Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Periaatteet

IOK ei anna synninpäästöä, mutta se saa syyllisyyden kokonaan katoamaan
Huolimatta siitä, että Ihmeiden Oppikurssi käyttää kristillisiä symboleja, se sisältää monia ajatuksia, jotka eroavat radikaalisti kristinuskosta. Itse asiassa Kurssi kumoaa asioita, joita on perinteisesti opetettu kristinuskossa. Sen lisäksi, että IOK-opiskelijan on hyvä tunnistaa tämä, hänen kannattaa myös mietiskellä näitä eroavaisuuksia. Näin toimiminen selventää Kurssia ja sitä, miten sen opetukset voivat vapauttaa.
”Jumalan Pojan kokemus petetyksi tulemisesta perustuu pelkästään illuusioille ja kaikki hänen ”syntinsä” ovat pelkästään hänen omaa mielikuvitustaan. Hänen todellisuutensa on ikuinen synnittömyys. Hän ei tarvitse anteeksiantoa, hänen tulee ainoastaan herätä.” (T-17.I.1)
”Egon mielipuolisen uskonnon pääopinkappale on, että synti ei ole erehdys, vaan todellisuutta ja että nimenomaan viattomuus on harhauttavaa. Puhtaus nähdään ylimielisyytenä ja itsensä näkemistä syntisenä pidetään pyhänä.

Nimenomaan tässä opinkappaleessa vaihdetaan muuksi Jumalan Pojan Todellisuus verrattuna siihen, millaiseksi Jumala hänet loi ja tahtoi hänen ikuisesti olevan.” (T-19.II.4)
Ihmeiden Oppikurssin ja kristinuskon perustavaa laatua oleva ero on pähkinänkuoressa siinä, miten ne suhtautuvat syyllisyyteen. Kristinuskossa esitetään synninpäästö tieksi vapautua syyllisyydestä. Siinä vahvistetaan syyllisyyden (synnin) todellisuus ja tarjotaan jumalan armoa keinoksi vapautua syyllisyyden seuraamuksista. IOK opettaa, ettei syyllisyys perustu todellisuuteen. Syyllisyys ei ole koskaan oikeutettua, vaikka kuinka siltä tuntuisikin. IOK tarjoaa tietä, joka hävittää USKON syyllisyyteen.

Synninpäästön tie ei vapauta syyllisyydestä, vaan ainoastaan syntiä seuraavasta rangaistuksesta. Synti on tapahtunut, mutta siitä ei tarvitse maksaa. Näin synninpäästö lisää syyllisyyttä, koska syyllisyydessäsi et koe ansaitsevasi sitä. Kumarra ja suutele jumalasi jalkoja, koska sinulle joka olet kelvoton, on suotu vapaus, jota et ole ansainnut! Miten kiitollinen sinun tuleekaan nyt olla tuolle armolliselle jumalalle! (Jumalalle, jonka sinä – sivumennen sanoen – saatat kokea millä hetkellä hyvänsä kääntyvän sinua vastaan, koska sinä sittenkin OLET syyllinen ja ansaitset tulla rangaistuksi.)

Syyllisyyden häviämisen tie ei pelkästään vapauta syyllisyydestä, vaan myös uskosta, jonka mukaan syyllisyys on totta. Tätä siis tarkoitetaan, kun lainauksessa yllä todetaan, että ”Hän ei tarvitse anteeksiantoa, hänen tulee ainoastaan herätä.” Ei tarvitse tulla täydelliseksi, eikä etsiä synninpäästöä itselleen, vaan tulla tietoiseksi omasta Täydellisyydestä Totuudessa (herätä siihen).
”Synnin tekeminen merkitsisi todellisuuden vahingoittamista ja siinä onnistumista.” (T- 19.II.2).
”Jumalan Poika (ihminen) voi erehtyä; hän voi harhauttaa itseään; hän voi myös kääntää mielensä voiman itseään vastaan, mutta hän EI VOI tehdä syntiä. Ei ole yhtään mitään mitä hän voisi tehdä todellisuutensa muuttamiseksi millään tavalla, eikä mitään, millä hän voisi tehdä itsensä oikeasti syylliseksi.” (T-19.II.3)
Tämä eroavuus kristinuskon ja Ihmeiden Oppikurssin välillä ei todellakaan ole vähäinen! Ne ovat perustavalla tavalla toisilleen vastakkaisia. Se mitä kristinusko kutsuu todelliseksi ja sen vuoksi korjaamattomaksi synniksi, on IOK:n mukaan väärä käsitys, joka voidaan oikaista, jotta mielenrauha voidaan saavuttaa. Synninpäästö ei tarjoa vapautta eikä rauhaa. Vain tietoisuus siitä, että syyllisyyttä ei ole (on ainoastaan USKO syyllisyyteen, joka voidaan tehdä tyhjäksi), tuo todellisen ja pysyvän vapauden ja rauhan

0

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        70
        2317
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        101
        2103
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        78
        1718
      4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1536
      5. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        41
        1530
      6. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        10
        1447
      7. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        31
        1419
      8. 52
        1288
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        66
        1234
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        30
        1209
      Aihe