Mitä teen?

Anonyymi

Minulla on kaksi naaras marsua. Jotka on asunut meillä noin kuukauden. Toinen marsu on alkanut käyttäytyä huonosti toista kohtaan.
Olen huomannut marsuillani myls isoa kokoeroa. Veikkaan että meille on myyty eri ikiäiset marsu toverit...
Ilkeä marsu on alkanut tökkiä toista marsua pois, sekä seurannut sitä oudolla tavalla.
Tarkistimme marsujen sukupuolen, kummatkin oli tyttöjä niinkuin sanottiinkin.
Minulla ei ole ollut ennen näitä matsuja yhtään kokemusta marsuista. Joten aloin lukea googlen syövereistä tietoa 'miksi marsuni on ilkeä toista kohtaan' en löytänyt mitään tähän liittyen.

Toivottavasti joku jolla on enemmän kokemusta marsuista osaisi kertoa mitä pitäisi tehdä.

8

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä sinua estää kysymästä kasvattajalta?

      Vaikka somettaminen onkin sinusta parasta ikinä, niin nettiin ei kannata tulla arvailemaan eikä varsinkaan pyytää muitakin arvailemaan liian kehnoilla lähdetiedoilla. Jos haluaisit jonkun jotain arvailevan, niin pitäisi tietää huomattavasti enemmän yksityiskohtia. Paras tilanne olisi se, että kysyisit kasvattajalta neuvoja. Sanoohan sen jo järkikin.

      • Anonyymi

        Marsut on ostettu eläinliikeestä joka on kaukana... En nyt tyrhaan jaksaisi ajaa kolmea tuntia kysymään, ja kyllä yritin etsiä puhelin numeroa en sitä löytänyt... Yritin vain tulla kysymään pikaisen kysymyksen täältä mutta vinkkejä en näemmä täältä saa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Marsut on ostettu eläinliikeestä joka on kaukana... En nyt tyrhaan jaksaisi ajaa kolmea tuntia kysymään, ja kyllä yritin etsiä puhelin numeroa en sitä löytänyt... Yritin vain tulla kysymään pikaisen kysymyksen täältä mutta vinkkejä en näemmä täältä saa...

        No et todellakaan saa, jollet kerro tarkempia tietoja, kuten jo kerran sanottiin. Jos olet niin kädetön, ettet löydä puhelinnumeroa ja/tai viitsi antaa lisätietoja kun niitä pyydetään, niin ei sinulla pitäisi marsuja kontollasi ollakaan.


    • Anonyymi

      tavallist eläinten välistäkamppailua johtajuudesta. Eläinmaailmassa on normaalia että vahvampi sortaa heikompaa, joten väliseinä häkkiin auttaa tilannetta. kaksi urosta tai kaksi naarasta tappelee aina pahemmin kuin uros ja naaras,joten voisit yrittää vaihtaa toisen naaraista leikattuun, kasrtroituun urokseen,

      • Anonyymi

        EI KOSKAAN VÄLISEINÄÄ KÄYTTÖÖN. Se vain pahentaa marsujen kokemaa stressiä, vaikka laiska pee aska omistaja sillä ongelman oikean syyn selvittämisen välttääkin. Marsut ovat LAUMAELÄIMIÄ, joten sen enempää uroksille kuin naaraillekaan EI OLE NORMAALIA kiukutella toisilleen turhanpäiten. Jokin syy siihen on aina ja joka kerta, ja tähän syyhyn puuttumalla (jos se ylipäätään on tarpeellista) saa kaikkien kannalta parhaimman lopputuloksen.


    • Anonyymi

      Syy voi olla marsun/marsujen iässä, lääketieteellisessä ongelmassa, häkin koossa tai muissa resursseissa, hyvin harvoin luonneviassa jne. Kerro nyt hyvä ihminen lisätietoja kuten on pyydettykin äläkä kiukuttele kun liian vähäisillä tiedoilla ei todellakaan voida mitään lähteä arvuuttelemaan. Kuten jo sanottuakin, niin väliseinää et missään nimessä saa ottaa käyttöön lähtökohtaisesti. Tästä päästäänkin siihen, miksi on niin älykääpiömäistä kysellä neuvoja keskustelupalstalla ilman erittäin tarkkoja yksityiskohtia tilanteesta. Kun joku pöljä jotain ehdottaa, niin toinen pöljä tekee perässä, vaikka ei missään nimessä olisi kannattanut.

    • Anonyymi

      Marsujen sukupuolella ei juuri ole väliä, kun marsut saavuttavat sukukypsän iän. Ne käyttävät pariutumisliikkeitä korostaakseen omaa paikkaansa nokkimisjärjestyksessä ja useasti etenkin poikamarsuilla valtataistelu voi olla paljon aggressiivisempaa kuin naarailla.

      Marsujen TULEE selvittää se, kuka on arvojärjestyksessä ylimpänä - niin kauan nahistelu ja kiusaaminen jatkuu. Siihen ei kannata ihmisen puuttua, ennen kuin tilanne uhkaa mennä todella vakavasti - jos nahistelu kääntyy veriskesi tappeluksi, niin silloin viimeistään on selvää että marsut eivät tule toimeen keskenään. Monissa tapauksissa marsut kuitenkin selvittävät tilanteen välillään ja kun arvoasteikko on selvä, niin elo rauhoittuu.

      Väliseinää en itsekään suosittele käytettäväksi. JOS oikeasti näyttää siltä, että marsujen erimielisyydet eivät lopu vaan yhteenotot jatkuvat ja/tai käyvät vakaviksi, niin silloin tulisi hankkia toiselle marsulle oma häkki ja säilyttää kuitenkin näköyhteys. Marsuja voi silloinkin kokeilla ulkoiluttaa esim. lattialla yhdessä ja katsoa, lämpiävätkö välit, mutta joskus käy niin etteivät marsut enää siedä toisiaan ainakaan samassa asumuksessa.

      • Anonyymi

        NO EI!!

        Et suosittele väliseinää, mutta erilliset häkit käyvät kuitenkin vallan mainiosti? Nämä kaksi ovat käytännössä yksi ja sama asia, joten viimeistään tässä kohtaa selvisi, miten pihalla olet.

        Eri häkkeihin erottamista ei tehdä sen enempää kuin väliseinän pystyttämistä. Oikea syy riehumiselle selvitetään ensisijaisesti, ja tappeluissa se syy on lähes aina liian vähäiset resurssit. Ne erotetut ja toimeentulemattomiksi väitetyt marsut alkavat kummasti elämään sovussa, kun tilaa ja muita resursseja on riittämiin. Juuri siksi vapaana jaloitellessa monilla ei ongelmia ole, vaikka siellä pienen pienessä tehdashäkissä kärhämöidäänkin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1926
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe