Aihe

Askolassa kaunis kirkko

Anonyymi

Joulupäivän jumalanpalvelus lähetettiin Askolan kirkosta. Ja miten kaunis kirkko se onkaan!
Myös jumalanpalvelus oli tunnelmallinen, pastori Antti Kupiainen piti todella hienon ja tasapainoisen jumalanpalveluksen. Myös kanttorin ja viulistin esitykset ja virsien laulaminen olivat upeita.
Ainoa outo kohta oli jonkun vanhemman naispuolisen lukema ja luultavasti valitsemakin hapatus Jesajan kirjeestä, jonka mukaan Jumalalla olisi tässä maailmassa tietty lemmikkirotu, siis ihmisryhmä, joka olisi rotunsa perusteella valikoitunut Jumalan lemmikkikansaksi. Tuollaista hölynpölyä ja harhaoppia ei pitäisi päästää ketään enää kirkossa viljelemään. Jumalan edessä kaikki kansat ja ihmiset ovat samanarvoisia, tämä on yksi luterilaisuuden kulmakiviä. Tai jos näin ei olr niin sopii suomalaistenkin kirjata vaikka sinne Kalevalaan väite, jonka mukaan juuri me olemme se Jumalan suosikkikansa ja vain me pääsemme sen mukaan taivaaseen. Sellainen hapatus olisi varmaan aikojen alussa toiminut mainiosti suomalaisia yhdistävänä ja sodissakin voimauttavana propagandana ja sellaiseksihan juuri tuollaiset tarinat erityisasemasta on aikoinaan kirjoitettikin ja sitä kautta päätyneet niin Raamattuun kuin Mormonien kirjaan kuin oikeastaan kaikkiin uskontoihin. Mutta sellaisiin rasistisiin oman kansan jumalaista erityisasemaa mainostaviin höpötyksiin ei luulisi enää tänä päivänä kenenkään uskovan, saati niitä kirkossakaan ääneen lukevan, etenkään lähes harhaoppisesti kristinuskoa tulkitsevien naistoimitsijoiden. Jostain syystä nämä kristillisen kirkon hajoittajat ovat täällä pohjoismaissa olleetkin yleensä juuri naisia.
Eli pois harhaopilliset tulkinnat, kaikki ihmiset ovat Jumalan edessä yhtälaisessa asemassa ja yhtä arvokkaita, vain heidän uskollaan Jumalaan, Jeesukseen Kristukseen ja Pyhään Henkeen on merkitystä.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

    Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
    Muhos
    99
    5744
   2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
    Maailman menoa
    496
    5716
   3. Riinan oudot selitykset

    Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
    Kotimaiset julkkisjuorut
    65
    5041