tosin Kokoomus on kaukana näistä arkikansan vaikeuksista – ollaan ikään kuin parasta A-luokkaa ja keskustellaan Linnan juhlien pukuloistosta, rinnuksien antavuudesta ja kiilteiden kimalluksesta – samaan aikaan arkikansa jonotti ruokaa Helsingin Hakaniemen torilla Hurstin wurstia – nälkäkin oli, itse asiassa jo vuosia sitten |3. Joku lupasi pitää huolta kaikista |4. Kuka pitää huolta – vain minä ja sinä itse, lopulta!


      Kansalaismielipide ja – kirjoittajat ovat nostatelleet vakavinta ongelmaa – nuorten pahoinvointia aika-ajoin esille, paljolti tuloksetta
      [ … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ]

      Nyt tapahtui ministeritasollakin herääminen, ehkä Imatralta |5, jossa kolme osatonta menetti henkensä – sattumanvaraisesti. Oliko tapahtunut sillä karmeimmalla tavalla hätähuuto, julmasti tappamalla, jopa murhaamalla – olihan tapahtuma todennäköisesti etukäteen suunniteltu, kun ei ollut enää mitään muuta.


      Katsaus aiempaan,

      … mitä on kirjoitettu hädästä, osallistumattomuudesta, syrjäytymisestä, tarpeelliseksi tuntemisen puutteesta – hyväksymättömyydestä, yksinäisyydestä – jopa Pisa – tuloksista, joissa tyttöjen ja poikien ero kasvaa kasvamistaan.


      1. Hätähuuto!
      [ … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - ]

      • Anonyymi

        Alun pitäen avaajalta.


      • Anonyymi

        Syyn ja sairauksien laki.


      • Anonyymi

        Ja tekstit sen kuin paranee!


    • Anonyymi

      Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.
      Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo.

      Matteuksen evankeliumi:5:5 Autuaita ovat hiljaiset, sillä he saavat maan periä.

      https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/tiede/tartuntoja-tutkiva-professori-”jos-jokainen-lopettaisi-puhumisen-pandemia-kuolisi-pois”/ar-BB18Hbrj?li=BBr5KbI

    • Anonyymi

      Murhasta epäillyt tekivät väkivallastaan videot! Onko jaeltu?

    • Anonyymi

      Presidenttimme ei puhunut sanan sanaa lasten ja nuorten hädästä Uudenvuoden puheessaan. Se oli rankka pettymys sadoille tuhansille lapsiperheille.

      • Anonyymi

        Oli pettymys, mutta aika tulee vielä, jolloin hän herää, sillä hänellähän on myös oma pieni lapsi.


      • Anonyymi

        Kommentti asiaytimessä!


    • Anonyymi

      Hyvin ajankohtainen avaus, mutta miksi ei tapahdu mitään?

    • Anonyymi

      HS-ote, otsikoineen - lukijan mielipidekirjoituksena

      "Kiusaaminen ja väkivalta eivät lopu ilman järeitä toimia
      Olisi jo aika luopua nöyryytysperinteistä.

      2:00
      KESKUSTELU Koskelan 16-vuotiaan kuolemasta on painottunut lastensuojelun asiakkaisiin (HS 21.12., 30.12.). Kiusaaminen ei kuitenkaan rajoitu huono-osaisimpiin lapsiin saatikka johdu heistä. Miten syntyy tavallisille lapsille kannustin kiusata?

      Yläkoulussa oppituntien ulkopuolinen elämä voi olla ajelehtivaa niille, joilla ei ole vahvoja kiinnostuksen kohteita. Tyhjiön täyttää sosiaalinen media, jossa kiusaamiselle on paljon tilaa. Koskelassakin videoitiin. Ikätoverinsa murhasta epäillyt pojat eivät kuitenkaan osanneet antaa mitään hyvää selitystä teolleen.

      Ei ole uutinen, että asia saa kiusaajat itsekin ymmälleen. Uhri ”fleksaa” tai vain ”on ärsyttävä”. Iva, väkivalta tai muu nöyryytys voi aluksi tuntua jopa oikeutetulta näpäytykseltä. Näin kiusaaminen verhotaan muka rangaistukseksi rikkomuksesta omia vastaan. Sen voi laukaista keino, jolla kiusattu tavoittelee kaverien hyväksyntää – esimerkiksi puhetapa tai nauru, joka ärsyttää kiusaajaa. Mutta kiusaajakin kosiskelee kavereitaan. Teko saa virtansa muiden huomiosta. ... "

    • Anonyymi

      Eräs tärkeimmistä avauksista viimeisen vuoden aikana.

    • Anonyymi

      ”Se on kuin bakteeri tai virus, joka leviää luokassa”

      Koulukiusaamisen esiastetta esiintyy jo eristäytymisenä lapsen varhaiskasvatuksessa - huolehdinta alkaa jo päiväkodeista. Tämä on tärkeä osa yhteiskunnallistumista ja joukkoistumista, sillä olemme yhä enemmän verkottuneita myös henkisellä tasolla ja ystäviä tarvitaan aina. Emme ole yksin ---

      Elämme sosiaalisessa yhteiskunnassa, jossa ainakin periaatteellisena puolena on yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja yhtäläinen osallistumisoikeus.

      Sosiaalisuuteen kuuluvat myös kanssakäyminen ikälajitovereiden kanssa

      On tunnettua, että sosiaalisuutta ja yhteenkuuluvuutta rakentuu yhteiskunnan hoitomalleissa - lapset ikään kuin synkronoituvat tosiinsa niin hyvässä kuin pahassa. Tiimihenkisyys, samakantaisuus ja sama-ajattelevuus kasvavat kiistatta ryhmätoiminnoissa ja lasten yhteiskuntapäivähoito on sitä.

      Tämä ei tarkoita etä olemme polkemassa yksilöllisyyttä - ei, vaan opastamme sellaiselle tielle, jossa kiusaamiseen ei synnyt aihetta - kouluttamiselle vasuusta, osallistumisesta ja huomioitemisesta ---

      Näyttää siltä, että juuri tämä päivä 11.01.2021 on herättänyt HS-median (siksi useita aihealueen kirjoituksia sattui juuri tälle päivälle) - ehkä Helsingin Koskelan tapahtumat ovat aukaisseet silmät ... Hyvä näin. On laajan kansalaiskeskustelun aika, johon myös valtiojohtomme voisi erinomaisen hyvin osallistua!*

    • Anonyymi

      Luoma on voimallisesti pitänyt esillä tätä nyt Hesarin käynnistämää teemaa, erityisesti eilen, jolloin HS julkisti kuusi juttua tästä samasta aiheesta. Mikä on Luoman motiivi ylläpitää tätä keskustelua - olipa se mikä tahansa, nyt ollaan asiassa, joka piti avata laajaan kansalaiskeskusteluun jo vuosia sitten. Hyvä, että edes nyt!

      https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007731376.html

      • Anonyymi

        Peukku tälle!


    • Anonyymi

      Näinköhän Ilkka Luoman voimakas kouluväkivallan esilletuominen on herättänyt yhteiskuntamme?

      • Anonyymi

        Ainakin opetusministeri Saramo heräsi!


      • Anonyymi

        Ainakin uutisia riittää. En tiedä miten laajasti Ilkka Luoma kirjoittaa?


    • Anonyymi

      Aika hieno homma, kun arvostettu henkilö nostaa voimallisesti tämän asiakokonaisuuden esille!

      • Anonyymi

        BUAHAHAHAHAAAHAAAAAA

        "arvostettu henkilö" - TÄÄ ON VIIKON AIVOPIERU!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BUAHAHAHAHAAAHAAAAAA

        "arvostettu henkilö" - TÄÄ ON VIIKON AIVOPIERU!!!!

        Saanut jo paljon huomiota tällä kirjoitusaiheella!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BUAHAHAHAHAAAHAAAAAA

        "arvostettu henkilö" - TÄÄ ON VIIKON AIVOPIERU!!!!

        Oletko kateellinen? Missä ovat sinun avauksesi? Ei missään? Ilmeisesti.


    • Näinkin inhimillisessä yhteiskunta-asiassa, jo 12 hylättyä kommenttia. Missä vika - millaisia komentteja?

      • Anonyymi

        Avaajan anonyymit riekkumiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaajan anonyymit riekkumiset.

        Terävä huomio ;-)


      • Anonyymi

        Paskakirjoitus luo paskakommentteja. Helppoa kun sen ymmärtää.
        Varmasti olet itse ilmoittanut nuo kommentit YP:lle. Eihän se ole kuin yksi klikkaus ilman perusteluita. Tämänkin saat pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskakirjoitus luo paskakommentteja. Helppoa kun sen ymmärtää.
        Varmasti olet itse ilmoittanut nuo kommentit YP:lle. Eihän se ole kuin yksi klikkaus ilman perusteluita. Tämänkin saat pois.

        Katsotaan häviääkö. Klikkasin.


      • Anonyymi

        Täällä purkaa pahaa oloaan yksi ja sama tyyppi. Esiintyy lähes jokaisessa Luoman avauksessa. Olen tästä lähes varma, sillä luen näitä ilkka.luoma juttuja aktiivisesti, kommentoiden, kuten nytkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsotaan häviääkö. Klikkasin.

        Täälläkin on sana vapaa. Luoma on huono eliminoimaan noita rääpijöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täälläkin on sana vapaa. Luoma on huono eliminoimaan noita rääpijöitä.

        Kirjoituksista päätellen muutenkin säälittävä tapaus.


    • Anonyymi

      Tarpeellinen kirjoitus, kun katsoo nuorten väkivaltatilastojen kehitystä. Missä mättää?

      • Anonyymi

        Välinpitämättömyys.


      • Anonyymi

        Aikuiset eivät jaksa enää huomioida ja kuunnella


    • Anonyymi

      Järkyttävää kun trolli käyttää itäpropagandassaan tällaista aihetta keppihevosena.

      EIkö noilla ole mitään moraalia?

      • Anonyymi

        Tarkoittanet varmasti tätä, jolla yritetään vähätellä veristen diktatuurien ihmisoikeusloukkauksia Koskelan tapausten vuoksi:

        "Sekaannumme innokkaasti vieraiden omiin sisäisiin asioihin – vrt. Valko-Venäjä ja vaikkapa Hongkong. "


      • Anonyymi

        Millaista itäpropista tässä avauksessa on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaista itäpropista tässä avauksessa on?

        Et osaa lukea kommenttia, johon vastasit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoittanet varmasti tätä, jolla yritetään vähätellä veristen diktatuurien ihmisoikeusloukkauksia Koskelan tapausten vuoksi:

        "Sekaannumme innokkaasti vieraiden omiin sisäisiin asioihin – vrt. Valko-Venäjä ja vaikkapa Hongkong. "

        Ja nyt Myanmariin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millaista itäpropista tässä avauksessa on?

        Propagandaa?! Onko kaikki kotona?


    • Anonyymi

      16 älämölöä poistettu. Onpa korsolaiset ja varistolaiset olleet äänessä ;-)

      • Anonyymi

        Se on se yksi ja sama riekkuja, joka majailee näissä Luoman teksteissä!


    • Anonyymi

      HS: "Oppilaan epäillään lyöneen toista askartelusaksilla kasvojen alueelle Espoon Koulu­mäen koululla, myös väliin mennyt koulunkäyntiavustaja sai vammoja"

      ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007777539.html -

      ..

      Kommentti 2.2.2021 - 16:28
      Uutisointi tarttuu lisääntyvästi koulujen kiusaamis- ja väkivaltatapahtumiin - se hyvä

      Tavoitteemme on nollatoleranssi lyövien aggressioiden osalta. Erimielisyyksiä ei koskaan saada pois, niin kauan kuin olemme inhimillisiä ja omistamme kiinni pitäviä.

      Nyt on kysymys suoranaisesta väkivallasta, vahingonteosta kuin sellaisesta kiusasta, joka jättää jäljen - hengen tai fyysisyyden osalta.

      Haastankin nyt kaikkien koulujen Vanhempainyhdistykset talkoisiin ja julistetaan kukin kouluissamme tavoitteeksi:

      Huomioiva ja hyväksyvä koulu, jossa erilaisuus on voimaa - ei este huomaavaisuudelle, eikä toistensa huomioimiselle: "Huomaan Sinut - Sinä olet tärkeä".

      Opettajat, lapset | nuoret ja vanhemmat ovat triangeli, joka pitää sisällään sellaisen voiman, jolla patoamme nousseen väkivallan, kiusaamisen, yksinäisyyden ja osallistumattomuuden. Me osallistumme - kaikki!

      Oli aika, jolloin tosipaikan tullen kuultiin yhteinen sävel: "Kaveria ei jätetä" - niin nytkin tulee kouluista kuulumaan: "Emme jätä kaveria" - pidämme yhtä ja näin meistä kaikista tulee vahvempia ja yhteenkuuluvampia.

      Kilpailu on aina kannustettavaa, kunhan se pysyy rajoissa, joissa kilpa on rehtiä - yrittämistä sekä onnistumista. Kilpailu sitten aikuisena on tähän rinnastamaton, sillä tuolloin ovat ymmärrys ja sietokyky hallitummalla tasolla.

      Nyt lapsen ja nuorten maailmassa jyrkentynyt väkivalta on jo ilmiö - jossain ei mene hyvin, joko kotona, kaveripiirissä tai ulkoiset vaikutteet ovat karanneet lapsen ja nuoren kehittyvän käsitysmaailman ylitse.


      Kun yksinkertaistamme hiukan - evoluutio loi aikuisille ihmisille vain yhden tehtävän - se on lisääntyminen

      Lisääntyminen loi oheistehtävän - kasvatuksen ja opastuksen elämään - ja meidän tapauksessa lapsemme Elämään yhteisöissä, vaikka kuinka erilaisia olisimme, mikä taas on rikkaus ja mahdollisuus.

      "Ei oppi ojaan kaada" -on vanha viisaus, ja tässä oppi on toistensa hyväksymistä. Me olemme osa tätä lapsen ja nuoren maailmaa - opettajien kanssa.

      .
      Kuva: ~ https://www.extrauutiset.com/tabu-on-murtunut-kouluvakivalta-ylittaa-uutiskynnyksen-ja-etniteetin-saa-mainita/ -


      ...

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Juuri tänään koulukiusaaminen ja -väkivalta ylittää suvereenisti uutiskynnykset ja silloin tämä avaus nousee pintaan jo vajaa vuosi sitten kirjoitettuna!


    • Anonyymi

      90 000 pentua on jo syrjäytynyt opiskelusta kun opettaja ei kykene ohjaamaan vain tuollaista . Siis pummeja sossuun valmistuu runsaasti .

      • Anonyymi

        Se tiedetään, että noin 45000 16-29 vuotiasta nuorta on syrjäytynyt yhteiskunnan ulkopuolelle!


    • Anonyymi

      Täydet 10 pistettä avaukselle!

      • Anonyymi

        ja pressalle tekemisen paikka, juuri nyt!


      • Anonyymi

        Entä kännykkäpeleille ja kuvaruutupelaamiselle yleensä?


    • Anonyymi

      Herätkää vanhemmat kasvattamaan lapsianne!

    • Anonyymi

      Emmekö osaa projisoida!

    • Anonyymi

      Syytteet ovat luetut: Murhat!

    • Anonyymi

      Hesarista: "Koskelan henkirikoksesta nostettiin syytteet: Syyttäjä vaatii rangaistusta murhasta kolmelle alaikäiselle pojalle

      Lisäksi syytteet on nostettu veritekoa edeltäneistä pahoinpitelyistä sekä ryöstöstä ja yllytyksestä ryöstöön."

