Aihe

8mm videokuvaa kamerasta suoraan digitelevisioon?

Anonyymi

Hei!
Voiko 8-milllisen videokasetin kuvaa liittää videonauhurista suoraan nykyaikaiseen televisioon?
Minkälaisen piuhan tai välilaitteen tätä varten pitää ostaa? Tv:ssä ei ole scart-liitintä.
Videonauhuri on vuodelta 1997 ja käyttää siis 8-millistä nauhaa.
Televisio on Samsungin UHD-tv vuodelta 2018.
(Kyllä olen lähiaikoina siirtämässä nuo videokasetit digitaaliseen muotoon, jos joku sitä ehdottaa!)

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Onko kamerassa HDMI -lähtöä?

   Kamerassa on todennäköisesti analoginen lähtö (kolmekontaktinen 3,5mm plugi, video + 2 äänikanavaa), löytyykö moista liitäntää telkkarista?

   Kuva on 8mm vidokasetilla digitaalisessa muodossa, eli sitä ei tarvitse muuntaa digitaaliseksi, ainoastaan siirtää kiintolevylle. Siihen kyllä tarvitsee sopivan softan väliin.

   Kuvanlaatu oli aikoinaan parempi kuin VHS, mutta nykykatsannossa melko surkea, kun on totuttu jo liian hyvälle.

   • Anonyymi

    > Kuva on 8mm vidokasetilla digitaalisessa muodossa

    Jaa, wikipedian mukaan kyseessä on ehta analogitavara. Vasta tämän seuraaja, digital 8 on nimensä mukaisesti digitaalinen. Noiden wikipedian speksien perusteella sanoisin, ettei laatu ainakaan päätä huimaa. 240 juova(parin) vaakaerottelu on samaa VHS tasoa, mitä näkee jossain amerjiikan hauskimmat kotivideot -tauhkassa. Ihan hirveää kuraa yli 40" ruudulta katsottavaksi.

    Nykytelkkareissa ei enää aina ole analogisia inputteja, ei scarttia eikä S/kompostivideoliitäntää, joten kameraa/nauhuria ei telkkariin saa kiinni. Jotain muunninboxeja saattaa löytyä, mutta tähän ongelmaan on fiksumpikin ratkaisu - pitää hankkia tietokoneeseen liitettävä kuvankaappaus/digitointihärpäke, esim. tällainen tuli kuukkelilla ensimmäisenä vastaan
    https://www.e-ville.com/fi/1037-pc-oheistarvikkeet/13761-vhs-videoadapteri.html

    Kaapelien värikoodeista päätellen siinä on 2x ääni, 1 kompostivideo ja sen vaihtoehtona S-videoinputti. Kaikki nämä signaalit kulkevat scart kaapelissakin, joten sovittimilla saa laitteet naitettua yhteen. Nauhoitukset siis kaapataan avi -tms tiedostoiksi, jotka tallennetaan muistitikulle. Nykytelkkarille kun tikun tökkää perseeseen, niin videoiden katselu onnistuu näinkin.

    PS. Liian hyvälle totuttauduttu? Syöksy sementtiin! Analogi TV perustekniikka ja sitä myöten erottelukyky oli jostain 40-luvulta peräisin. Selvästi VGA resoluutiotankin (640*480) heikompi - olisiko tietokonemonitorienkin resoluutio pitänyt jäädyttää tälle tasolle samalla idealla - enempi on turhaa?


  • Anonyymi

   Moniin nykyaikaisiin televisioihin saa edelleen kytkettyä tavallisen videosignaalin RCA-kaapeleiden avulla, kuten äänen siinä samalla, joko suoraan tai erillisen välikappaleen avulla jonka voi ostaa laitevalmistajalta.

   • Anonyymi

    Parin viime vuoden aikana valmistatuissa telkkareissa ei välttämättä ole mitään muita inputteje kuin HDMI liitännät + antenniliitäntä. Ja sekin syö vain digisignaalia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   625
   30418
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22674
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14134
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11257
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8356