Aihe

Mielipiteen moderointi, sensurointimenetelmä

Anonyymi

Valtakunnallisen lehden keskustelupalstan kommentointiohjeissa todetaan mm. "Älä nälvi, ivaa, leimaa tai vääristele".
Ko. ohje ei koske lehden toimittajia?

Lukijoiden kommentit menevät moderoitaviksi, mikä mahdollistaa entisaikojen ns. "Mustan listan" käytön? Julkaisemattomuuden perusteena voidaan sitten käyttää täysin epääräisiä termejä "nälviminen, ivaaminen, leimaaminen tai vääristeleminen".

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sehän se tässä ihmeellistä onkin. Arvosteluja poistetaan. Asiallista tietoa ei julkaista. Sama pätee Youtubessakin, He ovat innolla poistaneet kaiken arvostelun esim. vaarallisista rokotuksista.
   MITÄÄN SANANVAPAUTTA EI HALUTA NOUDATTAA.
   RAHAN VALTAA JOS KEHUT JA KORONAN VAARALLISUUTTA, NIIN VARMASTI SAAT KEHUSI LEHTEEN.

   • Anonyymi

    GOOGLE omistaa YouTuben. Se manipuloi poliittisesti jopa hakukonettaan!

    Ei meinaa millään löytää linkkiä, jos etsii ” väärää” eli ei - vasemmistolaista juutua.


  • Anonyymi

   Käskyt tulee medioitten omistajilta. Maailman kaikki mediat ja kaiken muunkin omistaa yhden käden sormilla laskettava rottasakki.

  • Anonyymi

   Kannattaa olla oma perinteinen kotisivu operaattorin verkossa tai serverillä huoneiston nurkassa ja kirjoittaa sinne mitä haluaa sanoa. Pahoittelen pilkutuksen puutetta.

  • Anonyymi

   Iltasanomien toimittajissa on ainakin kaksi sellaista "keskustelupalstojen kommenttiohjeita" rikkovaa toimittajaa, jotka tekevät lehden luvun vastenmieliseksi, silloin kun heidän tekstinsä ja naamansa paistavat lehden sivuilla.
   Paananen ja Haapala ovat sujuvasanaisia kirjoittajia, mutta sanoman sisältö on usein tuotu esille niin ala-arvoisesti, että jo otsikko riittää siihen ettei sitä tarvitse avata.

   Onneksi lehdellä on myös vastuullisia toimittajia ja kolumnisteja, joiden ansiosta sitä luetaan; Kolumnisteista Mika Aaltola osaa pysyä asian ytimessä ilman konstailua.
   Jan Hurri taitaa tutkivan journalismin periaatteet ja osaa tuoda varsinaisen asian esille taitavasti.

   Muitakin ammattitaitoisia kirjoittajia on, jotka ymmärtävät sananvapauden ja vastuun tärkeyden.

  • Anonyymi

   Persulaiset trollit ovat vallanneet iltapäivälehtien keskustelupalstat. Aivan tyhjänpäivästä kirjoittelua erityisesti hallituksesta ja Marinista. Toivottavastikirjoittelu johtaa vastareaktioon äänestysuurnilla.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Totta.
   Jos kerättäisiin kaikki se iva, nälvintä,leimaaminen ja jopa vääristely, jota on tehty Yhdysvaltain Presidentille menneen neljän vuoden aikana, niin siitä tulisi paksu ja löyhkäävä nidos.

  • Anonyymi

   Tänä iltana kävi jälleen Iltalehteen kommentointi täysin mahdottomaksi. Siellä saavat muutamat äärivasemmistoa edustavat nimimerkit laukoa aivan mitä tahansa. Niihin ei saa vastata, vaikka esittää täysin asiallisen vastakysymyksen.

   Otan esimerkin: Perussuomalaisia saa syyttää rikoksista ja siitä, että puolueeseen kuuluu rikollisia, mutta vastakysymystä, että mitä tarkoitat tai keihin viittaat rikollisilla, ei sallita?

   Sama pätee Trumpiin ja Demokraatteihin. Toisesta saa kertoa ja sanoa mitä vain, toisesta ei.
   Kristillistä uskoa saa panetella, pilkata, syyllistää, mutta sen puolustuspuheenvuoron julkisaattaminen vaatii taidokasta sananvalintaa.

   Suomen asiat ovat kyllä menossa siihen suuntaan, että ei hyvältä näytä. totean vielä sen, että nyt tänä iltana linja koveni selvästi entisestänsä mitä julkaistaan? Liittyy eiliseen Yhdysvalloissa tapahtuneeseen Konfrerenssin valtaukseen. Vaikuttaa siltä, että nyt on käsky annettu valtamedialle jostain ylemmältä taholta, että kansallis ja isänmaallismielisten kommentointia rajoitetaan entistä enemmän?

   Keskustelut ovat olleet tähänkin saakka kovin yksipuolisia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4484