    • Anonyymi

      Syytteet on julkistettu - Murha

    • Anonyymi

      Suomeen on syntymässä eräs laajimmista kansanliikkeistä tämän aiheen osalta. Kiitos avaajalle!

      • Anonyymi

        Missä sellainen on muka syntymässä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sellainen on muka syntymässä?

        Naamakirjassa on jo tuhansien jäsenien ryhmä - juuri tästä aiheesta.


    • Anonyymi

      Vastemielisin avaus ja keskusteluketju aikoihin.

      • Anonyymi

        Tämä näkemys hämmästyttää, kummastuttaa,
        Pientä kulkijaa.
        (Kommentti 18. 2 klo13. 59)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä näkemys hämmästyttää, kummastuttaa,
        Pientä kulkijaa.
        (Kommentti 18. 2 klo13. 59)

        Hän ymmärtää asian - toisin kuin sinä.


      • Anonyymi

        Oletko rikollinen, pidät kouluväkivallasta puhumisesta vastenmielisenä. Oletko kentien koulukiusattu tai peräti koulukiusaaja - nyt tai aiemmin; nykyään öyhöttäjä some-kiusaaja?


    • Anonyymi

      Hyvin aiheellinen kirjoitus. Nyt mediakenttä on hienosti asiassa mukana, vain pressa ja pm ovat laistaneet kansakunnan kutsun!

      • Anonyymi

        Kertoo kirjoittajan typeryydestä - ei muusta.


      • Anonyymi

        Laistavatko enää, koska kansa heräilee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoo kirjoittajan typeryydestä - ei muusta.

        Kateellinen humpuuko-tirmiola asialla


    • Anonyymi

      Oikeus on nyt vaikean päätöksen edessä. Ymmärsivätkö nuo pojat, että rääkätty kaveri tulee kuolemaan.

      • Anonyymi

        Ole hiljaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ole hiljaa.

        Joko huomaat että asenteesi helmikuussa oli jotenkin urautunut?


      • Anonyymi

        Tuomiot julistettiin; pääsevät hyvin käyttäytyvinä pois jo kolmessa vuodessa?


    • Anonyymi

      Tätä aihetta Ilkka Luoma on kiitettävästi pitänyt yllä - haukkumatta ketään!

      • Anonyymi

        Kukkahattutätikeskusteluketju, joka osallistuu julkiseen keskusteluun jakelemalla muille moralistisia, yleensä naiiveja neuvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukkahattutätikeskusteluketju, joka osallistuu julkiseen keskusteluun jakelemalla muille moralistisia, yleensä naiiveja neuvoja.

        Täytyy myöntää että vankila venkuloiden asenteet ovat tavallisille tädeille ja sedille aika käsittämättömiä.
        Yhteisöllisyys vai minä ensin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy myöntää että vankila venkuloiden asenteet ovat tavallisille tädeille ja sedille aika käsittämättömiä.
        Yhteisöllisyys vai minä ensin?

        Juuri tuo on ongelma: vastakkainasettalupropaganda - muka venkulat vs tavikset - ja yhteisöllisyysluulottelut ovat yksi juurisyy kulkahattutätiliikkeeseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tuo on ongelma: vastakkainasettalupropaganda - muka venkulat vs tavikset - ja yhteisöllisyysluulottelut ovat yksi juurisyy kulkahattutätiliikkeeseen.

        Ok. Jatkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ok. Jatkoon.

        Paskat -ei olisi pitänyt edes aloittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskat -ei olisi pitänyt edes aloittaa.

        Poliittinen eliitti saa harmaita hiuksia Kiinan uiguurikysymyksistä - ei Koskelan kustannuksella kuitenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen eliitti saa harmaita hiuksia Kiinan uiguurikysymyksistä - ei Koskelan kustannuksella kuitenkaan.

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen eliitti saa harmaita hiuksia Kiinan uiguurikysymyksistä - ei Koskelan kustannuksella kuitenkaan.

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen eliitti saa harmaita hiuksia Kiinan uiguurikysymyksistä - ei Koskelan kustannuksella kuitenkaan.

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen eliitti saa harmaita hiuksia Kiinan uiguurikysymyksistä - ei Koskelan kustannuksella kuitenkaan.

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poliittinen eliitti saa harmaita hiuksia Kiinan uiguurikysymyksistä - ei Koskelan kustannuksella kuitenkaan.

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.

        Kenen Suomen linja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.

        Mitäs omaan nilkkaan ampumisesta?
        Kannattiko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäs omaan nilkkaan ampumisesta?
        Kannattiko?

        Totta kai- onhan tärkeää, että Putinille kerrotaan miten paljon häntä Suomessa inhotaan - ja vielä pääministerin suusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paskat -ei olisi pitänyt edes aloittaa.

        Olitko koulukiusattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.

        Ei linjannut, vain oman näkökulman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna Marin twiittasi Suomen linjan.
        Myös Putin on saanut kuulla kunniansa Sannan twiitissä.

        Tällä kaverilla se ainoa aivoissa oleva lause on jäänyt uralleen pyörimään tyhjää ... saavutus sekin! ;-)


      • Anonyymi

        Tätä yhteistä meidän omaa sisäistä ongelmaa tulee rummuttaa yhä enemmän - kiitos Ilkka!


    • Anonyymi

      Tänään syttyvät tuhannet muistokynttilät Helsingin Koskelan surullisen yksinäisyyden muistoksi - pienelle ihmiselle vailla suojaa, turvaa ja huomioimista

      ..

      Yle: ”Kansalaishuoli - Kaikki mukaan Helsingin Koskelan muistopäivälle!”

      * ~ https://yle.fi/uutiset/3-11822132

      ..

      Väkivalta sai äärimuodot - koko kouluajan koulukiusattu nuori poika tapettiin | murhattiin vapaaottelutyyliin (videot olivat tehneet tehtävänsä). Tappajat eivät saattaneet täysin ymmärtää tekojaan. Lopputulos oli kuitenkin lopullinen - yhteiskunta menetti yhden jäsenensä.



      Tässä ei enää syyllistetä ketään - oikeus tekee omat tuomionsa, tyydymme niihin

      Nyt on katsottava huomiseen. Meidän yhteiskunta on näivettymässä. Syntyvyys on vähentynyt kantasuomalaisten osalta hälyttävästi. Meidän yhteiskunnalla ei ole varaa menettää yhtään jäsentään. Huonoa jäsentä ei ole, on vain tarpeellisia, joiden huolehtiminen lasten ja nuorten osalta on triangelissa:

      Koti, koulu ja viranomaiset, voimme myös muotoilla kolmion yhteen: vanhemmat, opettajat ja keskiössä itse koululainen | oppilas.

      .

      HS: ”Käpylän kirkon kellot soivat kuolleen nuoren muistoksi: ”Suuressa kriisissä ei ole sanoja, joilla ihmisiä voi lohduttaa””

      ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007692862.html

      .

      Tänään muistamme ja tänään me päätämme - emme jätä ketään yksin, vaan puhallamme yhteiseen henkeen - sinällään sodista tyhjäksi koluttu sananparsi: "Ei enää koskaan" -tekojen alle, mikä tarkoittaa osallistumista meille iseille, äideille; ja unohtamatta yhteiskuntamme ylintä porrasta.

      Päätä ei enää pensaaseen. Kutsumme painokkaasti mukaan tähän muistopäivään niin tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja PM Sanna Marinin -perheineen; molemmilla on pieni lapsi.

      Kukaan ei halua yhdellekään lapselle ja nuorelle enää sellaista kohtaloa, joka tuotti lopullisuuden Koskelassa.



      Nyt on kannettava vastuuta!

      Vähennetään sekaantumista muiden ulkoisten sisäisiin asioihin ja nyt keskitytään meidän omiin asioihin, niihin sellaisiin, joilla on suurta merkitystä koko yhteiskunnallemme.



      Ei niin pientä, ettei se olisi suurta

      Yhteiskunta tarvitsee lapset ja nuoret, ja heidät juuri huomioituina ja huolehdittuina. Nyt mukaan.

      Yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria.



      Muisto kauniina henkäyksenä kaikille nuorina menehtyneille - toisen käden väkivallan toimesta.

      • Anonyymi

        Muistokynttilät konkretisoituvat nyt - tuomiot julistetaan!


    • Anonyymi

      Osallistuitko Koskelan kynttilämuisteluun?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt eivät enää puheet riitä. Eduskunta harrastaa riittävästi puhumista, on kansalaisten vuoro tarttua tekoihin. Nyt nostetaan nuoret elämän syrjään kiinni. Esimerkkiä antaa ME – säätiö, joka on Supercell yhtiön perustajien masinoima säätiö, joka on luvannut rahoittaa aina 200 miljoonan saakka syrjäytyneitä nuoria |2. Sanoisinko, että supervastuunkantoa.

      |2 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet-6588994 -


      Nuoret pelaavat ympäri maailman – niin myös Suomessa

      Supercell yhtiö takoo rahaa urakalla – peleillä. Juuri niillä peleillä, joita nuoret ostavat muutamilla euroilla, dollareille, juaneilla tai millä tahansa valuutalla, noista puroista muodostuu miljardivirtoja. Nyt uusien omistusjärjestelyjen myötä palautettaisiin nuorille tuo luvattu 200 miljoonaa euroa. Superlahjoitus tapahtuu asiaan – juuri asiaytimeen.


      Nuoret ovat tulevaisuudet muotokuva

      Onko meidän huomisen muotokuva kohdallaan? On enemmistön kohdalta, suuri osa jaksaa nykyisessä markkinatalouspuristuksessa, näyttö- ja vertailutaloudessa kuin kilpailussakin paikasta auringossa, jossa usein kiilto on tärkeämpää kuin hyvä pohjamaali.

      Eräät meistä maalasivat suoraan ruosteen päälle, ja nyt ruoste kukkii läpi. Läpivalaisu jäi tekemättä – vahinko on jo tapahtunut |3 ja syrjäytyneet nuoret eivät ole juurikaan osallisia hitaan kehityksen taakkaan, jota nyt kantavat harteillaan.


      Evoluutio antoi meille vain yhden tehtävän – vain yhden

      Meillä on suvunjatkamisen pakote geeneissä, sillä se takaa aina sen siihen saakka kestäneen geeniperimäkuolemattomuuden, joka syntyvän lapsen kohdalla joka kerta jokaiselle kohdistuu.

      Suvunjatkamisen kylkeen on evoluutio luonut kasvattamisen eli huolehtimisen siihen saakka, kunnes jälkeläinen on itse kypsä lisääntymään. Tämä on laki, joka ei pala tulessakaan. Nyt joidenkin osalta tuo lisääntymisen kylkeen ohjelmoitu huolehdintakäsky jäi puolitiehen ja nyt on suuren korjaussarjan vuoro |4.


      Korjaussarja

      Mitä pitää tehdä? Korjaussarja tuo meille kaikille mietittävää. Tämä ei ole läpihuutojuttu. Syrjäytyneitä on eräiden tilastojen mukaan jo noin 80.000, luvun ollessa suuri, kun kuitenkin puhutaan vain ikäluokista noin 16 – 28 -vuotiaat. Entä tulevat uhat? uutisointi tuo meille lisää ongelmia – nuoria ennen ovat lapset!


      Kouluista kuuluu hätähuuto!

      Opettajat ovat ihmeissään mitä tehdä, kun jo 8-vuotiaan tekoset vaativat poliisin kutsumisen paikalle |5. Tai opettajan viesti vanhemmille, että ostakaa uusia vaatteita, kun lastanne kiusataan. Näin opettajien keinovalikoima on supistettu minimiin. Ei ole mahdollisuuksia, kun jo koululaisetkin sanovat, ettette te meille mitään voi, ette voi tehdä meille mitään. Opettaja - auktoriteetti on kuristettu olemattomiin, vain vahvimmat pärjäävät yhdessä yhteiskuntamme tärkeimmissä tehtävissä.


      Koulukiusaaminen lisääntyy,

      … tai sitten media käy herkempänä kuin ennen. Nyt kohoaa uutisointiin jopa opettajakiusaaminen, jota tosin oli jo 1970 – luvulla. Koulukiusaaja usein jatkaa työpaikkakiusaajana ja uutena ilmiönä nettikiusaajana.

      Missä olemme menneet metsään? Mihin on jäänyt kasvatusvastuu? Tässä korostan, että edelleen enemmistö soljuu mukavasti yhteiskuntaan ja näin syntyy tehdyn työn myötä tulontasausta valtion ja kuntien kukkaroihin vastaisuudessakin.


      Eduskunta voi oikeasti tehdä nyt jotain – ja kerrankin ohi puoluepolitiikan

      Mitä jos eduskunta puhaltaisi nyt yhteen hiileen ja rakentaisi pelastusohjelman. Näyttäisi siltä, että yksityistä rahaa olisi tarjolla, kun valtion kassa toimii ulkomaalaisella velalla. Ministeriaitioon olisi hyvä ilmestyä oikea perheministeri, joka koppaa virkaministerinä – ohi puoluekoneistojen – kokopäivätyön vain ja ainoastaan perheiden hyvinvointia, yrittämistä, tulevaisuuden uskoa ja me – henkeä vaalimaan ja raivaamaan kaikki turhat esteet pois.


      Tavoite on palauttaa ajautuneet lapset ja nuoret raiteille,

      .. joista itse nuoret voisivat ammentaa tulevaisuuden uskoa ja välittämisen osaamista itselleen ja muille. Olemme verkostoitunut yhteiskunta, joka ei voi hukata yhtään syntynyttä jäsentä. Kaikkia meitä tarvitaan, kukin omalle oksalleen omien kykyjen, valmiuksien ja tarpeiden mukaisesti |6. On tekojen aika.

      • Anonyymi

        Uusi näkökulma!


    • Anonyymi

      -- https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007843454.html --
      "Ympäri Suomea sytytettiin kynttilöitä Koskelassa surmatun pojan muistolle

      Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan kaupunkien osoittamia paikkoja oli kerätty Facebook-tapahtumaan."

      *

      -- https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d56bd5a8-d8ad-4cce-87c5-0ab99675e9ce --
      "Sadat sytyttivät kynttilän Koskelan uhrin muistolle: ”Surmaa ennen satoja asioita meni pieleen, eikä vain muutama”

      Eilen klo 22:30 (muokattu eilen klo 22:44)
      Suomalaiset sytyttivät perjantaina ainakin 125 kunnassa kynttilän Koskelan surmassa kuolleen muistolle."

      *

      -- https://yle.fi/uutiset/3-11823575 --
      "Eri puolilla Suomea sytytettiin kynttilöitä Koskelan uhrin muistolle: "Tämä ei saa jäädä vain otsikkotasolle ja raporteiksi"

      Kynttilätilaisuuksilla haluttiin ottaa kantaa myös koulukiusaamista vastaan.

      Muistotilaisuudet
      5.3. 16:25 - Päivitetty 5.3. 20:28"

      *

    • Anonyymi

      Millaisia nuo 23 sensuroitua kommenttia ovatkaan? Älämölöqvistejä?

    • Anonyymi

      Miten tuo yllä mainittu ME-Säätiö on toiminut, on sillä ainakin valtava taseomaisuus!

      • Anonyymi

        En kyllä nähnyt mitään Me-säätiötä.


    • Anonyymi

      Olitko Sinä mukana Koskelan kynttilämuistopäivänä?

    • Anonyymi

      Kiitos medialle, kun ovat pitäneet niin voimallisesti yllä tätä aihetta koulukiusaamisesta ja -väkivallasta!

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Juuri nyt ääniä 56.345 - eli suosio vain kasvaa. Nyt kaikki mukaan - ketään ei jätetä!


