Suomen kansalaisuuksia anotaan nyt takaisin ennätystahtia

Anonyymi

Moni tämän asian jo varmasti tiesikin, mutta syksyn 2020 aikana ruotsinsuomalaiset ovat anoneet Suomen kansalaisuutta takaisin sankoin joukoin. Tukholman suurlähetystön kautta on tehty ennätysmäärä kansalaisuusanomuksia Ruotsin kansalaisille, joilla on aiemmin ollut Suomen kansalaisuus. Joukossa on toki myös sellaisia lapsia, joilla ei ole koskaan ollut Suomen kansalaisuutta.

Vuonna 2019 edellä kuvatun kaltaisia kansalaisuusanomuksia tehtiin yhteensä 252 kappaletta, joista merkittävä osa laitettiin vireille Suomen Tukholman suurlähetystössä. Tänä vuonna jo heinäkuussa ylitettiin 300 hakemuksen rajapyykki. Marraskuun loppuun mennessä jo 859 Ruotsin kansalaista oli anonut Suomen kansalaisuuttaan takaisin. Taustalla on tietysti vanha kansalaisuuslaki, joka ei sallinut kaksoiskansalaisuutta, minkä vuoksi monet suomalaiset luopuivat kansalaisuudesta saadakseen Ruotsin kansalaisuuden. Koska Suomen kansalaisuutta ei ole usein myöskään heidän jälkeläisillään, nyt Suomen kansalaisuuksia haetaan kasvavassa määrin myös ruotsinsuomalaisille lapsille ja nuorille. Tänä vuonna jätettyjen hakemusten määrä tulee vielä nousemaan, koska yllä mainitusta luvusta puuttuu joulukuussa jätetyt hakemukset.

Muutos entiseen on hyvin suuri ja nopea, vaikka Suomen kansalaisuuden takaisin anomisten määrät ovat olleet lievässä kasvussa useita vuosia peräkkäin. Vuosina 2015-2016 Suomen kansalaisia anottiin takaisin Ruotsin kansalaisten toimesta noin 190 vuodessa. Vuosina 2017-2018 hakemuksia tuli noin 225 vuotta koti. Tällä hetkellä ei tunnuta tietävän, johtuuko kansalaisuuksien takaisin anominen lähinnä pandemiasta vai onko taustalla myös muita syitä. Jatkossa nähdään, laskeeko hakemusten määrä, kun pandemia toivottavasti rauhoittuu rokotusten myötä.


Ohessa on Ylen uutinen aiheesta heinäkuulta: https://yle.fi/uutiset/3-11436132

18

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä etuja on jos saa suomen kansalaisuuksen? Mä en vaan tiedä.

      • Anonyymi

        Jos ei suunnittele Suomeen muuttoa, niin ei sillä Suomen kansalaisuudella kai niin hirveästi etuja saa. Eihän se edes ole mikään etukortti. Moni haki keväällä ja kesällä Suomen kansalaisuutta takaisin, kun maiden välinen raja oli kiinni. Ilmeisesti he halusivat niin kovasti Suomeen käymään ja kuvittelivat kansalaisuuden olevan ainoa keino rajan ylittämiseen. Kansalaisuuksia on kuitenkin anottu syksyn aikana vielä enemmän kuin keväällä ja kesällä. En osaa sanoa, mitä ajatuksia syksyllä kansalaisuutta hakeneilla on. Kuulemma paluumuutot Suomeen ovat lisääntyneet selvästi aiempaan verrattuna. Silloinhan se kansalaisuus on eri tavalla merkityksellinen, jos aikoo muuttaa Suomeen pysyvästi. Tässä kerrotaan paluumuuton lisääntymisestä. Suomeen palattu entistä enemmän muistakin maista kuin vain Ruotsista. Ainakin Espanjasta ja Yhdysvalloista on muutettu entistä enemmän takaisin Suomeen.

        https://yle.fi/uutiset/3-11524018

        https://yle.fi/uutiset/3-11586660


    • Anonyymi

      Oi kallis Suomenmaa
      Sun koskiesi kuohua ja honkiesi huminaa
      Suo mun kuunnella ennenku hetki lähtöni lyö.

