Aihe

Yrittäjän / Alihankkijan metsänhoitotaksa

Anonyymi

Hei!

Olen miettinyt oman metsäpalveluyrityksen perustamista Itä-Suomen alueelle. Ajatuksena olisi tarjota raivaussahatöitä sekä istutushommia ainakin näin alkuun. Millaisia sopimuksia muut ovat tehneet metsäfirmojen / työnantajien kanssa? Hinnat, vaikeusluokat, vuosittaiset määrät?

En oleta saavani tarkkoja hintoja keneltäkään, vaan suurinpiirtein -vastauksia, jotta saisi hieman käsitystä asiasta sekä yleisestä hinnoittelupolitiikasta.

8

72

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikä oli aloituksen pointti kun tarkempia hintoja voisit olettaa saavasi paikkakuntasi TE- keskuksesta tai yritysneuvonnasta

   • Anonyymi

    Turha tuommoisista (TE- keskuksesta tai yritysneuvonnasta) on olettaa mitään hintoja saavansa. Eipä näyttänyt tällä kertaa kukaan muukaan osaavan kertoa tähän mennessä.

    Täällä paikallisesti tuntuisi olevan ainakin 500% heittoja noissa pihapuun kaatohinnoissa ja taatusti välineistössäkin...


  • Anonyymi

   jos olet ammatti metsuri,ainoastaan maan omistajille myy niitä palveluitasi, pysy kaukana näistä kaiken sortin välistä veto organisaatioista

  • Anonyymi

   lisäys tuohon edelliseen, ainakin keskemmällä maata liika tarjontaa näistä ali "urakoitsijoista" mutta rehdeille yrittäjä metsureille kyllä tarvetta

  • Anonyymi

   Isoilta organisaatioita saa työmaita, mutta hinta on myös sen mukainen.
   Yhtiöillä on yleensä pääurakoitsija, jonka alle sopparit tehdään. Ja pääurakoitsijat taas teettää niillä,jotka tekee halvimmalla eli yllätys yllätys ulkomaalaisilla. Tämä taas on polkenut hinnat sen verran alkaa, että tiukkaa tekee. Niin pitkään kun keliä riittää, töitä on tehtävä. 5 päivän viikot tekee tiukkaa 6-7 työpäivänä per viikko pääsee tullille.

   Maanomistajilta jos saat suoraan(kannatan) työmaat, niin voit määrittää itse hinnan. Yleensä näin maanomistaja saa työt hieman halvemmalla ja yrittäjä reilusti paremmalla takaa, kuin välikäsien kautta. Mutta työt on taas etsittävä itse.

   Hinnat siis selviää kysymällä tienoilta suoraa tai sitten ilmoitusta nettiin ja toivoa, että maanomistajat soittelee. Tämän tarkempaa vastausta en pysty antamaan.

   • Anonyymi

    Saakelin ennakoiva tekstinsyöttö!

    Mutta lisäyksenä vielä edelliseen. Jos haluaa "metsähommilla" tehdä rahaa helpommalla, niin pyri pääsemään pihapuiden kaatohommiin. Siihen ei ole isot firmat sotkeutuneet eikä ulkomaalaisilla taidot riitä.
    Taksan saa määrittää vapaasti ja työolot/ajat on inhimillisemmät. Ja niitä töitä riittää suht hyvin nykypäivänä, kun moottorisahan käyttötaidot puuttuu 99% väestöstä.


   • Anonyymi

    Valitettavasti ei pidä yleistäen paikkaansa, että metsänomistaja saa työt hieman halvemmalla. Puun ostajan kanssa tehdyllä sopimuksella on voinut saada alustaharvennukset, maanmuokkaukset ja istutukset hintaan, joka ei ole kenellekään tekijälle kannattavaa. Yhtiöstä riippuen tekijät ovat voineet olla kaukaakin ja hinnat taatusti sen tasoisia, ettei paikalliset niihin pysty tarjoamaan edullisempaa vastinetta samalla laadulla.
    Istutusta seuranneena päiväistutusmäärä nuorilla Pohjanmaan miehillä oli varsin reilu. Ison yhtiön lasku taimineen oli taasen tosi pieni ja tuntui että puolet alastakin tarjottiin ilmaiseksi. Myyntitulokaan ei ollut ihmeellinen, mutta tietkin korjattiin hyvään kuntoon hakkuiden jälkeen. Paljon oli liki ilmaiseksi kerättyä energiapuuta myös.
    Melko kaukaa oli myös laikuttaja, joka satelliitilla piirsi karttaan laikuttaen istutuspaikat lukumäärineen. Liekö sitten maksu rittänyt paikallisen lavettisiirtoihin koneelle.

    Kun lähin paikallinen vielä oli tekemässä eräälle yhtiölle lähimaakunnissa laikutuksia, niin aluksi tarjottu hinta oli tosi alhainen hänellekin. Kieltäytymisen jälkeen tuli pikaisesti puhelinsoitto, jossa luvattiin urakat vakio tuntihinnalla.


  • Anonyymi

   heh.. ainahan isot on lounaita tarjonneet, maksajasta tahtonut vaan olla epäselvää

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   10465
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   105
   3869