    • Anonyymi

      On aika keskittyä menneisyydessä tapahtuneiden virheihen tunnustamiseen.
      Luoma on oikealla tiellä.

      • Anonyymi

        Tympää kun avaaja hehkuttaa omaa avaustaan.


      • Anonyymi

        Komppi tänne.


    • Anonyymi

      Huh huh, mikä vastakkainasettelu: Valko-Venäjä vs lasten ongelmat !!!

      Onko avaajalla mielenterveysongelmia?

      • Anonyymi

        Hullu se on


      • Anonyymi

        Tulkitsisin näin - lapset ja nuoret Suomessa ovat meidän oma tärkeä sisäinen asia, johon täytyy puuttua, mutta Valko-Venäjä on taas oma itsenäinen valtio, joka hoitaa itse omat sisäiset asiat, eikä niihin meidän ole sekaantuminen. Olisiko näin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hullu se on

        Hiljainen hullu on hulluista viisain.


    • Anonyymi

      Ilo oppia koko kansan hyväksi ja onneksi huomisesta!

      Suomessa media kiitettävästi ylläpitää vakavaa huomisen ja tämän päivän uhkaa ja todellisuutta - lisääntyvää kovaa koulu- ja nuorisoväkivaltaa. Kerrotaan itse väkivallan esiasteen koulukiusaamisen vähentyneen (?)

      Samoin kansalaiset, perheyhteisöt kuin opettajat korostavat koulukiusaamisen ja -väkivallan kasvavaa merkitystä huomisen yhteiskunnalle, joka astuu koko ajan enemmän tuntemattomille vesille myös meidän ihmisten psyykeenkin osalta.

      Kilpailu työstä, tehtävistä kuin meidän keskinäisestä huomioimisesta kiristyy - haluamme olla läsnä hyväksyttyinä, mutta yhä useampi vaipuu yksinäisyyteen jopa erakoitumiseen saakka. Kaipaamme hyväksyntää ja tarpeelliseksi tuntemisen mannaa - se kuuluisi meille kaikille.

      Kasvu vastuulliseksi kansalaiseksi alkaa jo varhaiskasvatuksesta, josta elämän sääntöjen vilipitön hyväksymisen opiskelu jatkuu eheästi ala-asteelle, siitä peruskoulun loppuun ja lopulta vielä toiselle asteelle - aina 18-ikävuoteen saakka.

      Tämä oppimisen ketju on nyt turvattava sellaiseksi, että jokainen kokee iloa oppia, ajatella positiivisesti kuin nähdä toinen toisensa yhtä arvokkaiksi yhteiskunnan jäseniksi, mikä on ainoa keino ylläpitää vahvaa huolehtivaa yhteiskuntajärjestystä.

      Media on näyttänyt mallia aktivisuudellaan

      Perheet ovat heränneet ja jopa sijaistava opetusministeri Jussi Saramo on osallistunut yhteisiin talkoisin lapsiemme ja nuortemme hyväksi, sillä huomista yhteiskuntaa ei ole ilman vastuullisiksi kasvavia lapsia ja nuoria.

      Nyt kannustamme myös tasavaltamme ylintä johtoa mukaan yhteisiin yhteiskuntatalkoisiin - tekemään työtä lapsiemme ja nuortemme hyväksi.

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin -

      Tulkaa mukaan, ottakaa osaa ja laittakaa pienten lasten vanhempina viesti kasville huomisen rakentajille - tulkaa luomaan iloa oppimiseen ja vastuullisuutta omalla esille tulollanne - vaikka videoviestinä koko oppiputkelle - aina varhaiskasvatuksesta alkaen.

      Hyvä Sanna ja Sauli - teillä on suuri merkitys yhteiskuntaamme!

      Kaikki lapset ja nuoret tietävät presidentin ja ainakin nuoret tietävät myös pääministerin. Suomen lapsiperheet haastavat teidät kunnioittavasti mukaan koko kansan talkoisiin - jossa on ilo oppia vastuuta ja toinen toisemme huomioimista terveellä ja innostavalla tavalla.

      .

      ~ https://yle.fi/uutiset/3-11879666 -

      "Sysmän pahoinpitelyistä ja tapon yrityksestä tekoaikaan 15-vuotiaalle pojalle yli kahden vuoden ehdoton vankeustuomio – Monella tapaa poikkeuksellinen tuomio"

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Yli 3 000 jäsentä!


      • Anonyymi

        Liityin. Kiitos 👌💪👍👏😊☀️


      • Anonyymi

        Liityin 👍👌💪😊👏


      • Anonyymi

        Yli 3000 liittynyttä jäsentä!


    • Anonyymi

      Tämä aihe ei voi jättää ketään kylmäksi!

      • Anonyymi

        Ei jätä, kaikki mukaan - ketään ei jätetä!


    • Anonyymi

      Nyt meidän ei pidä sekaantua Ukrainan eikä Venäjän keskinäisiin asioihin. Meidän omat lapset ja nuoret ovat huomattavasti tärkeämpiä!

      • Anonyymi

        Tämä on seesteinen kommentti juuri tuohon asiakohtioon.


      • Anonyymi

        Kukkahattutädit vauhdissa


      • Anonyymi

        Afganistakin on jo aivan liikaa melua. Siellä olevat ongelmat ovat heidän, ei meidän!


    • Anonyymi

      Ollaan oleellisen asioiden äärellä!

    • Anonyymi

      55863 nimeä kansalaisaloitteessa!

      • Anonyymi

        56104


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        56104

        56345


    • Anonyymi

      Tämä on koko kansakuntamme asia!

    • Anonyymi

      Olisiko aika tarttua toimeen?

    • Anonyymi

      Poikkeuksellisen montaa nuorta syytetään nyt henkirikoksesta tai sen yrityksestä, listasimme tapaukset
      Etenkin viime syksynä sattui useita vakavia väkivaltarikoksia. Osan oikeuskäsittely on vielä kesken

      " -YLE







      [Iltalehti: ” Väkivaltainen 15-vuotias suisti koko koulun pelon valtaan ” |1
      ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e8cf4656-2997-4848-a818-9eca6f77cbd1 -]
      --

      Tänään media on poikkeavan kiinnostunut tuottamaan uutista uutisen perään mitä kouluissa, lasten ja nuorten keskuudessa tapahtuu. Aiheen käsittely on merkittävää, sillä yhteiskunta muodostuu aina ja joka paikassa sukupolvien välisyydestä – sillä toimivaa huomista ei ole ilman lapsia ja nuoria.



      Maailma on globalisoitunut monin osin - tavaravirroista rahanliikkeisiin ja vaikuttavista elokuvista väkivaltainformaation saantoon maailman "turuilta ja toreilta".

      Lapset ovat huomisen airut ja meillä vanhemmilla on lisääntymisen ohella se toinen vastuu - kasvatus, huolehdinta ja huomioonottaminen - nykyään yhdessä koulun ja yhteiskuntasysteemien kanssa.

      Malli tänään on ikään kuin triangeli - vanhemmat, lapset | nuoret ja koulu, jossa olisi aina 'ilo oppia' -erään helsinkiläisen ala-asteen ohjenuoran mukaisesti.

      Ilo oppia muodostuu uteliaisuudesta, välittämisestä, esimerkeistä kuin huomioimisen herkkyydestä nähdä, kokea ja kuulla mitä lapsen ja nuoren kehitysvaiheissa tapahtuu.



      Kaikilla meillä on ongelmia - niin lapsilla kuin aikuisilla

      Kokeneemmilla ei ole oikeutta väheksyä lapsen "pieniä" ongelmia, sillä ne ovat suuria - yhtä suuria kuin "aikuisten ongelmat" vanhemmille. Ongelmat ovat läsnä ja niitä voidaan korjata kuuntelemalla, olemalla kiinnostunut ja valmiudella olla mukana.



      Nykyinen yhteiskunta on huomattavan monimutkainen

      Informaatiovirrat ovat valtavat verrattuna vaikkapa elämään ennen internettiä, langattomuutta ja valtavaa mainospuskua, joka tuottaa amerikkalaisen tutkimuksen mukaan jopa miljoonia alitajuisia vaikute "synapseja", jo ennen kuin lapsi on täyttänyt 18 vuotta!



      Elämme systeemistä kasvuhokemallista näyttö- ja vertailutaloutta

      Tuossa systeemissä lapsi ja nuori koettaa soljua sellaisessa valtavirrassa, joka luo liian suuria paineita toteuttaa sellaista mikä tuottaisi yhteisöllistä hyväksyntää - hyväksynnät ovat monin osin "kauniita ja rohkeita" -kaikkine lieveilmiöineenkin.



      Kun lapsi ei saa huomiota kotona, purkaa hän kiukun ja turhauman ulkona

      Tuo tie saattaa tuottaa väkivaltaa sellaisesta epätietoisuudesta, joka voitaisiin hälventää olemalla mukana, opastamalla ja erityisesti kuuntelemalla ja erityisesti olla esimerkkinä myös vastuusta ja velvollisuuksista.



      Nyt on tekojen aika

      Lasten ja nuorten hätä on meidän suomalaisten ykkösaihe, se ylittää kaikki muut - sellaisetkin, joissa sekaannumme muiden ulkoisten valtioiden omiin sisäisiin asioihin. Nyt olisi aika keskittyä omiimme ja jättää vieraiden vähemmälle.



      Kohtelias kutsu talkoisiin

      Pyydämme, kannustamme ja odottaisimme valtiomme ylimmän johdon - presidentistä pääministeriin ottavan osaa tähän meidän oman yhteiskunnan talkoisiin, jossa viestitään välittämistä, esimerkkiä ja kannustusta tulevaisuuden rakentajille - lapsille ja nuorille.



      Pyydämme tasavallan presidentti Sauli Niinistöä ja pääministeri Sanna Marin' ia mukaan yhteisiin talkoisiin -

      Tehdään kannusteellisesti sellaista huomista, jossa jokainen lapsi kokee "iloa oppia" ja olla mukana

      - yhdessä toteuttamassa jotain sellaista, mikä muuttaa nykyistä tapaa elää, sillä lapset ja nuoret joutuvat sen eteen, mitä me vanhemmat olemme tavoillamme rakentaneet. Niin ympäristömme kuin monet lapset ja nuoret ovat jo liiaksi hengästyneet. On aika muutokselle.

      Muutos on myös tunnustus virheistä mitä teimme, mutta erityisesti kannuste nähdä huominen turvalliseksi vaikkakin hyvin haasteelliseksi - niin haastavaksi, että tarvitsemme kaikki mukaan.



      "Ketään ei jätetä" -

      Kaikki mukaan ja juuri nyt maamme johto on aivan erityisessä asemassa - jo senkin vuoksi, että he ovat pienten lasten isiä ja äitejä. On hetki, joka inhimillisesti on hyvin herättävä, uskallan sanoa jopa innostava, sillä mitään ei olla huomisesta vielä menetetty.

      Motiivi tehdä jotain on käsinkosketeltava ja media on tässä kohdin ollut huomionarvoisen vastuullinen tuottaen informaatiovirtaa mitä kouluissamme, kaduillamme ja kodeissamme tapahtuu.



      Elämä on inhimillistä - ei ole syyttelyn aika, on heräämisen aika

      Kaikki mukaan. Kunnioittavasti pyydämme Saulia ja Sannaa ottamaan osaa vaikkapa videotervehdyksellä kaikkiin kouluihin ja opinahjoihin viestinä huomisen rakentamisesta - lapsiemme ja nuortemme eduksi.



      .

      |1 Iltalehden otsikko vahva, kokonaisuutta ajatellen korostava, eikä edusta keskiarvoa – mutta sen herättävyys on hyväksyttävää aihealueen vakavuuden ja ”käsistämme karkaavuuden” vuoksi …

      • Anonyymi

        Tähän ei voi enää lisätä mitään!


    • Anonyymi

      29 älämölöä poistettu kommenteista. Aika paljon, mitä se kertoo?

    • Uutisoinnissa mainittu alaikäisten väkivalta on aina myös vaikutteellinen kouluväkivallan ja -kiusaamisen alueelle

      ~ https://yle.fi/uutiset/3-11892145 -


      Yhteiskuntamme on repeämässä - lohkeamassa eriarvoisuuden maailmoiksi, jotka kasvattavat entisestään väkivaltaa.

      Lasten ja nuorten elämänkatsomuskehitys, tavat elää ja toimia juontuvat tässäkin aina jo varhaiskasvatuksesta ja koulumaailmasta alkaen. Miten tapahtumaketju on kukin kohdalta toteutunut - on vaikuttamassa toimiin joita sitten tapahtuu äärimmillään kuten nyt Helsingin päärautatieasemalla.

      Poliisi tekee työtään ja jo nyt ilmaisee että kyseessä on ulkomaalaistaustaiset tekijät - alaikäisyydessään, nykytiedon mukaan. Emme tiedä miten heidän koulumaailma on mennyt, mutta yleisesti ajatellen on useiden osalta jatkuva oman puolustautumisen linja - ei tarvitse kuin vähän nokkimista ja näykkimistä, ja astalot heiluvat - puolustus- ja näyttöreaktiona.

      Toivottavasti poliisi näkee nyt asian tärkeyden ja selvittää tavoillaan tapahtumaketjun kaikin osin - pienimpienkin tapahtumaosasten osalta, jopa lauottujen sanojen myötä, sillä on tärkeää löytää syy-yhteydet, jotka johtivat tässä kuolemaan - liian nuoren, jonka työpanosta yhteiskuntamme jää kaipaamaan.

      Kaikkia tarvitaan - ja on löydettävä keinot, joilla nämä näin räikeät vastakkaistumiset estetään. Kaikelle on aina syynsä. On kyse juurisyistä.

      Tässä kohdin on jälleen esitettävä kannuste ja pyyntö maamme ylimmälle johdolle - tulkaa mukaan yhteiseen ongelmaratkaisuun - väkivalta entisestää raaistuu. Media kiitettävästi nostaa niitä esille, jotta kaikkinainen herääminen tapahtuisi.

      Meidän "maailman onnellisimpien" ei pidä katsoa vierestä, kun hätähuuto kaikuu lapsilta ja nuorilta. Juuri nyt ei ole syytä osoitella sormilla mihinkään suuntaan, vaan nostaa tämä hallitsemattomuuteen nousevan väkivallan selvittäminen ja estäminen yhteiskuntakoneiston ylimmille portaille.

      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin

      Kansalaispiirit pyytävät teiltä viestiä lapsillemme ja nuorillemme, luoda uskoa, toivoa ja yrittämistä yhteisen turvallisuuden nimissä - löytää osaltansa keinoja ratkaista ja katkaista nämä väkivallan ja kiusaamisen kierteet. Viesti videona koko varhaiskasvatuksen ja oppivelvollisuuskoulun maailmaan olisi nyt paikallaan ja teitä kuunnellaan - olen siitä varma.

      On aika ottaa osaa. Ongelma on yhteinen, eikä ole syytä puolustautua "vain niin harvojen ongelma" -asettelulla. Nyt emme tarvitse lumien jo sulettua lumipalloilmiötä. On aika katkaista nuorten väkivaltakierre ja tähän liittyvä huomioimisen ja osallistumisen huolehdinta olisi saatava käyntiin nyt. On aika. Odottamiseen ei ole enää aikaa.

      Onnellinen kansakunta on myös jäsenilleen turvallinen

      Motto: "Kaikki ihmiset, jotka olemme ottaneet Suomeen - heistä me huolehdimme - huomista ajatellen olemme tarkempia porttien avaamisesta. Meillä on oikeutemme ja vastuumme - niin kansallisesti kuin inhimillisesti".

