Lestijärvi ja tuuulivoimalat

Anonyymi

Lestijärvi pilattiin aikanaan turvetuotannolla. Siitä ovat kärsineet sen jälkeen sekä paikalliset että loma-asukkaat, joita Lestijärvellä on tosi paljon.
Nyt Lestijärvelle ollaan puuhaamassa tuulivoimaloita, joiden vaikutus Lestijärven luontoon ja maisemaan tulee olemaan valtava. Ja on aivan varmaa, että vaikutus ei tule olemaan ainakaan positiivinen. Jos tuovat tuulivoimalat rahaa kunnan kassaan, tulevat ne tuomaan myös paljon haittoja kuntalaisten ja loma-asukkaiden elämään. Satavarmaa kuitenkin on, että Lestijärven imago viihtyisänä hiljaisena luonnonläheisenä lomanviettopaikkana tulee laskemaan.
Vuosien kuluessa tulemme näkemään nämä negatiiviset vaikutukset niinkuin kävi myös turvetuotannon kohdalla.

140

7205

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lestijärvelle rakennetaan iso tuulivoimalapuisto Ruotsalaisten toimesta.

      Se ei työllistä juurikaan.
      Ruotsi vie sen sähkön kun ajavat oman ydinvoiman alas.
      Ruotsi vie yhtiön voitot.

      Onko kunta tai valtio tukenut hanketta?

      Hyvä että tulee fossiilivapaata sähköä.

    • Anonyymi

      Tuulivoimayhtiön intressi on saada maksimi hehtaarit suunnitellulta tuulivoimala alueelta maanvuokrasopimukselle, siksi metsänomistajille markkinoidaan "mitä enemmän annat hehtaareja sopimukselle, sitä enemmän saat vuokraa".

      Tutustuessaan tarkemmin sopimukseen ei asia kuitenkaan olekaan näin, sopimuksessa mainitaan että lopullinen tuulivoimala alue määritellään vasta lopuksi.

      Toisin sanoen, metsänomistaja on lähes aina poikkeuksetta antanut kaikki liikenevät kiinteistötunnukset maanvuokrasopimukselle, jopa sellaiset joissa saattaa olla oma talo sekä peltoja saman kiinteistönumeron alla kuin metsäpalsta.

      Tuulivoimayhtiö tarvitsee ilmeisesti rahoittajaa varten, kuin ehkä myös valtiota varten mahdollisimman paljon maanvuokrasopimuksia (hehtaareja) jotka sitten välittömästi kiinteistörasitetaan vuokrasopimuksen ajalle (usein 35 tai 50 vuotta) kiinteistö rekisteriin.

      Tämän lisäksi tuulivoimayhtiö vaatii (ellei se ole jo uusin sopimusteksteihin sisällytettykin) että metsän omistaja antaa ns. etusijajärjestys oikeuden omistamiinsa kiinteistönumeroihin, toisin sanoen tuulivoimayhtiön tekemä kiinnitys tuulivoima-alueen rakennelmiin, myllyihin jne. menee yksityisen metsänomistajan kiinnityksen yläpuolelle.

      Kun tarkastelee tuulivoimasopimusta on siellä maininta, että tuulivoimayhtiöllä on yksinoikeus jatkaa ko. maanvuokrasopimusta "toistaiseksi" sopimuksessa sovitun vuokra-ajan päätyttyä. Lisäksi sopimuksessa on merkitty, että vuokraaja (siis tuulivoimayhtiö) poistaa edellä mainitun tuulivoimarasitteen ko. kiinteistötunnuksilta vuokra-ajan päätyttyä.

      Uudemmissa vuokrasopimuksissa ei myöskään ole sisällytetty lainkaan irtisanomispykälää, kuten oli vielä vanhemmissa.

      Toisinsanoen allekirjoittaessaan tälläisen sopimuksen täytyy olla tietoinen siitä, että ko. sopimuksesti ei tule kukaan eikä koskaan pääsemään irti. Kun vuokra-ajat ovat edellämainitun pituisia voidaankin myös olettaa, että sikäli mikäli tulevaisuudessakin tuulivoimateknologia menee näin suurin harppauksin eteenpäin kuin tähän mennessä on kyseinen tuulivoima-alue vuokra-ajan päätyttyä auttamattomasti vanhentunut, ellei omistaja ole siihen investoinut suurella rahalla ja päivittänyt vuokra-aikana teknologiaa, näin tuskin tulee käymään kun kyseessä on usein taustalla ulkomaiset sijoitusyhtiöt olisikin oletettavaa että heidän laskelmiensa mukaan tuulesta tilitettävä raha saa vuokra-ajan puitteissa hyvän takaisinmaksun sekä tuoton ilman erityisiä teknologian miljoona investointeja päivitykseen.

      Kun sitten vuokra-aika on tulossa päätökseen voisikin ajatella että omistaja, ulkomainen rahoitusyhtiö haluaakin "siirtää" tulevan riskinsä ja myydä omistuksensa edelleen ehkäpä uudelle epäilyttävälle taholle. Sopimuksissa mainitaan että tällaisista omistajan vaihdoksista ei tarvitse metsänomistajaa itseään edes informoida.

      Metsänomistaja itse ei tiedäkään näin kuka todellisuudessa omistaa metsässään sijaitsevan voimalaitosalueen.

      Se että alkuperäinen metsänomistaja (siis joka on allekirjoittanut tuulivoima maanvuokrasopimuksen) on myynyt metsäalueensa seuraavalle uudelle omistajalle siirtyy allekirjoitettu sopimus edelleen rasitteena uudelle omistajalle.