      Per-kel

    • Anonyymi

      Aiempiin vuosiin verrattuna ulkosuomalaisia on muuttanut tosi paljon tänä vuonna Suomeen. Ruotsista on vissiin paluumuutettu tänä vuonna kaikkein eniten Suomeen. Muita suuremman paluumuuton maita ovat Iso-Britannia, Espanja sekä Yhdysvallat, mutta paluumuuttajia on tullut Suomeen monista muistakin maista: Sveitsi, Ranska, Viro, Venäjä, Itävalta, Saksa, Kanada, Australia, Belgia, Hollanti, Portugali, Italia jne.

      Suomen kansalaisuuden anomiset saattavatkin liittyä siihen, että Suomen kansalaisuudesta joskus luopuneet (esim. Ruotsin kansalaisuuden saamisen vuoksi) anovat nyt kansalaisuutta takaisin, koska aikovat paluumuuttaa Suomeen tai ovat jo paluumuuttaneet Suomeen. Samasta syystä Suomen kansalaisuutta on saatettu hakea myös lapsille. Jotkut ehkä myös hakevat kansalaisuutta ns. varmuuden vuoksi, kun kuulevat kansalaisuuden anomisten lisääntyneen, vaikkei heillä itsellään siihen olisi erityistä syytä.

      Lisääntyneen paluumuuton näkökulmasta kansalaisuuden takaisin anomisen yleistyminen ja kansalaisuuden anominen lapsille ovat hyvin looginen ilmiö. Monet eri tahot ovat kertoneet, että kiinnostus Suomeen muuttoa kohtaan on lisääntynyt selvästi. Monet jotka ovat selvitelleet asiaa vuoden 2020 aikana, eivät ole vielä toteuttaneet paluumuuttoa, mutta kansalaisuuden hakeminen on ihan luonnollinen osa valmistelua. Myös paluumuuttoon liittyvää neuvontaa antava Suomi-Seura on kertonut heille tulleiden kyselyiden lisääntyneen selvästi. Entistä useammat myös etsivät itsenäisesti tietoa Suomi-Seuran nettisivuilta.

      Tässä on Suomi-Seura ry:n tiedote asiasta: https://suomi-seura.fi/suomi-seura-ry-moni-ulkosuomalainen-haaveilee-paluusta-suomeen/

      https://suomi-seura.fi/suomi-seura-ry-moni-ulkosuomalainen-haaveilee-paluusta-suomeen/

    • Anonyymi

      Vuonna 2020 Ruotsin kansalaiset anoivat "Entinen Suomen kansalainen" -perusteella Suomen kansalaisuutta tasan 920 kertaa. Vuotta aiemmin jätettiin 252 kansalaisuusilmoitusta.

      Kyseiselle ryhmälle myönnettiin 812 tapauksessa Suomen kansalaisuus. Kielteinen päätös annettiin kolmeen hakemukseen. Asia raukesi kuudessa tapauksessa ja asia jätettiin tutkimatta neljässä tapauksessa.

      Kannattaa muistaa, että pieni osa alkuvuodesta 2020 myönnetyistä kansalaisuuksia meni henkilöille, jotka olivat jättäneet kansalaisuusilmoituksensa loppuvuodesta 2019. Samoin loppuvuodesta 2020 jätettyjä kansalaisuusilmoituksia on käsitelty ja tullaan käsittelemään tämän vuoden puolella.

      Kansalaisuuksien takaisin anomiset ovat todellakin lisääntyneet todella runsaasti vuoden 2020 aikana. Vuosittainen hakemusmäärä on yli kolminkertaistunut.

      Kiinnostus Suomen kansalaisuuden takaisin anomista kohtaan on edelleen runsasta, minkä vuoksi esimerkiksi Tukholman suurlähetystön käyntiajat on varattu useaksi viikoksi eteenpäin. Käyntiaika on pakko varata, jotta voidaan välttyä ruuhkilta ja covid-19-viruksen tartuntariskiltä. Jos asia on ajankohtainen, kannattaa valmistautua siihen, että prosessiin kuluu aikaa. Myös vaadittavien asiakirjojen hankkimiseen saattaa kulua aikaa, jos niitä joutuu hankkimaan eri tahoista.

      • Anonyymi

        Nyt sinne suurlähetystön ajanvaraukseen on lisätty paljon uusia aikoja helmikuulle. Ne ovat pelkästään iltapäivän aikoja.

        Aiemmin varatut aamupäiväajat (klo 9.00-12.00) ovat varmasti edelleen voimassa, mutta nyt on saatavilla useille helmikuun päiville lisäaikoja iltapäiville (klo 12.00-13.00).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt sinne suurlähetystön ajanvaraukseen on lisätty paljon uusia aikoja helmikuulle. Ne ovat pelkästään iltapäivän aikoja.

        Aiemmin varatut aamupäiväajat (klo 9.00-12.00) ovat varmasti edelleen voimassa, mutta nyt on saatavilla useille helmikuun päiville lisäaikoja iltapäiville (klo 12.00-13.00).

        1. Tarkastakaa huolellisesti, että teillä on hallussanne ja mukana kaikki tarvittavat liitteet.

        2. Jos ette pääse teille varatulle ajalle tai teillä ei ole siinä vaiheessa vielä kaikkia dokumentteja, muistakaa PERUUTTAA varaamanne aika. Uusia käyntiaikoja on varattavana joka päivä.

        3. Peruutettuja aikoja tulee varauskalenteriin melkein joka päivä. Kannattaa välillä vilkuilla varauskalenteria.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt sinne suurlähetystön ajanvaraukseen on lisätty paljon uusia aikoja helmikuulle. Ne ovat pelkästään iltapäivän aikoja.

        Aiemmin varatut aamupäiväajat (klo 9.00-12.00) ovat varmasti edelleen voimassa, mutta nyt on saatavilla useille helmikuun päiville lisäaikoja iltapäiville (klo 12.00-13.00).

        Jos haluaa nopeuttaa oman prosessin etenemistä, kannattaa tarkkailla peruutusaikoja Tukholman suurlähetystön ajanvarauksesta. Sinne tulee melkein päivittäin yksittäisiä peruutusaikoja. Minäkin sain aluksi ajan vasta neljän viikon päähän, vaikka minulla oli jo paperit kerätty valmiiksi ennen ajanvarausta. En ollut hoksannut aiemmin, että aika täytyy varata nyt pandemian aikana. Peruutusaikoja kyttäilemällä sain kuitenkin vaihdettua käyntiajan kahta viikkoa aiemmaksi. Kaveri otti varmuuden vuoksi ajan vasta kuukauden päähän, että ehtii kerätä paperit valmiiksi. Hän sai paperit kokoon kuitenkin reilussa viikossa. Kun kerroin hänelle peruutusajasta, niin hänkin oli sitten saanut peruutusajan nopeammin. Kun asutaan Tukholmassa ja ollaan eläkeläisiä, niin nopeastihan me päästään sinne konsulaatille. Perheellisillä ja työssäkäyvillä on eri asia kuten myös pitkän matkan takaa tulevilla. Nyt odotellaan Suomen päätöstä kumpainenkin ja suunnitellaan Suomeen muuttoa. Josko jo juhannusta vietettäisiin Suomessa. Kaveri haluaisi jo vapuksi, vaikka jätti hakemuksen minun jälkeen. Eihän tässä mihinkään kiire ole, valmiissa maailmassa.