    • Yllättävän paljon moderaattorihylkyjä - 29! Mistä se kertoo?

      • Anonyymi

        Kukkahattutädit riehaantuvat liian helposti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kukkahattutädit riehaantuvat liian helposti.

        Kovasanaiset kommentit oivat olla myös hätähuutoa omasta yksinäisyydestä! (?)


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kovasanaiset kommentit oivat olla myös hätähuutoa omasta yksinäisyydestä! (?)

        Tai sitten latva fiiraa kuten sulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tai sitten latva fiiraa kuten sulla.

        Puratko katkeruutta kiusattuna? Älä hätäile, apu on lähellä. Kerro mielensynkkyytesi ja avaa auttava puhelin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puratko katkeruutta kiusattuna? Älä hätäile, apu on lähellä. Kerro mielensynkkyytesi ja avaa auttava puhelin.

        Kommentti osui ja upposi !!!
        Siitä seurasi avautuminen anonyyminä !!😁


    • Anonyymi

      Hölömölähisten vertailut on syytä lakkauttaa ja luomille omat blogit muuanne.

      • Anonyymi

        Se on potkittu pois muualta, S24 on ainoa kanava jossa se voi purkaa pahaa oloaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on potkittu pois muualta, S24 on ainoa kanava jossa se voi purkaa pahaa oloaan.

        Vastenmielistä kun lapset ja venäläispropaganda koplataan toisiinsa.


    • Anonyymi

      Media pitää yllä kiitettävästi tätä hyvin vakavaa aihetta – (lasten) ja nuorten lisääntyvä raaka väkivalta!



      Uutisoinnissa [ ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5d2c1179-2952-4be7-85ff-481fff2ccf3d - ] |1 mainittu alaikäisten väkivalta on aina myös vaikutteellinen kouluväkivallan ja -kiusaamisen alueelle ja -alueelta

      Yhteiskuntamme on repeämässä - lohkeamassa eriarvoisuuden maailmoiksi, jotka kasvattavat entisestään väkivaltaa – tässä ei valitettavasti ole lainkaan liioittelua!

      Lasten ja nuorten elämänkatsomuskehitys, tavat elää ja toimia juontuvat tässäkin aina jo varhaiskasvatuksesta ja koulumaailmasta alkaen – unohtamatta erityisesti kotikasvatusta. Miten tapahtumaketju on kunkin lapsen ja nuoren kohdalta toteutunut - on vaikuttamassa toimiin, joita sitten tapahtuu äärimmillään, kuten nyt Helsingin päärautatieasemalla.

      |1 ”… Päästessään alikulkutunnelin luo suukopu äityi tappeluksi. Tappelun osapuolet olivat poliisin mukaan pääosin ulkomaalaistaustaisia. Tappelun yhteydessä kolmen hengen seurueeseen kuulunutta 24-vuotiasta miestä puukotettiin. Uhri kuoli vammoihinsa …” -ote Iltalehdestä





      Poliisi tekee työtään ja jo nyt ilmaisee että kyseessä on osaksi ulkomaalaistaustaiset tekijät - alaikäisyydessään, nykytiedon mukaan

      Emme tiedä miten heidän koulumaailma on mennyt, mutta yleisesti ajatellen on useiden osalta jatkuva oman puolustautumisen linja |2 - ei tarvitse kuin vähän nokkimista ja näykkimistä, ja astalot heiluvat |3 - puolustus- ja näyttöreaktiona.

      Poliisi näkee asian tärkeyden ja selvittää tavoillaan tapahtumaketjun kaikin osin - pienimpienkin tapahtumaosasten osalta, jopa lauottujen sanojen myötä, sillä on tärkeää löytää syy-yhteydet, jotka johtivat tässä kuolemaan - liian nuoren, jonka työpanosta yhteiskuntamme jää kaipaamaan.



      Kaikkia tarvitaan – |4

      ja on löydettävä keinot, joilla nämä näin räikeät vastakkain asettumiset estetään. Kaikelle on aina syynsä. On kyse juurisyistä.

      Tässä kohdin on jälleen esitettävä kannuste ja pyyntö maamme ylimmälle johdolle |4 - tulkaa mukaan yhteiseen ongelmaratkaisuun – sillä väkivalta entisestää raaistuu. Media kiitettävästi nostaa niitä esille, jotta kaikkinainen herääminen tapahtuisi.



      * Meidän "maailman onnellisimpien" ei pidä katsoa vierestä, kun hätähuuto kaikuu lapsilta ja nuorilta *

      Juuri nyt ei ole syytä osoitella sormilla mihinkään suuntaan, vaan nostaa tämä hallitsemattomuuteen nousevan väkivallan selvittäminen ja estäminen yhteiskuntakoneiston ylimmille portaille. On aika keskittyä omiin tärkeisiin sisäisiin asioihin, sillä muut eivät sitä tee!



      Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin >

      • Anonyymi

        Medialle tästä suuri kiitos!


      • Anonyymi

        Kiintoisaa tuo pressan houkuttelu mukaan, jopa median toimesta. Avaajalla pioneeri työ!


    • Anonyymi

      Laatuavaus ajassa. Lapset ja nuoret ensin, sitten vasta Ukraina, Valko-Venäjä ja Korean niemimaa.

      • Anonyymi

        Älytöntä yhdistää itätrollaus ja lapset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älytöntä yhdistää itätrollaus ja lapset.

        Meillä kotimaassa voidaan priorisoida tekemistämme. Uskoisin, että lapset, heidän kasvatus ja hyvinvointi ovat liki ylimmällä askelmalla.


    • Anonyymi

      Miksi väkivalta laskeutuu myös nuorten pariin?

    • Anonyymi

      Oletko mukana - annoitko kannatuksesi Kansalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan kouluväkivallan liittämistä lakiin?

    • Anonyymi

      Olisi hyvä saada Koskelan tapauksen pöytäkirjat julkisuuteen.

      • Anonyymi

        Onneksi niitä ei voi julkaista bestwisserereiden jeesustelaviksi alaikäisten epäiltyjen vuoksi.


      • Anonyymi

        On olemassa tihkuu tietoa, mutta niitäkään ei voi julkistaa tietosuojalain vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi niitä ei voi julkaista bestwisserereiden jeesustelaviksi alaikäisten epäiltyjen vuoksi.

        Jeesusteltaviksi 😉


    • Anonyymi

      Miellä on paljon asioita tässä maassa mihin pitäisi puuttua!
      Olen koulukiusatun lapsen äiti, tiedän mitä se maailma on.
      Vanhempani ovat jo todella vanhoja, asuvat kotonaan, mutta apu on sen verran mitätöntä, että hoidan asioita paljon itse ja jos en jaksa, maksan jollekulle toiselle avusta.
      Teen kahta työtä, kun en vieläkään ole onnistutnut sitä rahapuuta löytämään, välillä kyllä mietin että miksi, kun toisten ei tarvitse tehdä mitään saadakseen käteen saman summan kuin minä.

    • Anonyymi

      Miksi väkivalta lisääntyy?

      • Anonyymi

        Ei ainakaan Suomessa.
        Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin, Poliisiammattikorkeakoulun ja Poliisihallituksen ylläpitämän henkirikollisuuden seurantajärjestelmän mukaan suomalainen väkivaltarikollisuus on kääntynyt vuoden 2011 jälkeen laskuun.

        Vastemielistä kun bestwisserit öyhöttävät viikkotolkulla yksittäisiä rikoksia eivätkä edes ymmärrä asiaa.
        Kuntavaalitko syynä?


    • Anonyymi

      Luomalla on lapsien ja nuorten turvalliseen kehitykseen liittyvä projekti käynnissä! Monissa medioissa on hänen tämän aiheen kirjoituksia luettavissa.

      • Anonyymi

        Vastemielistä kun venäläispropaganda ja tällainen aihe yhdistetään.


      • Anonyymi

        Voimallinen projekti, johon on pyydetty kansalaisvelvollisuutena presidentti ja pääministeri mukaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voimallinen projekti, johon on pyydetty kansalaisvelvollisuutena presidentti ja pääministeri mukaan!

        Nyt mopo keulii ja pahasti!
        Huh huh 🏍🏍🏍


    • Anonyymi

      On surullista, että jo 30 tämän aiheen (!) Vihakirjoitusta on jo tästä ketjusta poistettu. Ketkä vihaavat lapsia näin paljon?

      • Anonyymi

        Kukkahattutädit ylireagoivat.


      • Anonyymi

        Lapsettomat?


      • Anonyymi

        Oletko yksi vihaaja?


    • Anonyymi

      Onko Sale jo reagoinut?

      • Anonyymi

        Mihin?


    • Anonyymi

      Joku kylähullu jo vaatii "Koskelan tapauksen pöytäkirjat julkisuuteen."

    • Anonyymi

      Medialle suuri kiitos tämän aihealueen esillä pidosta!

    • Anonyymi

      Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-11877290 -

      "Lapset jäivät riitelevien poliitikkojen jalkoihin: kiusaaminen on jatkunut Sysmässä jo vuosia, koska kukaan ei valvo koulun aikuisia
      Julkisoikeuden apulaisprofessori pitää merkittävänä epäkohtana, ettei koulujen opettajia ja rehtoreita valvota. Aluehallintovirastoilla ei ole oma-aloitteista oikeutta valvoa, että koulu puuttuu kiusaamiseen lain mukaisesti."

    • Anonyymi

      Iklla Luoma - vankkumatonta työtä diktatuurien puolesta.

      • Anonyymi

        Mieluuminkin lasten ja nuorten eteen ja eduksi!


      • Anonyymi

        Opettele kirjoittamaan, arvostele sitten asiaperustein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opettele kirjoittamaan, arvostele sitten asiaperustein.

        Kirjoitusvirheistä päätellen avaaja asialla


    • Anonyymi

      Media ylläpitää kiitettävästi aihetta kouluhäirinnästä, mikä koskettelee meitä kaikkia

      Koulukiusaamiselle ja -väkivallalle |0 pitää saada tiukasti rajat ja erityisesti -väkivallalle nolla-toleranssi - ymmärrystä lisäämällä mitä merkitsee yhteiskuntaelämän keskinäinen konsensus ja huomioiva yhteisymmärrys.

      Yhteiskunnassa saadaan ja annetaan - siis huomioidaan kaikkien tarpeellisuutta. Motoksi voisimme kirjata: "Ketään ei jätetä". |1

      Tarkemmin kouluissa pitäisi olla "ilo oppia" |2, sillä yhteiskunta monimutkaistuu ja vaativuus lisääntyy, mikä taas edellyttää syvempää oppimista - opiskelun rauha tulisi myös sallittuna uteliaisuutena taata ja turvata - se tarkoittaa rauhaa, ei kiusaamista ja väkivaltaa - missään muodossa.

      --
      Tämänkertainen Yle-aihe [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11877290 - ] |3 on yllättävä, mutta tyypillinen, jossa hyväveli malli toimii -oletuksella, jossa julkistettu uutinen on kaikin osin totuudellinen.
      .
      |3 Yle: "Lapset jäivät riitelevien poliitikkojen jalkoihin: kiusaaminen on jatkunut Sysmässä jo vuosia, koska kukaan ei valvo koulun aikuisia"
      --

      On aika herätä kaikilla yhteiskunnan tasoilla - ylintäkään yhteiskuntajohtoa unohtamatta. Itse kansalaiset ovat jo heränneet.

      Kansalaisaloite [ ~ https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7485 - ] numero 7485 - 'Kouluväkivalta kirjattava lakiin' sai yli 56 000 kansalaista taakseen. Facebook sai tuhansia jäseniä ryhmään, mikä vaatii 'Koulukiusaaminen - SEIS' |4.

      Yhteiskunta on yhtä kuin kansa, ei vain valtio koneistona eikä sen johtamisena. Valtiojohto on palvelija kansalaisille, jossa korvan tulisi olla herkkä kansalaisodotuksille |5 ja jopa -vaatimuksille. On siis aika herätä kaikilla tasoilla.


      Konkreettisia ehdotuksia toimivalle johdolla - niin lainsäädännön kuin esimerkkiannon osalta:

      A. Laaditaan parhain laintuntemuksin uusi tähän päivään keskittyvä 'Sopimisen keskustelukirja' |6 - oppaaksi kaikille koulutasoille, opettajille, rehtoreille, vanhempainyhdistyksille kuin oppilaille itselleen - tässä on oiva mahdollisuus luoda uutta koulunkäynnin rauhaa ja iloa oppia - uteliaisuuden terveellä tavalla.

      B. Valtiomme ylin johto -presidenttiä ja pääministeriä myöten teettäisi oman esilletulovideon |7 kaikesta siitä, mikä rohkaisee oppimiseen, käyttäytymiseen kuin rehtiin kilvoitteluun säällisellä tavalla. Viesti voisi erityisesti kannustaa kokemaan koulullinenkin yhteistyö osana yhteiskuntaa, jossa me kaikki tarvitsemme toisiamme. 'Ketään ei jätetä', sillä yhteiskunta on aina sen vahvuinen kuin on sen heikoin lenkki. Video esitettäisiin sitten kaikissa kouluissa presidentillispääministerillisenä viestinä kannustamaan opin iloa ja keskinäisyyttä nähdä kaikki tarpeellisiksi.
      --

      Tänään, (ehkä) Koronankin aiheuttamana lasten ja nuorten psyykkiset oireet lisääntyvät [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11899434 - ] |8 - ja tämä on huolestuttava ilmiö koulukiusaamisen ja -väkivallan oheen. Näillä on varmaankin jokin keskinäinen yhteys?
      .
      |8 ​Yle: "Nuoria on psykiatrisessa hoidossa enemmän kuin koskaan, ja korona on vain yksi syy: kuuntele,..."


      Jokainen tahtomattaan yksinäistyvä, jopa erakoituva oppilas on liikaa -

      Me tarvitsemme jokaisen lapsen ja nuoren rakentamaan huomista yhteiskuntaa, mikä tulee kokemaan meidän aikuisten luomia ympäristöllisiä ongelmia |8, joiden ratkaisuun tarvitaan kaikki se herääminen, joka uusista sukupolvista kumpuaa - meidän aikuistenkin eduksi ja hyväksi - saada Elää!

      Yhteiskuntaa ei ole ilman osallistuvia lapsia ja nuoria -tämä on hyvä tiedostaa yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Kaikki mukaan - on aika ryhtyä toimeen.

      • Anonyymi

        Molemmat ehdotukset valtiovallan suojelukseen.


      • Anonyymi

        Täydet kymmenen pistettä.


      • Anonyymi

        Täyden pistepotin kommentti.


    • Anonyymi

      Kommentti ketju paranee vanhetessaan!

    • Anonyymi

      Voisi miltei nähdä kuinka laatumediat ovat yhdistäneet voimansa lasten ja nuorten hädän esillenostossa, jotta korjaussarjat saadaan työn alle

      - hädän ollen kiusaamista, väkivaltaa, syrjäytyneisyyttä ja jopa erakoitumista - jäämistä verkostojen ulkopuolelle. Tämä kehitys kymmenien tuhansien osalta ei kerro hyvää huomisesta toivosta, elämästä ja osallistumisesta kuin hyväksytyksi tulemisestakaan.

      Tämä ei tarkoita, että kaikilla menisi huonosti, ei, vaan sitä että tänään on enemmän hätää kärsiviä kuin aiemmin. Hätä voi johtua monista syistä, eikä Korona-aika ole sitä helpottanut, sillä Korona kaikkine pelkoineen, rajoitteineen ja sulkuineen on padonnut ihmisten luontaista taipumusta olla läsnä - hyvin lähellä toinen toisiaan.

