Aihe

Maailman menoa palstan valeuutisia ei poisteta?

Anonyymi

Maailman menoa - palstalla on useana peräkkäisenä päivänä esiintynyt poliittisesti motivoituneiden laatimia valeuutinen-aloituksia. Jonkun poliitikon väitetään sanoneen jotakin reaktion aiheuttavaa ja sitten esitetään lainaus, jonka keskustelun aloittaja on itse keksinyt.

Valeuutiset ovat kuntavaalien alla tapahtuvaa mielipiteen muokkausta tyyliin Trump. Miksi Suomi24 ei näitä valeuutisia poista vaikka niistä on useaan kertaan ilmoitettu?

Siis: MIKSI ETTE POISTA VALEUUTISIA VAIKKA NIISTÄ ILMOITETAAN?

Onko Suomi24:n omistajien mielestä oikeasti tärkeämpää saada mainostuloja valeuutisten levittämisestä kuin että estäisitte palstan käyttämisen tälläiseen alhaiseen toimintaan? Foorumia on usein leikillään kutsuttu nimellä Suoli24 mutta nyt se alkaa oikeasti ansaita nimensä.

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Valehteleminen ei ole kielletty niinkuin ei elävässä elämässäkään.
   Kaikessa missä ei ole linkkiä alkuperäiseen lähteeseen voidaan pitää valeena. Tykitä valehtelijaa vastaan.

   • Anonyymi

    Mielipiteet hallitsevat maailmanmenoa.
    Linkit palvelevat vain journalistien mielipiteiden korostamista.
    Kaikkien mielipiteet on samalla viivalla ja hyvä niin.
    Ei tykitystä, kiitos


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielipiteet hallitsevat maailmanmenoa.
    Linkit palvelevat vain journalistien mielipiteiden korostamista.
    Kaikkien mielipiteet on samalla viivalla ja hyvä niin.
    Ei tykitystä, kiitos

    Laitapa linkki väitteittesi tueksi.
    Ei mistään lehdestä vaan tietokirjasta, tutkimuksesta tms.
    Muutoin tyrkytät vain omaa subjektiivista mielipidettäsi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielipiteet hallitsevat maailmanmenoa.
    Linkit palvelevat vain journalistien mielipiteiden korostamista.
    Kaikkien mielipiteet on samalla viivalla ja hyvä niin.
    Ei tykitystä, kiitos

    Tämä menee nyt väärille raiteille.
    Aloituksessa puhutaan väitteistä, joita joku sanoo jonkun sanoneen.

    Mielipiteet on eri asia, eikös......


  • Anonyymi

   Aloituksessa kirjoitin suorasta valehtelusta eli väitetään itse keksittyjä lainauksia jonkun nimetyn poliitikon lausumiksi.

   Valeuutiset näköjään lähtivät pois kun laitoin niistä tiedon palautelomakkeen kautta. Noita Ilmoita asiattomaksi klikkauksia ilmeisesti lukee vain kone.

   • Anonyymi

    Valitettavasti palautelomaketta luetaan vain arkipäivisin työaikaan. Viikonloppuisin Suoli24 haisee.


   • Moi! Noita Ilmoita-painikkeen kautta tehtyjä ilmoituksia lukevat Suomi24:n viralliset moderaattorit. Käyttäjien tekemät ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tämä työ tehdään käsin, jonka vuoksi toisinaan ilmoituksen käsittely voi viivästyä. Tekoäly sen sijaan ei lue käyttäjien tekemiä ilmoituksia, vaan se valvoo palstoja itsenäisesti ja automaattisesti.

    -Emma


  • Anonyymi

   Ei poisteta siksi, että ylläpito on ilmoittanut, että uutinen, olkoonkin väärä, on keskustelemisen arvoinen asia. Ainakin heidän mielestään ja sehän on se ainut merkitsevä asia.

  • Terve! Kuten tässä ketjussa on jo vähän pohditukin, niin sananvapautta ei tosiaan ole Suomen laissa rajattu vain totuuden ilmaisemiseen. Toisten keskustelijoiden on itse yritettävä oikaista vääräksi katsomaansa tietoa palstalla.

   Sen sijaan se, että toisen ihmisen sanomaksi väitetään asiaa, jota tämä ei ole sanonut, ei ole aivan sama asia kuin "tavallinen" valeuutinen. Niissä tapauksissa tulee ottaa huomioon esim. henkilön kunnia ja mahdollinen kunnianloukkaus. Suomi24:ssä ei saa rikkoa Suomen lakia. Poliitikkojen kohdalla kunnian suoja on toki hieman erilainen kuin muilla, mutta lain mukaan silloinkaan asioissa ei saa selvästi ylittää sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä.

   Jos löydät viestin, joka on mielestäsi Suomi24:n sääntöjen vastainen, tee siitä ilmoitus viestin yhteydestä löytyvällä Ilmoita-painikkeella (aloitusviestissä lipun kuvasta, kommentista kolmen pisteen takaa avautuvasta valikosta). Syyksi kannattaa valita "Jokin muu, mikä?" ja kirjoittaa annettuun kenttään tieto, että kyseinen lainaus ei ole aito.

   Ylläpitoon voi ja kannattaa olla yhteydessä myös palautelomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen palaute@s24.fi aina, kun eteen tulee pulmia. Jätäthän palautelomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi, jotta sinulle voidaan vastata.

   Terkuin,
   Emma,
   Suomi24-tiimi

   • Anonyymi

    Niin, tehän noita sanoja vääntelette. Kuten siinä, että Yandex alkaa operoida Suomi24:n foorumeita. Paitsi että tuo oli lain vastainen uutinen, sillä annoitte väärää tietoa Suomi24:n tilasta ja asioista.

    Mutta teillehän totuus ja vale näyttää olevan yksi ja sama.


  • Anonyymi

   Jos meinaat sitä persujen vastustajaa, on se tehnyt pitkää päivää täällä jo viitisen vuotta. Kukonlaulusta yömyöhään pelkkää poliittista spämmiä ja aggressiivista herjaamista muita kohtaan.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   14243
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   132
   12110
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   564
   8518
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5584
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   298
   4944