        Minusta peruutusaikojen käyttäminen on hyvä juttu myös sen vuoksi, ettei jää aikoja käyttämättä. Nyt on moni haluamassa konsulaattiin asioitaan hoitamaan. Jonotusaika näyttää olevan vähän yli viisi viikkoa. Kaveri nauroi, että siellä on muuttokuormia vissiin jonoksi asti satamassa ja Haaparannan rajalla. Sanoin ettei nyt sentään. Hullumpi se muuttobuumi oli 60-luvun lopun vuosina.


    • Anonyymi

      Jostain sivulta luin että jos on Suomenvastaisia kommentteja kirjoitellut nii voidaan evätä suomen kansallisuus !!! Totta vai tarua ?????

      Uskotkot

      • Anonyymi

        Riippuu varmasti, millaisia kommentteja on kirjoitellut ja mitä muuta mahdollista Suomen vastaista toimintaa on harrastanut.

        Ei se kansalaisuuden takaisin saaminen siihen kaadu, jos on joskus kirjoittanut internettiin, että Paavo Väyrynen on typerys.


      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa. Kyllä Suomea ja suomalaisia on voinut kritisoida internetissä tai vaikka radiossa ja telkkarissa kummassakin. Vaikka muuttaisi Suomeen, niin sen jälkeenkin saa kritisoida Suomea.

        Eri juttu ovat sitten sellaiset henkilöt, jotka ovat osallistuneet ORGANISOITUUN Suomen vastaiseen toimintaan. Vaikka kaikki eivät usko, sellaista kyllä tapahtuu. Jotkut ruotsinsuomalaiset ovat osallistuneet ammattirikollisuuteen tai maanpetokselliseen toimintaan, joissa on pyritty vahingoittamaan Suomea ja/tai suomalaisia. Vaikka ei olisi edes rikostuomioita tällaisesta toiminnasta, viranomaisilla saattaa silti olla tietoa tällaisista asioista ja halu estää kyseistä henkilöä saamasta Suomen kansalaisuus.

        Myös muuhun rikollisuuteen syyllistyminen voi olla este Suomen kansalaisuuden saamiselle. Tästä en ole varma, mutta olen myös kuullut, että jos on velkoja maksamatta Suomeen (esim. oikeudessa tuomitut korvausvaatimukset, elatusmaksut, verorästejä, muita velkoja), se voi estää kansalaisuuden saamisen. Jokaisen tilanne arvioidaan kuitenkin yksilöllisesti. Maahanmuuttovirastosta voi pyytää vastauksia oman tilanteen osalta jo etukäteen, mutta virkailijat eivät voi etukäteen tietää, meneekö joku hakemus läpi vai ei. Jos saa negatiivisen päätöksen kansalaisuusilmoitukseen, saa tietää myös syyt, miksi päätös oli kielteinen. Kansalaisuutta voi anoa myöhemmin uudestaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa. Kyllä Suomea ja suomalaisia on voinut kritisoida internetissä tai vaikka radiossa ja telkkarissa kummassakin. Vaikka muuttaisi Suomeen, niin sen jälkeenkin saa kritisoida Suomea.

        Eri juttu ovat sitten sellaiset henkilöt, jotka ovat osallistuneet ORGANISOITUUN Suomen vastaiseen toimintaan. Vaikka kaikki eivät usko, sellaista kyllä tapahtuu. Jotkut ruotsinsuomalaiset ovat osallistuneet ammattirikollisuuteen tai maanpetokselliseen toimintaan, joissa on pyritty vahingoittamaan Suomea ja/tai suomalaisia. Vaikka ei olisi edes rikostuomioita tällaisesta toiminnasta, viranomaisilla saattaa silti olla tietoa tällaisista asioista ja halu estää kyseistä henkilöä saamasta Suomen kansalaisuus.

