Aihe

Koronaviruksesta on siis syntynyt nopeammin leviävä variantti

Anonyymi

Apulaisprofessorin mielestä Mika Salminen vähätteli uusien koronavarianttien merkitystä.

Yhdysvalloissa työskentelevä geenitutkija Tuuli Lappalainen ihmettelee Suomen huonoa varautumista koronaviruksen nopeammin leviävää varianttia vastaan.

− Koronaviruksesta on siis syntynyt nopeammin leviävä variantti, ja sitä on nyt havaittu myös Suomessa. Tämä on täysin odotettu tapahtumasarja, mutta en voi välttää vaikutelmalta, että strategiaa tämän varalta ei ole Suomessa (ja muualla) valmisteltu, ja nyt levitellään käsiä, Tuuli Lappalainen kirjoittaa Twitterissä.

Suomessa kerrottiin maanantaina löydetyn niin Iso-Britanniasta kuin Etelä-Afrikasta lähtöisin olevia ärhäkkäämmin leviäviä virusmutaatioita. Brittimutaation on arvioitu olevan jopa 70 prosenttia tartuttavampi kuin tähän saakka levinneen virusmuodon tai -muotojen. Tietoa siitä, että uudet mutaatiot olisivat aiempaa tappavampia, ei ole. Kehitettyjen koronavirusrokotteiden uskotaan tepsivän yhtä lailla uusia variantteja vastaan.

Columbian yliopistossa apulaisprofessorina toimivan Lappalaisen mukaan nopeampi leviäminen aiheuttaa helposti enemmän uhreja kuin tappavampi variantti ja tekee epidemian hallinnasta paljon vaikeampaa.

− Tilanne on vakava, hän sanoo.

− Ei oltaisi näin isossa pulassa, jos 1) viruksen ei olisi annettu levitä niin laajalle, 2) Eri toimijoilla olisi kunnon sekvensoinnit käynnissä, jotta ei oltaisi näin sokkona Suomessa ja muualla, 3) Suomessa olisi saatu kunnon rajavalvonta 10 kk:ssa.

https://www.verkkouutiset.fi/tutkija-tyrmistyi-thln-mutaatiopuheista-kevat-voi-olla-kaaos/#439b70a4

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Saatko linkkiä klikatessa Verkkouutisilta jotain bonusta laittaessasi oman koodin linkin perään?
   Keskusteluunhan et osallistu kait koskaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   99
   5744
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   496
   5716
  3. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   5041