      Lapsien ja nuorten maailmaa on nyt sävyttänyt voimallisesti raaistuvan väkivallan olemus

      Nyt esille on noussut myös yllättävä tekijä, joka varmasti on hyvin marginaalinen, mutta kuitenkin esille otettava ja pois kitkettävissä - opettajien kiusaaminen lapsia kohtaan viestii jotain outoa, vaikka sitäkin on ollut "aina".

      Me aikuiset emme ole täydellisiä, hyvin harvoin, jos koskaan

      Eloomme kuuluu vaikeudet, ongelmat ja suuret kysymysmerkit, joiden edessä olemme usein voimattomia ja tämä voimattomuus ajaa keinoja, joita emme aina harkitse riittävästi ja näin syntyy tämäkin ilmiö, jossa opettaja saattaa ottaa jonkun tietyn lapsen syyn tai toisen vuoksi "tikun nokkaan", jolloin tämä marginaalinen ilmiö syntyy, joka nyt nousi aiheellisesti esille.

      Meillä vanhemmilla on vain yksi evolutiivinen velvollisuus - se on lisääntyminen

      Kaikki muu on oheistoimintaa tuon velvollisuuden täyttymiseksi. Me puolustamme itseämme, ollaksemme läsnä kun lisääntyminen on mahdollista, koetamme jopa sitä edesauttaa "markkinoinnillisin manooverein", mikä taas tekee kummallisia esiintymiä - ylilyönteineen.

      Aikuisten maailma on saattaa päävelvollisuuden lisäksi lapsista kelpoisia itse lisääntymään

      Se on kasvattamista, kouluttamista ja opettamista - paljolti esimerkein. Näissä esimerkeissä on se on elämän ydin - jossa näytämme sellaista mallia, joka tuottaa osallistumista, hyväksyntää, sopeutumista kuin suvaitsevaisuutta - näin se tuottaa se yksilöitä, joiden yhteiskuntakelpoisuus on riittävä tuottamaan elämän, jota yhteiskunnalliseksi toimimiseksi kilpailuelementteineen kutsutaan.

      Olemme läsnä, kuuntelemme ja hyväksymme erilaisuudet, kuitenkin siten, että on rajat

      - elämän toimivuusrajat, joiden viitoittamaa tietä meidän on kuljettava. Suuria poikkeamia ei hyväksytä, varsinkin, jos se käy toisen päälle ja sisään henkisenä tai fyysisena väkivaltana.

      Opettajien rooli on ratkaiseva tässä monimutkaistuvassa yhteiskunnassa, jota vaatii jäseniltään yhä enemmän

      Opettajat ovat ratkaisupelaajia pelissä, jota kutsutaan lapsen saattamiseksi yhteiskuntakelpoiseksi - tuntuuko kovin ohjeellistamiselta, ehkä, mutta se on se sävel, jotta selviydymme ongelmista, joita erityisesti me itse rakennamme vaikeuksiksi elää.

      Nyt on luotu erinomainen aihio oppiputkesta, jossa lapsi osallistuu varhaiskasvatuksesta aina aikuisuuden kynnykselle yhtäläisessä kasvuputkessa yhteiskunnan jäseneksi tuottamaan aina se oma osa, kuinkin kykyjen ja osaamisen puitteista. Opettajienkin rooli on löytää kustakin oppilaasta se jokin, jossa hän on positiivisesti hyvä! Se tuottaa lapselle ja nuorelle tyydytystä ja omalle itselleen tarpellisuuden tunnetta.

      Toivottavasti jokainen itse pääsee päättämään, mitä tekee toisten ja itsensä hyväksi

      Tässä putkessa opettajilla on merkittävä rooli, osuus ja vaikuttajuus - siksikin opettajien koulutukseen on kiinnitettävä suuri huomio. Opettajan työ on tärkeä, arvostettava ja välttämätön osa yhteiskuntaa. Opettajan työ on kutsumustyö.

      Näin opettajien rooli olla pieneltäkään osalta kiusaaja - oppilasta, lasta ja nuorta kohtaan on ehdottoman tuomittava!

      Tämän haittaominaisuuden kitkentään on keskitettävä suuri yhteiskunnallinen tarmo, jotta systeemi pelaa ja Elämä soi kullekin tämän omien ominaisuuksien yhdisteenä - johon opettaja ottaa osaa omalla esimerkillä elämän monimuotoisuutena, jossa kuuntelu tuottaa tunnetta kullekin olla tarpeellinen.

      Olemme haastaneet valtiojohtomme mukaan tähän yhteiskunnan merkittävimpään tapahtumasarjaan, jossa lapset ja nuoret nostetaan keskiöön.

      Luomme uuden maailman, missä jokainen voisi olla oma itsensä, antaa oman myöhemmän panoksensa elämänpeliin, missä korjaamme aiempien tekemiä virheitä, elämän edellytyksiksi lapsillemme ja heidän lapsilleen.

      Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin tulkaa mukaan talkoisiin

      'Ketään ei jätetä ja kaikkien on ilo oppia elämää' ja sen vaativuutta sellaisella tarmolla, jossa ainakin omat tekemämme virheet vaikkapa luontobiologiaa kohtaan - korjataan:

      Yhdessä ja sellaisella voimalla, jossa kukin tuntee itsensä tarpeelliseksi ja kuunnelluksi tulleeksi

      Sauli ja Sanna -tarttukaa pienten lasten vanhempina 'hyvän mielen palloon', jonka teidät valinnut kansakunta juuri teille ojentaa. Kiitos, näin meillä kaikilla on hiukan parempi olo.

      • Anonyymi

        Ovatko Niinistö ja Marin vastanneet tähän kansalaishaasteeseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovatko Niinistö ja Marin vastanneet tähän kansalaishaasteeseen?

        Älkää hulluja yllyttäkö!
        Kontrolli puuttuu täysin ja voivat vain pahentaa asioita


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kiintoisa kommenttiketju tämän alta!


    • Anonyymi

      Tämä on jo klassikkoavaus!

    • Anonyymi

      Kaikki yhteiskuntamallit tapoineen, virikkeineen, malleineen kuin tekemättömine korjaussarjoineen kehittyvät AINA johonkin suuntaan!

      Meidän malli on ollut ja on yllättäen edelleen kasvuhokema sekä siihen oleellisesti liittyvä näyttö- ja vertailutalous, jossa pitää olla näyttävämpi, menestyvämpi ja vahvempi kuin saada kuluttaa enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä.

      Lapset ovat yhteiskunnan todiste kyvystä lisääntyä

      Lisääntyminen on evoluution perusohje siitä meille paljolti tuntemattomasta ohjelmistosta, joka on seurannut biologista kehitystä pari miljardia vuotta. Tuossa ohjelmassa on myös osa-alue, jota kutsutaan kasvattamiseksi ja nykyään se on myös opettamista yhteiskuntamallinsa mukaisesti - ja tulos näkyy nyt - tavastamme nähdä maailmaa ---


      Lapset ja nuoret ovat myös yhteiskunnan mittari huomiselle

      Heitä kohtaan meillä aikuisilla on paljon erilaisia vastuita, tehtäviä kuin suorastaan pakollisia toimia - huomaavaisuutena, huomiointina, kuuntelemisena, osallistumisena ja olemisena läsnä - yksinkertaisia menetelmiä koettaa löytää tie, joka johtaa vastuulliseen käsitteeseen Elämästä, jossa olemme verkosto - "nykyisyyden vaatimuksesta".

      Väkivalta on osa keskeneräistä ihmisyyttä

      Tälle emme mahda mitään, mutta sille me mahdamme, miten aihe pysyy hallinnassa, rajoissa lakiemme mukaisesti kuin suvaitsevaisuutena kokea kukin aina oman Elämänsä arvoiseksi. Väkivallalla on rajansa - niin fyysisenä kuin henkisenä ilmiönä.

      Lasten ja nuorten osalta on joskus vaikea erottaa rajua leikkiä väkivallasta - silloin menemme väärälle puolelle hyväksyntää, jos toinen pelkää, vaatii lopetusta ja koettaa paeta, mutta ei enää pysty. Tässä on se kohta, ja vähän ennen sitä - on osattava leikissäkin - rajussakin - hyväksyttävyyden ja lopettamisen rajat.

      Pelko siivittää, tällöin on aseistauduttava -

      Aikuiset ovat näyttäneet mallia. Kun katsomme sitä sotavoimallista varustelukierrettä mitä eri valtiot kilvan harjoittavat - on tie lapsille ja nuorille äärimmäisen kysymysmerkkinen.

      Nytkin me aikuiset pohdimme uusia taisteluhävittäjiä, ikään kuin aikuispuukkoina jotain sellaista uhkaa vastaan, mitä ei välttämättä edes ole. Miksi näytämme mallia - miksi ostamme sellaista, jota emme tarvitse? Jos osaamme kohtuuden, huomaavaisuuden, diplomatian kuin kyvyn keskustella - vaikeissakin kohdin, olisko näin Elämä helpompaa ja turvallisempaa.

      Lapsetkin aseistautuvat ja kun maltti, kokemus kuin taito ymmärtää puuttuvat -

      ... niin tällöin veitsi välähtää - usein kohtalokkain seurauksin, vaikka "ei ollut tarkoitus" - vai oliko sittenkin -missä meni pieleen?

      Oliko liikaa väkivaltaista ruutuaikaa, liikaa 'hollywoodismin' väkivaltaa - sen kaikissa muodoissa. Olimmeko aikuisina liian kaukaisia, ja annoimme vain tapahtua - esimerkkinä tänään valtava kännykkäaika, eikä me aikuiset edes aina tiedä mitä sieltä seurataan - kaikkinensa.

      Katuväkivalta on myös voiman, mahtavuuden ja oman vaikuttavuuden esittelemistä -

      Syntyy pelkotiloja, ja näihin on haettava puolustautumista, tai valita uusi tie kulkea. Annammeko periksi vai onko meillä oikeus vaatia yhteiskunnallista turvallisuutta.

      Lasten ja nuorten kasvatus on numero yksi - heti lisääntymisen jälkeen

      Kasvatus ja mallinnäyttö kuin esimerkein toimiminen on ensiarvoista ja millaisin esimerkein - tässä syntyvät ne kipupisteet - esimerkkejä on niin paljon kuin on vanhempia lapsineen. Näin vastuu raja-aidoitukselle tullee yhteiskunnan hoidettavaksi.

      On lait ja on yhä tiivistyvä oppiputki, oppiminen, kouluttautuminen ja suorastaan tarve osoittaa, että on ilo oppia sellaisia menetelmiä, joissa kukin yhteiskunta voi hoitaa omaa tietään tavallansa ja verkostona, kun se on tänään jo joka tapauksessa välttämätöntä - siksi riippuvaisia olemme paikallisglobalisaatiossamme toisiimme nähden.

      Tänään laatumedia pitää aktiivisesti ja kiitettävästi yllä puheenaiheita koulukiusaamisesta, -väkivallasta kuin yksinäisyydestä, mielenterveyden haasteista sekä kanssakäymisestä toinen toistemme kanssa.

      Meidän tärkeintä asiakokonaisuutta on viety jo pitkälle!

      Kansalaiset ovat ryhtyneet toimiin - on kansalaisaloitetta, on Väkivalta - SEIS -Facebook -ryhmää ja on vieläpä laaja haaste maamme ylimmälle vaikuttavuusjohdolle -

      ... jossa presidentti Sauli Niinistöä ja pääministeri Sanna Marinia haastetaan mukaan kansalliseen työhön lastemme ja nuortemme hyväksi, jotta huomenna on parempi Elää - sovussa, kilpaillen säällisesti ja menestystä hakien kohtuuden rajoista - olla kuitenkin aina suomalaisia Suomessa, joka on hyvä maa Elää!

      Kaikki mukaan - ketään ei jätetä ja luodaan maailma lapsille ja nuorille, jossa on ilo oppia!

    • Anonyymi

      Entistä enemmän ajankohtainen!

    • Anonyymi

      Ehkä tärkein asiakokonaisuus koko maassamme. Olisi aivan oikein nyt keskittyä meidän omiin asioihin ja jättää muiden ulkomaiden omat asiat vähemmälle!

    • Anonyymi

      Suomen tärkein asiakokonaisuus. On aika ryhtyä tekoihin!

    • Anonyymi

      Tämän aamun YLE TV1 Aamu-TV - KRIMO, Markus Kaakisen haastattelu!

    • Anonyymi

      Myös opettajat kiusaavat oppilaitaan!

    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaa some-öyhöttäjä?

      • Anonyymi

        Ehkä tunnetuin on TIEDE keskustelupastalta Humpuuki-Turmiola ?? Siis puuta heinää ölinää humpuukina turmiollisesti ;-)


    • YLE: "Kun väkivalta astui tyttären kouluarkeen, ei äiti nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin toimia: ... "
      ~ https://yle.fi/uutiset/3-11940662 - YLE-toimittaja Saija Noronen

      ...
      IJL-kommentti - I -
      Mikä tekee koulukiusaajan, myöhemmän työpaikkakiusaajan - eikä tässä vielä kaikki - vaan myös sosiaaliseen mediaan nimettömän some-kiusaajan? |1

      Tässä kohdin ei ole tarpeen lähteä painostamaan henkilöitä - ihmisiä, joilla on moni asia huonossa jamassa - on heikkoa itsetuntoa, rikkoutunut koti - tunne, ettei ole hyväksytty, eikä saa sitä tarpeellista tarpeelliseksi tuntemisen kemiaa, joka aina ja varmasti hyväilee mieltä tehdä ilon ja hyvän olon - olla mukana hyväksyttynä.


      Koulukiusaaja voi nostaa oman pahanolonsa väkivaltaan saakka -

      .. tästä on paljon esimerkkejä, eikä niihinkään ole enää tarvetta puuttua. Tapahtuneita ei saa tekemättömiksi. Sen sijaan on tärkeää katsoa nyt juuri tätä päivää ja löytää keinoja - olla yhdessä, olla mukana siten, ettei ketään jätetä.
      _._
      Lapsi syntyy tähän maailmaan täydellisesti viattomana!
      _._

      Missä vaiheessa alkaa eriytyminen, on paljolti kotioloistakin kiinni

      Myös päivähoidolla on suuri merkitys sekä jatkumona koululla, sen opettajilla ja sirltäkin kaverimuodostumisella - miten kaikkia näitä vaikutteita osattaisiin seurata, ettei erkaantumista "jostain sellaisesta hyvästä" tapahdu, mikä vierottaa yksilön sellaisesta virrasta, joka osaa pitää ryhmä- ja yhteishenkeä yllä vastuulla ja huolehtimisella.

      Tämä ryhmätoimijuus on elintärkeää tänä verkottumisen aikana - emme unhoda kilpailua, se on osa Elämän suolaa, mutta osaisimme sinnekin piirtää rajat - sillä lopulta aina - liiallisuus on murentavaa

      Yhä enemmän lapsia, erityisesti nuoria ja vanhempiakin erakoituu omien kuvaruutujen äärelle - on mennyt usko, rohkeus ja halu kohdata Elävää Elämää kasvotusten. Ruudullisesta somesta on tullut "kaveri", läsnäolija kuin pakotie - sellaiseen helppouteen, jossa vaikeudet kasaantuvat. Täalläkin liika on liikaa.

      Pelätään, ei uskalleta ottaa askelta lähemmäksi tai sitten kaveruus ei onnistu - ollaan vetäytyviä, ollaan yksinolijoita - silti kaivaten seuraa, ryhmää - hyväksyntää ja sitä oleellista tarpeelliseksi tuntemisen iloa. Mitä Me voisimme tehdä? Yksinolokaan ei ole pahasta, kun se on järjestyksessä ja oma mieli kirkkaudessa.


      Me voimme yhdessä tehdä todella paljon!

      Kutsutaan talkoisiin kaikki - vanhemmat, lapset, nuoret, opettajat, päivähoito-ohjaajat, leikkikenttien väki ja erityisesti poliitikot, joille juuri nyt on se tärkeä menossa - kunnallisvaalit. Ei ole ihmistä, joka ei voisi olla tässä yhteiskuntamme tärkeimmissä talkoissa mukana.


      Nyt poliitkot ovat herkkinä - he janoavat kannattajaryhmiä, he haluavat ääniä ja he haluavat kannatusta

      Parhaan kannatuksen saavat sellaiset poliitikot, joille meidän omat asiat ovat ne tärkeimmät - ei muiden kaukana olevien, vaikkapa korealaisten, Afganistanin - Israelin kuin Venäjän ja Valko-Venäjänkään (emme väheksy tässä muiden asioita- vaan asetamme niitä järjestykseen). Osataan nyt viimeistään erotella se tärkein huomiointimme keskiöön!


      On aika ryhtyä omien asioiden korjaamiseen!

      Ne merkitsevät jotain, meille kaikille - sillä esimerkiksi ilman lapsia ja nuoria ei ole koko yhteiskuntaa - tämän yksinkertaisen oppikappaleen ymmärtää arkikansasta erkaantuneinkin poliitikko - sillä usein hänelläkin on lapsia, ja lapsen lapsia.


      On aika - juuri Nyt!

      Näin kutsumme laajasti mukaan talkoisiin valtiomme ylimmän vaikuttavuuden: Tasavallan presidentti Sauli Niinistön perheineen sekä suuressa suosiossa olevan pääministeri Sanna Marinin - hänetkin perheineen. Molemmilla on yhteiskuntamme huomista kotonaan - lapset viattomina - myöhemmin astumassa koulumaailmaan, altteiksi vaikutteille, joille nyt on tehtävä jotain - mutta mitä?

      Kannustamme niin Saulia kuin Sannaa kuin heidän taustajoukkojaan yhdessä ideoimaan videoviestin koko varhaiskasvatus- kuin koulumaailmalle huomisesta, jossa emme jätä ketään, ja huolehdimme kaikki. Se on meidän aikuisten velvollisuus. On ilo oppia!


      Evoluutio järjesti meille lisääntymisen - perinnön viemisen eteenpäin - se osataan

      Mutta perintöön kuuluu eräs tärkeä ominaisuus - se on kasvatus, se on perhe, jossa puhalletaan yhteen hiileen. Mutta se on tässä monimutkaistuvassa maailmassa myös koulu, josta muodostuu triangeli - kolmio, jossa yhtä kärkeä edustaa lapsi, yhtä opettaja ja kolmatta perhe - koti.


      Kaikki mukaan -

      Vähennetään innokasta sekaantumistamme muiden ulkoisten sisäisiin asioihin ja keskitytään nyt meidän omiin tärkeisiin asioihin.

      Lapsen Elämä voi alkaa jo varhain sellaiseen uomaan, josta voi olla vaikeimmillaan hankalaa päästä eroon. Väärä polku on havaittava ajoissa.


      Meille on velvollisuuksia myös omaa yhteiskuntaamme kohtaan - >



      ...
      (31032) - 1

      • Anonyymi

        Mikä sinulla Ilkka meni lapsuudessa poskelleen kun sinusta tuli tuollainen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sinulla Ilkka meni lapsuudessa poskelleen kun sinusta tuli tuollainen?

        Niin - miten ihmisestä tulee itätrolli?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä sinulla Ilkka meni lapsuudessa poskelleen kun sinusta tuli tuollainen?

        Kerrotko huolesi tänne, anonyymina, kuten nytkin.


    • Toinen mietintää aiheuttava asiakohta - jo 34 eliminoitua kommentia - tällaisesta avausaiheesta!

      • Anonyymi

        Kukkahattutätien ja -setien jeesustelu meni överiksi.


    • Kiitokset monista hyvistä kommenteista, joissa oli asiaa, osallistumista kuin empatiaa - tähän meidän kaikkein tärkeimpään Elämän alueeseemme!

      • Anonyymi

        Omakehukommenttisi ketjussa ovat naurettavia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omakehukommenttisi ketjussa ovat naurettavia.

        Outo kommentti?!?


    • Anonyymi

      On aika ryhtyä korjaamaan omia ongelmamme, ja keskityttävä vähemmän muiden juttuihin. Nytkin Valko-Venäjä vie kaiken palstatilan!

      • Anonyymi

        Sellainen roistovaltio!!! Kuin Venäjä tai Kiina!


      • Anonyymi

        Eiköhän oteta nämä lasten asiat oikeasti omaksemme!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellainen roistovaltio!!! Kuin Venäjä tai Kiina!

        Hoitavat kuitenkin lapsensa.


    • Anonyymi

      Ravisteleva kirjoitus.

      • Anonyymi

        Oliko peräkammarissa vaippa märkänä aamuyöllä kun noin ravistaa?
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko peräkammarissa vaippa märkänä aamuyöllä kun noin ravistaa?
        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Taidat olla se yksi ja sama avun tarvitsisi, aina huutelemassa näissä Ilkka Luoman avauksissa. Ymmärsitkö edes tämän avauksen vakavan sisällön, vai kolahtiko omaan nilkkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla se yksi ja sama avun tarvitsisi, aina huutelemassa näissä Ilkka Luoman avauksissa. Ymmärsitkö edes tämän avauksen vakavan sisällön, vai kolahtiko omaan nilkkaan?

        Kipristelee kateudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kipristelee kateudesta.

        Varmasti kun pidätyskykyä ei ole ja vaippaihottuma vaivaa.


    • Anonyymi

      Odotettu avaus - aihe on meille Suomelle se tärkein.

      • Anonyymi

        Itse asiassa sama propagandakirjoitus on pyörinyt somessa jo vuosia, mutta voidaan olettaa, että itätrollit tekohengittävät sitä pitkään.
        Asiasisältä on heikko ja kyseessä on ilmeisimmin tietokonekäännös venäjästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa sama propagandakirjoitus on pyörinyt somessa jo vuosia, mutta voidaan olettaa, että itätrollit tekohengittävät sitä pitkään.
        Asiasisältä on heikko ja kyseessä on ilmeisimmin tietokonekäännös venäjästä.

        Trolli hehkuttaa ja nostattaa omaa avaustaan. Siitä on kysymys aina tämän avaajan trollauksissa.


      • Anonyymi

        Niin sanottu koko perheen avaus 👍🍻😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin sanottu koko perheen avaus 👍🍻😊

        Niinkö sanoit omasta kirjoituksestasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa sama propagandakirjoitus on pyörinyt somessa jo vuosia, mutta voidaan olettaa, että itätrollit tekohengittävät sitä pitkään.
        Asiasisältä on heikko ja kyseessä on ilmeisimmin tietokonekäännös venäjästä.

        Et siis joko lukenut avausta tai sitten on ymmärryksessä vikaa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trolli hehkuttaa ja nostattaa omaa avaustaan. Siitä on kysymys aina tämän avaajan trollauksissa.

        Mielestäni tässä on kyse nuorison hädästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trolli hehkuttaa ja nostattaa omaa avaustaan. Siitä on kysymys aina tämän avaajan trollauksissa.

        Et ilmeisesti ole lukenut koko avausta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni tässä on kyse nuorison hädästä.

        Ja lasten! Hyvin ajassa aiheellinen avaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö sanoit omasta kirjoituksestasi?

        Olitko koulukiusaaja vai koulukiusattu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ilmeisesti ole lukenut koko avausta?

        Suosittelen lukemaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa sama propagandakirjoitus on pyörinyt somessa jo vuosia, mutta voidaan olettaa, että itätrollit tekohengittävät sitä pitkään.
        Asiasisältä on heikko ja kyseessä on ilmeisimmin tietokonekäännös venäjästä.

        Kyllä, asia on maailmanlaajuinen ongelma. Katso vaikka jenkkien koulu- ja siviilien massamurhat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trolli hehkuttaa ja nostattaa omaa avaustaan. Siitä on kysymys aina tämän avaajan trollauksissa.

        Onpahan sitten hyvin positiivinen ja ajankohtainen kuin tarvittava "trollaus"!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse asiassa sama propagandakirjoitus on pyörinyt somessa jo vuosia, mutta voidaan olettaa, että itätrollit tekohengittävät sitä pitkään.
        Asiasisältä on heikko ja kyseessä on ilmeisimmin tietokonekäännös venäjästä.

        Kaltaisesi eivät saa täällä laatupalstalla mitään myötätuntoa - ehkä vain -häpeää. Uskallatko kertoa nimesi?

        Sanoo Heikki Nousiainen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trolli hehkuttaa ja nostattaa omaa avaustaan. Siitä on kysymys aina tämän avaajan trollauksissa.

        Onko kaikki kunnossa? Yksinäistä, ei kavereita, joille avautua?


    • Anonyymi

      Asiaa! Kaikki mukaan ... 👌👍👏👏👏💪☀️

    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007999037.html

      Helsingin poliitikot kertovat, miten he lopettaisivat koulukiusaamisen
      Poliitikot nostavat esiin muun muassa tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettamisen kouluissa sekä niin sanotun Etelä-Karjalan mallin käyttöönoton.

      • Anonyymi

        Puhetta... Nyt vaaditaan tekoja.


    • Anonyymi

      Lue ja levitä eteenpäin - ollaan kiinni oleellisimmassa asiassa!

      • Anonyymi

        Joo - jakoon ja jatkoon! 👌👍👏💪


    • Anonyymi

      Asiaa isolla A:lla!

    • Anonyymi

      Miksi Niinistö Sauli ei tee tai tiedä mitään tästä erinomaisesta ideasta?!

      • Anonyymi

        Se pitää hänelle kertoa,varmaan onkin? Mutta välissä on varmaan joku suodatin. Ihmettelen tuota suodatinta, tällaisessa asiassa.


      • Anonyymi

        kopi-peistasin ja lähetin avaajan nimissä jutun pressan linnaan.


      • Anonyymi

        Luuletko Niinistön lukevan trollikirjoituksia Suomi 24:ssä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se pitää hänelle kertoa,varmaan onkin? Mutta välissä on varmaan joku suodatin. Ihmettelen tuota suodatinta, tällaisessa asiassa.

        Millainen moderaattori on kansan suoraan valitseman presidentin ja kansalaisten välissä - presidentin kanslian viestinnästä vastaava johtaja? Kuka tai ketkä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko Niinistön lukevan trollikirjoituksia Suomi 24:ssä?

        Avaus pitää lähettää sähköpostiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaus pitää lähettää sähköpostiin!

        Tieto kanslian kirjaamosta: on otettu vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millainen moderaattori on kansan suoraan valitseman presidentin ja kansalaisten välissä - presidentin kanslian viestinnästä vastaava johtaja? Kuka tai ketkä?

        Demokratian nimissä tuossa välissä ei saisi olla sensuuria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tieto kanslian kirjaamosta: on otettu vastaan.

        Toistetaan !
        Älkää hulluja yllyttäkö!
        Kontrolli puuttuu täysin ja voivat vain pahentaa asioita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toistetaan !
        Älkää hulluja yllyttäkö!
        Kontrolli puuttuu täysin ja voivat vain pahentaa asioita

        Nettikirjoittajan dilemma


    • Anonyymi

      Uskomatonta,näin tärkeä avaus ja 36 kommenttieliminointia. Sairaita ja sairasta!?

    • Anonyymi

      Erinomainen ajassa avaus!

    • Anonyymi

      Juuri kaltaistesi ihmisten välinpitämättömyys on mahdollistanut Maon, Stalinin, Hitlerin, Idi Aminin, Pol Potin, Putinin ja Kim-dynastian kaltaisten kaheleiden rellestämisen maassaan ja maailmalla.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa kohdaltasi, ja avaaja koettaa nyt herätellä aikuisia ja pressaa tekoihin - puheiden sijasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa kohdaltasi, ja avaaja koettaa nyt herätellä aikuisia ja pressaa tekoihin - puheiden sijasta.

        Voimallisesti tuettava avaus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voimallisesti tuettava avaus!

        Hoh hoijaa - jaksat korskua omallesi. Hankkisit elämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hoh hoijaa - jaksat korskua omallesi. Hankkisit elämän.

        Hoh hoijaa, olet perin kehno ihmistuntija!


    • Anonyymi

      HS: "Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi kannustus­videon Huuhkajille: ”Niin kauan kuin henki pihisee”"

      ~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008025599.html -

      .

      IJL-kommenttikirjoitus

      Suomalaiset saivat äänestystulosta katsoen mieleisensä presidentin!

      - Sauli Niinistön, suoraan ensimmäiseltä kierrokselta, sen tarkoittaen äänestäneistä yli 50 prosentin kannattaneen Saulia presidentikseen. Se oli selvää puhetta kansakunnalta - ja nyt kansalaiset odottavat viestiä ---


      Olemme myös urheiluinnokasta kansaa -
      .. jääkiekon, formulan ja jalkapallonkin olevan sydämiämme lähellä.

      Haluamme menestyä ja olla myös voittajia - se on ikään kuin evoluution antama miellyttävä nektari hyväilemään mieliämme omasta osaamisesta, yhteishengestä kuin taidosta olla parempi. Näin osin evoluutiokin on säätänyt tapojamme löytää tie Elämän oikeutukselle, jossa lisääntyminen on se oleellisin osa.


      Emme voi unohtaa lisääntymisen jälkeistä kasvatusta, joka monimutkaistuvassa yhteiskunnassamme on jo kolminaisuus -

      Lapset / nuoret, yhteiskunta sekä lukkona ja varmenteena vanhemmat, joille ojentuu se suurin vastuu - olla opas lasten tiellä kohden sellaista Elämää, jossa tulemme toimeen yhteishengellä, toistemme huomioimisella kuin tavoilla saavuttaa päämääriä.


      Päämäärien asettelu on ratkaisevaa miten selviämme yhä ongelmallisemmaksi muodostuvassa luontobiologiassa -

      .. sen ollen paljolti meidän aikuisten omaa aikaansaannosta.

      Lapsillemme on jäämässä perintö toimistamme, joiden ratkaisu edellyttää poikkeavan suurta yhteenkuuluvuutta, osaamista kuin havaintosilmää, jossa Elämä jatkuu myös meidän ihmisten asettamien itsekkyysrajojen jälkeen ja ulkopuolella. Unohdimmeko luontoharmonian?


      Lapset ja nuoret oireilevat, osa jopa "viimeiseen hengenvetoon"!
      [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/04/varjossa-olevat-nuoret-jaavat-jalkoihin.html - ]

      Olisikin innostavaa, jos valtiomme vaikuttajat lähtisivät mukaan kaikin keinoin - 'jopa niin pitkälle kuin henki pihisee', jotta saisimme kannustavan viestin lapsillemme ja nuorillemme Elää sellaista Elämää, jonka yhteiskuntamme tulevina vuosina edellyttää - siksi suuret nuo tulevat ja jo olemassa olevat ongelmat ovat.

      Kannustetaan huomisen sukupolvea innostumaan ja kokemaan "ilon oppia" Elämään, jossa huomisen ratkaisijat löytävät yhteishengen, toisten huomioimisen kuin ryhmääntymisen keinoiksi ratkaista Elolle myönteisyys, tahto selvitä kuin keinot ratkaista vaikeat asiat, joiden saattona ilman korjaussarjoja siintää valoton tunnelinpää.
      --

      Kannustamme nyt tasavallan presidentti Sauli Niinistöä kuin pääministeri Sanna Marinia tarttumaan siihen kaikkein haastavimpaa tapahtumaan -

      .. lastemme ja nuortemme hyväksi.

