Aihe

Hallitus poisti eläkeputken

Anonyymi

työelämäprofessorin mukaan irtisanomiset kohdistuvat enemmän nuorempiin:”Jonkun muun täytyy kokea se”

Putken poiston mahdolliset varjopuolet jäivät vähemmälle huomiolle.

Peruskoulun käyneenä ,voi sanoa yhtä tyhjän kanssa. 60 vuotiaat perustulolle, sosiaalinen kusetus lopetettava, se on aivan naurettava, nuoremmille työttömille työpaikat , työllisyyttä tämä keitos ei paranna yhtään.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007703376.html

5

62

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hallitus ei tee työpaikkoja. Yritykset tekee työpaikat.

   Sinne vain ay-liikkeen ja elinkeinoelämän sopimuspöytiin mukaan nyrkkiä pöytään hakkaamaan että lisää tilaa markkinoille ja uusia palkkatyöpaikkoja auki. Osingot nollaan, investoinnit ylös, ay-liikkeen indeksikorotukset vaikka indeksialennuksiksi.

   • Anonyymi

    Ei ne yritykset mitään tee työllisyyden hyväksi .Vuositolkulla niitä on tuettu ja aina vaan menee niin heikosti että ei kannata työllitää ja tulee tuotannollistaloudellisia irtisanomisia .

    Nytkin oli kiire hyödyntää korona ja keritä kahmimaan tuon varjolla elinkeino elämän taskuihin sen minkä kerkiää-

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660584.html

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006481726.html

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pikavippifirmat-saivat-business-finlandin-koronatukea-jattikorolla-varustettuja-luottoja-myynyt-yritys-sai-valtiolta-100-000-euroa/8018482#gs.og3o8f

    Että semmoinen Business on tämä Finland ,veronmaksajien rahoilla on kiva mällätä, palkansaajille ei niinkään mukavaa maksella noita hölväytyksiä.

    Vastuunkannosta ei sitten ole puhettakaan vaikka ala olisi ollut kuinka tuettu. yritykset keräävät ja pitävät taskuihinsa sen minkä saavat eli tukien takan ole selkeitä velvoitteita. Ne eivät myöskään aja yhteiskunnallista etua työllisyyden näkökulmasta vaan tehostavat tuotantoa ja pyrkivät voiton maksimointiin, valtiollisesta tilanteesta piittaamatta, joten vastuu siitä kuinka tuet toimivat on puhtaasti poliittisella saralla. Jos luotetaan siihen että rahaa yrityksille kylvämällä työllisyys paranee, mettään mennään. Sitä ei tule tapahtumaan ilman velvoitteita ja niitä ilman tuet jää yrityksille tavaksi kerätä rahaa valtion kukkarosta omiin tarpeisiinsa. Yritykset eivät puskuroi irtisanomisia taloudellisen tilanteen mukaan.

    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/yt-neuvottelut-jatkuvat-joskin-pienempina-kuin-kevaalla-sak-listasi-korona-ajan-suurimmat-irtisanomiset/91b18774-141a-4694-b4b2-7cce10974cc4


  • Anonyymi

   Vakavissa ongelmissa ollaan kun palkka-työpaikkoja ei ole riittävästi.
   Suomi on kuulemma rikas maa. ( ilmeisesti on rikkaille? ja pakolais turisteille ).
   Mutta suomalaiselle köyhälle työttömälle on kuin kehitysmaa. köyhyyttä. Iso joukko vanhojakin on työmarkkinatuki köyhyydessä.

   Kun kuulemma suomi on rikas, niin siksi toimitaan nettomaksajina eu-puuhissa. Rahaa viedään välimerelle, viroon, puolaan, unkariin, bulgariaan... mm. Tuntemattomaan käyttöön.
   Kun näin maksetaan muidenkin verot, niin suomessa verorasitus kasvaa, ja on myös liian suuria tasa veroja ja maksuja, mm sähkönsiirtoverot, trafi maksut, kallis energia ja elämä !!

   Mutta väimerellä ei veroteta paljoa, ja alv unohdetaan useinkin.. jne. Omaa verotusta ei saada kuntoon, jne. Elintaso on siis korkeampi kuin köyhässä suomessa.

   Työtötömyys, se aito massa-työttömyys, on ollut suomessa 1990- 2021.
   Kun tuloa ja työtä, siis elintasoa ei ole jaettu, niin osa on saanut paljon enemmän.
   Ja tästä tulonjako mallista ei haluta pois.. Vaan Ek, Mtk, Sak ja naiivi idealsimi politikot, kulttuuri marxismi ja rosvo kapitalismi, - ne ei halua poistaa massa-työttömyyttä.
   Massa-työttömyys avo leirit suomessa jatkuu, jatkuu..

   Lisä ongelmana on tänne tuotu terrorismi, Omaa kansaa piinataan myös terrorilla. Turvallisuustaso on heikentynyt. Turun torin ihmis teurastukset ei riittäneet, ei riittäneet oulun lapsi uhrit ! - Kehitys on huonoilla teillä.

  • Anonyymi

   Joo työttömyysturvaa ei kannata järjestää, mutta koronatukia kannattaa maksaa pöytälaatikko firmoille-

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006481726.html

   Jotenni luulen että työttömyysluvut olisi paremmin laskeneet , suuntaamalla nuo rahat palkanmaksuun jolloin ne varat olisi menneet suoraan kulutukseen ja talouden elvytykseen ,olisi ehkä saatu vielä joitain hoitamattomia projekteja valtion /kuntien työlistoilta pois ja suoraan taattua toimeentulo niille jotka sitä ilman ovat olleet.

  • Anonyymi

   Kunnan hommiin lähtisin mielelläni.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   4896