      Kun sitten mahdollisesti joskus tulee eteen vanhentuneen teknologian myllyjen purkaus alkaakin kiivas keskustelu myyjän sekä uuden omistajan välillä siitä, kenen vastuussa purkamiskustannukset olisivat, siis onko sopimusosapuoli vaiko uusi omistajat jonka metsässä tuulivoimala seisoo vastuussa tästä. Lain edessä jälkimmäinen, siis nykyinen omistaja on vastuussa kaikista kuluista.

      Vaikka allekirjoitetussa sopimuksessa mainittaisiinkin että tuulivoimalan omistaja purkaa ja vastaa kustannuksista (paitsi betonijalustasta joka maisemoidaan) voi käytännössä tämän kohdan täyttäminen olla mahdotonta sikäli jos omistaja ei ole kenenkään tiedossa kuten tilanne on tällähetkellä julkaistujen mediatietojen valossa Kristiinankaupungin Metsälän tuulivoimaloissa.

      Lisäksi metsänomistajan on hyvä tiedostaa riskit mahdollisista EU-maataloustukien takautuvista palautuksista siinä tapauksessa että omistajan EU-tukiin peltoihin on tehty rasite tuulivoimalle ja sopimuksen mukaan hallintaoikeus olisi näin siirtynyt tuulivoimayhtiölle. Tällaisiin kohteisiin tulisi erikseen haettava hyväksyntä tuulivoimala yhtiöltä että voisi jatkossa hakea EU-tukiin oikeuttavaa tukirahaa kiinteistölle.

      Tuulivoima asia on kaiken kaikkiaan niin uusi suomessa, että useita jo edelläkin mainittuja kohtia on mahdotonta tietää, vasta kun niistä syntyy ennakkotapauksia, siihen ei varmaankaan mene kuin hieman yli 10 vuotta kun tällaisia päätöksiä tullaan joutumaan tekemään.

      On tiedostettava myös se tosi asia, että maanvuokrasopimukselle annetut ja tuulivoimalle kaavoitetut metsäalueet eivät olekaan jatkossa enää talousmetsää vaan voimalaitos aluetta. Valtio tulee näille aluille kehittämään lähivuosina täysin uudenlaisen veron kannettavaksi

    • Anonyymi

      Tämän päivän Hesarissa on iso juttu Lestijärvelle tulevasta tuulivoima-alueesta. Tulee kyllä surku ihmisiä ja maisemia. Hyvin ajattelematonta.

      • Anonyymi

        Katsoin samaa. Sääli, ettei järki voittanut. Tervetuloa verenpaine- ja sepelvaltimotaudit sekä mielenterveysongelmat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin samaa. Sääli, ettei järki voittanut. Tervetuloa verenpaine- ja sepelvaltimotaudit sekä mielenterveysongelmat.

        MUTTA MIELENTERVEYSONGELMAT OVAT JO LESTIN VITSAUS!!!!!!!!!!! Hullua porukkaa!!!!


    • Anonyymi

      Jaaaaaa tulevat sukupolvet maksaa 600-700 tuhatta euroo/ tuulimylly kun niitä sitten parin- kolmen vuosikymmenen päästä puretaan tai korjataan. Näillä tuulimyllyillä pilataan Lestin arvokkaat luontoarvot täysin. Uskoisin että kyllä tulevat sukupolvet toruu nykyisiä tuulimyllyistä päättäjiä. Kesämökkien hinnat romahti kerralla pohjalukemiin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lestijärvi vois maksaa ne velat pois jo

    • Anonyymi

      Nyt pitäis Lestin valtuuston korjata kaikkien kunnan työntekijöiden palakkoja TASAPUOLISESTI kun tuulikin tuo rahaa. Ei se vaan ole oikein että jokku saa palakkaa usiampia tonneja ylitte taulukkopalakkojen ja toiset taas joutuu tekehen töitä taulukkopalakoilla ja jopa allekkin.

      • Anonyymi

        Palakkakorjauksista oikeudenmukaisempaan suuntaan turha haaveilla jos sinulla ole omaa sukua kunnanvaltuustosa asiaa ajamasa. Nähty on että Lestillä vain ei nouvateta kvtessiä ainakaan kaikkien työntekijöiden osalla.


    • Anonyymi

      Teveisiä Kalajoelta. Sääliksi käy teitä Lestijärviset sillä ette tiedä mitä myllyt saavat teille aikaiseksi.

      • Anonyymi

        Menetty maisema, luonto ja rauha, siirtolinjoja pitkin metsiä joiden alle jäävä maa viedään pilkkahinnalla 240 e hehtaari ja kertakorvaus. Suuri metsäpalo vaara, jäävaara ja pitkä taakka maanomistajalle kiinnitettyjen metsäpohjien myötä, sekä valtavat vastuut ulkopuolisen tahon aiheuttamista vahinkoista sekä tulevaisuudessa edessä oleva purkukustannus.


    • Anonyymi

      Lähes kaikki tuotantotaloudellinen toimita aiheuttaa ympäristöhaittoja, niin myös tuulivoima. Kuitenkin kunta ja kuntalaiset saavat taloudellista hyötyä kiinteistöverojen ja vuokrien muodossa. Tätä rahaa EI olisi ollut saatavissa mistään muualta. Tulevaisuus näyttää oliko saatu korvaus kohtuullinen suhteessa haittaan. Kuntataloudellisesti muita vaihtoehtoja, joissa taloudellinen itsemäärääminen säilytetään ei vain ole. Näin se vain menee; maailma muuttuu ja kehitys kehittyy, ja tuskin koskaan se ihan kaikkia miellyttää.

      • Anonyymi

        Vihreät arvot luonnon tuho.


      • Anonyymi

        Äitis sai korvauksia kun jotain teki - naurettavaa paskaa selvität - ota propelli sänkyysi ja ota siitä oikein kunnolla.


      • Anonyymi

        Onko kunnan itsenäisyys niin tärkeää, että sille alistetaan kaikki, jopa kunnan asumiskelpoisuus. Ei ole viisasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kunnan itsenäisyys niin tärkeää, että sille alistetaan kaikki, jopa kunnan asumiskelpoisuus. Ei ole viisasta.

        Ei todellakaan ole viisasta pitää yllä kuntabyrokratiaa, kun sen hintana on tuhotut metsät, tuhottu Lestijärven ympäristö jne. Lestijärven asukasluku tulee edelleen laskemaan. Varmaan jossain vaiheessa liittyminen naapuriin tulee eteen joka tapauksessa.


    • Anonyymi

      Eikö sinne joskus suunniteltu golfkenttä ja isoa
      Hotellia tulevilla rahoilla!!Viisaita suunnitelmia
      Lestijärvellä!!🤣

    • Anonyymi

      Onko tutkittu esim. sitä, miten lähes 70 massiivisen tuulivoimalan tärinä vaikuttaa maaperään ja miten laajasti tärinä leviää? Kun Lestijärvikin on hyvin humuspitoinen järvi, voiko tärinä vaikutta humukseen ja samentaa Lestijärven vettä? Välimatka järveen voimaloista ei tule olemaan kuitenkaan kovin pitkä.

      • Anonyymi

        Hauska trolli...:D


    • Anonyymi

      Mitäs mieltä olette uudesta kunnanjohtajasta?

    • Anonyymi

      Kalliiden ja osittain tarpeettomien viranhaltijoiden palakkojahan noilla tuulivoimaloista tulevilla euroilla täsä maksellahan.

    • Anonyymi

      Jos asuisin lestijärvellä, niin muuttaisin sieltä kiireen vilkkaa pois. Tuollainen " tuulivoimapuisto" on alueelle täystuho. Mutta kun maapalloa pelastetaan propelleilla, on luonnon ja eläinten väistyttävä. Kiitos suomen keskusta ja kansallinen kokoomus.

      • Anonyymi

        Nyt tais mennä puolueet sekaisin! Tarkoitit varmaan Kiitos Vihreä Liike!


    • Anonyymi

      Viime vuosien aikaiset Lestin virkamiesvalinnat on niitä sukulais poliitikkojen röyhkeimpiä päätöksiin vaikuttamisen tuloksia. Vailla minkään sortin pätevyyksiä olevia sukulaisia on valittu kuntaan ja valituksi tulleille ihimisille maksellahan yli neljän tonnin kuukausipalakkoja veronmakjajien kukkarosta? Tämä on enemmän kuin likaista peliä! Nää on niitä poliittisia valintoja jotka eivät ole mahollisia ainakaan isommisa kunnisa tai kaupungeisa.

      • Anonyymi

        Hyvin puhuttu!
        Kepun härski meininki imettää kuntalaisten viimeisetkin verorahat näiden tilipussiin.


    • Anonyymi

      Saattaa olla, että mökkiläiset voi vielä huokaista helpotuksesta. Jospa ei nouse ensimmäistäkään myllyä, ainakaan valmiiksi asti. Kunta jos toinenkin menee kylläkin kumoon siinä rytinässä! Mukava on lomalaisen taapertaa autioita katuja, ja valittaa kun ei ole mitään kesätapahtumia! Hävetkää juotikkaat.

    • Anonyymi

      Lestijärvi sairastaa tuulivoiman takia vakaa sairautta, ahneuden sairautta. Olemattomia rahoja tuhlataan kuin viimeistä päivää, mutta Jeesus tulee ja pyyhkii synnin pois. Virkakunnassa ja luottamushenkilöissä on huoraisuutta, velallisen epärehellisyyttä, huoripukkimaisuutta, velkaisuutta, epäpätevyyttä, tyhmyyttä, ahneutta, itsekkyyttä, oman edun tavoittelua, laiskuutta ja pahetta, sekä velan maksamattomuutta, että juoppoutta. Kuten Jeesus sanoo: kuinka te voitte toimittaa toisen asioita edes, kun ette pysty omia asioitanne toimittamaan edes.
      Tämän suuren synnin te olette tehneet kaikkien edessä, siis kantakaa se ja joutukaa sen edessä tuomiolle.

      • Anonyymi

        Ovatko jotkut tehneet hankintoja tms. siihen perustuen, että lainat katetaan tuulivoimatuloilla?


      • Anonyymi

        Paljon on syntiä tehty tämän tuulivoimavouhotuksen takia. Monen järjen on ahneus sumentanut. Vielä ei ole kuitenkaan myöhäistä tehdä parannusta. Kannattaa tunnustaa kaikki tuulivoima-ahneuden synnit. Nyt on vielä armon aika.


    • Anonyymi

      Vähän viimekesästä muuttunut mökkipitäjä. Puolalaiset pedofiilit pyörii urheiluautoilla, ja kyttää pikkutyttöjä. Loput slobohorot horjuu kännissä kaduilla. Ihme huutelua ja mölyä muutenkin. Tuulivoimaa kehiin!
      Mitä tossa yks kirjoitti, teillä ei olis penniäkään jos ei me tuotais teille niitä. Mökkiläiset tätä pitäjää pystyssä on aina pitänyt. Kuulemma kauppakin ois suljettu, ellei olis kesä porukkaa!!

    • Anonyymi

      Lestijärven valtuusto slkas syyttää kunnanjohtajsa. Asiaa kesitellään jo valtuuston puosts julkisesti vaikka riviäkään siitä ei ole kirjaytu ylös pöytäkirjoihin. Surkuhupaisaa on kun harjoittelutasolla oleva 700 asukkaan kunnan markkinointi, media ja sitäsuntätä päällikkö juuri rippikoulun käynyt Ronja Tuikka on kirjoittanut nimensä alle kunnanjohtajaa arvostelevaan kirjeeseen. Tuikkasta,Tuikkaa Similää ja Brandtia on esillä ko. änkyröissä - nimet muistuttaa myllyistä aikoinaan päättävien nimiä. Siperia opettaa.