        Myös muuhun rikollisuuteen syyllistyminen voi olla este Suomen kansalaisuuden saamiselle. Tästä en ole varma, mutta olen myös kuullut, että jos on velkoja maksamatta Suomeen (esim. oikeudessa tuomitut korvausvaatimukset, elatusmaksut, verorästejä, muita velkoja), se voi estää kansalaisuuden saamisen. Jokaisen tilanne arvioidaan kuitenkin yksilöllisesti. Maahanmuuttovirastosta voi pyytää vastauksia oman tilanteen osalta jo etukäteen, mutta virkailijat eivät voi etukäteen tietää, meneekö joku hakemus läpi vai ei. Jos saa negatiivisen päätöksen kansalaisuusilmoitukseen, saa tietää myös syyt, miksi päätös oli kielteinen. Kansalaisuutta voi anoa myöhemmin uudestaan.

        Kuulin eräältä tutulta ruotsinsuomalaiselta, että hänen tuttavaltaan Suomen viranomaiset olivat vaatineet lisäselvityksiä kansalaisuusilmoitukseen. En tiedä tarkkaan, mitä olivat pyytäneet, mutta liittyivät varallisuuteen ja tuloihin. Tuttava vähän veikkaili, että kyseinen ukko on saattanut tehdä elämänsä aikana pimeänä hommia, mistä syystä on jäänyt veroja maksamatta ja eläkettä tienaamatta. Kiinteää omaisuutta hällä kuulemma jonkin verran on, mutta eläke kuulemma tosi pieni. Ei meillä varmaa tietoa ole, mitä tietoja hältä pyydettiin. Jätti kuitenkin homman kuulemma sikseen. Ei toimittanut lisäselvityksiä, joten ei saanut Suomen kansallisuuttakaan takaisin, koska se asian käsittely keskeytyi. Hän voi myöhemmin anoa uudestaan, mutta varmaan ne selvitykset pitäisi ensin kirjoitella.


    • Anonyymi

      Suomi-Seura yhdistyksen nettisivuilla on 16.12.2020 julkaistu kirjoitus, jossa todetaan muun muassa näin:

      "Suomi-Seuran saamien yhteydenottojen perusteella voi todeta, että ulkosuomalaisten paluumuuttohalukkuus on kasvussa. Epävarmassa maailmantilanteessa moni ulkosuomalainen pohtii paluuta Suomeen. Euroopasta paluumuuttoa koskevia tiedusteluja tulee kaikkialta. Enemmistö näyttäisi kuitenkin olevan palaamassa Ruotsista, Britanniasta ja Espanjasta. EU:n ulkopuolelta suurin osa paluumuuttoon liittyvistä yhteydenotoista tulee Yhdysvalloista."

      https://suomi-seura.fi/suomi-seura-ry-moni-ulkosuomalainen-haaveilee-paluusta-suomeen/

      • Anonyymi

        Tuttavaperhe muutti viime vuonna Suomeen Yhdysvalloista. Tai oikeastaan he vain tulivat kesäloman ajaksi Suomeen, mutta tavallaan juuttuivat tänne, koska liikenneyhteydet Yhdysvaltoihin ovat nyt niin huonot ja tilanne siellä on sekavampi kuin Suomessa. He hankkivat Suomesta väliaikaisen kodin ja laittoivat lapset Suomessa kouluun. Tämä on heille kuitenkin eräänlainen välivuosi. Koko ajan he ovat ajatelleet palaavansa Yhdysvaltoihin pandemian rauhoittuessa, mutta kuulemma nyt on jo vähän sen suhteen ajatukset muuttuneet epävarmoiksi. Pandemia on aiheuttanut Yhdysvaltojen taloudessa ongelmia ja perheen lapset viihtyvät Suomessa. Saa nähdä, mihin päätökseen he ehkä myöhemmin päätyvät.

        Yhdysvalloista on tullut ja on tulossa aika paljon erityisesti lapsiperheitä nyt Suomeen. Syitä on ollut monia. Monet ovat ahdistuneet korona-rajoitusten kanssa kaupungeissa, kun lapset eivät ole voineet osallistua harrastuksiinsa eivätkä tavata ystäviään. Kun leikkipihoja ei välttämättä ole, eikä lapsia voi päästää ulos ilman aikuisten valvontaa, elämä typistyy neljän seinän sisään. Silloin vanhempien voi olla vaikea keskittyä omiin etätöihinsä. Kaliforniassa on ollut metsäpaloja, joista tuleva savu on estänyt ulkoilun laajoilla alueilla. Silloin omasta pihastakaan ei ole hyötyä. Taloudellisten ongelmien vuoksi myös rikollisuus on lisääntynyt. Ainakin Kaliforniassa asuntomurrot ja varkaudet ovat lisääntyneet. Ymmärrän hyvin, jos lapsiperheet haluavat tässä tilanteessa muuttaa Suomeen. Osa ehkä jää Suomeen pysyvästikin, mutta osa varmaan yrittää palata Yhdysvaltoihin ja joitakuita saattaa kutsua kansainväliset työtehtävät jossain kolmannessa maassa sitten joskus kun pandemian pahimmat vaiheet ovat ohi.


        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006649780.html

        https://yle.fi/uutiset/3-11524018

        https://yle.fi/uutiset/3-11550800


    • Anonyymi

      Oli tarkoitus tänään varata aika Tukholman suurlähetystöön kansalaisuusasian vuoksi. Olen jo muutaman kerran kattellut, että ajat menee hyvin kaupaksi. Välillä ajan saisi vasta kahden kuukauden päähän. Nyt siellä on sellainen ilmoitus, ettei ole yhtään käyntiaikaa varattavissa huhti-, touko tai kesäkuun aikana. Jotenkin he varmaan joutuvat asioita järjestämään. Tulee vaan mieleen, että johan on markkinat. Onko kaikilla ruotsinsuomalaisilla mennyt yhtäkkiä Suomen passi vanhaksi :D

      Vaimo vaan tuumas, että on se hyvä, kun on koronan vuoksi pakko varata se käyntiaika. Muutenhan siellä sais jonottaa tuntitolkulla näköjään. Jo on ruotsinsuomalaisille iskenyt koti-ikävä tai mikä lie. Kyllä mä oon hämmentynyt.

      • Anonyymi

        Nyt on vähän aikoja tarjolle kesäkuun lopun päiville. Käykääpä varailemassa. Epäilen, että ne lisäävät sinne iltapäiväaikoja myöhemmin. Kannattaa myös seurata peruutusaikojen ilmaantumista tarjolle, jos haluaa jouduttaa omaa asioimistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt on vähän aikoja tarjolle kesäkuun lopun päiville. Käykääpä varailemassa. Epäilen, että ne lisäävät sinne iltapäiväaikoja myöhemmin. Kannattaa myös seurata peruutusaikojen ilmaantumista tarjolle, jos haluaa jouduttaa omaa asioimistaan.

        Kiitos tiedosta. Olisin voinut varata ajan jo aiemmin. Tässä joutuu niin pitkään odottelemaan että siinä ajassa ehtii niitä dokumentteja keräämään. Toisaalta ei mulla ole hirveä kiire minnekään. Kesällä mieluusti muuttaisin taikka sitten syksyllä. Vaikka sanotaanhan sitä että jouluksi uuteen kotiin vai miten se nyt menikään se sanonta. Yhden ystävän kanssa ajateltiin mennä yhteisellä autokyydillä niin siksi olen venyttänyt ajanvarausta kun en ole hänen aikatauluistaan varma.


    • Anonyymi

      Jos haluaa ajan Tukholman konsulaattiin, täytyy todellakin varata aika. Vapaita aikoja on tarjolla heinäkuun alun päiville. Nyt varattavat käyntiajat menevät siis 2,5 kuukauden päähän!!! On tämä hurjaa. Toisaalta jos miettii Suomeen muuttoa, siinä ajassa ehtii selvitellä asuntoasioita, siivota kaappeja, hankkia kaikki tarvittavat asiakirjat yms. Voimia kaikille paluumuuttoprosessia läpikäyville.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3752
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      115
      1474
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1340
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1164
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      58
      1044
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1036
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe