Aihe

Miks autiotalojen omistajat seisotatte niitä taloja tyhjänä!

Anonyymi

Miks?! Mä ymmärrän että monilla on omistuksessaan taloja jotka ovat olleet suvulla pitkään ja ehkä omistaja on itse lapsuutensa sielä viettänyt mutta miks pidätte ne vandaalien ja luonnon armoilla? Jos ette halua myydä niin pitäkää sit huolta. Jos se talo on tärkeä niin silloin sitä ei seisoteta tyhjänä ilman mitään huolenpitoa. Itse omistan lapsuudenkotini ja vaikka se on tyhjänä niin peltikatto on asennettu ja murtohälyttimet kameroiden kanssa. Naapurissa on esimerkki autiotalosta jonka omistaja ei ansaitsisi sitä. Vanha hirsitalo ja päreet näkyy jo revenneen huovan alta ja ikkunoita nuoriso rikkonut. Olen häneltä kysellyt mitä aikoo tehdä ja kovasti puhuu peltikatosta ja kaikkia suunnitelmia on mutta ne samat suunnitelmat vain oli jo pari kolmekymmentä vuotta sitten. Eikä suostu myymään kun suvun talo ja kauheesti tunnearvoo. Väittää ettei kukaan edes ostaisi. Itse voisin hyvin ostaa ja varmasti moni muukin. Ite tulin myyneeksi omakotitalon maaseudulta ja se oli siinä kunnossa että halvemmaks olis tullut rakentaa uusi isompi talo mutta uudet omistajat laittoivat talon kuntoon. Ja se talo on niin kaukana kaikesta ettei ilman autoa oikein pärjää. Kyllä ihmisii myös syrjäiset talot kiinnostaa jos hinta on oikea. Autiotalojen omistajat vaan eivät myy tai pyytävät niin korkeaa hintaa ettei kukaan osta. Ja tämän ne tekee ihan tarkoituksella ettei menisi kaupaksi. Sukulainen patistanut myymään niin ovat sitten laittaneet niin kovan hinnan että asuttavan vastaavan saisi kaupungin keskustasta. Lähes varma keino karkottaa ostajat kun laittaa sata tonnia ylihintaa. Ja kuvat tietenkin otetaan paikoista joista talo on huonoimmassa kunnossa ettei kukaan vaan kiinnostuisi.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Inmiset tekevät omaisuudellaan mitä haluavat. Jotkut haluaa nähdä sen rapistuvan ja ovat valmiita maksamaan siitä. Mikä on ongelmasi?

  • Anonyymi

   Olisiko aloittajalla muitakin ongelmia

  • Anonyymi

   Joskus tyhjillään o leva t alo ei ole kokonaan omistajan oistuksessa esim vuelä perikunnan.
   Perikunnan kaikki osakkaat ei aluu myydä ja eikä haluu osallistuu hoitokustannuksiinkaan.

   Tietenkin mahdotona ymmärtää jos ei ole perikunnan jäsen.

   Vähän sama. Kuin kesämökissä monta omis t ajaa.
   Kaikki yulossa juhann u ksena saman aikana. Kukaan ei talkoisiin ja kattonkorjaus maksutapahtumaan.

   Jotkut osotaa parempii aikoja myydä.
   Kunnos t aminen kin maksaa.
   Miksi maksaa kun n istsmisesa jos ei y iedö mi y ämtekee.

  • Anonyymi

   Aloittaja unohtaa nyt yhden asian, maassamme löytyy tuhansia kiinteistöjä, joiden markkina-arvo on negatiivinen.

   Otetaan esimerkki. Iso vanha ja rapistunut omakotitalo syrjäisellä paikalla. Maapohjan markkina-arvo 15.000 €, olemassa olevan rakennuksen purkukulut haitta-aine selvityksineen ja lajitteluineen 25.000 €, eli markkina-arvo 10.000 € miinuksella. Tietenkin tuon talon voisi korjata, siitä kustannukset, 15.000 € maapohja mukaan laskettuna, yhteensä 90.000 €, peruskorjattuna markkina-arvo 50.000 €. Eli kiinteistön markkina-arvon onkin sitten tässä vaihtoehdossa 40.000 € miinuksella.

   Eli on paljon järkevämpää maksaa muutama satanen kiinteistöveroa vuodessa ja muuten unohtaa koko kiinteistö, kuin lyödä kerralla tonneja rahaa jonkun käteen siitä hyvästä, että tämä ottaa ongelmajätteen riesakseen!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   34
   2002