    • Anonyymi

      Tuntuu niin pahalta syömmessä Kainuun flikalla, kun rakentavat noita myllyjä tuohon mökkirantaan. Jos ei niistä terveyshaittoja ole, niin kyllä tärisyttävät humukset irti järvestä. Taas on laitettava mökki myyntiin.

    • Anonyymi

      Juu se jytkytys tuntuu jatkuvasti, ja tasaisesti. Perus tutinana, mutta pahenee puolenpäivän jälkeen, ja jos tuulee koillisesta. Silloin se käy vallan mahdottomaksi. Humusta irtoaa isoilta aloilta, ja ajautuu rantaan. Ei pysty kohta uimaan. Jos on tyyni jakso, silloin ei irtoa humusta. Muuten uimasta suihkun kautta. Mökki menee kans myyntiin, heti kun mahdollista. Eikä tästä uskalla kukaan edes puhua.

      • Anonyymi

        Maatärinä ulottuu tietyissä olosuhteissa kilometrien päähän tuulivoimaloista. T. nimimerkki : Kokemusta on


    • Anonyymi

      Sisäsiittoisuus on vaarallista kunnalliselämässä ja tähän on lestillä nyt päädytty. Rahaa palaa erokorvauksiin ja maine kärsii.

    • Anonyymi

      Nyt tuli jytky!

    • Anonyymi

      Nyt hakemaan työtä! On nimittäin Lestijärvellä reilusti töitä tarjolla; on kunnanjohtajan paikkaa, sivistysjohtajan, ympäristösihteerin, markkinointisihteerin ja teknisentoimen sihteerin paikkaa. Teknisen kiinteistöhoitajan paikasta nyt puhumattakaan. Osa vakituisia paikkoja, osa määräaikaisia. Kyllä tuulivoima työtä tuo! Hakekaa ihmeessä!

    • Anonyymi

      Hallintojohtaja valittu Evijärvelle ja nyt oli hakenut Toholampille. Ymmärtääkö lähteä?

    • Anonyymi

      On upeaa, että Lestijärvelle saadaan Suomen suurin tuulivoimapuisto. Hienoa Lestijärvi. Kotimainen uusiutuva energia kunniaan. Voisiko kunta ottaa kopin, ja painattaa esim. T-paitoja aiheesta. Olisi suosittuja varsinkin meidän kesäasukkaiden keskuudessa!

    • Anonyymi

      Sen verran on jo kokemusta tuulivoima-alueen lähellä asumisesta, että en hurrais. Se on tietysti, mistä tykkää. Jos tykkää melusta ja jurinasta ja punaisista ja välkkyvistä valoista pimeällä yötaivaalla, niin sittenhän se on varmaan ok. Kaupungista muuttavalle kesäasukkaallehan se on varmaan oikein kotoistakin. Täällä maaseudulla on taas totuttu erämaan hiljaisuuteen ja rauhaan. Näitä elementtejä ei tuulivoima-alueen läheisyydestä löydy.

    • Anonyymi

      Tuntuuko teillä ne infraäänet pahastikin? Varsinkin kesällä jos ikkunat on auki niitä puskee sisään, ja aiheuttavat sairauksia. Ollut puiston aukeamisesta asti jo kaksi haimatulehdusta ja maksa-arvot korkealla. Normaali ääniä ei niin kuule, kun jatkuvasti raktorit ja tukkirekkat rallaa menemään. Niille pitäs saada ajokielto klo 22-08 välille. Kyllä tämä touhu nyt pitäs saada kuriin.

      • Anonyymi

        Tyypillisiä luulosairauksia....kun tietää jonkin olevan lähellä , se aiheuttaa ahdistusta ja psykosomattisia vaivoja.
        Infraäänien terveyshaittoja ei ole tutkimuksissa löydetty.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyypillisiä luulosairauksia....kun tietää jonkin olevan lähellä , se aiheuttaa ahdistusta ja psykosomattisia vaivoja.
        Infraäänien terveyshaittoja ei ole tutkimuksissa löydetty.

        Eihän niitä Suomessa ole löydetty, kun ei kunnon tutkimuksia infraäänestä ole tehtykään. Panu Maijalakin teki huijaritutkimuksen ja sen jälkeen häippäs heti muualle töihin , nimittäin Patrialle. Itsekin sanoi sen verran kuitenkin, että ei asuisi 2 kilometrin päässä tuulivoimaloista. Ulkomaisissa tutkimuksissa tuulivoimaloiden infraäänen negatiivinen vaikutus ihmiskehoon on tullut selväksi. Suomi kun on tälläinen korruptoitunut yhteiskunta, että täällä jopa tutkimuksetkin maksetaan sellaisiksi, että ne ajavat vain tietyn porukan etuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyypillisiä luulosairauksia....kun tietää jonkin olevan lähellä , se aiheuttaa ahdistusta ja psykosomattisia vaivoja.
        Infraäänien terveyshaittoja ei ole tutkimuksissa löydetty.

        no tuota ihan oikeastiko uskot että joku taho kertoisi reilusti jos infräänestä olisi haitaa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän niitä Suomessa ole löydetty, kun ei kunnon tutkimuksia infraäänestä ole tehtykään. Panu Maijalakin teki huijaritutkimuksen ja sen jälkeen häippäs heti muualle töihin , nimittäin Patrialle. Itsekin sanoi sen verran kuitenkin, että ei asuisi 2 kilometrin päässä tuulivoimaloista. Ulkomaisissa tutkimuksissa tuulivoimaloiden infraäänen negatiivinen vaikutus ihmiskehoon on tullut selväksi. Suomi kun on tälläinen korruptoitunut yhteiskunta, että täällä jopa tutkimuksetkin maksetaan sellaisiksi, että ne ajavat vain tietyn porukan etuja.