      Tehdään ja teetetään idearikkaasti sellainen tervehdys vaikkapa videona esitettäväksi kaikille - alkaen varhaiskasvatuksesta jatkuen aina kouluttautumisen täysi-ikäisyyteen asti - sanomana, jossa luodaan toivoa, yrittämistä, hyväksyntää erilaisuutta kohtaan kuin hyväksyntää kaikkien tarpeellisuudesta, jossa hiljaisetkin ovat läsnä.


      Olemme muutoksen tiellä -

      .. entinen kasvuhokema kuin näyttö- ja vertailutalous ovat taloustermeinä illassaan - on aika herätä ja paras herättely alkaa sieltä missä on huomisen toivoa. Toivo on lapsissa ja nuorissa.


      Ilman lapsia ja nuoria kuin heidän tulevaa panosta ei ole myöskään huomisen yhteiskuntaa.


      Nyt kaikki mukaan - on ilo oppia, on ilo nähdä kaikki mukana - emmekä jätä ketään

      Ottakaa haastepallo vastaan ja kääritään hihat. Puheiden aika on ohi --- Elämme lapsiemme ja nuortemme vuoksi - ja tämä on evoluution vuosisatamiljoonainen tosiasia!


      "Huuhkaja on viisas lintu, sillä se näkee kauas ja tarkasti"

      • Anonyymi

        Mitäpä tähän muuta. Siinä on kaikki mitä laspet tarvitsevat - oletko mukana?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä tähän muuta. Siinä on kaikki mitä laspet tarvitsevat - oletko mukana?

        Varmasti Niinistö luki trollin öyhötyksen ! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi

        Ei Hesarin artikkelissa tuollaista IJL- aivopierukommenttia ole - eikä varmaan julkaisekkaan moista epäasiallisena.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti Niinistö luki trollin öyhötyksen ! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Luki tai ei, mutta puhui aiheesta kemiläisessä koulussa!


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Luki tai ei, mutta puhui aiheesta kemiläisessä koulussa!

        Olitko kuuntelemassa vai luulottetko? Muistamme, että juttujesi totuusarvo on samaa tasoa kuin kirjoitustaitosi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olitko kuuntelemassa vai luulottetko? Muistamme, että juttujesi totuusarvo on samaa tasoa kuin kirjoitustaitosi.

        Suomalaiset ovat oppineet arvostamaan ylen uutistuotantoa.
        Kuulutko niihin kansalaisiin, jotka luottavat vain niihin tietoihin joista löytyy kommentit M V-lehdessa?


    • Anonyymi

      Jaloa aatetta ja uutetta!

    • Anonyymi

      Huomenna Suvivirsi!

    • Anonyymi

      Huomenna Suvivirsi

    • Anonyymi

      Tänään Suvivirsi. Paluu suomalaisuuteen ja yhteishenkeä, lapsemme hyväksi.

      • Anonyymi

        Sulta jäi peruskoulu kesken ja suvivirsi kuulematta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulta jäi peruskoulu kesken ja suvivirsi kuulematta.

        Päähän potkittu kommentoija?


    • Anonyymi

      Tämä päivä on monien lasten ja nuorten ilon ja surun päivä, surun siksi, että niin monet jäävät koko kesälomaksi ilman kaveria.

    • Anonyymi

      Osuva avaus koulujen päätöspäivälle!

    • Anonyymi

      Näin Suvivirren jälkeen moni koululainen jäi yksin koko kesäksi - kavereista.

      • Anonyymi

        Hitaat muuttujat ovat enteilevän pahaa tulevaisuutta.


      • Anonyymi

        Nyt alkoi jo uusi kouluvuosi! 👍👌😊👏🤗


    • Hämmästyttävää, että tämän tyyppisestä avauksesta kommenteista on jo 39 eliminoitu. Vihapuheiden raakkausta?

      • Anonyymi

        Heikkoitsetuntoiset kukkahattusedät- ja tädit öyhöttävät mässäillen tapahtuneen vuoksi. Näin he saavat sisältöä surkeaan elämäänsä.


      • Anonyymi

        Omia kehujasi omalle kirjoituksellesi on varmasti siivottu YPn toimesta.

        Ketjussa on todettu "Itse itsesi komentaen. Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omia kehujasi omalle kirjoituksellesi on varmasti siivottu YPn toimesta.

        Ketjussa on todettu "Itse itsesi komentaen. Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi."

        Onpa öyhöttäjä - tuo Luoma siis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omia kehujasi omalle kirjoituksellesi on varmasti siivottu YPn toimesta.

        Ketjussa on todettu "Itse itsesi komentaen. Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi."

        Kateellisena luulot katkeroittavat tilitystä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kateellisena luulot katkeroittavat tilitystä?

        Kuka on kateellinen ja miksi?
        Vinksahtaneen avaus, jonka on ehkä lähettänyt presidentin kansliaan .


      • Anonyymi

        Viha joidenkin osalta aivan pursuaa, yhteiskuntaraakkeja?


    • Anonyymi

      Sangen suosittu avaus ja täyttä asiaa!

      • Anonyymi

        Taitaa olla jo joka kolmas kommentti omia kehujasi omalle avaukselle.

        Se kertoo kaiken - olen pahoillani.


    • Anonyymi

      Entä nykyinen riekkuva some-kulttuuri, jonka yksi edustaja näyttää "asuvan" näissä Ilkka Luoman avauksissa.

      • Anonyymi

        Kirjoitustyylistä ja -virheistä päätellen olet avaaja anonyyminä.

        Tuo väitteesi "yhdestä edustajasta" on primitiivireaktio, jolla torjut itsellesi epämiellyttävät kommentit.

        Myös kehukommentit ja vastaväite: "luitko avauksen" ovat samaa sarjaa.


      • Anonyymi

        Hänet on jo kartoitettu - toimii nimimerkillä TIEDE palstalla: Humupuuki-Turmiola.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aika suosittu säie!

      • Anonyymi

        Hyvän avauksen johdosta!


    • Anonyymi

      Täyttä asiaa!

      • Anonyymi

        Kopio toisesta saman aloittajan keskusteluketjusta:

        "Vähän kulunutta jo tuo yli-imelä sarkasmi - montakohan sarkastista trollikirjoituksen "kehua" tässäkin ketjussa on? Pari menee, mutta liika on liikaa."


    • Anonyymi

      HS: Kiusaaminen | Kun tamperelainen Niko Tiuraniemi oli lapsi, jopa koulun rehtori osallistui hänen nimittelyynsä –

      Nyt hän aikoo pystyttää Eduskunta­talon eteen ulkoilma­toimiston kiusatuille:

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008114014.html

      ...

    • Anonyymi

      Diktatuurien nousu Euroopassa ja aivan lähi-itä naapurissa on myös Suomen asia ja konkreettinen uhka meille.

    • Anonyymi

      Sosialidemokratia opettaa siihen että sekaannutaan naapurin elämään . Oman elämän hallintaan ei juurikaan .

    • Anonyymi

      ~ https://yle.fi/uutiset/3-12041542 -

      YLE-otsikko ja -ingressi: "Opettaja huusi käytävässä täyttä kurkkua Tuija Sinkolle, mutta kehui häntä vanhemmille – kuka uskoo pikkulasta, kun oma opettaja tuntuu kiusaajalta?

      Harva opettaja ilkeilee lapselle tahallaan. Onko tahallisuudella kuitenkaan väliä, jos lapsi kokee aikuisen pitävän häntä silmätikkunaan?"

    • Anonyymi

      Koskelan tapaus oli tehty täydessä ymmärryksessä -KäO

    • Herättää ajatuksia, kun 43 kommenttia on eliminoitu - herjaavina, asiaan kuulumattomina kuin suorastaan vihapuheina ... ?!

      • Anonyymi

        Ne on tyyppejä, joilla ei ole mitään annettavaa yhteiskunnallemme.


      • Anonyymi

        Tässä kommentissa asia kulminoituu:

        "Omia kehujasi omalle kirjoituksellesi on varmasti siivottu YPn toimesta.

        Ketjussa on todettu "Itse itsesi komentaen. Seuraavaksi vastaat ja sitten kehut omia kommenttejasi." "


    • Anonyymi

      Suomessa on aika lievät rangaistukset. Kidutusmurhasta saa 3 vuotta linnaa, se on aika vähän.

    • Anonyymi

      Case Koskela saa tänään käräjäpäätöksen.

    • Anonyymi

      Milloin Koskelan murhat tapahtuivat?

    • Anonyymi

      Täydet pisteet avaukselle. Nyt on tuomion päivä!

      • Anonyymi

        Omaasi kehut.


    • Anonyymi

      Odotetaan tuomiota...

      • Anonyymi

        Tuomiot on nyt luettu.


    • Anonyymi

      Pisteet avauksella: hyvä 8

      • Anonyymi

        Perusteletko oma-arviotasi omasta avauksestasi?


    • Anonyymi

      Pelimiehet kirjoitus. Muuttui ajankohtaiseksi, kun nyt Koskelan tuomiot käräjiltä ilmoitettiin.

    • Anonyymi

      Koskelan tapauksen kaltaiset raa'at väkivallan teot harvinaisia, mutta kiusaaminen yleistä – MLL: "Kannattaa olla herkkänä oman lapsen voinnista"


      https://yle.fi/uutiset/3-12084277

    • Anonyymi

      Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen Koskelan surmasta: "Tulisi tutkia, onko kulttuurissa tapahtumassa jotain, joka ruokkii tällaista"
      #uut



      https://yle.fi/uutiset/3-12084269

    • Anonyymi

      Mikäs apostoli sinä oikein luulet olevinasi. Yrität kaiketi tehdä itseäsi tunnetuksi, mutta pitkiä ovat värssysi. Tosin en siksi ole yhtäkään niistä viitsinyt lukea. Ei houkuta mikään!

    • Anonyymi

      Tästä ei voida liiaksi puhua!

    • Anonyymi

      Kannusteellinen kirjoitus: Kaikki mukaan - ketään ei jätetä

      • Se on juurikin noin! Hyvä - kannustetaan toinen toisiamme ... :-)


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Se on juurikin noin! Hyvä - kannustetaan toinen toisiamme ... :-)

        Jännää tuo itsekeskustelusi. Mitä haet siltä?


    • Kiitokset runsasta osallistumisesta!

    • Anonyymi

      Suuret kiitokset avauksesta.

    • Anonyymi

      Olivatko Koskela tapauksen tuomiot oikein?

    • Anonyymi

      Olisiko aika perata lasten ja nuorten hätä!

    • Anonyymi

      Vaikuttiko mediahuomio Koskelan surman tuomioon, miksi julmista yksityiskohdista kerrottiin ja opimmeko tragediasta mitään? Asiantuntijat vastaavat


      https://yle.fi/uutiset/3-12084678

    • Anonyymi

      Jatkuuko tapaus Koskela?

    • Anonyymi

      Tärkeä avaus!

    • Anonyymi

      Pienille lapsille täytyy lukea empatiaa herättäviä satuja. Näin he oppivat hyvän ja pahan eron. Televisio elokuvat ovat täynnä väkivaltaa samoin pelit. Vanhemmat teidän täytyy tietää missä nuorenne liikkuu ,Missä he hengailevat ? Eläkää lastenne ja nuorienne kanssa yhteistä elämää. Älkää antako puheissanne heille vääriä asenteita. Olette vastuussa heistä.

    • Anonyymi

      IS-otsikko: "Kun kiusattu autettiin ulos liikkeen taka­ovesta, kauppias-Villen mitta tuli täyteen – ”Minä lupaan, että meille voi tulla turvaan”"

      https://www.is.fi/uutiset/art-2000008383755.html

      ...
      Kun valtiovalta ei ymmärrä, niin yrittäjät toimivat!

    • Anonyymi

      Suosittu avaus!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      K-kauppiaille suuri kiitos; he oivalsivat jotain sellaista mitä presidentti Niinistö ei!

      • Anonyymi

        Oikeaa asennetta. Toki presidentti Niinistö tuskin ymmärtämättömäksi jää.


      • Anonyymi

        Nyt Niinistö oivalsi - vieraili koulukiusaamisaiheella Kemissä olevassa koulussa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt Niinistö oivalsi - vieraili koulukiusaamisaiheella Kemissä olevassa koulussa!

        Tapasiko Kalle Tappisen?


    • TP Niinistö teki sen, mitä kansakunta on erityisesti perheinä toivonut!

      Koulukiusaaminen tuli esille IS-otsikoinnista "Presidentti Niinistö piti tiedotus­tilaisuuden Torniossa

      Aamupäivän aiheina maakuntavierailulla olivat muun muassa koulukiusaaminen .. " ~ https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000008732627.html - , nyt presidenttimme on oikealla meitä itseämme todella koskevassa asiassa.

      Sanotaan että lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus -

      .. ja näinhän se täysin 100 prosenttisesti onkin; he tulevat maksamaan meidän vanhempien ja isovanhempienkin eläkkeet ja he tulevat kantamaan niitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan päätöksiä mitä nyt tänään ja huomenna tehdään - lapsemme kantavat vastuun teoistamme, siksi onkin äärimmäisen valtioviisasta harkita tarkkaan mitä tehdään.

      Koulukiusaaminen ja -väkivalta ovat nousussa

      Eikä vain fyysisinä tekoina, vaan ehkä vielä enemmän henkisenä painostamisena, jonka ikeessä useimmiten ovat "hiljaiset, syvällisesti miettivät ja ehkä liikaa tietävät" - lapsissakin on persoonia, joille toisen etevyys ei istu, ja päälle painaa kateus omasta persoonasta, kun ei voi olla niin lahjakas.
      Meidän erilaisuusasiakin pitää osata kotona - meidän vanhempien tahoilta opastaa, kun toteutamme tuota evoluution ainoaa - tai oikeastan kahta - tehtäväkuvaa - lisääntymistä ja siihen liittyvää kasvatusta lisääntymään sellaisella tavalla, jossa vallitseva yhteiskuntajärjestys ei liiaksi järky.

      Jokainen lapsi on yksilö - oli kokeista saatu numero sitten 5 tai 10

      Jokainen lapsi on aina lähtökohdiltaan yhtä arvokas - persoona, jolle on aina sijansa ja paikkansa - meidän kaltaisessa yhteiskunnassa, jossa yhteishenki, toveruus, reilukilpailu sallitusti kuin leikki, siis lapsen työ on täyttä arkipäivää kaikkine kommelluksineen.

      Me kaikki teemme virheitä!

      Lapsemmekin tekevät virheitä - se on inhimillistä. Inhimillisyyteen kuuluu myös anteeksianto, katumus ja pahaolo, kun sanoin tai tuli sanottua 'noin ja näin' - ehkä sille parhaalle kaverille tai sitten pistoksissa tuli laukaistua toista loukkaava sana tai teko --- ja näin inhimillisyyteen kuuluu sovinto, joka puhdistaa ilman ja ystävyys vain paranee. Meistä jokainen - lapsikin kaipaa tunnustusta, kaveruutta kuin hyväksyntää joukkoon.

      Nyt TP Sauli Niinistö on suuren kiitoksen arvoinen!

