Aihe

Miksi täällä on niin lytistävä ilmapiiri, yhteistyöstä hyötyisivät kaikki.

Anonyymi

Olen paljon tekemisissä ulkomaalaisten kirjailijoiden kanssa, enkä ole voinut olla huomaamatta, miten erilainen ilmapiiri heidän keskuudessaan vallitsee. Kaikkia kannustetaan ja onnistumisista iloitaan yhdessä. Kun joku julkaisee kirjan, kaikki mainostavat sitä kanavissaan.

Tästä hyötyvät lopulta kaikki. Kukapa ei joskus tarvitsisi kannustusta tai apua. Ja kun mainostat muiden kirjoja, myös sinun kirjaasi mainostetaan. Jos meitä olisi suomessa vaikka kahdenkymmenen kirjailijan yhteisö, joka tukisi toisiaan, olisi etu jo aikamoinen esimerkiksi markkinoinnissa.

Toivottavasti tämä herätti positiivisia ajatuksia ja saisi pientä asenneilmapiirin muutosta aikaan. Kannustaminen ja muiden onnistumisista iloitseminen ei ole keneltäkään pois :)

8

77

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Haluaisin tosiaan nähdä suomalaisen kahdenkymmenen kirjailijan yhteisön. Siinä olisi joka toisella silmä mustana viikon jälkeen, parilla olisi maksakirroosi eikä kukaan kehuisi kirjoja kun kaikki olisivat sitä mieltä, että muut kirjoittavat täyttä kuraa.

  • Anonyymi

   Jopas on asenne.
   Voin hyvin kuvitella 20 sopuisaa kirjallisuuden ja kirjoittamisen ystävää, jotka voisivat auttaa toistensa uria. Mukava raikas positiivinen tuulahdus tämä aloitus!

  • Anonyymi

   Onhan näitä kirjailijoita, jotka nostavat esiin kollegoidensa teoksia - ainakin spefipiireissä jos ei muualla.

   En sitten tiedä, miksi tapa ei ole juurtunut valtavirtakirjallisuuteen? Kenties kun kaikki taistelevat samoista apurahoista ja kirjojen myyntituototkin pienenevät vuosi vuodelta, niin kaverin menestyshän on itseltä pois.

  • Anonyymi

   Aikas omanapa-keskeistähän tämä Suomen kirjailija-skene on. Joskus kun pyörin pienkustannuspiireissä yritin lukea kaikki tuttujen ja puolituttujen tekstit ja kehua niitä sopivissa yhteyksissä. Ajattelin että näin joku huomioisi vastavuoroisesti minunkin tekstini, mutta toisin kävi. Kehut kyllä kelpasi ja välillä kirjoiteltiin facebookii pitkiä monologeja omasta erinomaisuudesta, mutta muita ei kehuttu vahingossakaan.
   Niinpä lopulta väsyin koko touhun kuppikuntaisuuteen ja ajan myötä kirjoittaminenkin jäi kun tuntui että kirjoitan tyhjille saleille, ilman vastakaikua. Ilman palautetta on vähän vaikea kehittyä.

   • Anonyymi

    Ei huonoja tekstejä kukaan kehu. Se on fakta - jos kehuu, se on äiti.
    Väitän, että hyvä käsikirjoitus julkaistaan kirjana Suomessa ja ulkomailla.

    Eli miksi hyvän kirjan kirjoittaminen on niin pirun vaikeaa???


  • Anonyymi

   Eikös tässä ketjussa ollut kyse julkaistuista kirjoista, jotka jäävät ilman huomiota? Ei mistään julkaisukynnyksen alla olevista räpistelijöistä?

  • Anonyymi

   Minusta ihan loistava idea.

  • Anonyymi

   Facebookissa on Kirjailijanloput- ryhmä. Siellä voi sopia muiden kanssa, että omaa kirjaa kehutaan, kun se ilmestyy.
   Tuollaisen sadan kehujan joukon pystyy keräämään hetkessä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19080
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   318
   5497
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2953
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   245
   2847