        Just noin. Suomi on korruptoitunut, tarkemmin ilmaistuna piilokorruptoitunut yhteiskunta.


    • Anonyymi

      Surumielisenä katselee maakotka-Evelyn pesämäntynsä latvasta Lestijärven viimeisten erämaiden häviämistä.

      • Anonyymi

        Lestijärvellä ei ole ollut erämaita kymmeniin vuosiin.


    • Anonyymi

      Vuosikymmeniin

    • Anonyymi

      Erämaat ovat laajoja, tiettömiä ja lähes luonnontilaisia alueita. Ne on tarkoitus säilyttää sellaisina. Siksi vain perinteiset elinkeinot kuten metsästys, kalastus ja poronhoito ovat mahdollisia. Suomen erämaa-alueet sijaitsevat pohjois-lapissa.

    • Anonyymi

      Määritelmän mukaan erämaaksi voidaan kutsua aluetta, jossa on kotoperäisiä lajeja 70 % tai enemmän, siellä asuu vähemmän kuin viisi ihmistä neliökilometrillä ja alue on laajuudeltaan ainakin 10 000 neliökilometriä.

    • Anonyymi

      LOMA-ASUKKAAT KUN KÄRSIVÄT, SILLOIN ON KAIKESSA ONNISTUTTU.

    • Anonyymi

      Tai sitten se kotkan roikale kahteli niitten viimeisten erämaiden häviämistä 50-60 -luvulla. Ota nyt sitten kotkasta selvää?

    • Anonyymi

      Ei kai täällä vain vastusteta herkullista tuulivoimaa. Hyi mökkiläiset. Hyi. Sama itku alkaa aina mökkikauden alettua. Tuulivoima sitä, ja tuulivoima tätä. Olispa ollut yhtä ponteva vastarinta, kun järven luonnontilaisia rantoja pilattiin ylettomällä rakentamisella. Kyllä te vielä opitte tuulivoimaa rakastamaan Juutakset.

    • Anonyymi

      Joka rahaa rakastaa, se paskaansa hukkuu.

      • Anonyymi

        Jos tuo saa sut jaksamaan, niin usko ihmeessä potaskasi!


    • Anonyymi

      Kertokaapa älyllisesti epärehelliset ihmiset, miltä tuntuu käyttää fossiilisia polttoaineita, mutta olla välittämättä niiden absoluutisesti massiivisista haittavaikutuksista ympäristölle paikallisesti(sekä tuotanto että käyttökohteissa) ja globaalisti, mutta sitten inistä aivan kauheasti jostain maiseman pilalle menemisestä?

      Nigeriassa kuolee kirjaimellisesti lapsia öljyteollisuuden myrkkyihin ja te vain iloisesti ajatte bensa-autoilla ja kiroatte, kun maisema menee "pilalle" tuulivoimasta. Aivan niinkuin pelkästään kaupungit eivät jo pilaisi maisemaa paljon enemmän. Ja äänekkäitäkin ovat. Pitäisiköhän kaupungit kieltää kokonaan.

      • Anonyymi

        Ja taas joku maailmanhalaaja puhuu afrikasta ko pitäs ensin hoitaa kotikunnan asiat kuntoon...suvakismi on sairaus..


      • Anonyymi

        On turha vetää tähän keskusteluun kaupunkien äänimaailmaa tai rakentamiskulttuuria. Ihmiset jotka ovat valinneet maaseudun asuinpaikakseen, palvelujen ja esim päivystyksen puuttumisesta huolimatta, haluavat asua maaseudulle ominaisessa rauhassa ja hiljaisuudessa, ja luonnonkauniiden maisemien keskellä. Asukoot kaupungissa ne jotka haluavat, turha tulla pilaamaan maaseudun luontoa ja maisemia millään typerällä "onhan kaupungissakin"-argumentin perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On turha vetää tähän keskusteluun kaupunkien äänimaailmaa tai rakentamiskulttuuria. Ihmiset jotka ovat valinneet maaseudun asuinpaikakseen, palvelujen ja esim päivystyksen puuttumisesta huolimatta, haluavat asua maaseudulle ominaisessa rauhassa ja hiljaisuudessa, ja luonnonkauniiden maisemien keskellä. Asukoot kaupungissa ne jotka haluavat, turha tulla pilaamaan maaseudun luontoa ja maisemia millään typerällä "onhan kaupungissakin"-argumentin perusteella.

        Totta. Toivottavasti tuulivoimarakentamiseen tulee järkeä. Jopa ministeri Mykkänen on havahtunut tuulivoiman ongelmiin vierailtuaan Pohjanmaalla.


    • Anonyymi

      Totuushan on, että tämä vihreä siirtymä näkyy karulla tavalla Keski-ja Pohjois-Pohjanmaan luonnossa. Nyt on nähty vasta tämän vihreän siirtymän luontoa tuhovan vaikutuksen alkua. Tulevat vuodet tulevat näyttämään, kuinka tällä maailman parantamisella pilataan pohjalaismaakuntien luonto. Jätämme karun perinnön lapsillemme.

    • Anonyymi

      Suomessa kielletty tuulivoiman infraäänen olemassaolo, nyt on selvinnyt että tutkimukset tehty aivan väärin mittauslaittein eli niillä mittausmeneyelmillä ei voi infraääntä edes löytää. Oikeastaan vain helikopteri saa aikaan samallaisia ääni impulsseja, jotka aiheuttaa ihmisessä kaikenlaista ikävää, on tehty uusia tutkimuksia koissa infraääni pystytään löytämään

      • Anonyymi

        Eli ne on pakko saada tositetuksiksi "sopivilla" mittaustavoilla". Kyse on psykosomaattisista oireista..kun alkaa johonkin uskoa , niitä oireita alkaa huomata.