      Kemissä pidetty tapahtuma koulussa - suoraan oppilaiden keskellä - oli käänteentekevä teko, joka on ominta tasavallan presidentin tehtäväkuvaa.
      Nyt olemme sellaisten asioiden keskiössä, joilla on kauas kantavaa voimaa - osallistumista, huolehdintaa ja huomioon ottamista, mikä on juuri meille - meidän yhteiskunnalle se jokin suuri asia, joka kantaa kauas - hyvänä mielenä:

      "Meidät täällä koulussa - pieninä lapsina ja nuorina huomioitiin korkeimmalta taholta, mitä Suomessa voidaan tehdä. Meitä arvostetaan, meitä kuunnellaan ja meille halutaan kertoa - olemme osa yhteiskuntaa"

      -näin varmasti moni ajatteli Kemissä (opettajatkin!) ja ajattelee nyt, eikä vain lapsemme vaan myös me vanhemmat, joille oma lapsi/ lapset on se Elämän täyttymys, lahja kuin oikeus osallistua tärkeimpään tehtävään - huolehtimiseen jälkipolvesta.

      >

      • Anonyymi

        Mitähän oikein yrität selittää? Kouluun liittyen: taisit olla äidinkielen opettajan painajainen.


    • Anonyymi

      Olikohan Jope Ruonansuu koulukiusattu?

      R.I.P. Jope!

      • Anonyymi

        Entä Kalle Tappinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä Kalle Tappinen?

        Etkö pidä aihetta tärkeänä, etkä arvosta Niinistön ulostuloa? Onko sinulla lapsia, vai oletko koulukiusaaja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö pidä aihetta tärkeänä, etkä arvosta Niinistön ulostuloa? Onko sinulla lapsia, vai oletko koulukiusaaja?

        Suomea vuosia herjanneen itätrollin kirjoituksetko tärkeitä...? Haloo...


    • 2

      Niinistön teko oli otsikoitaan suurempi -

      .. se oli asiayhteys meidän omiin asioihin, ongelmiin ja tapahtumiin, joista on kirjoitettu paljon ja nyt tapahtui se mitä kansakunta on odottanut -


      Eikä vain presidentti, vaan kansalaisyhteiskunnan eduksi ja hyväksi jopa liike-elämä on ryhtynyt tekoihin -

      .. on julistettu kiusaamisvapaita vyöhykkeitä - tavallisiin ruokakauppoihin, siitä kiitos liike-elämälle, joka oivalsi jotain suurta - unohtamatta omaa liiketointa, sillä täytyyhän kaupan käydä, jotta kaupanmyyjä ja yrittäjäkin saa ansaitun palkkansa.

      Kansakunta on odottanut valitsemiemme poliitikkojen esiin astumista ja nyt TP Niinistö teki sen, mitä oli odotettu -

      .. vielä kerran Suuri Kiitos suomalaisten perheiden ja heidän lastensa huomioimisesta.

      Tuo teko ei varmaankaan jää viimeiseksi, sillä moni koulu ansaitsee samoja huomaavaisuuksia sanoina ja tekoina (ehkä maan laajuisena videotervehdyksenä), joilla ja joissa kerrotaan suoraan lapsille ja nuorille:

      Te Olette Tärkeitä ja Me haluamme pitää osaltamme yllä yhteiskuntakehitystä, jossa meillä kaikilla olisi hyvä olla - vaikkakin tunnustamme riitamme, erimielisyydet ja "ärrin-murrit" osana inhimillisyyttä, mutta kohtuuden oppiminen on meille kaikille se viisas "lukukausi".

      Onneksi meillä on muitakin valtapoliitikkoja, joilla on omia pieniä lapsia -

      .. ja olenkin täysin varma, että seuraavana PM Sanna Marin ottaa suunnakseen varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitoksen, sillä tämä työ ei voi loppua kesken ..

      - lapset ja nuoret tarvitsevat huomioon ottamista, arvostusta ja huolehdintaa ja mikä olisi parasta että juuri nyt isällisen esiintymisen jälkeen olisi äidin vuoro ..

      - kansakunta odottaa nyt inhimillisiä tekoja -

      .. aina ei tarvitse aseiden puhua - olemme yhteiskunnassa, jossa ei ole nyt ulkoisia uhkia, vain sisäisiä - olemme jyrkästi vastakkain asettumassa, ja siihen meillä ei ole varaa ..

      - me emme voi repiä kansakuntaa kahtia - yhteen parsiminen alkaa lapsistamme, nuorista ja juuri aikuisuuteen nousevista polvista - me keskitytään nyt omiin asioihin ja jätämme muiden ulkoisten pahat teot vähemmälle.

      Meillä ei varaa vähätellä omiamme, omia ongelmia ja omia virheitä, joita olemme tehneet - kaikilta elämän aloilta.
      --
      Anteeksianto on tien valmistumista yhtenäisyydelle, sillä juuri nyt kansakuntamme sitä tarvitsee ja todellisuudessa odottaa - odottaen esimerkin voimaa päättäjiltä, jotka ovat valittu välikäsiksi hoitamaan asioitamme.

      ..
      Meidän on vastustettava väkivaltaa kotonamme, kouluissamme, työpaikoillamme - esimerkkejä ei enää tarvitse tuoda esille, ei omastamme kuin muidenkaan yhteiskunnista; siksi rajusti ja yksipuolisesti media jo sitä viljelee, ja tuo viljely ei saa upota lapsien ja nuorten maailmaan - mediallakin pitää olla vastuunsa!

      ..
      TP Sauli Niinistö ojensi nyt kätensä omalle yhteiskunnalle, joka hänet suoraan valitsi toiselle kaudelle. Näin nyt tasavallan presidentti kiitti kansakuntaa, ottamalla ohjelmaansa sen ehkä tärkeimmän teon, joka oli otsikoitaan reilusti suurempi teko toiveena paremmasta huomisesta!

      Käden ojennus on Meidän kaikkien yhteinen asia -

      Tule mukaan; tehdään huomaavaisempaa huomista!

      ..
      e

      • Anonyymi

        Noinko Niinistö sanoi vai itsekkö keksit huuhaata...?


    • Anonyymi

      Koulupudokas kirjoittaa koulukiusaamisesta.

    • Anonyymi

      Miten pitää suhtautua eläkeläisukon Putinin hyökkäyssotaa ja Ukrainan kansanmurhaa tukeviin vihakirjoituksiin somessa?

    • Anonyymi

      Kalevassa hyvä kirjoitus Niinistön vierailusta Jope Ruonansuun koulussa Kemissä, ja aiheena juuri tämä koulukiusaaminen.

      • Anonyymi

        Entä Kalle Tappinen...?


    • Anonyymi

      Luoma in kunnon tankero - varmaan oli äidinkielen opettajan painajainen.

    • Anonyymi

      Sympatia Ukrainalle, mutta nyt on aika tulla kotiin meidän suomalaisten omiin sisäisiin ongelmiin paneutuen.

      • Anonyymi

        Niihin löytyy kyllä maailman onnellisimmassa maassa ammattilaiset. Itätrollausta harrastavan eläkeläisukkelin ei kannata öyhöttää asioista, jota ei ymmärrä.


    • Anonyymi

      Entä venäläissotilaiden raiskaamat ukrainalaislapset? Miten voimme auttaa heitä?

    • Anonyymi

      Väkivalta on sitä että pakotat toisen ihmisen johonkin mitä hän ei halua.

      Aiemmin historiassa tämä oli miesten etuoikeus.

      Heillä seksitarve oikeutti raiskauksiin, hyväksikäyttöön. Miehet ottivat lapsia mieluiten vaimoikseen, rakastajikseen, kaikki. Hyvin harvalle kelpasi samaniköinen tai vanhempi.
      Miesten luontainen luonne oli miesten mielestä sellainen että miesten piti päästää pihalle huutoa möykettä kirosanoja.

      Sitten kaikki muuttui ja miehestä tuli hoivaavavanhempi siinä kuin äidistäkin. Möyke jäi pois eikö miestenkään hulinointia enää sallita. Miehet raiskaavat vain vieraita ja tai puolustuskyvyttömiä eli köyhiäusein matkoilla köyhemmissä maissa tai lastenkotilapsiajne puolustuskyvyttömiä.

      Patriarkaatin säilymiseksi väkivaltarooli annettiin lapsille, (suuri) osa olettaa, perheistä ja lapsista että ovat jotenkim muita parempia ja ikään kuin yhteisiä, että jos on lapsi on vain oikeuksia, huvin vuoksi ilman diagnoosiamöykätä koulussa, häiritä toisia, ym ulkona osa vanhemmista siirtää ulos huutamaanjos ei itse jaksa kuunnella, ja vaikka on vaihtoehtoja olla häiritsemättö, valitaan häiriköidä ja huutaa.

      Eli miehet keksivät keinon yrittää pakottaa naiser suhteeseen tuomalla esiin näin että perheillä om jotenkin enemmän oikeuksia kuin muilla, eli jos on perhe ja lisääntynyt niin melutaan omien geenien kautta. Nämä ovat sitä lajia, että helposti teeskennellään pelkoa ym esim heikko-ossiset syrjäytetyt, itse tapetaan videopeleissä, kieroillaan, lavastetaan, kiusataan, huuufetaan, kuvataan luvatta someen, katsotaan pornoa, pahoinpidellään kaveri porukassa tai etsitäänn tällaisia videoita netissä ja nautitaan.

      Sitten ollasn kauhean traumatisoituneita jos sattumalta nähdään vaikka jonkun sairaan ihmisen penis koulumatkalla.

      Päästään poliisiem ja viranomaisten kanssa jahtaamaan sairasta ihmistä, vaikka monet lapset ovat kieroja ja ilkeitä aivan pienestä.

      Lapset tuuppivat töniät ja varsinkin etsivät heikointa potkittavaa ja teeskentelevät ja on kauhean rumaa katsella sitä että porukassa häiriköidään esim oppitunnilla eli tahallisesti vaikeutetaan stressaantuneen väsyneen yleensö naisen työtä, joka voi olla siinä rajoilla, jaksaako.

      Siis on kauhean rumaa tehdä tahallisesti kärsimystä maailmaan vain koska on tietyn iköinen ja samalla teeskennellä että traumatisoituu jos sattumalta on joku paljastelija jossain.

      Sanon teeskennellä koska miten joukkolynkkausta netissä katsova, pornoa eli naiseen kohdistuvaa väkivaltaa katsova, muka oikeasti traumatisoituisi kun itse tekee 1000 kertaa kauheampia asioita kuin omaa penistä käpelöi. Eli harrastaa rakenteellista väkuvaltaa, naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, heikoimpiim kohdistuvaa, koska voi.


      Aiemmin koirat oli omistajansa ongelma. Nykyään tätä samaa väkivaltaoletusta ulotetaan koiriin. Eli ei kysytä, oletko kiinnostunut, haluatko kuunnella melua, vaan pidetään itsestäänselvänä että koira kuuluu patriarkaattiin, perhemalliin ja koiran varjolla oikeus meluta.

      Toki on piristävää tavata lapsia joita ei viedä möykkäämään kirjastoon lapsen kovalla äänellä, vaan perhe poistuu reippaasti jos möyke alkaa eli puhumimen, mutta koska tämä nykyään sallitaan, mikä itselle ei olisi tullut mieleenkään häiriköidä muita esim kirjastosa metelillä vain koska olen lisääntynyt.

      Siis noita vanhanaikaisia perheitä on vähän, vähemmistö, jotka kunnioittaa muita.

      Eli eivät harrasta väkivaltaa muita kohtaan, koska voivat. Koska yhteiskunta sallii köyhiin naisiin ja sasiraisiin miehiin kohdistuvan jahdin mutta sallii terveille perheille väkivallan mikä on sitä ettå väkisin tunkee jonkun elämään esim äänillään. Tekee asioita joita ei itselle toivo.

      Nykyään koirat on nostettu samalle patruarkaatin ydinperheväkivallan jalustalle.

      Kosks enemmistöllä on, pakotetaan muut, otetaan oikeudet itselle.

      Pakkoyhteisöllisyys. Koirat kaikkien koiria.

    • Anonyymi

      Miksi venäläiset kaappasivat tuhansia lapsia Mariupolista?

      Stalin vei lapset ja tuhosi perheet. Näistä lapsista kasvatettiin kunnon stalinisteja, jotka eivät kaihtaneet mitään.

    • Anonyymi

      Kiusaamisvapaalta vyöhykkeeltä löytyy aina välittävä aikuinen: ”Jos näemme kiusaamista, puutumme siihen”

      Viime syksynä kaikki Suomen K-Marketit julistautuivat kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi. Nyt toimintatavalle on myönnetty THL:n vuoden 2022 kansanterveyspalkinto.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ei voisi uskoa että näin tärkeässä avauksessa on jo 49 eliminoitua kommenttia, siis räkytystä tms.!

    • Anonyymi

      Suomessa kuolee eniten nuoria huumeisiin Euroopassa!

      • Anonyymi

        Voi olla mikäli Venäjä ei enää ole osa Eurooppaa. Kuten Luoma sanoo, Eurooppa jatkuu Uralille asti!


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009272762.html

      "Mikä oli Rasmuksen salaisuus?
      Rasmuksen kotona valmistaudutaan viettämään erilaista joulua. Sitä leimaa suru, epätoivo ja huoli siitä, mitä kadonnut 16-vuotias poika omalta perheeltään oikein pimitti. Äiti uskoo, että Rasmuksen katoamiseen liittyy jotain hämärää."

    • Anonyymi

      Miksi lasten ja nuorten väkivaltaisuus kasvaa?

    • Anonyymi

      Aikaa on kulunut. Onko valtiovaltamme keskittynyt omiin asioihimme. Ei, ainakaan riittävästi!

    • Anonyymi

      Lasten lukutaito ja lukemansa ymmärtäminen?

    • Anonyymi

      Hyvin vakava kehityssuunta!

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009322354.html

      "”Ongelmat vain kasaantuvat” – Sadat vaativat Senaatin­torilla parannuksia varhais­kasvatukseen
      Mielenosoittajat kertoivat olevansa huolissaan muun muassa vaaratilanteista ja henkilöstön jaksamisesta."

    • Anonyymi

      Suomi on lahjoittanut 500 miljoonan euron edestä tappavia aseita Ukrainaan. Mitä tuolla rahalla olisi saatu parantamaan varhaiskasvatuksen - ja peruskoulun todettuihin vakaviin puutteisiin ja ongelmiin?

    • Anonyymi

      Miten olisi, jos puolet Ukrainaan menneistä valtio verovaroista lahjana olisikin suunnattu meidän omiin lapsiin ja nuoriin, siis varhaiskasvatukseen, peruskouluun ja II-asteen kouluihin kuin myös nuorten liikunnallisuuteen? Mitä mieltä ollaan?

    • Anonyymi

      Varhaiskasvatuksesta kuuluu jo hätähuuto!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hätähuuto Sannan ja Saulin suuntaan. Ettekö voisi keskittyä Ukrainassa sotimisen sijasta laspsiimme ja nuoriimme - parantamaan heidän eloaan ja oloaan. Ovathan he tulevaisuutemme!

    • Anonyymi

      Pitäisikö nyt vihdoin keskittyä omiinkin asioihin?

    • Anonyymi

      Miksi lasten ja nuorten väkivalta on lisääntymiskierteessä?

    • Anonyymi

      Yle: "Koulut joutuvat pian puuttumaan järeämmin oppilaiden poissaoloihin – kaksi äitiä kertoo, miksi heidän lapsensa eivät halua mennä kouluun

      Koulupoissaolojen syynä on usein muutakin kuin haluttomuutta lähteä kouluun. Koulujen on syksystä alkaen ryhdyttävä ennaltaehkäisemään poissaoloja pelkän seuraamisen sijaan."

      https://yle.fi/a/74-20028813

    Ketjusta on poistettu 49 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2405
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      38
      1389
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      56
      1327
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1146
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1126
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1113
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1077
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1063
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1012
    Aihe