Aihe

2 eri oikeuspaikkaa - samassa asiassa

Anonyymi

Voiko luonnollisen henkilön, suomen kansalaisen, yksi ja sama riita-asia olla käsiteltävänä kahdessa eri oikeuspaikassa yhtäaikaa eli kahdessa eri käräjäoikeudessa?

Sama tuomari on jo kolmeen kertaan käsiteellyt asiaa yhdessä käräjäoikeudessa ja toinen tuomari kahteen kertaan toisessa käräjäoikeudessa.

Onko vastaavasta asiasta olemassa eu tuomioistuimen ratkaisua?
Onko suomen laissa olemassa lainsäädäntöä asiasta?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sama asia ei voi olla käsiteltävänä yhtä aikaa kahdessa käräjäoikeudessa. Mutta ongelmana saattaa olla, mikä on "sama asia".

   Toisekseen EU:lla ei ole toimivaltaa päättää suomalaisten tuomioistuimien keskinäisestä toimivallasta. Eu-tuomioistuimen ratkaisua on turha siten etsiä.

   Jollei tuomari tiedä toisesta asiasta, jota käsitellään toisessa tuomioistuimessa, hän ei voi tehdä oikeaa ratkaisua käsittelyn osalta. Asianosaisen pitää tehdä oikeudenkäyntiväite.

   Oikeuskäsittely perustuu tässä kysymyksessä oikeuskäytäntöön. Varsinaista pykälää, mikä kieltää kahdenkertaisen käsittelyn riita-asiassa ei ole laissa.

   • Anonyymi

    voiko toinen tuomareista tai molemmat olla esteellisiä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    voiko toinen tuomareista tai molemmat olla esteellisiä?

    asia on sama diaarimerkintöjen mukaan


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4976
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1887