Aihe

Tuleeko Googlesta juorukalenteri

Anonyymi

Googlea viime aikona käyttäessä on syntyynyt epäily, että Googlen markkinointipäälliköt ovat päässeet liian rankasti kiristämään otettaan hakukoneen asetuksista.

Jos - esimerkiksi - googlaan nimellä ( iäkästä mies- ) tutkijaa, saattavat 123000 ensimmäistä hakutulosta olla kuvailtuja kuin hakusanana olisi ollut pelkkä kalju.

Ilmeisesti homma toimii niin, että ensimmäisessä löydetyssä hra Xää koskevassa (luultavasti asiallisessa Wikipedia-) artiikkelissa olevasta kuvasta juorutoimittajan ja kaljuuntumis-alan markkinointipäällikön sekasikötä jäljittelevä tekoseko poimii kaljun päälaen, hylkää käyttäjän hakusanat nimeä lukuunottamatta ja liittää sitten kaljuuteen kaikki mahdolliset, erityisesti a) julkkis-, onnettomuus- ja sairausaiheiset ja b) suoria (verkko-)ostosryntäyksiä aiheuttavat multimedia-aineistot ja käyttää sitten kalliita internet-yhteyksiä jättimassan sysäämiseksi koneelleni. Toivomani laadukas tutkijan esittelevä WIkipedia-artikkeli hukkui markkinointisaastaan.

Olisiko syytä asettaa direktiivi, joka vaatii, että hakukoneeksi nimitettävä ohjelmistoute oikeasti mahdollistaa kirjastopalveluista tutin tavan yhdistellä loogisesti hakusanat eikä yritä maksimoida käyttäjän tulevaa toimintaa kulutus/mainosorjana?

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Henkirikos Tohmajärvellä

    En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
    Tohmajärvi
    34
    2002