        Kun hysteeritäti sanoo kahviseurassa toiselle kärsivänsä "infraäänistä", niin eiköhän toinenkin kuppi kilisten saa kohta huonosti sitten nukutuksi ja pulssi nousee jne....kas näin, Q.E.D.


    • Anonyymi

      Kuinka kauan Lestijärven tuulivoima-alueen rakentaminen on ollut pysähdyksissä?

    • Anonyymi

      Lestijärven voimalat ei valmistu koskaan.

    • Anonyymi

      Ei ole ainut paikkakunta Suomessa, joka pilattu tuulivoimaloilla. Koko länsirannikko on jo pilalla!

      • Anonyymi

        Niinpä, mutta Lestijärven voimalat ei valmistu ikinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, mutta Lestijärven voimalat ei valmistu ikinä.

        Kyllä kaikki viittaa siihen, että tuulivoimakupla puhkeaa nyt. Onnittelut Lestijärvelle, luulen että tämä projekti jää kesken!


      • Anonyymi

        Miten niin pilalla, nuo valkoiset jättiläiset ovat kauniita. Hyvin sointuu maisemaan täällä Koskenkorvan Santavuorellakin.


    • Anonyymi

      Jäljelle jää raiskattu luonto.

      • Anonyymi

        Kuka maksaa perustusten purkamisen? Jätettä ei saa haudata maahan jätelain mukaan.


    • Anonyymi

      Mikä on tuulivoima-alueen tilanne nyt? Näkyykö liikettä rakennuspaikoilla?

      Kun kuuntelee Yle Radio Suomea iltayöstä, niin eipä siellä enää tiedoteta erikoiskuljetuksista juurikaan. Olivat pääasiassa tuulivoimaloiden osien kuljetuksia. Ala on jumissa.

      • Anonyymi

        Ei kai niitä siipiä nyt kaiken aikaa kulje, viisastelija.


      • Anonyymi

        Melkoista toimintaa kunnanpäättäjiltä🤔 Oletko jo kysynyt asiasta omalta kunnanvaltuutetultasi?


      • Anonyymi

        Kuntapäättäjien toiminta selvästi rikollista, jos juttu pitää paikkansa. Käräjille vaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuntapäättäjien toiminta selvästi rikollista, jos juttu pitää paikkansa. Käräjille vaan!

        Joo, ei ainakaan kunnan ja kuntalaisten edun mukaista.


    • Anonyymi

      Lestijärvellä on kunnan jokaisen tuulivoimakiimailijan hillotolpan perustukset valmiina, jortikka vain puuttuu perustuksilta.

      • Anonyymi

        Eiköhän kiima laannu kun rumiluksia ei koskaan välttämättä saada edes pystyyn, tuulivoima on yleisesti maailmalla loppunsa edellä, liian kallis epävarma energiamuoto.


    • Anonyymi

      Miten Lestijärvellä onnistutaan epäonnistumaan aina joka asiassa? Se on kun kepulaiset on venäläisten ystäviä.

      • Anonyymi

        Kepulla aina se oma napa ensin, ja se vie järjen mennessään


    • Anonyymi

      Tuntuu olevan kauhea paikkakunta koko Lestijärvi.

    • Anonyymi

      Taita olla Lestillä rahat tiukoilla:

      IL 30.10.:
      "Keski-Pohjanmaalla sijaitsevassa Lestijärven kunnassa luovutaan ensi vuoden alussa ilmaisista välipaloista Lestin koululla.

      Kunnan sivistyslautakunta päätti 4. syyskuuta käydyssä kokouksessa, että 1.1.2024 alkaen välipala maksaa yhden euron. Maksullinen välipala sisältää näkkileivän, levitteen ja juoman."

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koulunäkkäri meni maksulliseksi ja rakennusluvat piti halpuuttaa. Toivotaan että OX2 johdolla on varaa päivittäiseen näkkäriin.

        https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009977354.html

        Ahaa, näkkärirahat tulevatkin paikkaamaan rakennuslupien halpuutuksesta koituvaa kassavajetta 😖


    • Anonyymi

      Mikähän allaolevassa viestissä on sellaista, että se oli poistettu? Viesti siis oli ja on nyt uudelleen tälläinen:

      Mitä kuuluu tälle tutkintapyynnölle?

      Kp24:ssa kerrotaan poliisille jätetystä tutkintapyynnöstä koskien Lestijärven valtavaa tuulivoimahanketta Lestijärven ympärillä. Tutkintapyyntö koskee mm. luottamushenkilöiden sekä joidenkin Lestijärven virkamiesten toimia asiaan liittyen.

      • Anonyymi

        Laitan vielä lainauksen kp24:stä, ettei tule väärinymmärryksiä:

        "Lestijärven tuulivoimapäätöksistä tehtiin tutkintapyyntö – Poliisia pyydettiin selvittämään, oliko kunnan johto syyllistynyt väärinkäytöksiin tai jopa rikoksiin

        Helmikuussa Pohjanmaan poliisille jätettiin tutkintapyyntö, jossa poliisia pyydettiin selvittämään, olivatko Lestijärven entinen kunnanjohtaja, rakennustarkastaja ja johtavat luottamushenkilöt syyllistyneet väärinkäytöksiin myöntäessään rakennusluvat suuren tuulipuiston voimaloiden rakentamiseen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitan vielä lainauksen kp24:stä, ettei tule väärinymmärryksiä:

        "Lestijärven tuulivoimapäätöksistä tehtiin tutkintapyyntö – Poliisia pyydettiin selvittämään, oliko kunnan johto syyllistynyt väärinkäytöksiin tai jopa rikoksiin

        Helmikuussa Pohjanmaan poliisille jätettiin tutkintapyyntö, jossa poliisia pyydettiin selvittämään, olivatko Lestijärven entinen kunnanjohtaja, rakennustarkastaja ja johtavat luottamushenkilöt syyllistyneet väärinkäytöksiin myöntäessään rakennusluvat suuren tuulipuiston voimaloiden rakentamiseen."

        Hyvä että asia tutkitaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitan vielä lainauksen kp24:stä, ettei tule väärinymmärryksiä:

        "Lestijärven tuulivoimapäätöksistä tehtiin tutkintapyyntö – Poliisia pyydettiin selvittämään, oliko kunnan johto syyllistynyt väärinkäytöksiin tai jopa rikoksiin

        Helmikuussa Pohjanmaan poliisille jätettiin tutkintapyyntö, jossa poliisia pyydettiin selvittämään, olivatko Lestijärven entinen kunnanjohtaja, rakennustarkastaja ja johtavat luottamushenkilöt syyllistyneet väärinkäytöksiin myöntäessään rakennusluvat suuren tuulipuiston voimaloiden rakentamiseen."

        Mitä tälle asialle kuuluu?


    • Anonyymi

      Lestijärvi nostaa taas veroja🤣

      • Anonyymi

        Lestillä on liian vähän asukkaita oman kuntabyrokratian pyörittämiseen. Eikö kannattaisi liittyä vaikka Toholammin kanssa?

        Viisas strategia olisi ollut kehittää Lestiä mökkikuntana. Nyt sitten mökkiläiset luultavasti lähtevät, kun myllyt tulevat. Lestijärvi on ollut Keski-Pohjanmaan kaunein järvi, mutta myllyt pudottavat sen sijoitusta.


    • Anonyymi

      Noin pienet lätäköt ei ketään elätä, Suomi on kauniita järviä täynnä! Eikä kukaan halua enää ostaa tonttia tai rakentaa tupaa Lestijärvelle tuulivoimaloiden takia.

      • Anonyymi

        Keski-Pohjanmaa ei ole järviä täynnä, vaan on lähes järvetön. Että tiedoksi vaan.


    • Anonyymi

      Pois muuttaavat

    • Anonyymi

      Voidetta kun annetaan niin hommat luistaa😁

    • Anonyymi

      Lestijärvi on niin säälittävä paikkakunta, että sai taas köyhäinapua.

    • Anonyymi

      Tulleeko niitä voimaloita?

    • Anonyymi

      Lestijärvellä liikaa kepulaisia, niin siksi on näivettynyt Suomen pienimmäksi

    • Anonyymi

      Varautukaa lestijärviset! Kohta on tuulihärvelit taivaanrannalla. Ja siihen kannattaa myös varautua, että melu kuuluu yli 2 km päähän kovalla tuulella.

      • Anonyymi

        Silloin lähtee loputkin asukkaat lestijärveltä..


    • Anonyymi

      Joko puistoa aletaan rakentamaan?

      • Anonyymi

        Joo, metsä on kaadettu ja perustukset tehty. Yhtään tuulivoimalaa sinne ei koskaan tule nousemaan. Alueesta tulee museo, miten tuulivoima epäonnistui.


    • Anonyymi

      Höpelöt maa vuokraajat ottaa kieli pitkällä, tulleeko sitä rahhaa, toivottavasti on sopimuspapereissa hyvät ehot, ettei joudu itse maksamaan anturan purkua.

    • Anonyymi

      Tulevatko tuulivoimalat maisemaan siten, että jos katsoo järven rannalta auringonlaskua, niin aurinko laskee tuulivoimaloiden taakse? Kolkko on näkymä, jos niin on.

    • Anonyymi

      Kiinteistöveron tasausjärjestelmä kun tulee voimaan loppuu lestijärvellä Tuuli vouhotus kun seinään😁

      • Anonyymi

        Toivottavasti.


    • Anonyymi

      Tuulivoimalat karkoittaa loput vähätkin asukkaat Lestijärveltä.

    • Anonyymi

      Joko tuulivoimaloita on pystyssä? Miltä näyttävät maisemassa?

      • Anonyymi

        Eihän nyt toki ole🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän nyt toki ole🤣🤣🤣

        Eikö? On ollut uutisissa, että tuulimyllyjen osia ajetaan Lestijärvelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö? On ollut uutisissa, että tuulimyllyjen osia ajetaan Lestijärvelle.

        Höpöhöpö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö

        Oletko varma? Tietty hienoa, jos myllyjä ei vieläkään ole maisemassa.


    • Anonyymi

      Niin joko myllyt ovat tulleet?

    • Anonyymi

      Älä anneli ole noin pessimistinen kyllä ne jo satamassa on ja toukokuussa tulevat paikkakunnalle. Ropellit pyörii osassa jo tänä vuonna.

      • Anonyymi

        En oo kyllä nainen


    • Anonyymi

      Nyt on mm. Ylellä ollut juttu siitä, että Lestille kuljetetaan tuulivoimaloita. Se on kauniiden maisemien loppu Lestillä käsillä. Kuinkahan monet mökkiläiset lähtevät.

    • Anonyymi

      Anneli se jaksaa täälläkin tyhmiä juttujaan kirjoitella. Häpiäisit olisit ollut silloin äänessä kun näitä suunniteltiin vai oletko vain kateellinen maanomistajille. Jostain ne rahat on otettava sinunkin hoitoon Männistössä ja keskussairaalassa.

      • Anonyymi

        En ole Anneli. Vastustan tuulivoimaa vääriin paikkoihin. Kyllä Lestillä nyt tehtiin suuri virhe, kun päästettiin tuulimyllyt niin isolle alueelle.

        Ja tsemppiä Annelille! Hyvä, että vielä järjen ääntäkin kuulee tuulivoimakakofonian läpi.


    • Anonyymi

      Kintasmyyjä lieko ihte veroja maksanu mutta kärkkäästi muijen asioihin sekaantumasa näin jokus kivijärven torilla eikä herättäny kyllä osto halukkuutta käytöksellähä taitaa olla jo vanhuuen höppänä osittain eikä tuo aivan normaali oo ollut kuulema nuorempanakaa.

    • Anonyymi

      Näitten annelien tuleva hoito männistössä tai törnävällä pitää jollain rahoittaa kuten nyt tuulimyllyjen tuotoilla.

      • Anonyymi

        Niin etkös sinä jo ole siellä hoitojonossa myös.


    • Anonyymi

      Mielenterveyshoidosta hallitus supistaa ja miten käy tämänkin potilaan joka näitä tuulimylly juttuja kirjoittelee?

    • Anonyymi

      Ihmisiä muuttamassa pois Lestijärveltä tuulivoimaloiden haitan takia🙄

    • Anonyymi

      Kalajoella myös tuulivoimaa käytettiin muuton syynä vaikka kyseessä oli taloudelliset ja henkiset ongelmat kun mielenterveyspalvelut keskittyvät Ouluun.

    • Anonyymi

      Kun asuinympäristö muuttuu rauhallisesta ja hiljaisesta meluisaksi, on selvää, että se voi vaikuttaa myös mielenterveyteen. Jokainen tiedämme, että muutama huonosti nukuttu yö saattaa vetää jo ihmisen aika veteläksi ja huomiokyky heikkenee, ja tämä on erittäin vaarallista esim. tarkkaavaisuutta vaativissa töissä. Kun tuulivoimaloita rakennetaan jopa 1-2 kilometrin päähän asuinrakennuksista, on selvää, että tuulivoimaloiden melu kantautuu rakennuksiin sisälle, kun voimaloista päin tuulee. Suomen Tuulivoimayhdistys ja monet muut tahot vähättelevät tätä ongelmaa. Sellaiset ihmiset, jotka saavat rahaa tuulivoimaloista, mutta eivät asu lähimaillakaan tuulivoimaloita, suoltavat täällä täyttä paskaa tästä asiasta. Sellaisia ihmisiä en vihtis katella edes persesilmälläni.

    • Anonyymi

      Kateus on kamala tauti. Rautatien valmistuessa 1885 Kokkolaan uskottiin lasten saamisen heikentyvän ja lehmien menevän umpeen sekä jopa viilien piimimisen loppuvan junien tärinän voimasta.

      • Anonyymi

        Oletko niin yksinkertainen, että kateus on ainut motiivi, jonka tiedät? Pitää osata erottaa turhat pelot niistä, jotka oikeasti haittaavat elämää. Jättimäiset tuulivoimalat ovat tosi vahingollisia monella tavalla. Ja kyllä se jo myönnetäänkin ja aiheen tiimoilta on tutkimuksia. Mutta maaseudulla, kuten nyt Lestillä tuulivoiman kritiikittömät kannattajat jankuttavat samaa tylsää nauhaa kateudesta, jolla ei ole mitään tekemistä tuulivoiman arvostelun kanssa.

        Lestille tulevat tuulivoimalat kehystävät Lestijärveä koko toisen pitkän sivun matkalta. Se on tosi ahdistavaa. Luultavasti ainakin mökkeilijät tulevat vähenemään, jollei ihan loppumaan Lestin rannoilta. Mitäpä väliä, toteavat tietysti Lestin myllyjen kannattajat. Ei olekaan väliä, mutta tulee kertomaan karua tarinaa siitä, että tuulivoimaloiden lähellä ei viihdytä.


    • Anonyymi

      Oletko syntynyt paljonkin ennen tuota rautatien tuloa Kokkolaan?

    • Anonyymi

      Omaiset on pahoillaan Annelin aiheuttamasta kirjoittelusta ja tuntevat myötähäpeää.

      • Anonyymi

        Sinun mielenterveydestäsi ihmiset ovat huolissaan.


    • Anonyymi

      Anneli on vain kateellinen maanomistajille.

      • Anonyymi

        Sinä se olet kateellinen kyttääjä. Taidat olla kepulilainen.


    • Anonyymi

      Joivat perintömaat ja nyt kateellisena somessa kirjoittelevat maanomistajille tulevista korvauksista.

    • Anonyymi

      Koululla puhuttiin että nämä toistuvat turhat some kirjoittelut haittaavat jo lasten luokkaretken facebook sivustolla tapahtuvaa myyntityötä.

    • Anonyymi

      Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Anneli ja Markku Kujalan kuntalaisaloite kuntoportaista on loppuun käsitelty eikä johda kunnan puolelta toimenpiteisiin. Kannattaako tästä kuitenkin kirjoitella somessa viikottain?

    • Anonyymi

      Saman huomannut tälläkin viikolla vastailee omiin kirjoituksiinsa itselleen saadakseen huomiota.

    • Anonyymi

      Ylläpito kyllä poistaa suurimman osan hänen kirjoituksistaan mutta myös koululla on keskusteltu tästä häiriköinnistä.

    • Anonyymi

      Vanhempien neuvossa käsitellään asiaa ja tehdään toimenpiteitä asia saamiseksi järjestykseen.

    • Anonyymi

      Kivijärvellä kertoivat ettei nämä helppoheikit veroja maksaneet mutta pikkupäissään saivat kuitenkin aina jotain kauppaa aikaiseksi. Tuotteet olivat mitä olivat eikä takuuta annettu.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe