Windows ja virtualisointi

Anonyymi

Linxuilla on mahdollista "irroittaa" oheislaitteita, kuten esim, jopa näytönohjaimen siten että Linux itsessään ei enää käytä sitä, vaan että se on fyysisesti varattu kokonaan toiseen käyttöön, yleisesti siis juuri virtualisointiin.

Nyt minä siis voin ajaa vaikka juuri Windows 10 virtuaalikoneena (guest) Linux käyttöjärjestelmällä (host), siten että mm. näytönohjain GTX 1080Ti on dedikoitu tälle virtuaalikoneelle, ja kuva tulee tähän GTX1080Ti kytkettyyn omaan monitoriin.

Mutta kuinka tämä sama tehdään Windowsilla? Eli siis minä haluan bootata Windows 10, (host) ja sitten käynnistää Windows 10 virtuaalikoneen (guest) joka käyttää omaa näytönohjainta itsenäisesti?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Linuxilla on mahdollista rikkoa kiintolevyjä, bioseja ja prosessorit palaa. Leiki siinä nyt sillä.

      • Anonyymi

        Kummasti niitä Windowseja vaan vuosittain romutetaan pari sataa miljoonaa
        ( 200 000 000 ), että sillai.


      • Anonyymi

        1) Kun lisäät uuden kiintolevyn Windowsiin, se ilmoittaa että levy ei ole käytössä, vaan se pitää alustaa (Initialize), ja sitten kun klikkaat nappia niin WUM! Kaikki tiedot katosivat!

        Linuxilla tämä ei ole mahdollista.

        2) En tiedä että kuinka Linuxilla voi saada BIOSin rikki koska Linuxille ei ole ohjelmaa jolla BIOSin voi päivittää; nämä KAIKKI ohjelmat on VAIN windowsille, joka siis rikkoo sen BIOSin.

        3) Prosessori ei voi palaa Linuxilla, koska Linuxille EI OLE ylikellotusohjelmia; nämäkin KAIKKI ohjelmat ovat vain Windowsille, ja niillä voi myös säätää myös prosessorin jännitteen, joka siis polttaa prosessorin.

        Yhteenveto: Windows tuhoaa aivan kaiken mitä tietokoneessasi on, kiintolevyt, BIOSit ja prosessorit. Itse asiassa, Windows polttaa myös näytönohjaimet, koska vain Windowsilla on ohjelmia joilla voi säätää myös näytönohjaimen prosessotin jännitteen yms...

        Mikäli Linuxille OLISI joitain edellämainituista, niin ne tarvitsisivat pääkäyttäjän okeudet jotka ovat salasanan takana. Windowsissa riittää kun vaan klikkaa painiketta, niin WUM! ohjelma käynnistyy pääkäyttäjän oikeuksilla ja rikkoo kaiken. Hyvää (t)yötä.


    • Anonyymi

      Eipä tulis mieleenkään ruveta tommosii leikkei leikkimään. Makkarin puolelta löytyy paljon kivempaa askaretta mutta niistähän peräkammarissa ei oo mitään käsitystä. Nyrkkikyllikin kaa siellä askarrellaan.

      • Anonyymi

        Niin, olet käynyt jonkun koulun, saanut mukavan suojatyöpaikan, mennyt naimisiin ja pyöräyttänyt pari lasta, ja kaikki opiskelu ja uuden opettelu jäi sitten sille tielleen.

        Tietotekniikan ammattailaisen kun pitää vuodessa lukea 10.000 sivua manuaaleja ja dokumentaatiota että pysyisi kehityksessä mukana, mutta tämä ei koske suojatyöpaikkalaisia; riittää että menee konttorille, kuppi kahvia, ja avokonttoriin, boottaa windows 10, avaa outlook, tarkista kalenteri ja sähköpostit. Jos ei ole palavereja niin sitten uudelleen ohjaat kaikki sähköpostit koska et osaa mitään ja istut jalat pöydällä koko lopun päivää kahvia ryystäen. On näitä muuten nähty...


    • Anonyymi

      Ei tuo näytönohjaimen passthrough ihan sormien napsautus juttu ole. Varminten tuo toimii, kun hankit esim. VmWare ESxi:n ja lisäksi Windows Server 2019 lisenssit ja lähdet kokeilemaan. Virallisesti GTX -kortteja ei saanut VmWaressa laitettua passthrough -tilaan. Tosin tähän on olemassa pieni kikka, jonka kyllä osaava löytää.

      • Anonyymi

        Ei, se ei TODELLAKAAN ole mikään sormien napsautus juttu, todella KAUKANA siitä; se on jjuri nimenomaisesti pään hakkamista seinään, kuten lähes jokaisella foorumilla kirjoitellaan. Mutta sitten KUN saat homman toimimaan, niin se on sen jälkeen kiveen hakattu konfiguraatio.

        Ja kysmys ei ollut KOKEILUSTA, vaan siitä että KUINKA se tehdään??

        Minulla tämä toimii, ja on toiminut jo ties kuinka kauan, ja ihan qemu:lla, eli ei tarvitse MAKSAA yhtään mitään mistään "VmWare ESxi:n ja lisäksi Windows Server 2019 lisenssit"...


      • Anonyymi

        No 1 piste siitä että ainakin tiesit että kyseessä on 'passthrough', eli tiedät ainakin jotain. Puoli pistettä siitä että tiedät kyseessä olevan 'kikka' jolla saa toimimaan mutta puoli pistettä vähennetään väitteestä että GTX -kortteja ei saisi passthrough-tilaan; ne kyllä saa, mutta virallisesti ne eivät ole tuettu, joten niiden toimimaan saaminen vaatii juuri 'kikan jonka osaava kyllä löytää'.

        Jos emolevyssä on 'passthrough' -tuki, niin sitten kaikki kortit saa asetettua tähän tilaan, mutta se että ne toimisivat sitten dedikoidusti virtuaalikoneessa (guest) vaatii sitten kikkailua, 'jonka osaava kyllä löytää'...


    • Anonyymi

      Mula oli linuks. Hyydyttä konetta. Nii!

      • Anonyymi

        Taitaa hyytyä vähän muukin...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1414
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      75
      1115
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      977
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      78
      783
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      725
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe